PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FLAŞ sökmeden yazmak için Jtag devre şeması

@RTHuR
15-05-2006, 20:39
milleti kandırıp durmasınlar size en kolay devre

Only the registered members can see the link

Only the registered members can see the link Programer.zip (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link schem.zip (Only the registered members can see the link)

@RTHuR
15-05-2006, 20:41
buda az biraz degişiyi milleti kandırıp durmasınlar size en kolay devre

edesa06
19-05-2006, 19:16
benim cihaz vestel CW3001CI. Forumları takip ettim bir kaç gündür. Cihazımla şifreli kanalları izleyebilmek için, anladığım kadarıyla, 840CI'ya dönüştürmem gerekiyor önce. Bunu yapabilmek içinse uygun bir flaş dosyasını alete atmam gerekiyor. Hangi dosyayı atmalıyım? Eğer dosyayı bulursam bu devreyle yükleyebilir miyim?

kon-tek
21-05-2006, 14:58

Only the registered members can see the link Programer.zip (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link schem.zip (Only the registered members can see the link)

Emegine saglık :clap2:

Yanlız yapacak olan arkadaşlar bu devre için led kullanmazsanız çalışmıyor ama dirençlerin hepsini 100 ohm yaparsanız sorunsuz çalışıyor bilginize

kon-tek
21-05-2006, 15:04
buda az biraz degişiyi milleti kandırıp durmasınlar size en kolay devre

Bu devre de dikkat edin entekre cok hassas devreyı yaptıktan sonra muhakkak kutu içine alın ve entekreye soket kullanmayı unutmayın bozulması durumunda kolay degiştirirsiniz voltajınıda recevir den verebilirsiniz harici bir adaptör kullanmanıza gerek yok

kon-tek
21-05-2006, 15:07
benim cihaz vestel CW3001CI. Forumları takip ettim bir kaç gündür. Cihazımla şifreli kanalları izleyebilmek için, anladığım kadarıyla, 840CI'ya dönüştürmem gerekiyor önce. Bunu yapabilmek içinse uygun bir flaş dosyasını alete atmam gerekiyor. Hangi dosyayı atmalıyım? Eğer dosyayı bulursam bu devreyle yükleyebilir miyim?

Arkadaşım cpu (işlemcin) 5518-5512 ise calışıyor dogru flash dup dosyasını bulman yeterli ama emin olmak istersen devreyi yap zaten 3 ytl veya 5 ytl maliyeti var devrenin cihazının yedegini al eger alıyorsa zaten yazarsın

MAYGASAN
27-05-2006, 11:33
bu devreyi yaptıktan sonra cihaza nasıl bağlantı yapacaz.bilgisayara nasıl bağlantı yapacaz cihazdan flaş bilgisini nasıl alıp nasıl yükleyecaz. hangi cihazlara neresinden nasıl bağlantı yapacaz. kardeş eline sağlık güzel bilgi ama detayını da güzelce yazsan daha güzel olurdu ben elektronikçiyim şimdiye kadar flaş yükleme işi ile uğraşmadım dij. lere yazılım yüklüyorum. açık bilgi verirsen memnun oluruz teşekkürler.

kon-tek
02-06-2006, 16:34
bu devreyi yaptıktan sonra cihaza nasıl bağlantı yapacaz.bilgisayara nasıl bağlantı yapacaz cihazdan flaş bilgisini nasıl alıp nasıl yükleyecaz. hangi cihazlara neresinden nasıl bağlantı yapacaz. kardeş eline sağlık güzel bilgi ama detayını da güzelce yazsan daha güzel olurdu ben elektronikçiyim şimdiye kadar flaş yükleme işi ile uğraşmadım dij. lere yazılım yüklüyorum. açık bilgi verirsen memnun oluruz teşekkürler.

ENTEKRELİ DEVRE
NOT:VOLTAJINI RECEİVERDEN VERE BİLİRSİN

ENTEKRESİZ DEVRE

Devreni hazırladıktan sonra pc de yapman gereken paralelport ayarını EPP/ECP LPT 0X378 olsun programı kullanırken arkada çalışan programlardan çalışmaya biliyor o yüzden arkada çalışan programları kapat

Receveir program atarken cihaz acık olacak eger bir hata yaparsanız yanlış dosya gibi programı kapatın tekrar acın receveir de fişten cekip tekrar takın

5518 ve 5512 cpu olan cihazlarda kullana bilirsin

5518 cpu göre baglantı
109 ayak = TRST
110 ayak = TMS
111 ayak = TDO
112 ayak = TDI
113 ayak = TCK

Receveir paglantı noktaları (Only the registered members can see the link)

Yükleme Vidosunu seyredmek için tıkla (Only the registered members can see the link)

Program için tıkla (Only the registered members can see the link)

cicek5673
02-06-2006, 18:50
Teşekkürler.

snop
21-08-2006, 18:27
trident pın bağlantısı lazım jtag ustaları

snop
22-08-2006, 12:43
trident in bağlantı şeması jetak için

Volkan
04-11-2006, 23:52
arkadaşlar bana skymax_up jtak yüklem programını gönderebilecek arkdadaş varsa yada yukarıdaki link çalışmıyor forumda varsa bi yardımcı olursanız sevinirim.

kayrateknik
18-11-2006, 20:39

Bu devre de dikkat edin entekre cok hassas devreyı yaptıktan sonra muhakkak kutu içine alın ve entekreye soket kullanmayı unutmayın bozulması durumunda kolay degiştirirsiniz voltajınıda recevir den verebilirsiniz harici bir adaptör kullanmanıza gerek yok

abi bu devrede cihaz uzerindeki baglantılarda biraz yardımcı olurmusunuz cihaz next 2000

cetindeniz
19-11-2006, 01:41
bu cihazda azten jetag girişi vardır büyük ihtimal intel flaş kullanılmış onu yazdırmakda imkansız gibi birşey

zxcvbn10250
19-11-2006, 01:48
receıvere nasıl baglıyorsunuz her markaya uyarmı

Volkan
19-11-2006, 02:13
arkadaşım ilk olarak jtak bağlantı noktalarından önce ichazın işlemcisi ve flaşının ne olduğu önemli. her flaş jtakla programlanmaz.

zxcvbn10250
19-11-2006, 02:28
gm7400lerde mumkunmu 1mb flashını değiştrıcem 2mbla bu yontemle flashı yuklemeyı dusunuyorum

ertex74
19-11-2006, 15:47
gm7400lerde mumkunmu 1mb flashını değiştrıcem 2mbla bu yontemle flashı yuklemeyı dusunuyorum

mümkündür boş flaşı takıp bord üzerinde iken yükleyebilirsin

zxcvbn10250
19-11-2006, 18:12
bilgi için çok tesekkurler

ateşelektronik
20-11-2006, 11:05
devreyi veren arkadaşlar herşey iyi güzelde kardeşim bunun yükleme programınıda verinde işimize yarasın vermişsiniz bi tane link arkadaş hattı çıkıyor başkası bi link vermiş kullanılmıyor bu programı verecek bi müslüman yokmu.....

vedud12
20-11-2006, 12:29
linkı çalışıyor arkadaşım link de sorun yok ne için kıulanacaksanız onun için size program verelim selamlarım la

gs78
20-11-2006, 14:04
ENTEKRELİ DEVRE
NOT:VOLTAJINI RECEİVERDEN VERE BİLİRSİN

ENTEKRESİZ DEVRE

Devreni hazırladıktan sonra pc de yapman gereken paralelport ayarını EPP/ECP LPT 0X378 olsun programı kullanırken arkada çalışan programlardan çalışmaya biliyor o yüzden arkada çalışan programları kapat

Receveir program atarken cihaz acık olacak eger bir hata yaparsanız yanlış dosya gibi programı kapatın tekrar acın receveir de fişten cekip tekrar takın

5518 ve 5512 cpu olan cihazlarda kullana bilirsin

5518 cpu göre baglantı
109 ayak = TRST
110 ayak = TMS
111 ayak = TDO
112 ayak = TDI
113 ayak = TCK

Receveir paglantı noktaları (Only the registered members can see the link)

Yükleme Vidosunu seyredmek için tıkla (Only the registered members can see the link)

Program için tıkla (Only the registered members can see the link)

slm lar arkdaşım bu programı xp pc de nasıl çalıştırablirim jkeysle yükleye biliyorum flash lar ama bu program işlemciyi görmüyo özelliklerinde windows 95 98 yapıyorum yine anyi ne yapabilirim

kayrateknik
20-11-2006, 18:41

ar kadasım linklerden basaka site cikiyor kalpkabe diye bişi bi baksan

zxcvbn10250
20-11-2006, 18:47
ac ve gm 42** ve 11000 yuze bu sekılde yuklemeyle baska markaya cevıre bılınırmı

adalardan
26-11-2006, 00:29
üstad kaon e620z ye dönen sunny 9085 fta cihazları jtag ile tekrar 9085 fta ya dönüştürmek mümkünmü
nasıl yapabiliriz
yardım ederseniz mağdur olan çok insandan hayır duası alacaksın
selamlar

veshan
10-12-2006, 10:47
USTA; 64 jtak baqlantisini tapmaqa yardim edermisiniz;fortekstar5600v2

zalimfirari
10-12-2006, 12:40
Programi indirme linki çalismiyor arkadas bir bakiversen ..

tek01
30-07-2007, 23:12
uydu flashının içini dosya sistemi gibi gösterebilecek bir bağlantı ve program yok mu?? mesela önceki flash bilgisini tek dosya halinde silip kopyala yapıştır ile yenisini atabilecek bir program. yani flash disk gibi.

BOBI
24-03-2008, 00:46
Teşekkürler.

SoN YoLCu
02-06-2008, 15:14
linkler ölmüş yenilerseniz sevinirim Saygılarımla

baysaltv
03-06-2008, 08:20
arkadaşlarım verdigiz bilgiler için teşekkürler ben devreyi yaptım çalıştırdım bilgi almak için bakıyorum kolay gelsin iyi çalışmalar

ciraci5
22-12-2008, 21:19
teşekkürler emegi gecenlere

A.SÜLEYMAN
22-12-2008, 21:47
Teşekkürler.

kayacetin
04-01-2009, 21:38
Slm arkadaşlar, bütün bağlantılar ölmüş, yenileyen biri olursa memnun oluruz. Teşekkürler.

yusufcuk
04-01-2009, 22:15

arkadaşım vestel 3001 vestel 840 a çeviridim

diyar47
06-02-2009, 10:41
ustalar bana arçelik as 550 dcı jetag kabloları lazım ve bağlantı şekili acil tşk

diyar47
06-02-2009, 10:42
ustalar bana arçelik as 550 dcı jetag kabloları lazım ve bağlantı şekili acil tşk
msn neden ulaşırsanız çok sevinirim [email protected] :praying:

hasan
06-02-2009, 11:43
arkadaşım verdiğin o zipli programlar boş galiba başka internet adrei çıkıyor x,x gibi iniyor.

hasan
06-02-2009, 11:45
bu jtak flash programı gm 30300 fta için olurmu? bu cihazdada böyle bir sorun varda.Sinyal var tarama yapmıyor. görüntü yok

hasan
06-02-2009, 11:50
yusufcuk kardeş bende gm 30300 fta var flash'ının jtakla programlanması gerekiyo.. acaba yardımcı olabilirmisin. Lehim işine aklım eriyo da nasıl yapabileceğimi bana tek tek izah edebilirmisin? verilen linkten programlar inmiyor.. servise götürsem çok para alırlarmı?

hasan
06-02-2009, 11:59
seni tebrik etmek lazım...

cansız
06-02-2009, 13:14
teşekkürller emeğe

hasan
06-02-2009, 23:23
şu jtag işini iyi bilen birisi detaylı bir şekilde anlatsa ve gerekli dosyaları verse ne iyi olur...

Volkan
06-02-2009, 23:56
şu jtag işini iyi bilen birisi detaylı bir şekilde anlatsa ve gerekli dosyaları verse ne iyi olur...

arkadaşım zaten gereklı açıklamalar mevcut sen ne öğrenmek istiyorsun ve hangı cıhaza uygulyacaksın.

hasan
07-02-2009, 22:22
Volkan kardeşim ben gm 30300 fta ya jtagla flaşını programlamak istiyorum. Ama linkdeki programlar çalışmıyor. sadece x,x veriyor. Zipli programlar inmiyor. Bak sen yapmışsın. Sen hangi cihaza yaptığını ve gm 30300 fta ya nasıl yapacağımı izah ediverirsen fevkalade belde yapabilirim. Ama Bana diyeceksinki şöyle bir devreyi hazırlayacaksın ciazın neresine monte edeceğimi filan izah ediverirsen çok iyi olur...

Volkan
07-02-2009, 22:32
arkadaşım yukarıda ilk mesajdakı entegrelı jtak devresını yapman gerekır ordakı programa gerek yok daha basıt sadece tek bır porgramı var onuda diğer pc den alıp verırım cihazına flaş dump dosyasını yuklıyeceksın zaten cıhazın kapanı açtığında flaşın yanında 20 ten nokta lehımlı bir bölum göreceksın oraya bellı uçlara jtak çıkışlarını bağlyacaksın ama ilk mesajdakı entegrelı devreyı yapman gereklı bana göre en kolay jtakla programlanan cıhazlar bu serıler.

emmi
07-02-2009, 22:36
Volkan usta, Hasan kardeş anladığım kadarıyla, bacanağının yanında (tv tamircisi) çalışıyor. Yazılım yüklemesi için getirilen bir GM 30300 FTA alıcıya yazılım yüklerken flaşı uçurmuş. Şimdi müşteri gelmeden bu işi flaşı programlayıp, tamamlamak istiyor. Formun her tarafına yardım yazdığına göre. Bilgilerinize.
Saygılar.

Volkan
07-02-2009, 22:49
valla ne iş yaptığı benı alakdar etmıo emmı usta göruom heryere mesaj yazıo uyaracaktım ama sen yazdın.

arkadaşım konuyu bır noktadan devam et bak yıne tekrar edıyorum bu jtak işi o kadar kolay değil lehımlemekle bana kalırsa sen bu cıhazı fazla kurcalamadan servıse götur.

hasan
08-02-2009, 12:55
emmi kardeş ilgine çok teşekkür,, ben de meraklı biriyim, yalnız ben bacanağımın yanında çalışmıyorum. cihaz da müşterinin değil kayınpederin. Şu an kayınpederime kendi cihazımı verdim . bende başkasının cihazıyla idare ediyorum. cihaz bozulmuşken yardımlarınızla yapabilirmiyim diye uğraşıyorum. Bacanak amatör olarak tamir işini yapıyor. Karabükte devlet hastanesinde ahçı-teknisyen ne derseniz deyin. Ben de emekli olma aşamasında Bartın/ulusta ikamet eden şef, hani yazılım filan yüklüyorum. Bu cihaza gelene kadar hiç sorun çıkmamıştı. Yaptık işte bir hata..devreyi bacanağa yaptırırım. Bende cihaza lehimleyip programı atarım diye düşündüm. Sizler yükleme leodrini ve atacağım flash dum programını verirseniz... verilen linkten alamadım. başka forumlardan indirdim ancak o da bilgisayarda çalışmıyor. Selamlar.... Bu jtaglama işi çok güzel bişey anladığım kadarıyla .. Zaten kendim evde lehim işlerini yapıyorum. mesele devreyi hazırlamak ve prograı yüklemek...

Volkan
08-02-2009, 13:48
arkadaşım 74hc244 nolu entegreyı ne bartında nede karabukte bulmazsın ben ıstanbuldan getırttım öle yaptım. ayrıca dediğim gibi sen entegreyı bul devreyı yap ta program kolay

yusufcuk
08-02-2009, 17:21
yusufcuk kardeş bende gm 30300 fta var flash'ının jtakla programlanması gerekiyo.. acaba yardımcı olabilirmisin. Lehim işine aklım eriyo da nasıl yapabileceğimi bana tek tek izah edebilirmisin? verilen linkten programlar inmiyor.. servise götürsem çok para alırlarmı?

arkadaşım cihazın işlemcisine bak flaşına bak öncelikle jtag deverini yapman gerekli benim hiç elektronik bilgim olmadığı halde araştırarak buldum öğrendim
vestel3001 i 840 çevirdim kolaymış bende çok zorlanmıştım

hasan
08-02-2009, 21:50
yusufcuk kardeş cihazın işlemcisine nerden bakacağız cihaz bilgisindeki veriler yeterlimi? sen entegreli devremi yaptın, yoksa entegresiz devremi.. bu işi gerçekleştirmiş biri olarak bana adım adım izah edebilirsen ben de yapabilirim... Senini hakikaten eletronik bilgin olmamasıan rağmen bu işi yapman çok şaşırtıcı devreyi de kendin mi yaptın. devreye ceryanı verdiğin yer, 100 omluk uçların nerelere lehimleneceği... filan... volkan kardeş entegreyi istanbuldan getirttiğini söyledi... Acaba sen devreyi kendin mi yaptın. bana alacağım malzemeleri ve sırasıyla yapacağım şeyleri tarif edersen yapabilirim..

hasan
08-02-2009, 21:51
bir de bu programı gerçekleştirecek leoder verilen linkden alınamıyor. linkler çökmüş herhalde... bir de gm 30300 fta 'ya uyacak boot lazım...

yusufcuk
08-02-2009, 23:36
ben bu olayı vestel3001 de yaptım ve de oldu ama çok araştırdım çok okudum ilk önce bilgi edinmelisin bu konuda
programın üzerinde resimde ne olduğu yazıyor zaten internetten arasan bulursun zaten
devreyi cihaza bağladıktan sonra flaşı silip vestel 840 ın flaş dumpunu yükledim hepsi bu
cihaz oldu vestel 840 hepsi bu

yusufcuk
08-02-2009, 23:47
yusufcuk kardeş cihazın işlemcisine nerden bakacağız cihaz bilgisindeki veriler yeterlimi? sen entegreli devremi yaptın, yoksa entegresiz devremi.. bu işi gerçekleştirmiş biri olarak bana adım adım izah edebilirsen ben de yapabilirim... Senini hakikaten eletronik bilgin olmamasıan rağmen bu işi yapman çok şaşırtıcı devreyi de kendin mi yaptın. devreye ceryanı verdiğin yer, 100 omluk uçların nerelere lehimleneceği... filan... volkan kardeş entegreyi istanbuldan getirttiğini söyledi... Acaba sen devreyi kendin mi yaptın. bana alacağım malzemeleri ve sırasıyla yapacağım şeyleri tarif edersen yapabilirim..

herşeyi alttaki linkte anlattım bundan sonrası size kalmış

yusufcuk
09-02-2009, 01:03
bu işlem ıbm işlemcili bordları desteklemez
flaşı sökerek detekleyen bordda da yapabilirsiniz

bununla sadece flaşdump atabilirsiniz
rs232 den attığınız programı atamassınız

yusufcuk
09-02-2009, 01:21

eloktronik bilgim yoktu bi zamanlar 2-3 yıl önce sizin gibi dijital uydu yükleyerek başlamıştım merakımdan araştıra söke yaka en çok okuyarak ve uygulayarak
ama ben cihazın işlemcisi nerde flaşı nerde biliyodum sizin ilk önce bunları öğrenmeniz gerekir dijital uydu cihazının donanımını
sizin ilk önce bunları bilmeniz gerekli
jtagı biraz öğrenmeye başladıktan sonra cihazlara yanlış program atardım yada cihz yüklenirken fişi çekerdim jtag la flaş programlamak için bazende flaş kople giderdi hiç çalışmazdı gidip yeni flaş alıp programlayıp takardım
yani öğrenmek için cebimden para harcardım
bu da 2 yıl gibi bi zamanımı aldı tabiki

yusufcuk
09-02-2009, 04:21
slm lar arkdaşım bu programı xp pc de nasıl çalıştırablirim j***sle yükleye biliyorum flash lar ama bu program işlemciyi görmüyo özelliklerinde windows 95 98 yapıyorum yine anyi ne yapabilirim

2000 veya nt yi deneyin birde

yusufcuk
09-02-2009, 04:53
bu cihazda azten jetag girişi vardır büyük ihtimal intel flaş kullanılmış onu yazdırmakda imkansız gibi birşey

kim demiş intel flaşları yazdırmak zor iş diye o flaşlar korumalıdır korumayı kaldırırsan yazdırılır

yusufcuk
09-02-2009, 04:56
arkadaşlar bana skymax_up jtak yüklem programını gönderebilecek arkdadaş varsa yada yukarıdaki link çalışmıyor forumda varsa bi yardımcı olursanız sevinirim.

buradan alınız

yusufcuk
09-02-2009, 05:06

çooook para alırlar kardeşim ben bu işi öğrenene kadar çoook para harcadım birazda sen harca öğrenirsin
herşey lehim işiyle olsa keşke )))))))))

ben bedavaya anlattım alttaki linke bak bakem

Volkan
09-02-2009, 21:57
bak hasan arkadaşım 30300 lerde içini açtığında zaten 20 tane lehımlı nokta flaşın ust kısmında bulunur. en basıt vihazdır ama dediğim gibi devreyı yapman lazım devreyı yaptıktan sonra ve cihaza bu kabloyu lehımledıkten sonrası kolay ama sen ilk entegreyı bul.

yargıç_1
09-02-2009, 22:18
Burdaki Konu Kapanmıştır Yeni konudan Devam Edelim

BURDAN (Only the registered members can see the link)