Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Kaset Montaj' Sonrası İlk Açıklama
veyselbakan
20-05-2010, 16:48
Baykal, Ulusal Kriminal Bürosu'nun "Görüntülerdeki kişiler Baykal ve Baytok değil" raporundan sonra bir açıklama yaptı.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal (Only the registered members can see the link), "Bu noktada adaylığım söz konusu değil" açıklaması yaptı.
CHP Basın Bürosu, Deniz Baykal (Only the registered members can see the link)'ın avukatı Muzaffer Yılmaz ile Ulusal Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtalan (Only the registered members can see the link)'ın, komplo amaçlı olarak kullanılan kasetle ilgili değerlendirmeleri ve açıklamalarından sonra yazılı bir açıklama yaptığını bildirdi. CHP Basın Bürosu, Deniz Baykal (Only the registered members can see the link)'ın avukatı Muzaffer Yılmaz ile Ulusal Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtalan (Only the registered members can see the link)'ın, komplo amaçlı olarak kullanılan kasetle ilgili değerlendirmeleri ve açıklamalarından sonra yazılı bir açıklama yaptığını bildirdi. CHP Genel Başkanlığından istifa eden
Deniz Baykal (Only the registered members can see the link) gazetecilerin, "Bu açıklamalardan sonra aday olacak mısınız" sorusunu yazılı olarak şöyle yanıtladı:
"Bu noktada aday olmam gibi bir şey sözkonusu değildir. Avukatım Sayın Muzaffer Yılmaz ve Ulusal Kriminal Büro Direktörü Sayın Uğur Kurtulan'ın yaptığı değerlendirmelerle, ayrıntılı açıklamalar karalama kampanyalarıyla siyaseti dizayn etme anlayışına, Türkiye'de estirilen fitne ve fesat rüzgarlarıyla, ahlak dışı komplolara bir yanıttır." (Anadolu Ajansı) 1 saat önce.. [
gacvokem
20-05-2010, 16:51
ikiz kardeşiydi herlalde:D
sancaktar78
20-05-2010, 16:59
Hehhehehhe...
veyselbakan
20-05-2010, 17:02
incelemeyi yapan ulusal kriminal arkadaşlar:49:
forestry
20-05-2010, 17:33
kaset zaten montaj bence
çünkü tamamı değil.arkadaş parçalamış ve işine gelen yerleri yayınlamış
yalnızca bayan a biraz fazla torpil li davranmış.
kaset parçası işte.
Bana çok oyun var gibi geliyor bu işte , chp kaset olayından sonra 2-3 gün baykal geri gelecek mi yada yeni başkan kim olacak tartısmaları oldu..Daha sonra Kılıçdaroğlu aday oldu şimdi de baykal aklandı ?
Bunların hepsi birer tesadüf mü veya Kılıçdaroğlu adaylıgını koymadan önce aklama olayı niye cıkarılmadı ?
Kısaca CHP ' nin kendi icinde yaptıgı bir kurgu diye düsünüyorum :)
Baykal ile Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen yatak odası görüntüleriyle ilgili Baykal'ın avukatlarının ortaya attığı iddialar bizzat uzmanlar tarafından çürütüldü. Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy, “İnceleme ancak orijinal kaset ile yapılabilir. Kasetin aslı incelenmeden görüntü sahte denilemez. Bunun dışında yapılan hiçbir çalışmanın sonucu delil olarak kabul edilemez” dedi.
Baykal'ın görüntülerini inceleyen Ulusal Kriminal Büro, sanıldığının aksine Türkiye merkezli özel bir kriminal şirketi. Para karşılığı hizmet veriyor. Mahkeme nezdinde bir bağlayıcılığı yok.
'BİLİRKİŞİLER TAMAMEN DÜZMECE RAPOR TANZİM EDEBİLİR'
Seyhan Ekşioğlu, düzmece rapor konusunda önceden uyarmıştı. İşte Ekşioğlu'nun o açıklamaları: "Teknoloji fotomontajı kesin olarak tespit edebilir. Ama sorun teknoloji değildir. Sorun tarafsız bilirkişi raporlarının tanzimidir. 13 Nisan 2010 tarihinde medya haberlerinden öğrendiğimize göre İstanbul'da bazı bilirkişiler para ve çıkar karşılığı tamamen düzmece rapor tanzim ediyorlar. Bu durumda tanzim edilecek düzmece bir rapor gerçeğin ortaya çıkmasını engelleyeceği gibi, bireylerin yargıya güvenini de kaybettirecektir. Asıl böyle bir durum hem ülkemiz hem de bireylerin hak ve özgürlükleri yönünden telafisi imkansız zararlar meydana getirecektir. Asıl kamu ihlali burada olacaktır."
BAYKAL oraya buraya atıp tutacağına geçmişine baksın. Kendi partisi BAYKALIN ipini çekti buda gün gibi çıktı ORTAYA.
Şimdide her zamanki gibi kıvırma peşinde bu baykalın dansözlüğü bitmez ilk gün iktidar yaptı dedi sonra görüntüler montaj dedi. BAYKALI kendi partisi iyice monte etti dahası ne BAYKAL dan bu saatten sonra bir cacık olmaz boşuna kendını aklamaya calışmasın.
Yeine gelen zatı muhteremde ilk günler masum rolunde ben aday olmuyacam baykal suçsuz dıe atıp tuttu şimdi oda kıvırdı. Bunun gibler Cumhuriyetçilik laiikçilik adı altında bu ül***i bölmeye çalışıolar bu ülkede laiklilk cumhuriyetçilik kavramını siyasi malzeme olarak sağlayan parti konumna geldiler.
ibalaban
20-05-2010, 22:17
KASETTEKİLER BAYKAL VE BAYTOK DEĞİL
Deniz Baykal ve Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen ve internette yayınlanan 'kasetle' ilgili yeni belgeler açıklandı. Görüntüleri inceleyen Ulusal Kriminal Bürosu, videodaki kişilerin Baykal ve Baytok olmadığı kanaatine vardı.
Baykal, bu işi incelemek üzere bir ekip oluşturdu. Londra ve Türkiye'de ofisi olan Ulusal Kriminal Bürosu kaseti inceledi ve bir rapor yazdı. Avukatlar, görüntülerle ilgili raporları sorumluların yakalanması için savcılığa gönderdi.
Görüntüleri inceleyen Ulusal Kriminal Bürosu yöneticisi Uğur Kurtulan şunları söyledi:
Sayın Deniz Baykal’ın görüntüsünün analizini, anomalilerin tespitini, ayrıştırılmasını raporlanmasını istediler.İddia edilen bir cinsel olaya giriştiği iddia edilen sayın Deniz Baykal’ın vücudunun morfolojik izleriyle, bizim elimizde sayın avukatı tarafından tespit edilen ve elimizde bulunan Sayın Baykal’ın mayolu resimleri, ayrıca Nesrin Baytok’un, TBMM’deki muhtelif yan yana oldukları ve videolardan alınan resimler tarafımızdan incelendi.Sayın Deniz Baykal’ın bu olayda, sayın Nesrin Baytok’la ilişkinin olmadığı düşüncesindeyiz. Burada montaj kullanılmak suretiyle, bu görüntünün biz kriminal incelememizde modifikasyonla değiştirildiği kanaatindeyiz.
Birinci odadaki kişilerin sayın Deniz Baykal’ın olduğu varsayımı üzerine bir analiz yapıldı. Oysaki birinci bölümdeki varsayılan kişinin de, birinci bölümdeki baş kısmının muhtemelen ayakta duran bir Deniz Baykal videosundan montajlanmasıyla yapıldığını düşünmekteyiz.
İkinci bölümde cinsel temas sağlandığı ileri sürülen bölümdeki erkek ile birinci bölümdeki erkek daha orta boylu, ikinci bölümdeki erkek zayıf uzun boylu birisidir. İkinci bölümdeki erkek bacak adaleleri itibariyle bacak adalelerini kuruluşumuzun uzmanları inceledi. Oradaki vücutta, bacakta ve baldırda dağılan kıl yapısını incelediler. Buradaki yapının Deniz Baykal'ın avukatı tarafından tarafımıza verilen görüntüler nedeniyle benzer bir kişiye ait olduğu belirlenmiştir.
Bu olay bugün piyasa bolca satılan, verici kameralarla alındığını biz düşünüyoruz. Bu gibi kameralarla alınan görüntülerin, alım esnasında alıcıların kullanılabileceği, bunlarla dışarıdan izlenebileceği bir sistem kullanılmış olabilir. Aceleye getirilmiş bir iş olabilir.
Türkiye'de siyaset yapmak için satacaksın,çalacaksın, yakınlarını zenginleştireceksin, her türlü namussuzluğu yapacaksın başarılı olursun. Dürüst insan siyaset yapamaz. Dalkavuklarda hemen ortaya atılan bir düzmeceye inanır zaten fikri neyse zikri de odur. Herkesin Deniz baykal'dan özür dilemesi gerekir. Dini fazla dilinden düşürmeyenler de artık dinimizin kurallarını iyi kavramış dürüst bir hocadan ne yapacağını öğrensin.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu... Uçkuru gevşek olanın ağzından nedense ben bu işi zinhar yapmadım lafı niçin çıkmaz dersiniz.... Hırsızın sahi hiçmi suçu yok...Bu işlerden böyle sıyrılamazsınız...Halkı yutturamazsınız.... Dürüsttünüz de şimdiye kadar uçkuruna sahip çıkamayanların yanında ne işin vardı? hani sarıgül nerde? seni gidi hinoğlu kılıçdaroğlu; parti içinde oynadığın yetmedi şimdide halka oynayacaksın değil mi? Bu halk bu kadar keriz miki sana %40 oy verecek...Nede çabuk namuslu kesildi başımıza... daha baş olmadan baştakilere taş atar oldu....Neyse halep ordaysa arşı burda göreceğiz...Hani bizim A.L. ŞENER kadar filan olabilse... bari...
öyle veya böyle baykalın gitmesi gerekiyordu gitti..yok haksızlık yapıldı,kasettir,baytoktur carttır curttur bunlar cenazenin arkasından yakılması gereken ağıtlar ve laklakalardır gerisi hikaye..çok kaşınanı kaşırlar kardeşim...
aslan cimbomlu kardeşim...şu bildiğimiz Baykalcığımız meğer ne kart zamparaymışta haberimiz yokmuş....Ya insan hayretler içinde kalıyor....Adam torun sahibi bayram namazlı niyazlı... Yakında Hacı olacaktı...
ankara kulislerde zaten nesrin baytok ile...deniz baykal aşkı dolaşıp duruyodu...
ipi ergenekonun elinde olan baykalı....ergenekon devirdi...
zaten o da ilk açıklamasında kaset olayını reddetmedi....
reddeden avukatlar...kraldan çok kralcı olanlardır...:)
benim anlamadığım bişi var.
baykalda baytokta olayı yalanlamadı, inkar etmedi...
Bu saatten sonra siyasette olmasa bence iyi yapar.
Kılıçdaroğluyla devam...
veyselbakan
21-05-2010, 18:17
lütfen karşılıklı sözlü sataşmalardan ziyade konu ile ilgili fikirlerinizi ifade ediniz!
ve birbirinizi rencide etmeyiniz!
beğenmediğiniz ak parti hükümetinde alabildiğince özgürlük var....herkese çok rahat eleştirilerde bulunuluyo...mesela başbakana...cumhurbaşkanına...muhalefete...askerlere...ama gel gör ki..burda edeplice bazı yanlış uygulamaları eleştirdik diye...bazı görevli arkadaşlarla farklı düşünüyoruz diye...yasaklandık...
ben doğrudur ak parti paralelinde düşünüyorum...ama fanatik değilim...ve en az %47 yi temsil ediyorum....
ama gel gör ki....bu yazım bile burda suç unsuru olabilir benim için....bilemem...
sataşma arkadaşım....aslında ben seni anlıyor ve seviyorum inan ama...burası konuşmalarımıza dar geliyo napalım...:)
saygılar....
ben baykalı ergenekon tasfiye etti diyorum..........o kadar....
benim anlamadığım bişi var.
baykalda baytokta olayı yalanlamadı, inkar etmedi...
Bu saatten sonra siyasette olmasa bence iyi yapar.
Kılıçdaroğluyla devam...
tamamem katılıyorum zaten chp nin oyları 5-9 puan arası artacaktır
yakup arkadaşım...
sana cevap vermek bişi değil de...
cevap verdiğimiz zaman uyarı alıyoruz...ve yasaklanıyoruz...olmadık suçlamalarda bulunuluyoruz...(terbiyesizmişim mesela..) hadi bunları da geçtik...kendimizi savunma hakkımız bile elimizden alınıyo....
onun için sen beni boşver...
ben de sen gibi burda dokunulmaz olsam...ben de rahat konuşurdum...mesela sen bana bi sürü sataştın...hiç uyarı aldın mı allahını seversen...darbeleri açıkça övdün...neyse beni ilgilendirmez...almanıda wallahi hiç istemem....
beğenmediğiniz ak parti hükümetinde alabildiğince özgürlük var....herkese çok rahat eleştirilerde bulunuluyo...mesela başbakana...cumhurbaşkanına...muhalefete...askerlere...ama gel gör ki..burda edeplice bazı yanlış uygulamaları eleştirdik diye...bazı görevli arkadaşlarla farklı düşünüyoruz diye...yasaklandık...
ben doğrudur ak parti paralelinde düşünüyorum...ama fanatik değilim...ve en az %47 yi temsil ediyorum....
ama gel gör ki....bu yazım bile burda suç unsuru olabilir benim için....bilemem...
sataşma arkadaşım....aslında ben seni anlıyor ve seviyorum inan ama...burası konuşmalarımıza dar geliyo napalım...:)
saygılar....
ben baykalı ergenekon tasfiye etti diyorum..........o kadar....
arkadasım sen nerde bir siyasi tartışma var oradasın ..yazdıklarında haklıda olabilirsin ama her yerde polemiğe girersen tabiki yasaklanırsın...birazda gusel paylaşımlar da görelim seni bakıyorum nerde bir siyaset var sen hemen ordasın)))..
herkesin duşuncesi hür dür.demokrasi ile yonetilen bir ulkede yasıyoruz..
bende akp ye verdim 2 donemdir ama bu sefer belli olmaz belli bir yere baglı değilim...saygılar
arkadasım sen nerde bir siyasi tartışma var oradasın ..yazdıklarında haklıda olabilirsin ama her yerde polemiğe girersen tabiki yasaklanırsın...birazda gusel paylaşımlar da görelim seni bakıyorum nerde bir siyaset var sen hemen ordasın)))..
herkesin duşuncesi hür dür.demokrasi ile yonetilen bir ulkede yasıyoruz..
bende akp ye verdim 2 donemdir ama bu sefer belli olmaz belli bir yere baglı değilim...saygılar
:45::45:
aslında tek tük de olsa değişik bazı konularda da yorum yaptım...futbol felan...
ama şu var...benim böyle olmam niçin yasak olsun ki...hakaret var mı ona bakılması lazım...düşünceler farklı diye suçlanmamak lazım...
bu site türkiyenin protipi bir site....daha esnek olunması...ve demokrasiyi önemsemesi lazım...
neyse...konu ben değilim...konuyu kapatalım...saolasın uyarın için umut...:)
yakupyurt
21-05-2010, 20:17
Gel de üzülme... Abdullah Gül çok değil iki hafta önce Vakit Gazetesine ne demişti hatırlayın:
''Benim babam küçük esnaf ve sakallı olduğu için beni Cumhurbaşkanlığına layık görmediler.''
Sakallı babanın Cumhurbaşkanlığına seçilmek için engel değil klasik bir AKP istismarı olduğunu Sayın Demirel'in sakallı babalarını hatırlatılarak çürütülmüştü.
Geriye kalıyor zavallı esnaf istismarı.
Heyhat, o da büyük bir çarpıtm aymış.
Gazetelerdeki habere göre meğer Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül beyefendi öyle zavallı bir esnaf filan değilmiş.
Tersine kökleri 1972 ye dayanan bir şirkete ASTEKSAN ve 4000 metre kare kapalı alanı olan devasa bir fabrikaya sahipmiş.. Bitmedi...
Abdullah Bey in zavallı dediği babasının İstanbul da da KITOKO iç ve dış Tic. LTD . Diye de ayrı bir şirketi varmış.
Bütün bu şirketlerin Adana ve Romanya'da şubeleri bulunuyormuş.
Abdullah Gül'ün babası fabrikasında ne imal ediyor?..
Şehir, park ve bahçe mobilyaları, çöp kutuları, otobüs durakları, aydınlatma elemanları ve reklâm bilboardları.
Peki zavallı esnaf Hamdi Gül bunları nerelere mi satıyor?
ASTEKSAN in internetteki web sayfasına bakalım...
AAaaaa o da ne!
42 AKP li belediyenin referansları var orada.
Keza İstanbul Büyükşehir belediyesine bağlı IETT ve ISTON da var.. bu listede...
Referans ne anlama geliyor....
ASTEKSAN 42 AKP li belediyede iş yaptı ve bitirdi anlamına geliyor..
Görüyor musunuz Abdullah Gül'ün zavallı esnaf babasını...
Peki, bütün bu işlerin alınması ya da verilmesinde cumhurbaşkanı Abdullah Gül' ün payı ya da katkısı var mı?
Bunu ihaleye giren diğer şirketlere sormak gerek...
İstanbul'un 2300 bilboardunu 5 trilyona Abdullah Gül'ün babası yapacak..
Şimdi soruyoruz... Abdullah bey, bunlara ne diyorsun..?
42 AKP'Lİ belediyenin babana verdiği ihalelerin hesabını vermek durumundasın
Akşam gazetesi yazarı Yavuz Semerci'nin yazısı....
"Abdullah Gül’e bir özür borcum var
Dün Abdullah Gül ile uzun bir telefon görüşmesi yaptım. Çok üzgündü. Kendisi hakkında bir karalama kampanyası başlatılmasının ötesinde bir de benim ile ilgili hayal kırıklığını dile getirdi. Nedenini anlatacağım.
Yazılarımı takip eden okurlar hatırlayacaktır:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait reklam panolarının yapım ihalesini Abdullah Gül’ün kardeşinin yönettiği Asteksan aldığına dair habere diğer gazeteciler gibi ben de balıklama atladım. Ve araştırdım. Gerçekten de anladım ki, böyle bir ihale yok. Çünkü, Belediye İstanbul’da kendi sahibi olduğu 3 bin 500 billboard’un (reklam panosu) işletme hakkını ihale açarak devrediyor. İhaleyi Alman Ströer kazanıyor. Ondan sonra da Belediyenin bu billboardların yenilenmesi, işletilmesi, pazarlanması ile ilişkisi kalmıyor. Ardından da İnter firması 2.500 adet, kendi dizayn ettiği billboardu yaptırmak için firma arıyor ve Gül’ün kardeşine ait (babası da ortak gözüküyor) şirket ile anlaşıyor.
Bu bilgiyi yazıma ekleyerek, Belediye’nin Gül Ailesi’ne bir ihale vermediğini yazdım.
Ancak haberi bir adım öteye götürerek, çok güvendiğim konuya yakın bir kaynağıma sordum: “Peki, İnter’e devredilen bu billboardları daha önce kim üretti ve belediyeye sattı?” Yanıt Asteksan oldu. Bunun üzerine yargı oluşturacak nitelikte soru sordum: Asteksan ile İstanbul Belediyesi’nin ilişkisi ne zaman başladı? Bu güne kadar Asteksan, İstanbul Belediyesi’ne ne kadar mal sattı?
Hatırlarsanız, bu köşeye başlarken, size bir söz vermiştim. Yalan yazmayacağım. Hata mı? Elbette yapacağım ve hata yaptığımı anladığı anda da düzelteceğim.
Hatam, Gül Ailesi’ne söz hakkı vermedim. Şimdi bunu düzeltiyorum:
Abdullah Gül dedi ki; Yavuz Bey, benim hakkımda bir karalama kampanyası başlatıldı. Bu konulara çok dikkat eden bir insanım. Ticari hiçbir ilişkim olmadığı gibi aileme de siyasi kimliğimi kullanarak veya kullanıldığı izlenimi verecek hiçbir işe girmemeleri söylerim. Ben bile bunca yıldan sonra, etrafı gecekondu olan bir bölgede, TOKİ’den mütevazı bir ev satın aldım. Bunu bile spekülasyon malzemesi yapmaya kalkanlar oldu. Dün yazınız üzerine Macit Gül ile görüştüm. Kendisi bana geçmişte de İstanbul Belediyesi ile tek kuruşluk bir alışveriş yapmadığını söyledi. Kimseyi arayarak bu konuda özel bir açıklama yapmadım. Ama sizin niyetinizden şüphe etmediğimden bu yanlışınızı düzeltmek istedim...”
Yarım bıraktığım işi tamamlamak için Macit Gül’ü de aradım.
Dedi ki: “Yavuz Bey, Biz başka belediyelerle örneğin İzmir Belediyesi ile iş yaptık. Ama nasıl? İhale açarlarsa gider, ihaleye girer, kazanırsak mal satarız. Yanlış anlaşılma korkusuyla kişi olarak pazarlama işine dahi karışmam. Şunu söylemeliyim, hiçbir belediye ile doğrudan ve dolaysız ihalesiz iş yapmadık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gelince. Ne bugün, ne de dün belediye ile tek kuruşluk alışveriş yapmadık. Biz 15 yıldır kent mobilyaları üretiyoruz. Alman firması ile ilişkimiz ise 3 yıl önce başladı. Alman firma tasarımlarını getirir, biz de üretiriz. Onlar da bu ürünleri Türkiye’nin dört bir yanında kullanır.”
Bu noktada olay yeni ve ispat edilebilir bilgi gelmediği sürece Gül Ailesi’nin verdiği bilginin doğru olduğuna inanıyorum..."
Akşam
Açılan konu ne birde konunun geldiği noktaya ve yapılan yorumlara bakın.
çinliler işi çok ileri götürdü baykalı bile clonlamışlar. Peki kaset montajdı neden baykal şimdiye kadar hiç kaset deki görüntülere itiraz etmedi kemal kılıçdaroğlunun aday olduktan sonra mı anladı
asker_31
22-05-2010, 01:38
bilimsel araştırmalara ne gerek var onu anlamadım...
beydemir
22-05-2010, 01:56
incelemeyi yapan ulusal kriminal arkadaşlar:49:
iyide bu hükümet her tarafa kendi adamlarını yerleştiriyorya ulusal kriminale kendi adamını yerleştirememişmi?
(Öküzün altında buzağı aramayı iyi bilirizde)