Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bülent Arınç'tan Yine Çok Tartışılacak Sözler Geldi.

veyselbakan
14-06-2010, 10:14
"TSK Artık CHP'nin Arka Bahçesi Değil"

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç (Only the registered members can see the link), ''Artık şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) CHP'nin arka bahçesi olmadığını'' belirterek, ''Artık TSK (Only the registered members can see the link) ve onun komuta kademesindekiler, bir partiyle doğrudan ilişki kurup o partinin geleceğini sağlama noktasında değiller. Onlar şerefli, onurlu komutanlar olarak Türkiye'nin hem iç hem dış güvenliğindeki görevini çok iyi yapmaya başladılar'' dedi.

AK Parti (Only the registered members can see the link) Genel Merkezince düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları'' ikinci etabı çerçevesinde, Sultanbeyli (Only the registered members can see the link) Büyükşehir Kültür Merkezi'nde konuşan Arınç, Anayasa Değişikliği (Only the registered members can see the link) referandumuna değindi.
Millet iradesinin her şeyi çözdüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı (Only the registered members can see the link) seçimlerini hatırlatan Arınç, ''Ekim 2007'yi unutmayın. Yüzde 70 katılım oldu. Yüzde 67,5 referandumda 'evet' oyu kullandı. Şimdi de aynısı olacaktır. Benim gönlümden geçen yüzde 60'tan aşağı düşmemektir. Fazlasını Allah'tan bekliyoruz, inşallah millet de gereğini yapacak'' dedi. CHP'nin, DSP (Only the registered members can see the link)'den de imza toplayarak, Anayasa Mahkemesine gittiğini ve referanduma gidilmemesini istediğini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Referanduma gidilirse millet 'evet' der sonra. Peki sen seçime giderken sandığa gitmeyecek misin? Milletin oyunu istemiyor musun? Milletin referandumda oy kullanmasına niçin engel olmak istiyorsun? Üstünlerin hukuku devam etsin. Çünkü CHP, geleceğini yargıyla iş birliğine bağlamış. O desteğinden mahrum olursa hiçbir zaman iktidar yüzü göremeyeceğine inanmış bir defa. Yanlış da olsa inanmış. Artık 'CHP artı Ordu (Only the registered members can see the link) eşittir iktidar' formülünün geçersiz olduğunu biliyorlar. Çünkü şerefli TSK (Only the registered members can see the link), CHP'nin arka bahçesi değil artık, bunu çok iyi öğrendiler. CHP bunu gördü artık... Onun için başka müttefikler aramaya başladı. O da 'Yüksek yargı acaba olabilir mi?' diye bir hevesin içerisinde.''
Arınç, ''Böyle bir Anayasa değişikliğine 'evet' demek için yüzlerce sebep var. 'Hayır' demek için de CHP'li olmak lazım'' dedi.
Anayasa'nın 28 maddesini değiştirmekte olduklarına işaret eden Arınç, ''AK Parti (Only the registered members can see the link) olarak biz sadece 'evet' oyu kullandık. CHP, milletvekillerini 'hayır' oyu kullandırmak amacıyla oylamaya sokmadı. Çünkü içlerinden 'evet' oyu verebilen olur diye korktu'' diye konuştu.
Anayasa değişikliğine şiddetle muhalefet eden CHP'nin şimdi de Anayasa Mahkemesi (Only the registered members can see the link)'ne gittiğini anlatan Arınç, DSP (Only the registered members can see the link)'li ve MHP (Only the registered members can see the link)'li milletvekillerinin aleyhte oy kullandığını, BDP'li milletvekillerinin oylamalara katılmadığını söyledi.
Arınç, 336 oyun tamamen AK Parti (Only the registered members can see the link) ve birkaç bağımsız milletvekiline ait olduğunu belirterek, ''Kim olduklarını şahsen biliyoruz ama 3 ya da 4 arkadaşımızın bağımsızlardan oy sağladığı bir gerçektir'' dedi. Başından beri referandumda ''evet'' oyu kullanacağını belirten Saadet Partisi'ni tebrik eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu şunu gösteriyor; milli iradeye sahip çıkanlar, ben 'milletim', 'ben varım' diyenler elbette bu referandumda 'evet' oyu kullanacaklar. 'Hukukun üstünlüğünü istiyorum' diyenler, 'evet' oyu kullanacak. Ama 'üstünlerin hukuku olsun' diyenler 'ret' oyu kullanacak. 'Sivillerden hayır gelmez, askerler gelsin başımıza' diyenler 'hayır' oyu kullanacak.''

-''DARBELER DÖNEMİ ÇOKTAN BİTTİ''-

Arınç, ''Bazıları ah nerede o eski günler'' dese bile darbeler, cuntalar döneminin çoktan bittiğini artık Türkiye'de sivil iktidarlar olacağını söyledi.
Askerlerin yurt savunması yapacağını, güvenliği sağlayacağını, şehit ve gazi olacağını, başı dik olacağını, en güçlü silahlara sahip olacağını belirten Arınç, Türkiye'nin bağımsızlığını orduya bağladığını, bağımsız, hür ve müstakil bir ülke olarak Türkiye'nin ayakta durmasını, bir düşmana karşı ülkenin savunmasını elbette yine askerin yapacağını kaydetti.
Arınç, ''Biz askerimizi bu noktada görmek isteriz. Topunun namlusunu sivile yöneltmiş bir askere dünyada kimse selam durmaz. Biz de selam durmayacağız. Herkes kendi görevini yapacak'' dedi. Darbe döneminin kapandığını belirten Arınç, bazılarının bunu istemediğini ifade etti. (Anadolu Ajansı) 13.06.2010 22:28 [

yakupyurt
14-06-2010, 11:19
arınç kargaları güldürmeye devam ediyor bu ülkede rencide edilmedik sizin tarafınızdan asker kaldımıki pes doğrusu

alper3
15-06-2010, 18:56
asker hiçbir zaman siyasetle ilgilenmemelidir ilgilenmemiştir

gacvokem
15-06-2010, 22:43
birde bu adama sikast yapacaklarmış , bunu bir defasında gördüm meclis başkanıyken , 20-30 adet korumayla geziyordu :D

xfles7837
15-06-2010, 22:55
bu adama sormak lazım hangi darbe sonrası chp iktidar olmuş bu ülkede. bunun söylediği gibi ordu+chp=iktidar olsaydı bu kadar rahat konuşup iktidar olurlarmıydı. saçmalamakta sınır tanımayanlardan olmuş.

tanju_aydin
15-06-2010, 23:55
ben lafa bakarım lafmı diye birde söyleyene bakarım adammı diye bülent arınçdan her saçma laf beklenir normal saçmalık yapmazsa zaten anormal olur vah manis vah koca güzelim ilimizde buna kadar milletvekili secek adam yokmuydu

gacvokem
15-06-2010, 23:57
bu adama sormak lazım hangi darbe sonrası chp iktidar olmuş bu ülkede. bunun söylediği gibi ordu+chp=iktidar olsaydı bu kadar rahat konuşup iktidar olurlarmıydı. saçmalamakta sınır tanımayanlardan olmuş.
çok güzel bir tespit yapmısın bu soru kesin sorulmalı :D

wtwt99
16-06-2010, 10:53
dogru söze ne denebılır yargıda arka bahçeleri bunu yakın zamanda gördük

gacvokem
16-06-2010, 11:27
dogru söze ne denebılır yargıda arka bahçeleri bunu yakın zamanda gördük
yargıla siyaseti karıştırmamak lazım, bence yargı bağımsız olacak, şu anki yargıda kimsenin arka bahcesi değil buna inanıyorum, işin içinde karanlık çıkar ilişkileri oldumu minareyi çalan kılıfını ahzırlar tüm çabalar bunun için ,ilerde başım ağırmasın misali , tüm çaba bu

yakupyurt
16-06-2010, 14:22
rakadaşlar arslanın kuyruğu sıkışınca kediye amca der gibi yakarıştalar şu anda çünkü önümüzdeki seçimlerde küme düşüp bir alt ligde oynayacak ama orası biraz dar tam kıvırtamazlar şimdi kıvırtma zamanıdır soyulacak çok yer var soymaya devam

MUTAF
16-06-2010, 14:30
eskiden çok severdim sayın arıncı.
ama son aylarda nedense acayip nefret etmeye başladım.
Birilerine kendini ispat etme yarışına girmiş gibi geliyor artık, başbakanı peygamber ilan edecek neredeyse. her yaptğı muhabbetin arka bahcesinde sayın başbakana yaranma kokuları var..

erdal05
16-06-2010, 21:18
bu ülk eyi.....
darbeleri....
işkenceleri....
sağcısına...solcusuna...islamcısına yapılan haksızlıkları bilen herkes....
bülent arınç'ın söylediklerini tastikler....
dünyadan bi haber yaşarsak...."ergenekon diye birr örgüt yokmuş...sarıkız...ay ışığı...balyoz darbe planları olmamış....28 şubat ve diğer darbeleri zaten asker yapmadı...ondan öte bunu diyenler askerlere iftira atıyo...."gibi artık kargaların bile gülme potansiyelini elinden alan bu komik lakırdılara inanırsak...
tabiki arınç'ın söyledikleri kafamıza yatmaz....
kafamıza yatması için bi kere ....ayaklarımızın bu ülkenin coğrafyasında ve haksızlıklar cenahında toprağa basması gerek...
gözümüzü kapatarak....chp'nin darbelerden medet umma gerçeğini yok sayamayız...

yakupyurt
17-06-2010, 01:01
erdal kardeş senin başına varya bir tabur asker düşsünde altında kal emi nedir senin askerden alıp veremediğin peş para etmez adamları koruyosun askerimizi yerden yere vuruyorsun bu gidişle seni yine tatile yollucaz galiba ama sana tatilde yaramıyor

hasan
17-06-2010, 01:35
Erdal kardeş, bakma bu arkadaşların söylediklerine, bunlar eski siyasetçilerin Ülkemizi ne kadar geride bıraktırdıklarını anlayamıyorlar, gecelik repoların %400 leri bulduğu zamanları. neyse herkes kendi doğru bildiği yanlışları döker durur ortaya... halep ordaysa arşın burda derlerya....

erdal05
17-06-2010, 01:42
ergenekonun avukatlığını yapma dostum....onlar tu kaka....öğrenemedin mi hala....
derdim temiz askerler değil....içlerindeki kirli ilişkiler...bu ülkede darbe yapanlar (ki sen hala bilirim darbe aşkıyla yanıp tutuşanlardansın) uzaydan mı geldi arkadaşımm....bunları eleştirmek (ki anayasaya göre darbe yapmak suçtur) askeri yerden yere vurmak mıdır....
sen hayat boyu körle yatadur yakup arkadaşım...şaşı kalkman doğaldır....

bu arada "beş para etmez" dediğin adamı da ...türk halkı seçmiştir....yaş konusunda yılları devirdin...ama hala türk halkına saygıyı ve sevgiyi öğrenemedin...:)

wtwt99
17-06-2010, 02:03
ben su olayı anlamıyorum koskoca devletın basbakanını eleştırebılıyoruz ama askere gelince dur kardesim diyoruz bunu anlamış degilim bu ülke gücünü ne ordusundan ne siyasetçisinde alıyor bu ülke gücünü milletinden alıyor bu ülkede hiç bir kurum milletten daha kutsal degildir hata yapan kim olursa olsun halka hesap vermelidir

veyselbakan
17-06-2010, 10:51
arkadaştan öte kardeşlerime verdiğim sözler üzerine yorum yapmama ve konu maksadını aşmadığı sürece müdahale etmeme kararı aldım isim zikretmeden nacizane fikirlerimi bildirmek istiyorum burada her arkadaşın fikirlerine sonsuz saygım var her ne kadar fikirlerimiz birbiri ile zıtsada saygı duymak ve yorumlarınıda o kibarlıkta yapmak insanlığın ve hoşgörünün bir gereğidir diye düşünmekteyim herkesin tuttuğu bir takım vardır ben gs lı atıyorum başka arkadaşım fb ve bjk gibi her kişininde gönlünde beğendiği bir parti vardır bu gayet doğaldır ama ben ne kadarda gs lıyım desemde ilk sırada benim için milli takım gelir yada a parti b partiliyim de desem önce benim için memleketin durumu milletimin durumu önceliklidir parti bunlardan sonra gelir bu güne kadar takip ettiğim değerli arkadaşlarımdan bir kısmı sürekli ordudaki çürükleri ifade etmiştir ki doğrudur ben yoktur demem muhakkak her birimde bu çürükler vardır bu sadece ordumuz ile sınırlı değildir ama bu birimlerden hiç konuşulmazken hep ordu mensupları eleştirilmiştir ve denmiştirki ben içlerinde sağlam olanlara değil çürüklere konuşuyorum düzelsin diye evet bende bu fikire katılıyorum ama arada ufak sorular var onlarıda sormak istiyorum hergün neredeyse bir şehit 2 şehit veriyoruz bu verdiğimiz şehitlerde ordumuzun çürük elmalarımıdırki bu ordudaki çürük elmaları eleştiren arkadaşlarımız benim neredeyse her gün yazdığım şehit haberlerine tepkisiz kalıp bir başsağlığı dilememiştir veya yorum yazmamıştır bir arkadaşımızda eski hükümetleri eleştirmiş evet haklı çünkü gelen hepsi bizlere yara açıp gitti ama şimdi övdüğü hükümetin yaptığı dış borçlar ve özelleştirmelerden sonra devlete olan zararını hesapladımı?yok burada bu özelleştirmelerden devletin uğradığı zararı gösteren listeyi okudumu okumadı peki çiftçinin ettiği zararı biliyormu bilmiyor işsizlikten kendini çatıya çıkıp atmak isteyen lakin açlıktan bayılan genci tv larda gördümü belki gördü belki görmedi arkadaşlar sizlere tüm samimiyetimle ifade ediyorum inanan inansın inanmayan inanmasın parti isimleri değil benim için önemli olan başta kim olursa olsun görmek istediğim ssk da kuyruklar olmasın insanlar açlık ve işsizlikten intihara kalkışmasın her gün bir şehit haberimiz gelmesin analar ağlamasın artık atamızın kurduğu tbmm den vekil çıkıpta d.bakır besim kalemiz haydi hodri meydan deme cürretini gösteremesin askerimin kanını akıtıpta yolları basıp utanmadan hatıra fotoğrafları çektirebilecek kadar rahat hareket edebilen soysuz köpekler olmasın çok mu şeyler istedim bir vatandaş olarak.........

yakupyurt
17-06-2010, 12:11
kusura bakma ama erdal kardeş ben asker düşmanlarını ülkemizin düşmanı görüp alkış tutamam hata ile seçilmiş kişilere saygıda duyamam senin koruduğun akp zihniyeti pkk ile aynı görüşteler açılım belasınnı başımıza başkası sarmadı senin koruduğun zihniyet bu şehitlerin vebalini vermelidir terör olayına katılan çocuklra konusunda büyükleride aradan cıkarıp af konusunu gündeme getirmektedir bu af sadece adi şerefsiz teröristleredir ergenekon savunucusuda değilim bir tek ergenekon diye bildiğim yer var gerçek türklerin geldiği yerdir senin gibi çakma türk olanlarda burda afkam kesmektedir

veyselbakan
17-06-2010, 12:17
arkadaşlar konu önemini yitirip erdal yakup atışmasına dönüşmesin ltf! ricam budur gereksiz sataşmalarda bulunmayıp konu ile ilgili fikirlerimizi yazalım!

AYFLY
17-06-2010, 12:28
asker hiçbir zaman siyasetle ilgilenmemelidir ilgilenmemiştir

bu soyledıgıne gulerım ancak arkadasım.tsk bızım herseyımız ama malesef gecmıste ve yakın gecmısımıze kadar tsk tamda sıyasetın gobegındeydı.trt 1 bır belgesel vardı bundan 20 25 gun kadar once (alı adnan bır ınsan seruvenı )ımınde galıba ızlememıssın sen o belgeselı orda herkesın ne yaptıgı neyı ıstedıgı gayet acık ve nettı.:nono::

AYFLY
17-06-2010, 12:32
ben lafa bakarım lafmı diye birde söyleyene bakarım adammı diye bülent arınçdan her saçma laf beklenir normal saçmalık yapmazsa zaten anormal olur vah manis vah koca güzelim ilimizde buna kadar milletvekili secek adam yokmuydu

cunku chp turkıyeyı karıstırmak ıstemekle o kadar mesguldukı ıktıdar olaya vaktı kalmamıstı.bunun farkına vardılar ama artık cok gec olmustu.ve bu anlayısla 60 senedır ıktıdar olamıyorlar bır 60 sene daha beklerler.

yakupyurt
17-06-2010, 12:59
arkadaşlar amacım ikili tartışma değildir ne zaman söz konusu akp olsa erdal kardeşim hemen ortaya atılıp akp avukatlığına soyunuyor buda beni ben şahsıma akpni bir tek ülkemiz için artısını görsem bende ayakta alkışlarım onların amacı bellidir amerikan aldığı emirleri uygulamak bizleri kürt türk alevi sunni diye bölüp parçalamaktır bu acıkca görülmektedir bu malum kişilerin elinde milli bayramlar dahil hiç türk bayrağı gördünüzmü türklüğünden utanan kişiler ülkemizde yönetici sıfatı tasıyamaz domokratik acılım diye pkkya acılım türklerede kapatılım yapılmaktadır ben denizlide oturuyorum burda belediye su borularının alt yapısını değiştirmek için ihale verdi bu işleri alan kişilerin yanında çalışanların içinde bir tane türkce konuşan yok kamyonlarıda hep siirt plakalı ne dersiniz kıyak bir ihale değilmi malum erdoğan ile bizim belediye başkanı okul arkadaşı imiş adam buraya ne zaman gelse bir tekstil firması batıyor ayyem diye bir kuruluşumuz kalmıştı onuda aldılar aynes yaptılar ben gördüklerime şahidim erdal kardeş gibi sanal tarrışmaiçinde değilim ben herseyi real görüyorum saygılarımla ne mutlu türküm diyene diyebilene

HCakir
17-06-2010, 19:02
Arkadaşlar herkesin görüsüne saygımız var fakat kimse görüşünü birilerine kabul ettirmeye çalışmasın tek istegimiz bu , Herkesin yoruma kendisine burada tartışma ortamı yaratmayalım..aksi takdirde iki tarafta üzülüyor bizlerde üzülüyoruz..!!

erdal05
18-06-2010, 03:01
yahu daha dün....iran'a ambargo uygulamasında ...türkiye/hükümet ,amerika ile ters düştü....
bu mu tayyibin amerikanın emirleriyle haraket etmesi....güldürmeyin adamı.....
hani tayyip amerikanın adamıydı...
bence daha değişik argümanlar bulun...yolda yürürken ,öle karpuz kabuğuna basıp yere düşünce ..."hökümetin yüzünden düştüm" neyin demeyin....
mesela bu seferde..."aha türkiye iranın etkisine girdi" felan diyin....
öle ya...."mahalle baskısı"tutmadı...."malezyalılaşmak" tutmadı..."hükümetin gizli ajandası var" lakırdıları da tutmadı...
ya da....
eee... bu sefer de denize düşen "eksen kayması"na sarılırmış....
bu aralar bu moda....hükümete yüklenecekseniz...sizde öle yapın...:)

ben kendi adıma ...bülent arınç'ı kutluyorum....ülkemizin demokrasi adına gelişmesine katkıda bulunduğu için....

umut55
18-06-2010, 11:37
yine siyasat yine tartışma ben yorum yapmayacağım bu konuda:))