PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 milyarlık TRT maaşı

TEKNİSYEN101
13-06-2010, 13:57
AKP Çankaya adayına 100 milyar TRT maaşı!
Birkaç ay önceydi.
Tayfun Talipoğlu’nun her ay TRT’den dudak uçuklatacak bir para aldığını öğrendik ve konuyu sütunumuza taşıdık.
Yazımızın ertesinde TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin aradı ve konuyu gündemde tutmamam için zerre abartmıyorum yakarışlarda bulundu.
Şahin’e sordum:
-Tayfun’a ayda kaç para veriyorsun?
Şahin: “Söylemem, kurum sırrı.”
Cevap verdim: “TRT senin babanın çiftliği değil, 72 milyona ait. Gizli iş yapman suç. Yasa gereği verdiğin maaşı açıklamak durumundasın.”
Şahin: “Açıklamıyorum.”
Tekrar cevap: “Bu ülkede hukukun zerresi var ise ben bunu sana açıklattıracağım İbrahim!”
Ve sonuç...
CHP Adana Milletvekili Sevgili Hulusi Güvel konuyu soru önergesi ile TBMM’ye getirdi ve İbrahim Şahin zorunlu olarak açıklama yaptı.
Evet Tayfun Talipoğlu’na TRT tarafından her ay ödenen para tamı tamına 100 milyar TL.
Sevgili okurlar; bu satırların yazarı, malum Star TV ve TGRT dahil 4 ayrı TV kanalında programlar yapmış olan bir TV yöneticisidir. Dolayısı ile Televizyonculuğu zerre abartısız İbrahim Şahin’den en az on kere iyi bilir. Buradan hareketle de
Tayfun Talipoğlu’na verilecek para azami 10 milyar olabilir.
Öyle, çünkü Milliyet’den Sevgili Melih Aşık’ın da yazdığı gibi yine TRT’de benzer formatta bir haber programı yani “Gezelim-Görelim”i hazırlayan Nuray Yılmaz’ın TRT’den aldığı ücret sadece ve sadece ayda üç buçuk milyardır ki reytinglerine baktım; Gezelim Görelim Programı ayda 100 milyara mal olan Tayfun Talipoğlu’nun Bam Teli Programından çok daha fazla seyrediliyor.
Tam bu noktada soralım:
Tablo bu ise İbrahim Şahin Talipoğlu’na hangi gerekçe ile bu ödemeleri yapıyor?
Nuray Yılmaz’a ödenen üç buçuk milyar nerede, Tayfun Talipoğlu’na ödenen yüz milyar nerede?
TRT devlete yani millete ait, ben yaptım oldu diyemezsiniz!
Derseniz birileri ortaya çıkar ve yoksa her ay ödediğin 100 milyarın bir kısmı sana geri mi dönüyor sorusunu sorar!
Kuşkusuz elbette böyle bir şey olamaz ama zihinlere böyle bir kuşkuyu düşüremezsiniz!
İbrahim Şahin, Talipoğlu’nun şirketi ile anlaşıp kaset teslimi anlaşma yapacağına maaş teklif etse işsiz gezen Tayfun sanki hayır mı diyecekti?
Dedim ya bendeniz televizyonculuğu İbrahim Şahin’den on kere iyi bilirim ve bu şirket ile anlaşma kaçamağı para aktarma için bulunan bir yol olduğu kuşkusunu uyandırıyor!
Yoksa İbrahim Şahin’e Tayfun için AKP’den baskı mı yapıldı?
Bazıları bilmez, Tayfun Talipoğlu AKP’nin Çankaya Belediye başkan adayı idi ve son anda adaylığından vazgeçildi.
Sahi Tayfun’un AKP ile gizli muhabbetleri olmasaydı İbrahim Şahin dünyada eşi ve benzeri olmayan böyle bir uygulamaya gider ve her ay yüz milyarı açıktan peşkeş çeker miydi!
Peşkeş diyorum zira deneyimli bir televizyoncu olarak TRT bana ayda 10 milyar versin ben bu programın çok daha kalitelisini hemen hazırlayayım.. Bakın buradan taahhüt ediyorum, yapacağım program 100 milyarlık Bam Teli’ni reytingde geçemezse bir kuruş almayacağım.
Güya dürüstlük timsali olan TRT’den sorumlu Bakan Bülent Arınç bu kepazeliği görmüyor mu? Görüyorsa niçin susuyor?

--

yzr:Ahmet Ergönen

alıntı

kucer06
13-06-2010, 15:09
Hiç şaşırmadım bal tutan parmağını yalar.

gacvokem
13-06-2010, 15:25
yandaş medya nın yandaş gazetecileri böyle birşey işte , bunlar klasik liboş örnekleridir , bu yalaka tipler nabza göre şerbet verirler bir ordadırlar , bir burda , para için 180 derece dönerler.her konuştukları sözlerin arkasında bir çıkar ilişkileri vardır ..

MUTAF
13-06-2010, 15:25
zaten herşey ortada. :)

sancaktar78
14-06-2010, 20:50
yuh ya.haram olsun paralarımız

hüseyin
14-06-2010, 22:01
alanamı verenemi kızayım insan hangisine kızacağına şaşırıyor...ALLAH ikisininde belasını versin bune rezillik kepazelik yaa...

realraven
14-06-2010, 22:36
Kes Trt kes elektrik faturalarından katkı payını kes, çek millete peşkeşini! Bilmeyenler elektrik faturasının altındaki ayrıntılara baksın trt katkı payı diye haneyi görecekler!

Thekral_07_07
14-06-2010, 23:41
yazıkk..

alperen
15-06-2010, 01:11
bizim paramız nasıl olsa ceblerinden vermiyorlar ki kuruşuna kadar haram olsun

erdal05
15-06-2010, 01:24
yazılanlar doğruysa gerçekten bir skandal var....
ama ben ihtimal vermiyorum......
araştırmak lazım...
hiç bir kanal...kurum...hükümet ve hatta bülent arınç bu kadar "salak" olamaz....
senaryo açık....tayfun talipoğluyla...trt'yi/ibrahim şahin'i vurmak....
trt ile de....bülent arınç/ak parti'yi vurmak....

gacvokem
15-06-2010, 08:51
yazılanlar doğruysa gerçekten bir skandal var....
ama ben ihtimal vermiyorum......
araştırmak lazım...
hiç bir kanal...kurum...hükümet ve hatta bülent arınç bu kadar "salak" olamaz....
senaryo açık....tayfun talipoğluyla...trt'yi/ibrahim şahin'i vurmak....
trt ile de....bülent arınç/ak parti'yi vurmak....
erdal kardeşim doğrularıda bir kere kabul et kardeşim bu kadar yanlı olma demeki bir şey var ve vatandaş onu ıspatlamış , sen yinede ihtimal vermiyorum diyorsun ama daha daha neler var bir bilsen :D

erdal05
15-06-2010, 10:19
erdal kardeşim doğrularıda bir kere kabul et kardeşim bu kadar yanlı olma demeki bir şey var ve vatandaş onu ıspatlamış , sen yinede ihtimal vermiyorum diyorsun ama daha daha neler var bir bilsen :D
sözle ispat mı olur dostum....
yazmış bi senarya al sana ispat haa....sen inanabilirsin ben inanmam...
artı böyle bir şey olsa muhalefetin amiral gemisi hürriyet bunu sekiz sutuna manşet yapardı....
az akıllı olsak....sırf muhalefet için komik durumlara düşmezdik....
yok ben ibrahim şahini aradım söle dedim...sölemem dedi...öğrenirim dedim...gelmiim oraya dedim...vs.vs....:8[1]:

gacvokem
15-06-2010, 14:28
kardeş sen kafayı muhalefetle bozmusun , biri bir afedersin itlik yapmışsa biride ona peşkeş çekmişse senin benim , vergimden yedirmişse ben lanetlerim sen aksıne yok böyle birşey diyorsun az fazla aşartır forumları olayın doğruluğunu kavrayacan, adam zaten bilinen biri neden boş yazı yazsınki,
sana göre normalse böyle şeyler atrık bir şey demiyorum.. velakin burdaki mevzu bahilerden de bir yalanlama gelmedi ,çıkıp yalan deesinler öyle birşey yoksa??
sen iktidarınla yaşa kardeş. bırak kişiler savunsun kendilerini sen savunma :D

swerrt
15-06-2010, 16:08
Vay bee...

xfles7837
15-06-2010, 17:00
bu ülkede özelleştirilecek ilk kurum trt neden özelleştirilemiyor. ye kürküm ye. milletin vergileri ile ayakta duram bir kurumun tüm işlerinin açık olması gerekir ama adamın aldığı ücreti dahi açıklayamıyorlar.

selimb
15-06-2010, 17:59
şu erdal05 kardeşin İKTİDARDAKİ PARTİYİ ,iktidar olmanın kaymağını yiyenler bu kadar savunabilseler,bu parti hayatta muhalefet olmaz....arkadaşa göre doğru tek doğru...seçenek yok......aziz nesin haklıymış ,zamanında adama kızmıştık,oranı biraz abartmıştı.......

baretta29
15-06-2010, 18:29
Bu memlekette insanlar bilinçli olmadıgı sürece bu tür bal kaymak yemek her dönemde olacak ve olmayada devam edecek.Bal tutan parmagını yalar mantıgı siyasette çok belirgin o yüzden fazla söze gerek yok.Çünkü bu memlekette vekillere dokunamazsın kanun karşısında onlar kurtarılmış insanlar gerçekten meclis komisyonunda vekiller hakkında yolsuzluktan açılmış 600 adet dosya var fakat dokunulmazlık varya istersen milyonlarca yolsuzluk dosyası hazırla ne anlamı var götüren götürüyor vekiller kıyak bir yaşam sürüyorlar.Asagari ücret için başbakan insanlık için utanç tablosu demişti seçim meydanlarında yıllardır bu ül***i yönetiyor bunca yıldır asgari ücrete yapılan zam ne kadar bunu bilmek çok önemli, ben çalışan birisi olarak(bodro mahkumu)şimdi akp yi savunanlar bu gerçegi bir araştırsın ondan sonra buraya yorum yazsın öyle bol kepçeden atmayla bu işler olmaz: One munite.................
Devlet deniz, başbakanın oglunun gemisi yüzer bu denizde
Allah ıslah etsin ne diyelim

elektronik1
15-06-2010, 20:08
eğer bu doğruysa trt nin hemen özelleştirilmesi gerekir

adnanarkan
15-06-2010, 21:17
yazılanlar gerçekse eğer haram zehir zıkkım yesinler.haram olsun.

kanberoğlu
16-06-2010, 01:02
Hiç şaşırmadım bal tutan parmağını yalar.

Üsdat bu bal değil direk anzer yahu. tüh memleketim tüh. kimlere kaldık ki kaldık. başka ne diyebilirimki....:angry8:

erdal1988
16-06-2010, 10:07
onlar için savşta herşey mubahtır şuan onların yaptığı şey kendi dışında olanlarla savaş durumunda olmakmış o zaman ölü soyucular yesin bakalım.

Volkan
16-06-2010, 10:26
TRT-HASTANE ve OKULLAR özelleştirilmedikçe bu gibi durumlar hep devam eder. Okullarda 50 yaşında öğretmenler Hastanelerde sadece oturduğu yerden para alan öğrencilerine dahı bir şey öğretmekten aciz profesörler (Sözde profosor) TRT gibi devletin elinde kaç senedir sürünene halkın cebinden geçine bir kurum.

Bu ülke artık özelleştirmeleri kabullenmeli Devlet hizmet satın almalı satın aldığı sürece daha karlı olacaktır. Yoksa bu gidişle haybeye maaş alanlar ve işsizlik büyük acıda artacaktır.

Birde özelleştirmede bu vatan satılıo gibi geri düşünceleri geçelim. Bu vatanı satanlar belli sabah 8 akşam 6 işe gidip ama hiç bir işe yaramayan iş yapmaktan aciz olan sömüren beleşe maaş alan insanlardır.

veyselbakan
16-06-2010, 10:44
dediklerine katılıyorum volkan her şeyi ile ama bir yer hariç devlet kar yapan fabrikaları zararı pahasına satmış yada özelleştirme yoluna gitmiştir bunu araştırırsan bu özelleştirmelerin devlete ne kadar zarar verdiğini sende göreceksin bence özelleştirmeye gitmeden önce devlet elindekilerin kıymetini bilip 3000 kişilik fabrikalara falancanın oğlu müdürün yeğeni deyipde 7000 kişi yapmasaydı düzenli olarakda istihdam sağlasa idi şu anda bütün bunları konuşmazdık bu arada özelleştirilen yerlerde 3 kuruşa adamın anasını ağlatıyorlar resmen köleleştiriyorlar fazla mesai yok asgari ücret çok iş az para hiçbir sosyal hak yok bu nasıl olacak peki?

NeRoMaN
10-08-2010, 19:20
Bizi sömürüyorlar.Bir sürü kanal açıyorlar hepsini toplasan 2 kanal etmez.Bizim paramızı yiyorlar,bizim için en ufak birşey yapmıyorlar.Nasıl iş.Parayı kendilerine,ufacık kısmını boş kanal açmaya harcıyorlar.

toycan
10-08-2010, 19:32
fazla söze gerek yok
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

f47xfenerli
11-08-2010, 00:28
bu işte bir yalnış var 100 milyar tl.66 milyar dolar yapıyor yahu

hilalyıldız
11-08-2010, 00:35
S.A.Yüzbin tl olsa gerek,eski paraya göre yazılmış.AEO.

cilginizmirli
11-08-2010, 01:02
Hiç şaşırmadım.Ah daha neler var neler bir bilseniz.Paylaşım için teşekkürler.

cilginizmirli
11-08-2010, 01:05
TRT-HASTANE ve OKULLAR özelleştirilmedikçe bu gibi durumlar hep devam eder. Okullarda 50 yaşında öğretmenler Hastanelerde sadece oturduğu yerden para alan öğrencilerine dahı bir şey öğretmekten aciz profesörler (Sözde profosor) TRT gibi devletin elinde kaç senedir sürünene halkın cebinden geçine bir kurum.

Bu ülke artık özelleştirmeleri kabullenmeli Devlet hizmet satın almalı satın aldığı sürece daha karlı olacaktır. Yoksa bu gidişle haybeye maaş alanlar ve işsizlik büyük acıda artacaktır.

Birde özelleştirmede bu vatan satılıo gibi geri düşünceleri geçelim. Bu vatanı satanlar belli sabah 8 akşam 6 işe gidip ama hiç bir işe yaramayan iş yapmaktan aciz olan sömüren beleşe maaş alan insanlardır.

Helal olsun kardeşim doğru söze başka ne söylenir.:present::present::present::present:

kaptan-8
11-08-2010, 01:43

gerçekten doğru