Orijinalini görmek için tıklayınız : Dreambox 500s yedek alamıyorum yardım!!
sevgili forumdaşlar
ben bir türlü cihazın yedeğini alamıyorum vizard programını yukledim cihazı fişe taktım off konuma getirdim rs 232 bagladım programı açtım baglantı kurulamıyor diyor ıp dogru giriyorum yinede olmuyor detaylı olarak anlatabilecek varmı?
Dijitalci
05-04-2010, 10:57
Öncelikle FlashVizard 6.3 olmalıdır. Sonrasında Dreambox Cihazınızın MENÜ+KURULUM+UZMAN KURULUM+İLETİŞİM KURULUMU menüsüne geliniz oradaki En üstte yazan IP numarasını bir kağıda yazınız.Ardından Oradaki değeri FLAHS VİZARD 6.3 ile cihaza bağlanınız Sol alttaki Dişli resmi olan yere tıklayınız, karşınıza gelen satırda o DREAMBOX ta yazan değeri orayada yazıp sonra altta bulunan TAMAM butonuna tıklayınız.Şimdi Diğer SOL Üst pencereye gelin Tıklayın Artık cihazınız ile Flash Vizard Bağlantı kurmaya hazır demektir Birde PC ile DREAM arasındaki Bağlantının tam olduğuna emin olunuz aksi takdirde Bağlantı Kuramazsınız.Kolay gelsin...
ben size şu şekilde açıklayayım
aynen ıp dediğiniz gibi aldım cihazı söktüm pc bagladım olmadı acaba bu işlem yapılırken ethernet kablosunuda cihaza takmak gerekirmi? cihazın konumu ne olacak on off yada fişi çekik
Dijitalci
05-04-2010, 12:18
ben size şu şekilde açıklayayım
aynen ıp dediğiniz gibi aldım cihazı söktüm pc bagladım olmadı acaba bu işlem yapılırken ethernet kablosunuda cihaza takmak gerekirmi? cihazın konumu ne olacak on off yada fişi çekik
Tabiiki Eternet Kablosu Takılı Olmalı başka Türlü Cihaz Nasıl Bağlantı Kuracak PC ile...Cihazın Konumunun Bir Önemi yok Cihaz Açık Yada kapalı ikende ister yedek Alırsınız İster Backup Atarsınız..Fiş Taklı Olacak Bu arada.
TEKNİSYEN101
05-04-2010, 12:32
Arkadaşım cihazı söküp Rs232 ile bağlantı yapmıyacaksın cihaz yerinde dursun cihaz ve pc ye ağ ile bağlanacaksınız , daha sonra diğitalci arkadaşın anlattığı gibi
Öncelikle FlashVizard 6.3 olmalıdır. Sonrasında Dreambox Cihazınızın MENÜ+KURULUM+UZMAN KURULUM+İLETİŞİM KURULUMU menüsüne geliniz oradaki En üstte yazan IP numarasını bir kağıda yazınız.Ardından Oradaki değeri FLAHS VİZARD 6.3 ile cihaza bağlanınız Sol alttaki Dişli resmi olan yere tıklayınız, karşınıza gelen satırda o DREAMBOX ta yazan değeri orayada yazıp sonra altta bulunan TAMAM butonuna tıklayınız.Şimdi Diğer SOL Üst pencereye gelin Tıklayın Artık cihazınız ile Flash Vizard Bağlantı kurmaya hazır demektir Birde PC ile DREAM arasındaki Bağlantının tam olduğuna emin olunuz aksi takdirde Bağlantı Kuramazsınız.Kolay gelsin...
aşağıda resimli açıklaması mevcut
Only the registered members can see the link
akşam eve gidince denerim sorun değil ama benimki masa üstü pc onun için kaldırıp götürmesi zor oluyor ag kursakta işe yaramaz ama modemin arkasında 4 çıkış var birisi pc ye diğeri dreamboxa gidiyor bu şekilde olr değilmi
bu kadar tantanaya gerek yok arkadaşım birazcık forumda araştırma yapman yeterli.
Cihazın ve bilgisayar modeme bağlı olması yeter yada direk pc nın eternet girişi ile cihazın eternet girişi arasına bir tane cross data kablosu bağlaman yeterli olur.
Cihaz acık konumda olacak yanı kanal seyredeceksin. Rs 232 nın yedek almada bir fonksıyonu yok.
Aşağıdaki talimatı iyi incele herşeyi ayrıntılı anlattım.
Only the registered members can see the link
işte paylaşımın forumun güzelliği burada volkan ve diğer arkadaşlar çok teşekkürler akşam yedeği aldım uyguladım hatta dreamwier yukledim tv izliyorum süper herkese teşekkürler