Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖSYM'de Büyük Skandal!

HCakir
11-05-2010, 15:22
ÖSYM'de Büyük Skandal!

Türkiye genelinde 11 Nisan 2010 tarihinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda ÖSYM büyük bir skandala imza attı. CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL (ÖZEL)

Türkiye genelinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı"nda (YGS)"de bir öğrenci sadece Türkçe"de 18 net bırakarak LYS"ye bile girmezken, ÖSYM sitesinde Türkçe"de 22 doğru, 17 yanlış ile 300"ün üzerinde puan alıp LYS"ye girebilir diye göstermiş.

Nerden sınava girdiği öğrenilemeyen Yılmaz İlker Şahin adındaki öğrenci sadece Türkçe"de 22 doğru, 17 yanlış bıraktı. ÖSYM sitesinde bu şahsa ait TC Kimlik numarası yazıldığında 300"ün üzerinde puan aldığını gösteriyor ve LYS"ye girme durumunu içinde "GİREBİLİR" diye yazılıyor.

Oysa puan hesaplamasına göre, 22 doğru, 17 yanlış ile 180 barajın altında kaldığı ve LYS sınavlarına girilmediği açıkca ortadadır.

Şimdi ÖSYM"ye soruyoruz, bu bir yanlışlık mı, yoksa soyadında anlaşıldığı gibi birilerine torpil mi geçilmiş…

ÖSYM SAYFASINA YILMAZ İLKER ŞAHİN'E AİT TC NUMARASINI GİRDİĞİNİZDE KARŞINIZDA BU BİLGİLER ÇIKACAKTIR.

Only the registered members can see the link

HCakir
11-05-2010, 15:53
Bu netlerle bırakın 323 puanı barajı bile gecememesi lazımken aldıgı puana bakın?

Ve bir başka nokta matematik ve fenden 0 net çeken birisi nasıl olrda Sayısal Puan türlerinden 323 - 308 puan alabilir??

Resime inanmayanlar ösym'nin sitesine girip sonuclar bölümünden " 50953030678 " tc no ile skandala bakabilirler..!!

gacvokem
11-05-2010, 17:11
Habibim eğer doğruysa bu skandal :Doldum olası bu ösyme de bir dalgalar döndüğüne inanırım benim gözümde güvenilir bir kurum değildir hatta torpil olayları bile olmuştur , diye düşünmekteyi bu olayın üzerine savcılık ihbar kabul ederek inceleme başlatmalı diye düşünüyorum

Thekral_07_07
11-05-2010, 18:33
bencede suç duyurusu yapmaları gerekir ve emeğiyle uğraşan insanların hakkını yemiş olurlar
yazık....

alper3
11-05-2010, 20:28
vay be herkes boşuna çalışıyo demek ki:nono:::nono::

byfatih
11-05-2010, 20:45
ya bu yıllardır böyle.sınava girenleri kekliyorlar.kpss daha berbat.onda sınava girmeyip atanan bile var

ŞAVKÇI09
11-05-2010, 22:46
Burası türkiye yok öle böyle adamlar ne derlerse odur arkadaş siz onlardan daha mı iyi bileceksiniz senelerdir bu milleti uyuta uyuta bu işin kompedanı oldular istemezük itiraz mitiraz :):)

tamer41
13-05-2010, 11:03
arkadaşlar bu konu ile alakalı basında,internette ve medyada çıkan haberler asılsız çıkmıştır ismi geçen kişi görme engelli bir vatandaşımız mış onların hesaplamaları farklı yapılıyomuş (zaten mantıken düşündüğünüzde torpil yapma imkanı olan kişi veya kurum eğer birine torpil yapacaksa bunu sadece puanını yüksek göstererek niye yapsınki yaptığı netlerin sayısını yükseltip yanlışların sayısını düşük göstermek pekala daha mantıklı olurdu)
yine birilerinin sallamasına gelinmiş selam ve dua ile

matrıx
13-05-2010, 12:40
ben mat bolümünde 34 turkcede de 29 yapmama rağmen 318 aldım bu nasıl iştir arkadaş