Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehidin cenaze töreninde Bakan Yıldız'a yumruk

wtwt99
19-04-2010, 17:08
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'taki silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze töreninde bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı
Cenazenin defin işlemi sonrasında, kalabalık dağılırken üzerinde sarı renkli mont olan bir kişi, kalabalığı yararak Bakan Yıldız'a yumruk attı.

Yüzüne aldığı darbeyle yaralanan Bakan Yıldız, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Bakan Yıldız’a yumruklu saldırıyı yapan kişinin Kayseri Merkez Endüstri Meslek Lisesi beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek (37) olduğu ve olayla ilgili dört kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BAĞIRARAK VURDU

Cenaze töreninin ardından saldırganın “Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu yumruk Türk milletinin yumruğudur. Gördünüz işte” diye bağırdıktan sonra Bakan Yıldız'a yumruk vurduğu belirtildi.

BURUN KEMİKLERİNDE KIRIK VAR

Yüzüne darbe alan Yıldız'ın “burun kemiklerinde kırık ve burun içi yumuşak dokularda ezilmeler olduğu” tespit edildi.

ERDOĞAN, BAKAN ATALAY'DAN BİLGİ ALDI

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla arayarak 'yumruklu saldırı' ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, saldırıyan uğrayan Bakan'ı ve Kayseri Valisi'ni arayarak olayın detaylarını sordu.

CENAZEDE AÇILIM'A TEPKİ

ŞEHİT YÜZBAŞININ CENAZE TÖRENİ / FOTO GALERİ

Balveren Beldesi Araköy yolunda 5 gün önce Milli Taburu'ndan Şırnak'a asker taşıyan sivil plakalı minibüse bir grup PKK'lı terörist tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi nüfusuna kayıtlı Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya için, kent merkezindeki Hunat Camii'nde tören düzenlendi. 3 yıl önce ölen babası merhum astsubay Abdülbaki Çetinkaya gibi askerlik mesleğini seçen şehit Yüzbaşı Çetinkaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, öğle saatlerinde Asker Hastanesi'nden alınarak, camiye getirildi. Silah arkadaşlarının nöbet tuttuğu cami avlusunda, şehit aileleri de hazır bulundu.

Cenaze törenine gelen ve oğlu İsmail'i 1 yıl önce Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki bir karakola düzenlenen saldırıda kaybeden şehit annesi Sultan Uygun da, “Oyy şehidim oy.. Beni de gömün. Şehit yüzbaşı benim de oğlum sayılır” diye gözyaşı döktü.

Cenazeye katılanlar PKK aleyhinde slogan atarken, ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Evli ve 1 çocuk babası şehidin resim öğretmeni olan eşi Şelale, kaybettiği eşinin tabutunun başında üzgün gözlerle, uzun süre bekledi. Şelale Çetinkaya, daha sonra kayınvalidesi Tülay Çetinkaya ile birlikte şehitliğe kadar kortejle birlikte yürüdü.

Cenaze töreni öncesi, bakanlar cami avlusuna gelmeden önce şehit yakınları ve çok sayıda kişi ‘açılım çalışmaları' ve Samsun'da 2 polisin şehit olması ve öncesindeki olaylar için kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile hükümete tepki gösterdi.

KAYSERİ'NİN 165. ŞEHİDİ

Kayseri'nin teröre verdiği 165'inci şehit olarak nitelendirilen Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya için düzenlenen ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenaze törenine Vali Mevlüt Bilici ve Ankara'daki Anayasa görüşmelerine ara verip, polis helikopteriyle gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Kayseri milletvekili Sadık Yakut, milletvekili Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 4'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, kent protokolü ve üst rütbeli subaylar katıldı. Levent Çetinkaya’nın cenazesi, Hunat Camii'nde düzenlenen, Müftü Şaban İşlek'in kıldırdığı namaz ardından, askeri törenin ardından Kartal’daki Garnizon şehitliğinde toprağa verildi.

Demet ÖZTÜRK-İsmet KÖZELO/KAYSERİ, (DHA)

kınık
19-04-2010, 17:11
ortalığı karıştırmak icin ellerinden geleni yapıyorlar hadi hayırlısı

umut55
19-04-2010, 17:34
halk çok tepkili haklıda yani çok şehit verdik birkaç gundur

jesus21
19-04-2010, 17:37
eee helal olsun diyen yokmu nara atan yokmu bugünün en haberi diyen yokmu ne oldu herkes kedimi oldu evet sizden mutluluk kahkahaları beklıyorum..

wtwt99
19-04-2010, 17:54
evet ortalıgı karıstırmak için ellerinden geleni yapıyorlar

veyselbakan
19-04-2010, 18:01
eee helal olsun diyen yokmu nara atan yokmu bugünün en haberi diyen yokmu ne oldu herkes kedimi oldu evet sizden mutluluk kahkahaları beklıyorum..

konuyu bir açarsan seviniriz cenazeye başsağlığına giden bir adama yumruk atılıyor cenazeye giden bir insan oraya üzüntüsünü dile getirmek için allah rızası ile şehidini uğurlamaya gidiyor son görevini yapmaya gidiyor yumruk yedi diye neden nara atalım yada neden helal olsun diyelim usluplarına dikkat et insanları kedi sıfatına koymak kimsenin haddine değil mutluluk kahkahalarına gelince o ancak kendini bilmezlerin işidir provokasyonluk yapılacak bir form değil burası!:smiles22::smiles22::smiles22::smiles22:

karpat
19-04-2010, 18:01
şehit cenazeleri törenlerini yaygara olarak niteleyen akp garabetine verilen en anlamlı cevap olmuştur.

veyselbakan
19-04-2010, 18:03
şehit cenazeleri törenlerini yaygara olarak niteleyen akp garabetine verilen en anlamlı cevap olmuştur.

siyasi isim vermeden konuyu farklı yerlere çekmeden tartışalım sizden ricam budur aksi halde konu kapatılacaktır!

muslum-baba
19-04-2010, 18:45
şu yumrukta ama moda oldu:tongue:

osmann
19-04-2010, 18:46

çok beklersin o kahkahaları...hakedene "iyi olmuş" denir...
herkese değil...birileri ile karıştırma...
selametle...

kesmin
19-04-2010, 19:09
evet samsun olayındada yumruk atanı kınamıştım şimdide kınıyorum akp yi hiç sevmediğim halde .yumruklarla dayakla silahla bu ülke düzelmez sen vurursun o vurur at tepişir ......ölür misali aklımızı başımıza alalım .öğnümüze gelen sandıkta bizim için ne var kendileri için ne var ona bakalım.Siyasi partiler yasasında bir değişiklik varmı,Seçim barajında bir değişiklik varmı ,Millet vekilliği dokunulmazlığı varmı, Gelirlerin adeletli birşekilde dağıtımı varmı ,polis selahiyet kanunda bir değişiklik varmı ,kişi hak ve hüriyetinde bir değişiklik varmı insan hakları evrensel beyannamesindeki haklar veriliyormu.bunlar demokratik bir anayasada olması gereken kanunlar ve kurallardır bunlar olmayınca ancak kendileri için anayasa değişikliği yaptıkları ortaya çıkmaktadır.bunun için bizler 50 milyon insan hep bir olup yumruğu sandıkta vuralımki bir daha ayılmasınlar.

digix21
19-04-2010, 19:12
açılımın türkiye'ye çıkaracağı en hafif tablo eyalet sistemi yani fedarasyon sistemi olacaktır.onun sonucunda da en fazla 15-20 yıla kadar bölünme,yani bağımsız kürt devleti olacaktır. onun sonunda da çıkıp diyecekler ki:"biz bu işe iyi niyetle girmiştik amma ne yapalım işte böyle oldu!" Bu "açılımcılık oyununu" oynayanlar,cinin şişeden çıkması halinde olabileceklerin farkında değiller galiba!

toycan
19-04-2010, 19:43
evet ortalıgı karıstırmak için ellerinden geleni yapıyorlar

ŞEHİTlerimizi sineye çekip öyle inek gibi bakmamız lazım unutma süremizde 21 günmüş gelir geçer ateş düştüğü yeri yakar iktidarı suçlamak suç değilmi helal olsun helal olsun bazen susmak yerinde ALLAHA havele ediyorum

erdal05
19-04-2010, 19:55
ilk yumruğu kınayanlar....rahatlıkla bunu da kınayabilirler......
yumruk kime atılırsa atılsın...provakatörlüktür...

jesus21
19-04-2010, 20:05
bu korumalar pek işe yaramıyor adam basbas bagırıyo kımse agzını bile kapatamıyo acaba ne iş..

toycan
19-04-2010, 20:27
ilk yumruğu kınayanlar....rahatlıkla bunu da kınayabilirler......
yumruk kime atılırsa atılsın...provakatörlüktür...

ama sırrı sakık polisler görecek dedi dediğini yaptı ama ona söz söyleyen yok söyleyemez nedense ama ŞEHİTler verileçek nedense analar da alamaya devam edecekse neden bu acılım biz yumruğu kınamıyoruz siz sakığı neden kınamıyorsunuz oy tatlı mı talı gerisi teferruğat değil mi helal olsun durmak yok yola devam

toycan
19-04-2010, 20:28
bu korumalar pek işe yaramıyor adam basbas bagırıyo kımse agzını bile kapatamıyo acaba ne iş..

diyarbakır belediye başkanın ağzınıda kapatamıyorlar acaba neden gizli ortaklık mı ne dersiniz

yakupyurt
19-04-2010, 20:56
arkadaşlar bdp partisinin vekilleri dışında kimseye yumruk atılmasını onaylamıyorum ama akplilere illaki bişi atıcaksak onların her isteğine red oyu atalım akp btp nin gizli ortağıdır yukardaki arkadaşım iyi özetlemiş sakık pisliği açıkca tehtid etmişti bugün mecliste büyük coğunluğa sahip kendisi küçük bir yapıya sahip olan akp neden bu pislikleri susturamıyor benim ırkıma kimse ölümle tehtid edemez bunu altında ezilirler nasılsa seçimde görüşürüz beceriksiz akp

Dijitalci
19-04-2010, 21:00
Her aklı selim bir TÜRK Vadandaşı gibi bende bu olaya üzüldüm, böyle olayların bu sıralarda iyice artması TOPLUMUN artık PATLAMA sınırına geldiğini apaçık ortaya koymaktadır.Öncelikle yine Geçen günlerde yaralanıp 4 gün hastanede yaşam savaşını kaybeden ŞEHİT Yüzbaşımıza Allah ' tan Rahmet Kederli Ailesine Başsağlığı dilerim.Sonrasında ise Sn:Bakanımızada geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

zfr_pal
19-04-2010, 21:06
en başta şehitimize allahtan rahmet diliyorum..surda dönen muhabbet sehite saygısızlık mertebesine ulaşmış.
nerden nere gelmiş konu. burdan dahi akpartiyi nası kötuleriz nası camur atarız diye caba içine girenler var. bakanın kişiliğine kim olduğuna saygı göstermeye bilirisinz. ama bulunduğu makama saygı göstermelisiniz. Türkiye Cumhuriyetinin bir bakaınındır. o saldırıyı ve diğer saldırıyı yapan kişiler burda olduğu gibi milleti birbirini düşürme cabasında. bunlarda kimin işine geliyo muhalefet kesmine..memleket karışsın biz payımızı alırız peşindeler..memlekette iyi bişey olmasın olanada zaten bi kulp takarlar.

toycan
19-04-2010, 21:43
en başta şehitimize allahtan rahmet diliyorum..surda dönen muhabbet sehite saygısızlık mertebesine ulaşmış.
nerden nere gelmiş konu. burdan dahi akpartiyi nası kötuleriz nası camur atarız diye caba içine girenler var. bakanın kişiliğine kim olduğuna saygı göstermeye bilirisinz. ama bulunduğu makama saygı göstermelisiniz. Türkiye Cumhuriyetinin bir bakaınındır. o saldırıyı ve diğer saldırıyı yapan kişiler burda olduğu gibi milleti birbirini düşürme cabasında. bunlarda kimin işine geliyo muhalefet kesmine..memleket karışsın biz payımızı alırız peşindeler..memlekette iyi bişey olmasın olanada zaten bi kulp takarlar.

:8[1]::8[1]::8[1]::8[1]:bunu biz mi istiyoruz yoksa hükümet mi istiyor çok komik valla sizce pkk lıya güler yüz hızlı hizmet keni insanına ya sopayı laik görmek kulp takmak helal olsun memleket son gaz ileri gidiyor hergez halinden memnun bizde kulp takıyor birde insanlardan ölsün bizde payımıza düşeni alalım diye bekliyoruz akbaba kibi ama alan hep iktidar yandaşları nasılsa slogan güzel durmak yok yola devam ama bunu söyleyende bizizdir:8[1]::8[1]:

erdal05
19-04-2010, 22:06
ama sırrı sakık polisler görecek dedi dediğini yaptı ama ona söz söyleyen yok söyleyemez nedense ama ŞEHİTler verileçek nedense analar da alamaya devam edecekse neden bu acılım biz yumruğu kınamıyoruz siz sakığı neden kınamıyorsunuz oy tatlı mı talı gerisi teferruğat değil mi helal olsun durmak yok yola devam
sırrı sakık gibi....bdp gibi....pkk gibi...
sevmediklerimizi egale etmek istiyorsak....açılıma destek vermek lazım ...çünkü
o sevmediğimiz kişilerde açılıma karşı...kürt halkıyla bunların bağını koparmak lazım....
eğer onlar gibi düşünmeyeceksek...aynı safta yer almamalıyız....
ama bakıyorum da...lafta onlara kızıp....safta aynı yerdeyiz....:)

kanberoğlu
19-04-2010, 23:02
Her aklı selim bir TÜRK Vadandaşı gibi bende bu olaya üzüldüm, böyle olayların bu sıralarda iyice artması TOPLUMUN artık PATLAMA sınırına geldiğini apaçık ortaya koymaktadır.Öncelikle yine Geçen günlerde yaralanıp 4 gün hastanede yaşam savaşını kaybeden ŞEHİT Yüzbaşımıza Allah ' tan Rahmet Kederli Ailesine Başsağlığı dilerim.Sonrasında ise Sn:Bakanımızada geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

Ustam size katılıyorum. herkes biryerlere gitmek istiyor. umarım herkes durulur saygılar herkese.

ESES-58
19-04-2010, 23:33
bugünlerin modası gibi duran ama altında çok şeyler anlatan bu yumruklama olaylarında sevindim dersem insan olma erdemimi inkar etmiş olurum.ama üzüldüm dersemde timsah gözyaşları döken yahudi esnaf gibi kendimi kandırmış olurum.yumruktaki fiziksel şiddeti onamıyorum ama bu olayların manasını siyasiler, psikologlar bir açıklasın.bu iki eylemde kanımca münferittir.provakatif değildir.asıl provakatif meclisteki ermeni dönmesi sakik denendir.bedeli ortadadır.2 şehidimizle..ŞEHİDLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN.

zfr_pal
19-04-2010, 23:42
:8[1]::8[1]::8[1]::8[1]:bunu biz mi istiyoruz yoksa hükümet mi istiyor çok komik valla sizce pkk lıya güler yüz hızlı hizmet keni insanına ya sopayı laik görmek kulp takmak helal olsun memleket son gaz ileri gidiyor hergez halinden memnun bizde kulp takıyor birde insanlardan ölsün bizde payımıza düşeni alalım diye bekliyoruz akbaba kibi ama alan hep iktidar yandaşları nasılsa slogan güzel durmak yok yola devam ama bunu söyleyende bizizdir:8[1]::8[1]:

su yazın dahi kendini ihbar ediyo. konunun başından bakıyorum ne yazmısın diye sadece karalama camur atma. şehite bi saygı olur tmm prim yapıyonuzda bi sehite allahten rahmet dile..bi cenaze olsunda karalama yapayım diye bekler durumu gelmişin.sen gibilerini çok görduk cenaze törenlerinde ne namaz kılır ne dua eder bi köşeye toplanır orda gürültü sanki faydası var orda yatana.ayıptır be bu kadar ucuzmu muhalefetlik. sehitleri bile kullanır duruma gelmişin..memleket ilerleyemiyosa sizingibiler sayesinde taktığınız celmelerden ilerleyemiyor..

veyselbakan
20-04-2010, 00:16
bir şehidin başsağlığına giden hangi partiden olursa olsun imralının sözcüleri hariç şiddete maruz kalması utanç verici ve hiç bir haklılığı yoktur orası artık son duraktır şehide son vazifenin yapılması gerektiği yerdir artık orada siyaset ve partilerin sözü geçmez heleki kavga şehidime yapılacak en büyük ayıp ve günahtır konu amacını aşıp iş buradan dahi siyasete döndüğü için konu kapatılmıştır!