PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akdeniz Bölgesi Haber Platformu

umsado
03-01-2006, 17:39
Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi'ni geçtiğimiz yıl 321 bin 743 kişi ziyaret etti.

Milattan sonra dördüncü yüzyıldan kalma dünyaca ünlü Noel Baba Kilisesi, 2005 yılında ziyaretçi ve gelir açısından en üst seviyeye ulaşarak rekor kırdı.

Noel Baba Kilisesi'ni geçtiğimiz yıl 18 bin 9'u yerli olmak üzere toplam 321 bin 743 kişi ziyaret etti. Ziyaretlerden ise 1 milyon 68 bin 703 YTL gelir elde edildi.

Kiliseyi bir önceki yıl 18 bin 58 yerli, 255 bin 475 kişi ziyaret etmiş ve ziyaretlerden 852 bin 835 YTL gelir elde edilmişti.

Demre'de bulunan Myra Antik Kenti'ni ziyaret edenlerin sayısı da 2005 yılında artış gösterdi.

Myra Antik Kenti'ni geçtiğimiz yıl ziyaret eden 14 bin 702'si yerli toplam 346 bin 501 kişi, 1 milyon 167 bin 598 YTL gelir bıraktı.

Antik kenti 2004 yılında 16 bin 189'u yerli, toplam 283 bin 814 kişinin ziyaret ettiği ve bu ziyaretlerden 904 bin 114 YTL gelir elde edildiği belirtildi.

Alıntı cnnturk.com

umsado
03-01-2006, 17:42
Only the registered members can see the link

Doğu Akdeniz turizmcileri, Antalya'ya alternatif arayan turistlerin beklentilerine cevap verebilmek için hazırlıklarını yoğunlaştırdı.

2006 yaz sezonundan umutlu olduklarını dile getiren Mersin Turizm Derneği Başkanı Mustafa Kale, İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya'dan 120 bin geceleme için rezervasyon yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yılın sezonunu kapatmadan yeni sezon için tanıtım çalışmalarına başladıklarını ve Almanya fuarına katıldıklarını anımsatan Kale, turistlerin 15 mayıstan itibaren gelmeye başlayacaklarını da belirtti.

Kale, ''turist kafilelerini 15 ekime kadar ağırlayacağız. Bu sayı 2007 sezonu için 500 bin gecelemeye çıkacak'' dedi.

Yerli turiste zam yok

Bu yıl yerli turistler için zam yapmama kararı aldıklarını da belirten Kale, geçtiğimiz sezonda dört yıldızlı otelde 80 YTL, sezon dışında 50 YTL olan fiyat tarifesinin bu yıl da süreceğini açıkladı.

Kale, tur organizasyonu firmalara Antalya'daki fiyatların yüzde 60 daha fazlasını vermelerine rağmen Mersin'in tercih edildiğine de dikkat çekti.

Mersin Turizm Derneği Başkanı Kale, ''sadece beş yıldızlı oteller turiste cazip gelmiyor. Doğal ve tarihi güzellikler ön planda. Bu fırsatı Doğu Akdeniz turizmcileri olarak değerlendireceğiz'' dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı ve Adana Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan ise tur organizasyonu yapan firmalarla yaptıkları görüşmelerde, 2006 yaz sezonunun olumlu geçeceği sinyallerini aldıklarını açıkladı.

Doğu Akdeniz'in iklim koşulları sayesinde yılın 11 ayında turist ağırlayabilecek özelliklere sahip olduğunu belirten Göçhan, ''teşvikten yararlanamayan Hatay, Mersin ve Adana gibi Doğu Akdeniz kentleri sıkıntılarını turizmle açabilir. 2006 sezonunun iyi geçeceği sinyalleri alıyoruz'' dedi.

Alıntı cnnturk.com

muzo
18-01-2006, 10:47
Bayan sürücüleri aklayan başarı

Özel Damlataş Sürücü Kursu öğrencilerinden Ceren Kaya, ehliyet sınavında Antalya birincisi oldu

- Mustafa KURT

Antalya'da yapılan ehliyet sınavında 6 bin 356 kişi arasında birinci olan Ceren Kaya, "Bayanlar trafikte zayıftır" sözünü de çürüttü. Özel Damlataş Sürücü Kursu öğrencilerinden olan 22 yaşındaki Ceren Kaya, B sınıfı sürücü ehliyeti için girdiği dört sınavdan aldığı 396 puan ile Antalya bölgesinde birinci oldu. Bu kapsamda Özel Damlataş Sürücü Kursu, Kaya'nın başarılı performansını ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Ceren, "Bir bayan olarak birinci olmam beni daha da çok sevindirdi. Çünkü erkekler genelde bayanların araç kullanımından şikayetçi" dedi. Kaya, arabasının olmadığını ancak babasının arabasını arada bir kullanabileceğini söyledi. Damlataş Sürücü Kursu Kurucu Başkanı Selahattin Kızılkaya ise, "Alanya eğitim konusunda Antalya'nın çok önünde. Sürücü sınavında Antalya'da en yüksek puanı alan öğrencinin Alanya'dan çıkması bunu bir kez daha gösterdi" dedi.
Kaya'nın başarısının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Kızılkaya, "Ehliyet sınavında başarılı olan öğrencilerimizi geleneksel hale getirdiğimiz televizyon ile ödüllendiriyoruz. Öğrencilerimizden Kaya'ya da televizyonunu gururla sunuyoruz" diye konuştu.

CABBARİ
18-01-2006, 11:01
ya muzo bu kadınlar ciddi ciddi iş yapıyor yaw:)
ben bile ehliyeti zor aldım maşallah bu kadın 1. olmuş:)
selametle..

Yaban Ali
18-01-2006, 11:11
İstisnalar kaideyi bozmaz..

CABBARİ
18-01-2006, 11:23
Çıplaklı Belediye Başkanı Hasan Uysal, çiftliğinde bulunan kanatlı hayvanlardan belediye çalışanlarına ziyafet çekti. Uysal, "Kuş gribinden bu kadar korkulmamalı" dedi.

- Mustafa KURT

Çıplaklı Belediye Başkanı Hasan Uysal, kuş gribine meydan okudu. Kendisine ait çiftlikte bulunan tavuk, ördek, keklik gibi hayvanları kuş gribi testinden geçiren Başkan Uysal, dün belediye çalışanlarını toplayarak tavuk ziyafeti verdi. Türkiye'de kuş gribi hastalığının yarattığı korku nedeniyle tavukçuluk sektörü darbe yerken sektöre en önemli destek Çıplaklı Belediye Başkanı Hasan Uysal'dan geldi. Uysal, tavukları kontrol ettirdiğini ve tavuklarda kuş gribi virüsünün olmadığını belirterek, gereken önlem alındığı taktirde kuş gribinin bulaşmasının söz konusu olmadığını söyledi. Çıplaklı'da kuş gribinin olmadığını söyleyen Başkan Uysal, yemek sonrası yaptığı açıklamada, "Beyaz eti önce ben yiyorum. Sonra vatandaşıma yediriyorum. Denetim altında bulunan hayvanlarda kuş gribi hastalığı olmaz" dedi. Çiftliğindeki hayvanları kuş gribi testinden de geçirdiğini söyleyen Uysal, hiç bir olumsuzluğa rastlamadığını açıkladı. Uysal, "Devamlı hayvanlarımı ilaçlıyorum. Bu hayvanları açık alana salmıyor ve beslenmelerine dikkat ediyorum" diye konuştu.

Yaban Ali
18-01-2006, 11:27
Söylediklerinin tümü doğru..
Ancak millet ürkmüş bir kere.. ne yapsan çaresiz.. kolay kolay çoğunluk yemez artık. ne derse desin... sektör çok zor durumda şu an..

muzo
03-03-2006, 15:16
Polise yumruk attı Uyuşturucu operasyonunda yakalanan G.Ç, polise yumruk attı

- Eylem BORUÇ

Operasyonla yakalanan G.Ç, bir polis memuruna yumruk attı. Uyuşturucu suçundan serbest kalan zanlı, görevli memura mukavemet suçundan sorgulanıyor. İddiaya göre olay önceki akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Obagöl Mevkii'nde bir eve baskın düzenledi. Evde bulunan Ö.K. (24), D.U. (23) ve G.Ç'nin (27) üzerlerinden 6'şar gram esrar çıktı. Karakola gitmeyi kabul etmeyen şahıslar polisle tartışarak kavga etti. şahıslardan G.Ç, bir polis memurunun gözüne yumruk attı. Zanlılar dün çıkarıldıkları mahkemede uyuşturucu suçundan serbest bırakıldı. Polise yumruk atan G.Ç'nin sorgusu ise haber servise hazırlandığı saatlerde devam ediyordu.

Vakkus
03-03-2006, 16:47
Oh ne ala memleket gerçekten suç olan şeyler cezasıs kalıyor ufak tefek olaylar öne çıkıyor.

muzo
04-03-2006, 10:07
Balıkçı Kadir'in şaşırtan yaşamı
Alanyalılar'ın yakından tanıdığı 204 kilogram ağırlığındaki Kadir Oktay ile 125 kiloluk eşi, ulaşımlarını 1970 model bir motosikletle sağlıyor

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

- Fazıl TUNÇ (AA)

Alanya'nın 'Balıkçı Kadir' olarak tanıdığı 204 kilogram ağırlığındaki Kadir Oktay ile 125 kilo olan eşinin yaşamı, görenleri şaşırtıyor. Geçimini balıkçılık
yaparak sağlayan Kadir Oktay, eşi Zerrin Oktay ve 15 kilogram ağırlığındaki 2
yaşındaki çocukları ile 1970 model bir motosikletle ulaşımlarını sağlıyor.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 38 yaşındaki Kadir Oktay, 20 yaşındayken
toptancı halinde hamallık yapmaya başladığını ve o yıllarda 90 kilogram
olduğunu anlattı. Daha sonra bir tekne satın alarak balıkçılığa başladığını ve
hızla kilo almaya başladığını ifade eden Oktay, şu anda 204 kilograma
çıktığını söyledi. Eşinin de 125 kilogram olduğunu anlatan Oktay, aşırı
kilolarının kendilerini üzdüğünü ancak yaşama küsmediklerini belirtti. İki
yaşında ve 15 kilogram ağırlığında bir de çocukları bulunduğunu kaydeden
Oktay, şöyle konuştu:
BİR MOTOSİKLETTE 344 KİLO AĞIRLIK
''Aşırı kiloluyuz diye insanlardan uzaklaşmadık. İşlerimizden hiç vazgeçmedik.
Halen balıkçılık yapıyorum. Yakaladığım ve diğer balıkçılardan satın aldığım
balıkları da motosikletimle özel müşterilere servis yapıyorum. Bazen pazarda,
bazen toptancı halinde satış yapıyorum. İşlerimi yaparken eşim de bana
yardımcı oluyor. İkimiz, sürekli olarak 1970 model motosikletin üzerindeyiz.
Görenler biraz şaşırıyor. Aslında ben de şaşırıyorum bu motosikletin bizi
nasıl taşıdığına ama taşıyor işte. İnsanlar bize trafikte meraklı gözlerle
bakıyorlar. Bunlar beni çok rahatsız etmiyor. Alıştım artık. Zaten hayatımın
hiçbir döneminde kilolarımı kompleks yapmadım.''
Eşiyle birlikte hayata sıkı sıkıya bağlı olduklarını, işlerinden arta kalan
zamanlarında çocuklarını parka götürdüklerini, yürüyüş yaptıklarını ve dost
ziyaretlerine gittiklerini ifade eden Kadir Oktay, kilolarını çok problem
yapmamakla birlikte yine de zayıflamak istediklerini, bunun için de yeni bir
program uygulamaya başladıklarını söyledi.
Alanyaspor Kulüp Başkanı'nın, kendisini zayıflatmak için bir hastaneyle
anlaştığını ve tahlillerinin yapıldığını belirten Kadir Oktay, en kısa zamanda
150 kilogramın altına düşeceğini bildirdi.
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun da 150 kilogramın altına düşmesi
halinde kendisine yeni bir motosiklet hediye edeceği konusunda söz verdiğini
belirten Oktay, otomobil alacak durumu olmadığını, olsa bile ehliyeti
bulunmadığı için kullanamayacağını kaydetti. Oktay, kendisi açısından
motosikletin daha kullanışlı bir ulaşım aracı olduğunu sözlerine ekledi.
Kadir Oktay'ın, eşi Zerrin Oktay da eşiyle mutlu bir yaşamı olduğunu belirterek, ''Aşırı kilolarımıza rağmen normal insanlar gibi yaşayabiliyoruz.
Ancak yine de biraz zayıflamak istiyoruz. Yürüyüş yapabiliyoruz ama koşamıyoruz, denize giremiyoruz. Hareketlerimiz biraz kısıtlı oluyor. O nedenle ikimiz de zayıflamaya çalışacağız'' diye konuştu.
Eşiyle birlikte motosiklete binmekten korkmadığını da dile getiren Zerrin Oktay, ancak motosikletin çok eski olmasından dolayı tedirginlik duyduğunu, motosikletin jantlarında eğilme meydana geldiğini vurguladı.
Oktay, 36 yıllık bir motosikletin, çocuklarıyla birlikte bindiklerinde 344 kilogram ağırlığı taşımasının, herkes gibi kendisini de şaşırttığını sözlerine ekledi.

muzo
06-03-2006, 10:19
Atatürk için koştular
Atletizm Federasyonu ve ADD'nin organize ettiği Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu'nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Satılmış Atmaca birinci oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi (ADD) tarafından düzenlenen Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu dün halkın da katılımıyla yapıldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun da hazır bulunduğu Yarı Maraton müsabakaları saat 10.30'da start verdi. Başkan Sipahioğlu'nun startıyla başlayan yarı maratona çeşitli il ve ilçelerden toplam 160 sporcu katıldı. Elit erkekler, genç erkekler ve bayanlar olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan yarışmalarda sporcular, dereceye girebilmek için 21 kilometre koştular. Zor ve heyecanlı geçen yarışmalar sonunda elit erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyespor'dan Satılmış Atmaca, 21 kilometrelik parkuru 1 saat 6 dakika 39 saniyede koşarak birinci oldu. Bu kategoride Furkan Boyan ikinciliği, Ali Özgür Eriş üçüncülüğü elde etti. Genç erkekler kategorisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Maksune Demir, 40 yaş üstü erkeklerde Aydın Çeken, 50 yaş üstü erkeklerde Turgay Oğuz birinci oldu. Bayanlar kategorisinde ise Almanya'nın Essen şehrinden yarışmaya ferdi olarak katılan Ute Spicker, 1 saat 22 dakika 53 saniyelik dereceyle birinciliği elde etti. Bu kategoride ikinci Rahime Çotuk, üçüncü ise Nazan Elçin oldu.
MÜFTÜOĞLU DA KOŞTU
Alanyalı hakem Kuddusi Müftüoğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu'nun katıldığı halk koşusunda 150 sporcu yarıştı. 5 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayan Hakan Tok ve Emel Yıldırım'a bisiklet, plaket ve başarı belgesi verildi. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, bu tür etkinliklerin atletizmin sevilmesinde önemli rol oynadığını belirterek, yarışlara her yıl daha fazla kişinin katılmasının, bunu ortaya koyduğunu söyledi.
ADD Alanya Şube Başkanı Ertuğrul Yeşildal, Atatürk'ün Alanya'yı ziyaretinin 71. Yıldönümü anısına düzenlenen yarışın 7 yıldır yapıldığını, organizasyona ilginin her geçen yıl arttığını bildirdi. Yeşildal, yarışları önümüzdeki yıllarda resmi statüye kavuşturmayı ve uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Mehmet Kaynaklı
17-03-2006, 19:16
Dünyada en iyi Antalya'dan izlenebilecek 29 Mart'taki tam güneş tutulması için bütün hazırlıklar yapılırken, Akdeniz bölgesindeki otellerde doluluk oranı arttı.
Tutulma öncesindeki günlerde uçak rezervasyonları doldu, bazı şirketler, ek seferler koydu. Japon bilimadamları, tutulmayı izlemek için Manavgat'ın Sağırin Köyü'nde çadırkent kurdu. Tutulma için Almanya'dan 500 bin özel gözlük getirtildi. Tutulmayı dünya ülkelerinin televizyonları ve NASA, Antalya'dan canlı yayın yapacak.
Yüzyılın 29 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek ilk tam güneş tutulması, Akdeniz, Orta Anadolu ve Karadeniz'de tutulma hattı içinde kalan 13 ilde tam, hat dışında kalan yerlerde ise parçalı izlenebilecek. Genişliği 190 kilometreye ulaşacak tam tutulma hattı Dünya üzerinde kalabalık yerleşim bölgelerini kat edecek ve milyonlarca kişi tutulmayı izleyecek. Bu tarihte Ay, Dünya ile Güneş arasına girerek Güneş'i tamamen örtecek. Ay'ın gölgesi Türkiye saati ile 11.36'da önce Brezilya kıyılarına düşecek, daha sonra Atlantik Okyanusu'nu katederek saat 12.10'da Afrika kıyılarına ulaşacak. Afrika kıtası üzerinde tam tutulma; Gana, Togo, Benin, Nijerya, Nijer, Libya ve Mısır'dan izlenecek ve 13.54'de Türkiye'ye gelecek. Tutulma Türkiye'de ilk olarak Kaş, Antalya ve çevresinde görülecek. Ardından sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat ve Amasya ile çevrelerinden izlenecek ve son olarak Ordu ve Giresun'da görülecek. Ay'ın gölgesi saat 14.10'da Karadeniz'e düşecek, gölge Dünya üzerindeki yolculuğunu Moğolistan'da tamamlayacak.

20'nci yüzyılın son tam güneş tutulması 11 Ağustos 1999'da meydana gelmiş, Türkiye'den de görülebilen tutulmayı, yerli ve yabancı milyonlarca kişi izlemişti. Güneş tutulmasının ardından tanıtımının yeteri kadar yapılmadığı gerekçesiyle uzun süre devam eden tartışmalar yaşanmış ve Türkiye'nin mükemmel bir turizm fırsatını kaçırdığı sonucu çıkmıştı.

Ek uçak seferleri
29 Mart'ta gürelecek tam tutulma için Akdeniz bölgesindeki tüm hazırlıklar tamamlandı. Turizmde yaşanan yüzde 40'lık düşüşe rağmen bölgedeki oteller tutulma haftasında yüzde 80'e varan doluluk yakaladı. Mart ayının son haftasındaki uçak rezervasyonları tamamen doldu, bazı firmalar tutulmaya özel ek seferler koydu. Sky Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalım Tilev, şirket olarak rezervasyonların aylar öncesinden tamamlandığını ve Almanya'dan gelen yoğun talep doğrultusunda ek seferler koyduklarını söyledi. Ek seferlerin de rezervasyonlarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Tilev, "Ayrıca, şirket olarak tutulma günü özel bir uçuş gerçekleştireceğiz. Bir uçağımız, güneş tutulması esnasında havada olacak ve yolcularımıza tutulmayı havada izlettireceğiz" dedi.

Bentoor'un İsviçre Genel Müdürü Kadir Uğur ise güneş tutulması nedeniyle İsviçrelilerin Antalya'ya büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Uçakların tutulma haftasında tamamen dolduğunu kaydeden Uğur, "Türkiye'ye çok büyük ilgi var. Özellikle Antalya'da rezervasyon patlaması yaşandı. Uçaklar doldu, yer bulamıyoruz" diye konuştu.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, tutulma için 1 milyon turist beklendiğini ama tam rakamı kestirmenin güç olduğunu söyledi. Vali Yüksel, "Net koşullarda en iyi izlenebilecek yer Antalya. Havası itibariyle de en avantajlı yerlerden biri. Şu kadar insan gelecek demek için erken. İskandinav ülkeleri, uzakdoğu ülkeleri, Kore, Japonya'dan büyük talep geliyor. Ama rakam söylemek zor" dedi.

500 bin özel gözlük üretildi
Antalya'da gözlük firması yetkilisi optisyen Nazif Eken, tutulmanın izlenmesi için 500 bin özel yapım gözlük getirtti. Almanya'dan gelen özel yapım gözlüklerin dağıtımına başladıklarını belirten Eken, "Tutulma anında güneşin yüzde 99'luk bölümü örtülse bile, geri kalan yüzde 1'lik bölüm, 10 bin kat dolunay gücündedir. Tutulma heyecanıyla farkında olmaksızın, gözlerinde kalıcı hasarlara yol açabilirler" dedi. Gözlüğün üzerindeki filtrelerin özelliğinin UV ışınlarını tamamen etkisiz hale getirmesi olduğunu söyleyen Eker, "Bu amaçla üretilmiş özel filtreler kullanılmaksızın güneşe çıplak gözle veya başka yöntemlerle bakmak körlüğe neden olabilir. Şu an bütün ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrencilere 1 YTL'ye bu gözlükleri satıyoruz. Yakında mağazalarda da çok uygun fiyatlarda satışı yapılacak" diye konuştu.
:clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

umuter
17-03-2006, 19:27
aman iyi iyi biraz para girsin memlekete se canlansın ortalık :)

muzo
18-03-2006, 17:26
Öğrenciye bıçaklı saldırı - Kübra DUMAN

Alanya'da bulunan Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Elektrik Tesisatçılığı Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ahmet Şahiner (17), sokak ortasında bıçaklı saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre olay, dün öğle saatlerinde Kadıpaşa Mahallesi, 25 metreli yol üzerinde meydana geldi. Yolda yürümekte olan Ahmet Şahiner, yanına yaklaşan bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Şahiner'i üç bıçak darbesiyle yaralayan zanlı kaçtı. Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi'ne kaldırılan Şahiner'in kalbinden ve karın bölgesinden 3 bıçak darbesiyle yaralandığı ve durumunun ciddi olduğu bildirildi. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlıyı akşam saatlerinde yakaladı. Zanlının bugün mahkemeye çıkartılması bekleniyor.

muzo
18-03-2006, 17:28
Gülbay'a müebbet
Alman kız Lisa Eder'in katil zanlısı Bülent Gülbay, dün çıkarıldığı duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

- Eylem BORUÇ
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Alanya'nın Avsallar Beldesi'nde 2004 yılında öldürülen 11 yaşındaki Alman kız Lisa Eder cinayetinin 16. duruşması dün gerçekleştirildi. Katil zanlısı Bülent Gülbay, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Lisa davasının duruşmasında, Başsavcı Ali Yeldan'ın mütalaasının ardından söz alan sanık avukatı Hakan Göçer, müvekkili hakkındaki suçlama ve iddialara katılmadığını söyledi. Sanığın, cinayeti işlediğine dair somut bir delil bulunmadığını iddia eden Göçer, pantolonda bulunan kan izinin yeterli bir delil olmadığını belirterek, şunları kaydetti: ''Kan izi bulunan pantolon olay günü müvekkilimin üzerinde değildi. Görgü tanıkları, olay günü Bülent Gülbay'ın takım elbise giydiğini söylediler. Cinayetin müvekkilim tarafından işlendiğine dair, Lisa Eder'in üzerinde kan, kıl, tükürük, sperm gibi doğrudan ilişki kurabilecek deliller yoktur. Hannover Adli Tıp Kurumu'nun verdiği rapor, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nu da etkilemiştir ve rapor, bu doğrultuda verilmiştir. Alanya Devlet Hastanesi'nde hazırlanan ilk otopsi raporunda tecavüzden söz edilmiyordu. Müvekkilimi leğende insana benzer bir şey taşırken gördüğünü söyleyenler, ne gördüklerini bilmiyorlar. Cesedin üzerinde bulunan koli bantlarının, müvekkilimin evindeki bantlarla benzerlik göstermesi de normaldir. Çünkü bunlar her yerde bulunabilen şeylerdir. Müvekkilimin evinde ***** CD'ler bulunması da onu suçlamak için yeterli delil değildir. Ayrıca ayağı sakat olan müvekkilimin cesedi taşıyarak önce eve, oradan da Alanya Kalesi'ne götürdüğü belirtilmektedir. Bülent Gülbay ayağından sakat olduğu için bunu yapabilmesi mümkün değildir. Ayrıca birini öldüren kişi, neden cesedi orada burada taşısın ki. En yakın bir yere atar gider.''
SAVUNMALAR YETMEDİ
Bülent Gülbay'ın, Alanya Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Avusturyalı bir kıza elle sarkıntılık suçundan 5 yıl hapis cezası almasının, bu olayla bağlantılanmasını da doğru bulmadığını belirten avukat Göçer, Lisa Eder olayı gerçekleştiği günlerde, Bülent Gülbay'ın, diğer suçtan yargılandığını, basının Gülbay'ı haber yapması sunucunda, Asliye Ceza Mahkemesi'nin, bu olayla bağlantı kurarak ceza verdiğini ve kendilerinin temyize başvurduğunu ifade etti. Göçer, ''İki olayın üst üste gelmesi, müvekkilime bu cezanın verilmesine neden olmuştur ve şimdi de burada o olay örnek gösterilmektedir'' dedi. Avukat Göçer, Bülent Gülbay'ın suçsuz olduğunu, savcılığın mütalaasında yer alan iddiaların delillendirilemediğini öne sürerek, müvekkilinin beraatını talep etti. Sanık Bülent Gülbay da, savcının mütalaasına katılmadığını, Malatya'da bir kıza sarkıntılık ettiğinin doğru olmadığını, sevdiği ve evlenmek istediği bir kızı, sadece takip ettiği için ceza aldığını, Avusturyalı küçük kızı da masum bir sevgiyle kucağına oturtarak öptüğünü söyledi ve beraat isteğini yineledi.
MAHKEMENİN KARARI
Sanık ve avukatının savunmalarından sonra mahkeme, karar vermek için mütalaa yapmak amacıyla duruşmaya bir saat ara verdi. Bir saatlik aranın ardından yeniden toplanan mahkeme, 16 duruşması yapılan davayı karara bağladı. Mahkeme Başkanı Fikret Karaçorlu, Bülent Gülbay'ın, 11 Ekim 2004'de ölüsü bulunan Lisa Eder'e, 10 Ekim 2004'de cinsel istismar suçunu işlediği, bu suçu gizlemek için delilleri ortadan kaldırmak amacıyla küçük kızı kasten öldürdüğünün anlaşıldığını belirtti. Karaçorlu, suç tarihinde yürürlükte olan yasanın ilgili maddesi uyarınca, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına oy birliğiyle karar verildiğini söyledi.
Mahkeme, suçun işleniş biçimi, sanığın ısrarla suç işleme eğilimi sergilemesi, suç tarihinde henüz 11 yaşında olan Lisa Eder'e karşı toplumun temelden reddettiği fiili gerçekleştirmesi, mahkemeyi yanıltıcı hareketlerde bulunması ve sürekli inkar yolunu seçmesi nedeniyle cezai indirime gerek olmadığına, sanığın, kamu hizmetlerinden men edilmesine, sanığın hapis hali sona erinceye kadar yasal kısıtlılık halinin devamına karar verdi.
Mahkeme ayrıca, Cumhuriyet Başsavcısı'nın ek iddianamesinde yer alan Lisa Eder'e anal yoldan tecavüz ettiği için de sanığa 11 yıl ağır hapis cezası verdi. Mahkeme, bu suçtan da sanığın indirim haklarından yararlanmasına yer olmadığına hükmetti. Sanığın müebbet hapis cezası alması nedeniyle iki cezayı birleştirerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası uygulanmasına karar veren mahkeme, iki suçun birleşmesi nedeniyle sanığın, cezasının bir yılını, geceli gündüzlü hücrede geçirmesine de karar verdi.
Sanık Avukatı Hakan Göçer, duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir karar çıkmasını beklediklerini, bu kararı temyiz edeceklerini söyledi. Lisa Eder'in Avukatlarından Zafer Kayakıran yaptığı açıklamada, emeklerinin boşa gitmediğini, mahkeme kararını olumlu bulduklarını, neticenin sevindirici olduğunu söylerken, diğer avukat Ayşe Ağaoğlu da adaletin yerini bulduğunu ifade etti.
BAŞSAVCI'NIN AÇIKLAMASI
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da, yaptığı açıklamada, mahkemenin aldığı kararın, kamu vicdanını rahatlatacağını belirtti.
Duruşmanın, büyük bir titizlik içerisinde yapıldığını anlatan Yeldan, toplanan deliller ve görgü tanıklarının ifadeleriyle, sanığın, üzerine atılı suçları işlediği belirlenmiştir. Mahkeme, her iki suçtan da sanığa yasal cezanın en üst sınırını verdi'' dedi. Sanık Gülbay'ın, baştan beri sadece inkar yolunu seçtiğini ve mahkemenin işini kolaylaştırmak adına çaba göstermediğini ifade eden Yeldan, “Sanık, iyi niyetli davranış sergilemediği için her iki suçtan da indirim haklarından yararlandırılmadı” diye konuştu.

muzo
18-03-2006, 17:30
Plajda voleybol heyecanı başlıyor
Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası, bugün Palm Beach Plajı'nda başlayıp 4 gün devam edecek

Şampiyonaya, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Selahattin Akpınar da katılacak. Alanya Belediyespor Bayanlar Hokey Takımı da, Yıldız Bayanlar Hokey Şampiyonası'nda mücadele edecek.
18-19 Mart tarihlerinde Adana’da yapılacak olan Triathlon Federasyonu faaliyet programında yer alan, Duatlon organizasyonuna Alanya Belediyespor Triathlon Şubesi 4 takımla katılacak. Yıldız Erkekler–Yıldız Bayanlar-Genç Erkekler ve Genç Bayanlar kategorilerinde katılacak takımlara, Antrenör Nilüfer Odabaş nezaret edecek.
18-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası organizasyonu hazırlıklarını tamamlandı.

muzo
24-04-2006, 14:24
Of Gülşen of!

"OF OF" adlı şarkısıyla Türkiye'de şöhretin zirvesine tırmanan Gülşen, Alara Turizm Yatırımcıları Derneği'nin Delphin Otel'de düzenlediği 23 Nisan Balosu'nda sahneye çıktı. Konseri sırasında yemek yiyen Sarıkaya'ya dönerek "Çok gözüme battınız! Ben şarkı söylerken yemek yenmesinden hoşlanmıyorum" dedi. Salonu terk eden Kaymakam Sarıkaya ise dava açmaya hazırlanıyor.
GECEDE YEMEK KRİZİ
Alara Turizm Yatırımcıları Derneği'nin, Okurcalar, Delphin Otel'de düzenlediği 23 Nisan Balosu'nda sanatçı Gülşen ile Kaymakam Günhan Sarıkaya arasında yemek krizi yaşandı. Baloda sahneye çıkan pop şarkıcısı Gülşen, konseri sırasında yemek yenmesine tepki gösterdi. Kaymakam Sarıkaya'ya, "Çok gözüme battınız! Ben şarkı söylerken, yemek yenmesinden hoşlanmıyorum. Durmadan yemek yiyorsunuz" demesi üzerine salonda buz gibi bir hava esti. Sanatçı Gülşen'in yanına giden Sarıkaya, "Çok ayıp ettiniz.
Şurada eğlenmek istemiştik. Benim ilçemde şarkı söylüyorsunuz ve
insanlara hakaret ediyorsunuz. Çok üzüldüm" dedi. Gülşen, Kaymakam'ın sözleri üzerine, kendisini kastetmediğini, yemek yiyen herkese bunu söylediğini ifade ederek, şarkı söylerken, yemek yenilmesinden hoşlanmadığını belirtti. Olaydan kısa süre sonra balodan ayrılan Kaymakam Sarıkaya, basın mensuplarına, Gülşen'in ''densizlik'' ettiğini öne sürerek, yapılan konuşmaların kasete alındığını, bunu dinledikten
sonra suç unsuru oluşturacak ifadelerin yer alması halinde dava
açabileceğini söyledi. Sarıkaya, olayın ''çok üzücü ve ayıp'' olduğunu belirterek,
sanatçıların topluma daha saygılı davranmaları gerektiğini kaydetti.
Kaymakam Sarıkaya, Gülşen'in menajerlerinin bizzat yanına gelerek
kendisinden defalarca sanatçı adına özür dilediklerini de söyledi.

muzo
24-04-2006, 14:28
Sürücülere dijital takip
Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, kask takmayan motosiklet sürücülerini fotoğraflarla tespit edecek

KOMŞU ilçe Gazipaşa'da Emniyet Müdürlüğü, bir ilke imza atıyor. Yeni alınan fotoğraf makinalarıyla kask takmayan sürücüleri ve yanlış park eden araçları tespit edecek olan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fotoğrafı sürücülere delil olarak gösterecek. Geçtiğimiz günlerde bazı sürücülerin trafik ekiplerinin yazdığı cezalara itiraz ettiklerini söyleyen Gazipaşa Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, "Bundan sonra trafik ekiplerimiz, kasksız motosiklet kullanan ve kaldırımlara hatalı park edilen araçların fotoğraflarını çekecek. Sürücüler bundan sonra hiçbir şekilde itiraz edemeyecekler. Bundan sonra polislerimiz tüm sürücü hatalarını fotoğraflayacak ve delil olacak. Bundan sonra özelikle motosiklet sürücülerinin çok dikkatli olması gerekiyor. Motosiklet sürücülerinin kask takmadan motosiklet kullanmaması gerekir” dedi.

Özgür Erge
06-05-2006, 14:55
Adana - Ana havalimanlarından küçük meydanların bulunduğu illere ve küçük
meydanlar arasındaki çapraz uçuşları öngören ''Dolmuş Uçak Projesi'' hayata geçirildi.
Atlas Jet Havayolları'nın İstanbul-Adana ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı Ankara-Adana uçuşuyla proje başladı.

Şirketin iki uçağı İstanbul'dan Adana'ya uçtu. Bir diğer uçuş ise Ankara'dan Adana'ya, Kanada yapımı Bombardier CRJ 900 tipi uçakla gerçekleştirildi. Uçuşa katılan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, uçakta yaptığı açıklamada, Türk sivil havacılığında yeni bir dönemin başlangıcını yaptıklarını söyledi.

2003 yılında bölgesel havacılık projesini başlattıklarını ve bugüne kadar çok çarpıcı sonuçlara ulaştıklarını kaydeden Yıldırım, uçak sayısında yüzde 100, yolcu sayısında ise yüzde 129 oranında artış sağlandığını belirtti.

Bu projeyle atıl havaalanlarının aktif hale getirilmesinin mümkün olacağını vurgulayan Yıldırım, proje sayesinde atıl durumdaki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugün 13 ile tarifeli seferler yapıldığını hatırlattı.

Projenin ikinci ayağı olan ana limanlardan küçük meydanlara ve küçük meydanlar arasındaki çapraz uçuşların da bugün devreye girdiğini anlatan Yıldırım, bu uçuşların küçük uçaklarla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Türkiye'de bu uçaklar sayesinde 46 meydana sefer yapılabileceğini belirten Binali Yıldırım, özellikle uzun süredir atıl durumda bulunan Siirt Havaalanı'na küçük uçaklarla uçulmaya başlandığını ve bu uçuşların Atlas Jet Havayolları'nca gerçekleştirildiğini söyledi. ''Artık uçaklara göre meydan değil, meydanlara göre uçak
politikamız var'' diyen Yıldırım, dolmuş uçak projesi sayesinde bütün meydanları aktif hale getireceklerini kaydetti

muzo
17-05-2006, 15:12
PLAJ VOLEYBOLU BAŞLADI
17 Mayıs 2006 Çarşamba
22 Avrupa ülkesinden 176 sporcunun katıldığı Plaj Voleybolu 2006 Nestea European Championship Tour’un ilk ayağı, başladı. Kleopatra Palm Beach sahilinde kurulan 3000 kişilik tribünlerden izlenecek maçlar, 21 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

22 Avrupa ülkesinden 176 sporcunun katıldığı Plaj Voleybolu 2006 Nestea European Championship Tour’un ilk ayağı, başladı. Kleopatra Palm Beach sahilinde kurulan 3000 kişilik tribünlerden izlenecek maçlar, 21 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

17-18 Mayıs tarihlerinde ana tabloya girecek 6 erkek ve 6 bayan takımının seçmeleri yapılacak. Maçlar saat 09.00 başlayıp 19.00’ a kadar sürecek. 19-20 Mayıs tarihlerinde ana tabloda 16 bayan ve 16 erkek takımından oluşan Avrupa Şampiyonası 1.Tur Müsabakaları yapılacak. 21 Mayıs Pazar günü de saat 11.00 Erkekler Bronz Madalya Maçı, saat 12.00’de Erkekler Finali oynanacak, aynı gün saat 15.00’te Bayanlar Bronz Madalya Maçı, saat 16.00’da da Bayanlar Finali yapılacak.

Ayrıca; Pop müzik sanatçısı Ayça Tekindor Cumartesi ve Pazar günü oynanacak maç aralarında izleyicilere konser verecek.
Avrupa’nın en büyük organizasyonları içinde yer alan Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonasına, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tüm vatandaşları davet etti.

davutkorucu
21-05-2006, 02:55
AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ ARTIK BU FORUMDA
KATKILARINIZLA BİRLİKTE BURAYI GÜNCEL HALE GETİRELİM

davutkorucu
21-05-2006, 14:52
Cinayet zanlısı tutuklandı
Adana'da, alacağını ödemediği gerekçesiyle arkadaşını öldürdüğü ileri sürülen kişi, olaydan 6 ay sonra yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 14 Aralık 2005 tarihinde merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde Mehmet Hanifi Aktaş'ın (28) silahla öldürülmesi olayıyla ilgili çalışma yapan Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evinde fotoğrafı bulunamayınca robot resmi çizilen katil zanlısı 34 yaşındaki Cemil N.'yi (Nart), Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki ablasının evinde gözaltına aldı.

Arkadaşını, 300 YTL alacağını ödemediği gerekçesiyle öldürdüğü ileri sürülen Cemil N.'nin resmi nikahı olmayan eşi Yıldız Y. de (42) suç delillerini gizlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Eşi Yıldız Y.'nin Cemal Yiğit olarak bildiği Cemil N.'nin 4 çocuğunu da ağabeyinin nüfusuna kaydettirdiği belirtildi.
Cemil N. ile Yıldız Y, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma

davutkorucu
21-05-2006, 14:54
Şehit polis toprağa verildi
İstanbul Gaziosmanpaşa'da şüpheli görülen bir aracın durdurulması sırasında çıkan çatışmada yaralanarak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden polis memuru Metehan Şahbaz, memleketi Adana'da toprağa verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timler Amirliği'nde görevli polis memuru Metehan Şahbaz'ın (23) cenazesi, Özel Şafak Hastanesi morgundan alınarak Adana'ya getirildi. Şehit polis memuru için Sabancı Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. Törende şehit polisin babası İbrahim Şahbaz güçlükle ayakta dururken ablası Sadet Taşkın, "O benim bebeğimdi" diyerek gözyaşı döktü.
Şehit polisin cenazesi kılınan namazının ardından bir süre meslektaşları tarafından omuzlarda taşındı. Cenazeye katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Cenaze törenine Adana Vali Vekili Mehmet Demir, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Abdulkadir Eryılmaz, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis memuru Metehan Şahbaz'ın cenazesi, merkeze bağlı Yüreğir İlçesi'ne bağlı Kızılkaş Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe

muzo
22-05-2006, 12:28
Plaj voleyboluna doyduk
Alanya'da üç gündür devam eden Nestea Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın Alanya ayağını erkeklerde İsviçre, bayanlarda Yunanistan kazandı

ALANYA Kleopatra plajında yapılan final maçında, Egger-Laciga ikilisinden oluşan İsviçre takımı, Lione-Varnier ikilisinden oluşan İtalyan takımını 21-14 ve 21-19'luk sonuçlarla 2-0 yenerek birinci oldu.
Üçüncülük maçında ise Brink-Dieckmann ikilisinden oluşan Alman takımı, Arkaev-Barsuk ikilisinden oluşan Rus takımını 2-1 yenerek turnuva üçüncüsü oldu.
Bayanlar final maçında Yunanistan'dan Arvanity-Karadassiou ikilisi, Hakedal-Toerlen'den oluşan Norveç takımını 16-21, 21-17, 15-13'lük setlerle 2-1 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.
Bayanlarda üçüncülüğü ise Shiryaeva-Uryadova (Rusya) ikilisini 2- 1 yenen Hollanda takımı Kadjik-Moren elde etti.
Şampiyonanın Alanya ayağında dereceye giren sporculara, madalya ve kupaları verildi. Ayrıca birincilere 8 bin 500 dolar olmak üzere toplam 100 bin dolar para ödülü dağıtıldı.
Bu arada şampiyonanın son günü şölen havasına büründü. Haftasonu tatilinden de yararlanan Alanyalı sporseverler, şampiyonanın son günü gerçekleştirilen final müsabakalarına büyük ilgi gösterdiler. Tribünleri dolduran ve hem güneşlenen hem de karşılaşmaları izleyen seyirciler, çalan müzik eşliğinde de eğlenme imkanı boldular.

muzo
22-05-2006, 12:30
Dim Çayı Vadisi'nin güneş yamaçlarında bulunan ve Alanya'nın doğal güzellikleri arasında yer alan Dim Mağarası, hayranlık uyandırıyor

- Mithat KARA

ALANYA'NIN doğal güzelliklerinden olan Dim Mağarası, muhteşem manzarası ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Mağara eski çağlardan beri bilinmekte ve doğal hali ile girilebilen yerleri, özellikle keçi barınağı olarak kullanılmaktaydı. Mağaranın incelenerek ortaya çıkarılması 1986 yılında oldu. Mağtur A.Ş. tarafından mağaranın projelendirilip hizmete girmesi ise 1998 yılında gerçekleşti. Mağara çevresinde sosyal gereksinimleri karşılamak için, 150 kişiye hizmet verebilecek Dim Kafe-Restoran hizmete açıldı. Mağaranın içinde bulunan sarkıtlar, dikitler, perde ve makarnalar, muhteşem görüntüleriyle, doğa harikası olma özellikleriyle tüm ziyaretçileri adeta büyülüyor. Mağaranın batısındaki Pamukkale Salonu'nda bulunan mağara gölleri ve güneydeki salonun sonunda bulunan gizemli göl, eşsiz güzellikleriyle görülmeye değer özellikler taşıyor. Mağara ziyaretçileri, Dim Kafe ve Restoran'da muhteşem manzara eşliğinde keyifli dakikalar geçirebiliyorlar. Ayrıca Yeni Alanya'nın 1. sayfasında günlük olarak yayınlanan Dim Mağarası ilanındaki kuponu kesen okuyucularımız, mağarayı % 50 indirimli gezme fırsatını yakalıyor.
"DİM MAĞARASI DOĞANIN BİR ARMAĞANIDIR"
Mağtur A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Jeomorfolog Yılmaz Güner, mağaranın kullanıma açılması aşaması hakkında bilgiler verdi. Güner, "Mağara içinde yaptığımız düzenlemelerde, doğal dokunun korunmasına çok dikkat ettik. 360 metre uzunluğundaki gezi yolu, rahatlıkla yürünebilecek şekilde düzenlendi ve aydınlatıldı. Gezi yolu boyunca mağaranın eni ve yüksekliği değişken ve genellikle 10-15 metre civarında. Mağaranın içindeki damlataş oluşumları ise sürekli devam etmektedir. Dim Mağarası doğanın bize bir armağanıdır. Ayrıca kafe ve restorandan rahat faydalanabilmeleri için engelli vatandaşlarımıza özel bir yol yaptık. Alanya'da yaşayan herkesin bu doğa harikası mağarayı görmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

muzo
22-05-2006, 12:30
Pazar keyfi yarım kaldı
Piknik yapmak amacıyla motosikletle Dimçayı'na giden Demirel ailesi ölümden döndü

- Akın BAYCAN

EDİNİLEN bilgiye göre kaza dün saat 15.30 sıralarında Dimçayı yolu üzerinde meydana geldi. Süleyman Demirel adlı kişi, eşi Aynur Demirel ve 4 yaşındaki oğulları Ozan Demirel'i de alarak motosikletle yola çıktı. Piknik yapmak ve haftasonu tatilini değerlendirmeyi amaçlayan Demirel ailesi, motosikletin toprak yolda kayması sonucu ölümden döndü. Süleyman Demirel yönetimindeki motosiklet direksiyon hakimiyetini kaybedince toprak yolda sürüklendi. Olay yerinden geçen bir vatandaş tarafından Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

muzo
22-05-2006, 20:43
Gaspçılar sınır tanımıyor !

Antalya’da direnen vatandaşı bıçaklayan gaspçı, gencin pantolonunu çıkararak gasp etti.22 Mayıs 2006 14:13

Antalya’da, parasını vermek istemeyen kişiyi önce bıçaklayan, ardından pantolonunu çıkartarak cebinde bulunan paraları gasp eden kişi polis tarafından yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yeni Emek Mahallesi Yeni Emek İlköğretim Okulu önünden evine giden S.K’nın yolunu kesen Necmettin A (19), S.K’dan para ve cep telefonunu istedi. S.K’nın para ve telefonunu vermek istememesi üzerine bıçakla S.K’yı önce kolundan daha sonra bacağından yaralayan Necmettin A, direnmesi üzerine pantolonunu çıkartarak, cebinde bulunan 200 YTL ile cep telefonu ve ev anahtarlarını alarak kaçtı.

Vatandaşlar tarafından çağrılan ambulansla Antalya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan S.K’nın verdiği eşkal doğrultusunda çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Necmettin A’yı kısa sürede yakaladı. Hırsızlıktan sabıkalı olduğu öğrenilen Necmettin A’nın üzerinde, çalınan para, cep telefonu ve anahtarlar da bulundu.

Antalya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan S.K’nın durumunun iyi olduğu bildirildi.

muzo
27-01-2007, 10:34
HIRSIZIN ACI SONU

ALANYA'DA azılı bir hırsız olduğu iddia edilen Şehmus Bayar, girdiği evin sahibi tarafından başından vurularak öldürüldü.
Alınan bilgiye göre, Şehmus Bayar (30) adlı kişi, Küçükhasbahçe Mahallesi'ndeki Gönüllü 3 Apartmanı'nın önünde ölü olarak bulundu.
Apartman sakinlerinin sabah saatlerinde bahçede gördükleri cesedi polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler ve Cumhuriyet Savcısı, ceset üzerinde ve apartman çevresinde inceleme yaptılar.
Yapılan incelemede, öldürülen kişinin, hırsızlıktan çok sayıda sabıkası bulunan Şehmus Bayar olduğu, Bayar'ın, kafasına isabet eden kurşunla öldüğü belirlendi.
Apartman sakinleri, olaydan haberdar olmadıklarını, cesedi sabah gördüklerini belirtirken polis, Şehmus Bayar'ın, saat 03.00-04.00 sıralarında ölmüş olabileceğini bildirdi.
Bayar'ın, apartmandaki bir daireye hırsızlık amacıyla girmiş ve ev sahibi tarafından, kaçarken vurulmuş olabileceğini belirten emniyet yetkilileri, apartmanın dışındaki su tahliye borularında Bayar'a ait el ve ayak izleri tespit edildiğini bildirdi.
Olayla ilgili soruşturmayı genişleten polis, Bayar'ın, Gönüllü 3 Apartmanı'nın 4. katından hırsızlık yapmaya çalıştığı ve bunu fark eden ev sahibi M.P. (27) tarafından öldürüldüğünü belirledi. Polis ekipleri, ev sahibi M.P’yi gözaltına aldı.
Tabancayla vurularak öldürülen Şehmus Bayar'ın, hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkasının bulunduğu, geçen yıl, çok sayıda çalıntı mal ve maskelerle yakalanan, kendilerine “Örümcek Adamlar Çetesi” adını veren gruba mensup olduğu kaydedildi.
Ayrıca Bayar'ın, hırsızlık suçundan dolayı yattığı Alanya Kapalı Cezaevi'nden 15 gün önce tahliye edildiği ve yine hırsızlık suçlarından dolayı polis tarafından arandığı bildirildi.

muzo
27-01-2007, 10:35
Zabıta bıçaklayan saldırgan hapiste

ANTALYA'NIN Serik İlçesi'ne bağlı Kadriye Beldesi'nde görev yapan zabıta müdürünü bıçaklayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kadriye Belediyesi'nde zabıta müdürü olarak görev yapan Kemal Kadıoğlu, Atatürk Caddesi üzerinde H.S'ye ait olduğu belirlenen ve ruhsatsız olan işyerinin kaldırımı işgal ettiğini, buna bir son vermesini istedi. Duruma sinirlenen H.S, içinde Kemal Kadıoğlu'nun bulunduğu aracın önünü keserek durdurdu. Araçtakileri tehdit eden şahıs, Kadıoğlu'nu bıçakla yaralayarak kaçtı. Olay sonrasında firar eden ve güvenlik güçleri tarafından aranan H.S, Side'de jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Daha sonra Serik Jandarma Bölük Komutanlığı'na teslim edilen H.S, geniş güvenlik tedbirleri arasında Serik Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi. Burada ifadesi alınan şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürüldüğünü belirten yetkililer, Serik ve çevresinde kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı olmadığını, bu tür eylemlerin cezalandırılacağını ifade etti.

afacan
06-02-2007, 09:44

Antalya kent merkezine 14 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı. Meteoroloji yetkilileri Antalya kent merkezine en son 1993 yılında kar yağdığını belirtti.

Antalya’nın Kütükçü, Şafak, Esentepe mahallerinin bulunduğu Masadağı mevkiinde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren kar yağışında evlerin çatıları ve otomobillerin üzeri karla kaplandı.

COEMAR
06-02-2007, 14:25
Akdeniz’de bu sabaha karşı Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye bilgiye göre Antalya’nın Kale İlçesi açıklarında bugün saat 03.58’de meydana gelen deprem Kale, Antalya’nın bazı köyleri ve beldelerinden hissedildi. Antalya’ya 114 kilometre, Kale’ye 33 kilometre uzaklıkta, denizde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.
Kale’den sonra saat 06.52’de de Fethiye Körfezi'nde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fethiye’ye 15 kilometre uzaklıkta denizde meydana gelen deprem özellikle liman bölgesindeki ev ve işyerlerinde hissedildi.

CABBARİ
06-02-2007, 14:41
Akdeniz’de bu sabaha karşı Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye bilgiye göre Antalya’nın Kale İlçesi açıklarında bugün saat 03.58’de meydana gelen deprem Kale, Antalya’nın bazı köyleri ve beldelerinden hissedildi. Antalya’ya 114 kilometre, Kale’ye 33 kilometre uzaklıkta, denizde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.
Kale’den sonra saat 06.52’de de Fethiye Körfezi'nde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fethiye’ye 15 kilometre uzaklıkta denizde meydana gelen deprem özellikle liman bölgesindeki ev ve işyerlerinde hissedildi.

ben niye hissetmedim yaw:new_icon9: :new_icon9:

COEMAR
06-02-2007, 14:45
ben niye hissetmedim yaw:new_icon9: :new_icon9:
sen hissetmezsin tabii uyuyorsun hangi rüyayı görüyordun kimbilir :sleep: :sleep: :sleep:

JeReMo
06-02-2007, 15:22
bende hissetmedim amaaaa

JeReMo
06-02-2007, 15:23
bu arada bizim mahalleyede kar yağmış ama benim orada olmadığım bir zamanda yağmış olması çok üzücü :.)

kralleo
06-02-2007, 17:12
Antalya'da bir inşaat ve müteahhitlik şirketinin ortağı inşaat mühendisi Hüsnü Akbal, şirketin personel alımıyla ilgili verdiği iş ilanı için mail adresine özgeçmiş gönderildiğini gördü. İş adamının adresine gelen mailde bir kadın resmi ve altında ''Seyahat engelim yoktur. Şirketinizde çalışmak istiyorum. CV bilgilerim için fotoğrafımı tıklayın'' ibaresi yer aldı. Hüsnü Akbal, CV bilgileri için fotoğrafı tıkladığında, kadın fotoğrafı ve CV bilgileri aracılığıyla internet bankacılığında kullandığı vadesiz döviz hesabının şifresinin kırıldığı anlaşıldı.

Şifreyi kıran zanlının hesaptaki 4 bin 500 doları tekrar tekrar deneyerek havale yapmaya çalışmasını Akbal'ın hesabının bulunduğu bankanın görevlileri fark etti. Zanlı, Akbal'ın, hesabından para transferi konusunda kısıtlama yapması nedeniyle parayı başka bir hesaba aktarmayı başaramadı. Bu arada, hesabın bulunduğu bankanın internet şubesi yetkilileri, söz konusu hesaptan ısrarla para transferi yapılmak istenmesi üzerine Hüsnü Akbal'a bilgi verdiler.

Banka yetkilileri, Hüsnü Akbal'ın hesabına giren kişinin bilgisayarının IP numarasını tespit ettiler. Savcılığın, IP numarasının ait olduğu bilgisayarla kullanıcı kişiyi tespit etme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

muzo
06-02-2007, 18:23
bende hissetmedim debremi allahtan büyük değilmiş

kralleo
12-02-2007, 17:55
MERSİN’de yaptığı tek kişilik eylemlerle tanınan emekli polis M. Emin Kocaaslan, son dönemde moda olan ‘Gaffur pijaması’ giyerek, 301'inci maddenin kaldırılmaması için eylem yaptı.

Atatürk Caddesi’nde çizgili pijamalarla gelen M. Emin Kocaaslan, üzerinde ‘Dümeni, düzeni bozuk, AKP’nin sicili bozuk, asayiş, işsizlik, şiddet, cinnet eşittir hükümet’, ‘301 kime batıyor? En büyük 301 Aslanlar Vadisi/ Mersin’, ‘Görevinden alınacak biri varsa İçişleri Bakanı ve Osman Baydemir. Benim valim, müdürüm işini bilir. İşini bilmeyen basın ve Başbakan. Aslanlar Vadisi’ yazılı dövizler açtı.

Kocaaslan’ın pijamayla eylem yaptığını gören vatandaşlar çevresini sarınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Bazıları cep telefonu ile görüntülerini çektiği Kocaaslan, 301'inci maddenin kaldırılmasını isteyenlerin hata yaptığını belirterek, “Bu ülkede kimse ‘Ben Atatürk ve laik cumhuriyet ilkelerine bağlı olmaya mecbur değilim’ diyemez. Hakaret edemez. Çünkü bu ülke taşıyla toprağıyla Atatürk’ün tapulu malıdır. O halde laik cumhuriyet ilkeleri ve hukukun üstünlüğüne istinaden AKP’nin sicili, hukuken vicdanen ve manen bozulmuştur. 301'inci madde uğruna şehit olurum, ateşle oynamayın” dedi.

Ardından da yazdığı iki ayrı şiirle hem AKP hem de CHP’ye gönderme yapan Kocaaslan, vatandaşlardan alkışlarla kendisine destek olmasını istedi. Ardından da elindeki dövizlerle bir süre yürüyen Kocaaslan, önce CHP daha sonra da AKP il binasının önüne gitti. Kocaaslan, eylem için hazırladığı bildirileri iki partinin kapılarının önüne fırlattı.

muzo
17-03-2007, 17:35
82'lik nine kaza kurbanıOnly the registered members can see the link Akın BAYCAN

ALANYA'DA pazardan dönen yaşlı kadın, bir otomobilin çarpması sonucu feci şekilde can verdi.
Edinilen bilgiye göre kaza, dün akşam saat 18.00 sıralarında çevreyolu üzeri, Kale Petrol önünde meydana geldi. Tosmur istikametinde Dinek yönüne doğru seyir halinde olan Y.S. (29) yönetimindeki 07 NCJ 94 plakalı otomobil, pazardan döndüğü öğrenilen ve karşıya geçmeye çalışan Cahide Kayaoğlu'na (82) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolun karşı yönüne fırlayan yaşlı kadın, olay yerinde feci şekilde can verdi. Sürücü Y.S. ise kaza sonrası şok geçirince ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Nöbetçi Savcılık, olay yerinde inceleme yaparken, ceset otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Morgu'na kaldırıldı.

muzo
17-03-2007, 17:40
'Satılık Kelepir Cezaevi!'
Antalya Yeniköy'deki cezaevi inşaatında çalışan ve altı aydır ücret ödenmediğini iddia eden işçiler, cezaevi inşaatına, “Kelepir Satılık Cezaevi” tabelası diktiler.

Yeniköy'deki cezaevi inşaatında çalışan 70'e yakın işçi, altı aydır yüklenici firmadan ücretlerini alamadıklarını bildirdiler. İşçiler adına açıklama yapan Kalfa Dilaver Çabuk, cezaevi inşaatının yapımını üstlenen yüklenici firmanın sahibi ile sözlü anlaşma sonucu inşaatın, boya, mozaik ve seramik işlerini yapmaya başladıklarını söyledi.
Yüklenici firmanın işçilere geçen Ramazan ve Kurban bayramlarında bir miktar para ödendiğini, ancak altı aydır ücret alamadıklarını ileri süren Çabuk, şöyle konuştu:
“İşçiler çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Paralarını alamadıkları için ailelerinin, çocuklarının yanlarına dönemiyorlar. Bir işçimizin hem babası hem de çocuğu öldü. Parasızlık nedeniyle memleketine gidemedi. Bir işçimizin eşi, para göndermediği için boşanma davası açtı. Ailesinin yanına dönemeyen bir arkadaşımız ise sokaklarda kalıyor. Cezaevi inşaatında çalışan tüm işçiler mağdur durumda. Müteahhit firma, işçilerin yemeğini de kesti.Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriliyor.”
Durumun yetkililere iletildiğini, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduklarını, sorunun yüklenici firma ile çözülmesi gerektiğinin söylendiğini belirten Çabuk, “İşi bitirmeme gibi bir derdimiz yok. Bu iş bizim onurumuz oldu. Yeter ki paramız garanti altına alınsın. Karşımıza bir muhatap çıkıp, paramızı ödeyeceğini bildirsin” diye konuştu.
Protesto için cezaevi alanına “kelepir satılık cezaevi” tabelası diken işçiler, sorunlarını anlatamadıklarını, bu nedenle böyle bir yöntem bulduklarını belirttiler. İşçiler, yüklenici firma tarafından, inşaat alanındaki barakalardan çıkarılmaları için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu da söylediler.
YÜKLENİCİ FİRMANIN SAHİBİ
Cezaevi inşaatının yapımını üstlenen yüklenici inşaat şirketinin sahibi Abdullah Kalkan , işçilerin işlerini tamamlamadığını, bu nedenle para ödenmediğini bildirdi. Kalkan, “Yapılmayan bir işin parası verilir mi? Biraz daha gayret edip işi bitirmeliler” diye konuştu.
İnşaatına 13 Mart 2004'te başlanan cezaevinin, geçen yıl 9 Şubatta bitirilmesi gerekiyordu.

muzo
26-03-2007, 11:36
İl genel meclisi üyesi kazada öldü

Antalya İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Süvari, Alanya-Taşatan Yolu üzerinde otomobiliyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Hasan Süvari, Anavatan Partisi'nin tek İl Genel Meclis üyesi idi.

07 NT 122 plakalı Suzuki marka cipiyle Taşatan'daki evinden Alanya'ya hareket eden Hasan Süvari, havanın yağışlı olması nedeniyle otomobilinin kontrolünü kaybederek 30 metrelik uçurama yuvarlandı. Hasan Süvari, kaza yerinde hayatını kaybetti.

Aracın düştüğü yerden 6 metre ileride bulunan Süvari'nin cansız bedeni, jandarma ekipleri ve köylüler tarafından uçurumdan çıkarıldı. Süvari'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere ambulansla Alanya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Süvari'nin cenazesinin yarın Cikcilli Beldesi Hacıbaba Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

Süvari, Alanya'nın 23 köyü ve 6 beldesinin yayla yolu olan, ayrıca Gündoğmuş ile çevre köylerinin de geçiş yolu olma özelliği taşıyan Taşatan Yolu'nun bitirilmesi için bir çok kez önerge vermişti.

İHA

CABBARİ
31-03-2007, 15:11
dün gece ısparta egridirde deprem oldu 4.7 şiddetinde alanyada bile hissedildi arkadaşlar

CABBARİ
31-03-2007, 15:56
Isparta'da 31 artçı sarsıntı

Isparta'da dün akşam meydana gelen depremlerin ardından bölgede, büyüklükleri 2.8-4.1 arasında değişen 31 sarsıntı kaydedildi. Burdur ve Afyonkarahisar'dan da hissedilen depremlerin hasar yapıcı türde olmadığını belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Isparta'nın Eğirdir ilçesi Barla beldesi merkezli dün saat 19.56'da ve 22.23'te 4,7, saat 23.10'da da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bunların ardından bölgede 31 artçı deprem kaydedildi. Saat 04.20'de ise merkez üssü Gelendost ilçesi olarak belirlenen 4,1 şiddetinde bir deprem daha oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 00.01 ile 06.51 saatleri arasında meydana gelen depremler şöyle: ''Gelendost'ta saat 00.01'de 3.1, Eğirdir'de saat 00.22'de 3.1, Barla-Eğirdir'de saat 00.30'da 3.2, saat 00.42'de 3.3, saat 00.45'te 3.1, Eğirdir'de saat 00.49'da 3.2, Barla-Eğirdir'de saat 01.00'de 3.2, saat 01.05'te 3.5, saat 01.07'de 3.2, saat 01.13'te 3.1, saat 01.19'da 3.3, saat 01.43'te 3.1, Gelendost'ta saat 01.57'de 3.3, saat 02.34'te 3.1, Barla-Eğirdir'de saat 02.43'te 3.8, saat 02.51'de 3.0, saat 02.52'de 2.9, Gelendost'ta saat 03.15'te 3.4, Eğirdir'de saat 03.23'te 3.0, saat 03.35'te 2.8, saat 03.53'te 3.0, saat 04.02'de 3.1, Gelendost'ta saat 04.20'de 4.1, Eğirdir'de saat 04.27'de 2.9, Barla-Eğirdir'de saat 04.48'de 3.4, saat 04.59'da 3.3, Eğirdir'de saat 05.35 ve 05.38'de 2.9, Gelendost'ta saat 05.56'da 3.0, Eğirdir'de saat 06.24'te 3.0, Gelendost'ta saat 06.51'de 3.3''

Isparta ve ilçelerinin yanı sıra Burdur ve Afyonkarahisar'dan da hissedilen depremlerin hasar yapıcı türde olmadığını belirtildi.

Eğirdir Kaymakamı Ömer Ulu, ilçede artçı sarsıntıların devam ettiğini, ancak olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

İlçede sadece eski ahşap bir evin yan duvarının yıkıldığını belirten Ulu, ''Vatandaşların büyük bölümü geceyi evlerinin dışında ve otomobillerinde geçirdi. İlçenin her tarafını gezdim, mal ve can kaybı yok'' dedi.

Gelendost Kaymakamı Orhan Burhan da ilçede meydana gelen depremde, herhangi bir hasar, can ve mal kaybı meydana gelmediğini bildirdi.

muzo
26-04-2007, 17:14
İşsiz Neron

ALANYA'YA çalışmaya gelen ancak iş bulamayan genç, yarım saat içinde 10 motosiklet, 2 otomobil, bir restoran ve 1 otel lobisini ateşe verdi.
Edinilen bilgiye göre, bir ay önce Alanya'ya çalışmaya gelen ancak iş bulamayan İ.K. (26), Saray Mahallesi'nde dün sabaha karşı dehşet saçtı. Plastik köpük ve çakmak yardımıyla önüne gelen her şeyi ateşe veren genç, önce bir otelin zemin katındaki lobi kısmını, ardından önüne çıkan bir restoranı ve bir otomobil galerisinin önündeki 2 otomobili ateşe verdi. Ardından arka sokağa geçen zanlı, plastik baloncukları ateşleyip dışarıda bulunan 10 kadar motosikletin üzerine attı. Alanya
Emniyet Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü'ne 300 metre mesafede ara sokakta gerçekleşen yangınlar, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldü. Kaçmaya çalışan zanlı, sokakları kuşatan polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan İ.K'nin daha önce de yine benzer suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi.
Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde ifadesi alınan zanlının, yarım saat içinde gerçekleştirdiği suçlara ait çok sayıda dosyadan dün adliyeye çıkartıldı.

muzo
26-04-2007, 17:17
Aşırı hız öldürüyor

Çevreyolunda aşırı hız kaza getirdi

duOnly the registered members can see the link

. Otomobilde bulunan 3 genç yaralandı

- Akın BAYCAN

ALANYA'DA aşırı hız yapan otomobil kaza yaptı. Kazada 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, önceki gece saat 23.00 sıralarında çevreyolu üzeri, Alpet Benzin İstasyonu önünde meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 07 NAS 73 plakalı otomobil, aşırı hız sonucu önce refüjde bulunan aydınlatma direğini devirdi, ardından da sürüklenerek karşı şeride geçtikten sonra kaldırıma çarparak durabildi.
Otomobilde bulunan Kemal Kılboz (23), Serdar Kanat (24) ve Ali Tektaş (22) ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Gençlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Otomobilin sürücüsü ise belirlenemedi. Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

TEKNİSYEN101
09-05-2007, 02:47
deprem adanadanda hissedildi.

CABBARİ
09-05-2007, 11:29
Artık anadolu ajansının haberleri otomatik olarak foruma verildiğinden buraya geerek kalmamıştır

Konu Kapanmıştır!!!

davutkorucu
10-05-2007, 09:24
Adana'da karpuz hasadı başladı

Only the registered members can see the link'da hasat edilen ilk karpuzu Vali İlhan Atış makamında kendi elleriyle keserek yedi.
Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Tuzla Beldesi Belediye Başkanı Ramis Avcı, 1-3 Haziran 2007 tarihleri arasında Tuzla'da ilk kez gerçekleştirecekleri "Karpuz Festivali" öncesi yılın hasat edilen ilk karpuzunu Adana Valisi İlhan Atış'a ikram etti. Valilik makamına 4 karpuz getiren Avcı, karpuzun kilosunun 50 YKr'den satıldığını söyledi. Avcı, Tuzla karpuzunun çok lezzetli olduğunu belirterek, "Aydın ve Samsun gibi bölgelerde 4-6 bin dönüm karpuz ekilmesine rağmen bu rakamlar rekor diye addediliyor. Oysa sadece Tuzla'da 40 bin dönüm karpuz ekiliyor. Üstelik denizden dolayı topraklarımız tuzlu olduğu için karpuzumuz çok lezzetli oluyor" dedi.
Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin ise bölgede yetişen turfanda karpuzun üreticiye yüksek kazanç sağladığı gibi, piyasada da denge oluşturduğunu ifade ederek, ''Erken hasadı ve tüketicinin mağduriyetini önlemek için hasat komisyonlarımız denetimlerin sürdürüyor. Ayrıca halde de bir ekibimiz denetleme yapıyor'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından makamına getirilen karpuzu kendi elleriyle kesen Vali İlhan Atış yılın ilk karpuzunu yiyerek, "İyi ki Adana'ya gelmişim" dedi.

davutkorucu
10-05-2007, 09:25
Otomobilde silahlı saldırı

Only the registered members can see the link'da yasak aşk yaşadıkları ileri sürülen 2 kişi, içinde bulundukları otomobilde silahla vurularak yaralandı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait Çamlık Kros Parkuru'nda 01 DC 975 plakalı otomobilin içinde bulunan evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen İrfan D. (39) ve yasak aşk yaşadığı ileri sürülen Havva K. (38), kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda İrfan D., kafasına isabet eden tek kurşunla ağır yaralanırken, ortopedik engelli olduğu öğrenilen Havva K. kafasına sıyırıp geçen kurşunla hafif şekilde yaralandı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan İrfan D.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

davutkorucu
10-05-2007, 09:27
5. kattan düştü burnu bile kanamadı

Only the registered members can see the link'da işten gelen babasına bakmak için pencereden sarkan 2 yaşındaki çocuk, dengesini kaybederek 5. kattan düştü. Küçük çocuk, kazayı burnu bile kanamadan atlattı.

Edinilen bilgiye göre, Sedir Mahallesi'nde oturan 2 yaşındaki Efe Baran Ş., işten gelen babasına bakmak için oturma odasının penceresinden aşağıya sarktı. Bu sırada dengesini kaybeden minik çocuk, toprak zemine düştü. Büyük bir şok yaşayan baba, oğlunu hemen Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü. Efe Baran'ın sadece sol kulağında bir sıyrık meydana geldiği öğrenilirken, doktorlar çocuğun 5. kattan düştüğüne inanamadı. Küçük çocuk, tedbir amaçlı olarak 3 gün süreyle hastanede gözetim altında
tutuldu. 3 günün ardından taburcu olan minik Efe, düştüğü pencerenin önünde objektiflere gülümsedi.

Olayın şokunu hala atlatamadığını söyleyen anne Dilek Ş., "Sabah ben işe gitmiştim. Oğlumu her zaman annemlere bırakırdım, ancak o gün eve yeğenimiz geldiği için onun yanına bıraktık. İşten gelen babasına bakmak için pencereden sarkarken düşen oğlumun sadece sol kulağında bir sıyrık meydana geldi. Allah oğlumuzu bize bağışladı. Ona bundan sonra gözüm gibi bakacağım" dedi.