Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hamileyken Yenilmemesi Gereken Yiyecek



Editor
16-06-2010, 00:26
Gebeler cipsten uzak durun


Alman bilim adamları, hamilelerin patates cipsleri ve kızarmalarından uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.


Alman bilim adamları, patates kızartması, patates cipsi gibi kansere neden olduğu tespit edilen akrilamid maddesini içeren gıdaların özellikle hamile ya da emziren kadınlar tarafından yenmemesini önerdi. Nürnberg Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, anne sütünde ve ceninde akrilamid maddesine rastlandığı bildirildi. Prof. Fritz Sörgel, patatesin hamile ya da emziren kadınlar için çok sağlıklı olduğunu, ancak patates kızartması, cipsi ya da fırında patates yenilmemesi gerektiğini söyledi. Akrilamid maddesi, karbonhidrat ve aminoasitlerin yüksek ısıda kimyasal reaksiyona girmesinden oluşuyor. Bu zehrin, sinirlere zarar verdiği ve hayvanlarda kansere neden olduğu kanıtlandı.

Editor
16-06-2010, 00:26
bence hamile olmayanlarda uzak dursun zararlı olduğunu duymuştum..:)) Teşekkürler bilgilendirdiğin için...

Editor
16-06-2010, 00:26
Hamileyken Yapılması Gerekenler

Hamileyken vitaminleri tok karnına alın


Hamilelik döneminde kadınların kabusu haline gelen bulantı ve kusmalar gebeliğin ilk aylarında başlıyor ve ikinci ayda daha da şiddetli şekilde görülüyor. Dördüncü aydan sonra ise bitiyor. Sıklığı kişiden kişiye değişiklik gösteren bulantı ve kusmalar, hormonlara bağlı olarak çoğul gebeliklerde daha fazla görülüyor. Fertijin Kadın Sağlığı Merkezi Direktörü Op. Dr. Seval Taşdemir, hamilelik dönemindeki mide bulantılarına karşı şu önerilerde bulundu: "Alınan vitaminler, besin maddelerinin tatları ve kokular gebelik dönemindeki bulantı ve kusmaları tetikler. Sık sık ama azar azar yemek ve vitaminleri tok karnına ya da yatmadan önce almak, mide bulantısının ve kusmanın önlenmesine yardımcı olur."