Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fıkra ile karışık bir kıssadan hisse

ŞAVKÇI09
24-06-2010, 01:07
Temel 20 senedir Almanya'da yaşıyormuş. Bir gün göçmen bürosuna gidip Almanya'dan kesin dönüş yapacağını söylemiş.
Göçmen bürosundaki Almanlar Temel'i tanıyorlar, seviyor
Sormuşlar ; 'Niye donuyorsun ?' diye.
Temel 'homose.ksüeller yüzünden' demiş.

Bürodakiler şaşırmış, 'Seni rahatsız filan ediyorlarsa hemen
bir şikâyette bulun, gereğini yaparız. Buradan bu yüzden
ayrılmana değmez demişler'

Temel : 'Beni rahatsız etmiyorlar' demiş.
Bürodakiler yine şaşırmış; 'Peki neden gidiyorsun ?'

Temel cevaplamış :
'Burada 20 yıl önce homose.ksüellik yasaktı,
10 yıl önce serbest oldu,
5 yıl öncede evlenmelerine izin verildi.

Homose.küellik MECBUR olmadan dönmek istiyorum.

*** KISSADAN HISSE ***

Türkiye'de

30 yıl önce turban diye bir şey yoktu,
20 yıl önce takmaya başladılar,
şimdi serbest oluyor,
MECBUR olmadan önce

bir şeyler yapmak lazım ...!

osmann
24-06-2010, 08:52
aferin sana... ne güzel kıssadan hisse yapmışsın...
başörtüsü 30 yıl evvel değil 1400 yıldır var... asıl 30 yıl evvel bu kadar din düşmanı yoktu...
dine saldıracak adam yoktu...şimdi bilerek yada bilmeden fıkraları bile iliştiriyorsunuz...
aferin...

veyselbakan
24-06-2010, 09:26
Temel 20 senedir Almanya'da yaşıyormuş. Bir gün göçmen bürosuna gidip Almanya'dan kesin dönüş yapacağını söylemiş.
Göçmen bürosundaki Almanlar Temel'i tanıyorlar, seviyor
Sormuşlar ; 'Niye donuyorsun ?' diye.
Temel 'homose.ksüeller yüzünden' demiş.

Bürodakiler şaşırmış, 'Seni rahatsız filan ediyorlarsa hemen
bir şikâyette bulun, gereğini yaparız. Buradan bu yüzden
ayrılmana değmez demişler'

Temel : 'Beni rahatsız etmiyorlar' demiş.
Bürodakiler yine şaşırmış; 'Peki neden gidiyorsun ?'

Temel cevaplamış :
'Burada 20 yıl önce homose.ksüellik yasaktı,
10 yıl önce serbest oldu,
5 yıl öncede evlenmelerine izin verildi.

Homose.küellik MECBUR olmadan dönmek istiyorum.

*** KISSADAN HISSE ***

Türkiye'de

30 yıl önce turban diye bir şey yoktu,
20 yıl önce takmaya başladılar,
şimdi serbest oluyor,
MECBUR olmadan önce

bir şeyler yapmak lazım ...!
başörtümüz çok eskiden beri var 30 yıl değil çoook eskiden beri var ve takılıyor ben türban değil ona başörtüsü diyorum çünkü öyle biliyorum serbest olmasında ne sakınca var onuda sormak istiyorum yani sana yada bana ne faydası yada zararı var düşünelim hiç bir zararı yok mecburiyete gelince burası türkiye cumhuriyeti ve burada baskı yada zulümle insanlara bir şey yaptırmaya kalkılırsa olacaklarada katlanılır o yüzden yanlış anlaşılmasın ben temel fıkrası hariç son yazılan hisseye katılmıyorum!

hallederiz
24-06-2010, 09:36
ben 1, mesajda yazılan türkiye bölümüne katılmıyorum..baş örtüsü tarih boyunca vardı..

ŞAVKÇI09
24-06-2010, 12:28
Baş örtüsü tarih boyunca vardı ama tarih boyunca siyasete alet edilmedi arkadaşlar bunu gözardı etmeyin.Benim anamda başörtüsü takıyor ona lafımız yok 1. mesajta başörtüsü diye birşeyde yazmıyor buna dikkat.Objektif bakalım..

wtwt99
24-06-2010, 12:37
yasak olmasa sorunda olmaz ben hiç bir zaman bunun siyasi bir olay olduguna inanmadım

veyselbakan
24-06-2010, 13:48
Baş örtüsü tarih boyunca vardı ama tarih boyunca siyasete alet edilmedi arkadaşlar bunu gözardı etmeyin.Benim anamda başörtüsü takıyor ona lafımız yok 1. mesajta başörtüsü diye birşeyde yazmıyor buna dikkat.Objektif bakalım..
değerli arkadaşım hatta kardeşim şimdi başörtüsü siyasete alet ediliyor diyorsun ne yapsın analarımız kadınlarımız takmasınmı bu örtüyü islamiyetin gerekliliğini yerine getirmesinmi? yahu kardeş günlerdir şehit veriyoruz dışarıdan arkamızdan bir sürü dolaplar çevriliyor ülke karışıklık içinde ama ne hikmetse bir eşarp bir örtü yıllardan beri almış başını gidiyor eğer mesele 1m bez parçası ise ve laiklik elden gidiyor diye düşünüyorsan bence yanılıyorsun sadece bunu anlatmaya çalışıyorum!

vini
24-06-2010, 14:12
başörtüsü 30 yıl evvel değil 1400 yıldır var... asıl 30 yıl evvel bu kadar din düşmanı yoktu...
dine saldıracak adam yoktu...şimdi bilerek yada bilmeden fıkraları bile iliştiriyorsunuz...
aferin...
AYNEN katılıyorum

umut55
24-06-2010, 15:31
tşkler paylaşım için

mugok06
24-06-2010, 15:35
:45:doğru söze ne denir.

zehnisağcan
24-06-2010, 15:46
temel rahatsız olmuş ne güzel gitmek istiyor. bahanesi o

BLADE01
24-06-2010, 16:33
aferin...

:present::present::present: