Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜSİAD'da şok Öcalan önerisi

alperen
27-06-2010, 12:55
TÜSİAD'da şok Öcalan önerisi
Kürt meselesine katkı için konuşmaya başladılar, işi İmralı'ya dayandırdılar...

TÜSİAD’IN Perşembe günü yapılan Yüksek İstişare Konseyi toplantısının basına kapalı bölümünde “Nefret etsek de kınasak da ifade özgürlüğünü kısıtlamamak lazım. İmralı’yı da kapsayacak af, Anayasa’da ‘Bu ül***i Türkler ve Kürtler kurdu’ ifadesinin olması, o bölgede özerklik gibi savları da masaya koymalıyız ki teşhislerimiz daha doğru olsun” sözleriyle dikkat çeken Sedat Aloğlu ile terörü, bölgeyi ve neden bölgeye yatırımcıların gitmediğini konuştuk. Aloğlu, “Terör yatırım yaptırmıyor. Orada özel sektör bir şey yapmak isterken işadamları korkutuluyor. Neden korkuyla yaşasın?” dedi.

Sedat Aloğlu’nu bundan bir ay önce bir davette karşılaştık, ayak üstü ülke gündeminden konuştuk, “Anlattıklarınızı yazabilir miyim” diye sorduğumda, “Daha sonra sana daha geniş∫ anlatırım” demişti. Sanki içime doğmuştu, Sedat Aloğlu çok doluydu. TÜSİAD Toplantısı’ndan önce aradım. Toplantı öncesinde ve sonrasında konuştuk. Yıllar önce Aloğlu’yla İKV’nin Güneydoğu Anadolu Sorunu’na yönelik olarak hazırladığı rapor döneminde tanışmıştık. Yıllar geçti ve ne yazık ki yine aynı çözüm bulamayan konu...

Bu röportajın bazı bölümlerinde Aloğlu çok duygulandı, gözleri hep dolu doluydu. Sık sık “Artık kimse ölmesin” dedi. Belli ki en ağrına giden de söylediklerinin bir kısmının yanlış aktarılması ve ‘Kürtçülük’ yapmakla suçlanmak olmuştu...

* Bir dönem aktif siyasetin içindeydiniz. DYP’den milletvekili oldunuz. TBMM Dış İlişkiler Komisyonu’nda görev yaptınız. Şimdi dönüp baktığınızda siyasi deneyim size ne öğretti?

Oradaki 4 yıllık deneyim Ankara’yı ve siyaseti daha hızlı okumamı sağladı. Sanki olup bitenin farklı yönlerini de görmem için hızlı okuma kursuna gittim.

* Siyasete girmeden önce İKV’nin başkanıydınız. O dönemde bir rapor hazırladınız. Çok cesur bir çıkıştı... Yıllar geçti, değişim de oldu ama hâlâ aynı sorunları konuşuyoruz. TÜSİAD’ın son toplantısında da gündemde bu konu vardı. Farklı düşüncelerin konuşulduğu da duyuldu. Aynı zamanda bir dönem siyasetin de içinde olan biri terörle ilgili neyin altının çizilmesi gerekiyor?

İstanbul’da iş∫ dünyasında benden çok başarılı ve akıllı arkadaşlarım var, bu konulara ilgi duyan, araştıran arkadaşlarım var, ama siyasi konularda benim tahlillerim zaman içinde daha doğru çıkıyor. Bunun nedeni sanırım evin yalnızca salonunda bulunmamış∫ olmam, ben evin her odasına girdim. İyi ilişkilerim de oldu. Ayrıca ben o dönemde siyasi ihtirastan dolayı girmedim Meclis’e. AB misyonuyla gittim, asla fanatik değildim. Biz de TÜSİAD toplantısında ülke gündemini konuştuk.

* TÜSİAD olarak çağrıda da bulundunuz. Baktığımızda son dönemde “Demokratik açılım” dedi iktidar, “Kürt Sorunu’nda çözümün adresi olacağız” dediler, ama bakıyoruz terör tırmanışa geçti. Sizce neden?

İKV yıllar önce bir rapor hazırladı. O dönemde o raporu biz hazırlarken masa başında iş yapmadık. Çok gezdik, çok farklı kesimlerle konuştuk. Akil adamlara danıştık. “Ülkedeki farklılıklar zenginliklerdir” ifadesi ilk olarak bizim hazırladığımız raporda yer aldı. İfadeler üzerine de çok çalıştık. O dönemde çok tenkit edildik.

* Kürt kimliğini yok sayanlar çok daha fazlaydı.

Evet. Ciddi bir yol alındı. 80’li ve 90’lı yıllarda resmi görüş ‘Kürt yok ki, Kürtçe olsun... Onlar Dağ Türk’ü’ derlerdi. Siyasetteki en güçlü isimlerle bu tartışmaları yaptık. O dönemlerde Kürtçe dediğimizde, “İki köy birbiriyle anlaşamıyor hangi dil, hangi lehçeyle yapacağız” derlerdi. Şimdi devlet televizyonu Kürtçe yayın yapıyor. Çok eksiklerimiz de var. Devlet politikamızı hatırlayın, Kuzey Irak’ta kurulacak bir Kürt Devleti savaş nedeni olarak görülürdü. Bizim kırmızı çizgimizdi. Orada başka nedenlerle Kuzey Irak yapılanması oldu, orada bir devlet var artık, başındaki lideri de bize geliyor, Barzani’yle ilişkiler kuruluyor. 10 yıl evvel ne kadar gereksiz işler yaptık.

* Son yıllarda atılan adımlar oldu. Bundan sonra neler yapılmalı?

Çok iş yaptık, yeterli mi değil mi? Değil. Bundan sonra yapılacak olanlar hassas ayarlar.

* Bu yüzden de gerilim arttı diye düşünüyor musunuz? Saldırıların da amacı bu olabilir mi?

Terörün ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. Bundan önce “Siz bizim kimliğimizi kabul etmiyorsunuz” diyorlardı. “Siz bizi yok sayıyorsunuz, biz de sizi yok sayıyoruz” diyorlardı. Şu anda o noktada değiliz. Biz öncelikle bazı konularda kırmızı çizgilerimizi belirlemeliyiz.

* Nasıl yapacağız bunu?

Ben 3T diyorum. Tartışma, teşhis, tedavi. Bunlar da birbirine geçmiş kavramlar, hepsi bağlantılı. Teşhisi koyabilmemiz için tartışmalıyız. Teşhisi koyarsak reçete hazırlayabiliriz. Lanetlediğimiz terör örgütünü teşhis edebilmemiz için öne sürdükleri gerekçelerini bilmeliyiz. Bunları bilmek, bunlar üzerine konuşmak bu gerekçelere katıldığımız anlamına da gelmez.

* TÜSİAD toplantısında “İmralı’yla masaya oturulsun” dediniz mi?

“İmralı’yla masaya oturalım” demedim. Lanetlediğimiz terör örgütü PKK’yı teşhis edebilmemiz için gerekçelerini bilmemiz lazım.

* Bu gerekçeler, talepler de biliniyor. Ne yapılmalı bu talepler karşısında?

Artık şehit istemiyoruz. Yeter. Bu yüzden de bize ters gelen düşünceleri de konuşabiliyor olmamız lazım. Tavır belirlememiz, kırmızı çizgilerimizi ortaya koymamız için bunları konuşmalıyız.

* Örneğin af talebi var. BDP’liler öncelikle bunun altını çiziyor. Bu af talebi de Abdullah Öcalan’ın da bu af kapsamına alınma talebine uzanıyor.

Af meselesi ele alınmalı. Kolay hadise değil. Binlerce kardeşimizi ve kandırılan dağa çıkan çocukları da şehit verdik. Binlerce askerimizi şehit verdikten sonra af kapsamı çok önemli.

* Abdullah Öcalan’ın ‘af’ kapsamı içine sokulması talebine ne diyorsunuz?

İmralı da af kapsamına girmek istiyor. Eğri oturup doğru konuşalım. Bunları Türkiye konuşmak zorunda.

* Hassas ayarlar dedikleriniz bunlar... Bir de Anayasa’da değişiklik isteği var... “Bu ül***i Türkler ve Kürtler kurdu”...

Anayasa’ya “Türkler ve Kürtler bu cumhuriyeti kurmuştur” ibaresinin konulması isteniyor. Geçmişteki gibi “Varlığımı reddediyorsun” noktasında değiliz artık ama bu talep de var. Bunları konuşmalıyız ama hazır mıyız derseniz, hayır bunu ve bazı konuları konuşmaya hazır değiliz.

* Diğerleri neler? Yakında bunlar da karşımıza çıkacak dediğiniz konular var mı? Özerklik talebi gibi... Çoğunlukta oldukları yerlerde özerklik, otonomi isteyenler var...

Türkiye, Anayasa değişikliğini de BDP’li belediyelerin sınırları içinde talep edilen özerkliği, özel bir yapılanmayı da tartışmaya hazır değil. BDP’li yöneticiler BDP’li belediyelere negatif ayrımcılık yapıldığını söylüyor. Bakmak lazım, eğer doğruysa büyük yanlış. Çünkü Başbakan ‘Kürt açılımı’ dedi, ‘Demokratik açılım’ dedi. Kendisiyle ters dü∫er bir ayrımcılık yapılıyorsa. Bu arada bölgeye yapılan devlet yardımı kişi başına batıya yapılandan çok fazla. Çok ∫şey yapılıyor bölgeye. Ben son bir yılda iki kez tüm bölgeyi gezdim. Urfa, Mardin her yeri gezdim, yapılan çok şey var.

* İş dünyasının bölgede yatırımı yok denecek kadar az ama... Neden?

Terör yaptırmıyor. Orada özel sektör bir ∫ey yapmak isterken korkutuluyor. Neden korkuyla ya∫asın? PKK büyük bir terör örgütü haline geldi. Vücut buldu. Makul olan ve gerekli olan her ∫eyi yapsanız dahi bu varlığı sıfırlamak çok güç olacak. Ama bununla beraber büyük bir tarihi uzla∫ma içerisinde bu konuları da ele alıp gerek siyasetin gerek de i∫ dünyasının, sivil toplum örgütlerinin, medyanın ortak çalı∫malarıyla, sağduyu içerisinde çalı∫ılmalı. Bu çalışmalarla çözümler bulunmalı.

Havayı iktidar yumuşatacak suçlamalarla bir yere varılmaz

* Başbakan ‘Demokratik Açılım’ kapsamında çok farklı kesimlerle biraraya geldi, bunlar hiçbirşeyi değiştirmedi mi? Başbakan bu yüzden mi çok kızgın?

Ben dönüp genelin içinde cımbızla yanlış∫ aramak istemiyorum. Geriye dönersek iş∫ çıkmaza girer. Türkiye bu konuda çok büyük yanlışlar yaptı. Burada en büyük görev iktidara düşüyor. Sağduyuyu, barış çabasını iktidarın göstermesi lazım. Hz. Ömer için deyiş vardır, Fırat’ın kıyısında bir koyuna bir şey olursa sorumlusu O’dur. Havayı iktidar yumuşatacak.

* Başbakan herkesi suçluyor. Taşeronlukla suçlanan medya oldu.

Muhalefet partilerini suçladı, onlar da çıkıp iktidarı suçluyor. Suçlamalarla bir yere varılmaz. Yeni bir sayfa açmak lazım. Beyaz sayfa açılmalı. İlk sayfasından başlayıp, şimdi hep birlikte “Ne yapabiliriz” diye bakılmalı.

* Başbakan bu yolu açabilecek mi?

Başbakan ekonomik kriz sıkıntısı yaşadı, iyi niyetle ‘Kürt Açılımı’nı başlattı. Çok kritik aldı, “Orta Anadolu’dan oy kaybediyorum” diye düşünüp Kürt Açılımı’na daha sonra Demokratik Açılım dedi... Gelinen noktada iyi niyetle “Bugüne kadar atılmamış adımların büyük kısmını biz yaptık ve takdir edilmiyoruz” diye düşünüyor, bunun kızgınlığı içinde Başbakan. Kızgınlığının en kısa zamanda geçmesini arzu ederim.

* Cumhurbaşkanı Gül’ün öncülüğünde ortak çalışma yapılabilir mi?

Cumhurbaşkanı ülkenin temsilcisi. Çabalarını sonuna kadar götürmek durumunda, bence devam edecek. Sayın Gül siyasi liderleri biraraya getirme gayretini sürdürecektir.

Önümüzdeki günlerde terör örgütünün yaptıklarına karşı kırmızı çizgilerimizi belirlemeliyiz

* Askerle, siyasi erk arasında uzun zamandır çekişme, sürtüşme var... Bu da çözümsüzlüğe neden oluyor mu, olabilir mi?

Askerler vatanı korumak için mesleğini seçmiş kişilerdir. Siz bizi suçluyorsunuz diyerek görevini ihmal etmez askerler. Mehmetçik neler diyor, “Taş olmaya razıyım bu vatan için” diyor. Bu anlayış Türk askerinde var. Milletimizde de var. Fotoğrafları çeken arkadaşın Barış askerden yeni gelmiş, bak ül***i koruma meselesinde o şimdi neler düşünüyor... Son zamanlarda iktidarla askerle bilek güreşleri oldu, ama bundan dolayı güvenliğimiz zaafiyete uğruyor endişesini haksızlık görürüm. Bu kadar şehit vermiş bir ül***iz. Polisimiz, askerimiz, vatandaşlarımız çocuklarımız ölüyor, zaafiyet olamaz. Teknik konulara girmek doğru olmaz. Onlar bizim işimiz değil, askerin işi. Ayrıca 80’ler, 90’lar gibi değiliz. Gerçekten de son yıllarda büyük değişim oldu. Cumhurbaşkanı en kısa zamanda farklı düşüncelerde olanları biraraya getirmeli, farklı siyasi görüşler konuşulabilmeli.

Önümüzdeki günlerde terör örgütünün bu yaptıklarına karşı kırmızı çizgilerimizi belirlemeliyiz. Anayasa değişikliği, af ve özerklik konularını konuşmalıyız. Reçete yazarız ya da yazamayız ama mutlaka bunları masaya yatırmalıyız.

hilalyıldız
27-06-2010, 16:44
S.A.Tüsiadın üyelerinin çoğu islam düşmanı,türk düşmanı siyonist israil savunucusu şimdiye kadar türk halkının düşmanlığı ve bölünmesi için çeşitli tuhaf fikirler üreten amerikan uşakları başka ne diyeceklerki,bunlardan türkiyenin zayıflatılması uşaklık yaptırılması için çalıştıklarını bilmeyen mi var.yadırganacak bir durum yok bence yüce türk milleti uyanık olmalı.AEO

kucer06
27-06-2010, 21:56
Bunlardan başka öneri beklenmezdi zaten.

erdal05
28-06-2010, 03:28
......

Volkan
28-06-2010, 09:45
neymiş bu ül***i TÜRKLER le kür.... ler beraber kurmuş bu anayasada yer alacakmış.

Kimin neyi kurduğu belli eğer kursaydılar bu ül***i bölmeye çalışmazlardı askerlere kıymazlardı. Yok dağa cıkan cahilmiş kandırılmışmış bunların hepsi hikaye zamanında özal kürtleri türkiyeye almasaydı bu sorunlar olmayacaktı. Af mış mafmış bana kalsa hepsini direk darağacına dikmek lazım benim bir askerimin tınağı bile olamazlar.

veyselbakan
28-06-2010, 10:22
yemin ediyorum bunların alayını asacaksın pkk nın p sini savunan kim varsa geberteceksin şuraya bak utanmasalar şerefsizi içeriden çıkarın devletin başına geçirin diyecekler adi yüzsüz haysiyetsizler bunlar varya volkan demedi deme kardeş pkk dan daha tehlikeliler bunlar yarın öbürgün pkk nın kökü kazınıp başka bir örgüt başımıza dert olsa bunlar onlarıda savunur bu memleketin ekmeğini yer ama en başta pkk dan bile önce onlar ihanet eder:smiles22::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:

osmann
28-06-2010, 10:29
tüsiad kendini göstermiş...şaşmamalı...
ül***e muzır bir kuruluş...iş adamları topluluğu güya ama ya masonların yada global güçlerin istekleri doğrultusunda hareket eden, yeri geldiğinde seçilmiş hükümetlerin düşürülmesi için işi gücü bırakan bir topluluk....
muzır vesselam...
selametle...

alusta
28-06-2010, 11:10
Zenginin dünyası budur Sadece para kazanmak. Ül***i kim yönetiyormuş, devlet var mı yok mu hiç önemli değil. Mala mülke zarar gelmesin de ne olursa olsun zihniyetli bu güruhtan başka ne bekliyordunuz?

erdal05
28-06-2010, 11:25
eğer asmak kesmekle sorun çözülseydi....30 yıldır çözülürdü....
dağdakini belki asıp keseceksin tabi...çünkü ortada katil bir örgüt var....
ama şehirde yaşayan masum kürtleri kendimizden farklı görürsek....bu sorunu asla çözemeyiz...

ortada bir sorun var....bi kere bunu görmek lazım....
dağda silahlı mücadeleye devam ama...şehirde mutlaka demokratik açılım yapmalıyız....
dağdaki eşkiya ile ....şehirdeki masum kürtlerin bağını koparmalı....
masum kürtlere....devletimizi sevdirmeliyiz....

tek başına silahlı mücadele....pkk'yı....israili....ergenekon terör örgütünü sevindirir....
30 yıldır çözümsüzlüğün içindeyiz...ve bazı kafalar hala aynı hikayeyi okuyo....
işin garibi...bir şey bilmedikleri halde...karşısındakileri suçluyo....
artık yeni bir şey söyleyin ve en azından hükümetin....açılım konusunda sözlerine kulak verin....
tüm derdimiz mehmetçiğimizin şehit olmaması....
eğer mehmetçiğimizi seviyorsanız....akıllı çözümler bulun....30 yıldır yapılan yanlışları savunup durmayın.....!!!

veyselbakan
28-06-2010, 11:41
arkadaşım ben kürtleri değil pkk nın p sini savunan her kimse asılsın dedim pkk ve sempatizanı her kimse cezasını çeksin dedim bir açılım tutturdun gidiyorsun hayır nedir bu açılım nasıl yapılıyor merak ediyorum arkadaş açılım dendi üzerinden aylar geçti her gün şehit veriyoruz sen açılımmı ne yapacaksan yap ama dağdaki köpekleri bırakda askeriye halletsin hep diyorsunki pkk ile masum kürtleri karıştırmayalım yahu arkadaş zaten böyle bir şey yok ama sen ısrarla hep bunu söylüyorsun sen silahlı mücadele çözüm getirmez diyorsun adamlar her gün senin askerini şehit ediyor ne yapılacak teşekkürmü edilecek bnu adamlara

erdal05
28-06-2010, 13:30
doğuda...sistemin bunca yıldır yaptığı yanlışlıkları söylüyoruz....pkk'lıymışız gibi bakılıyoo...
askerimizin bu savaşta yaptığı yanlışlarını söylüyoruz....asker düşmanı olarak görülüyoruz....

bir şey söylemiyoruz....mehmetçiğimiz ölüyoo....

ama şunu bilin ki....eski kafayla bu işler yürümüyoo....
ölüyoruz farkında değilmisiniz....

kucer06
28-06-2010, 13:40
Bana açılım denen şeyi bir anlatsanda bir bilsek.Açılım açılım diyorsun bir anlat bakalım açılım neymiş neyi kapsıyormuş.

veyselbakan
28-06-2010, 13:59
Bana açılım denen şeyi bir anlatsanda bir bilsek.Açılım açılım diyorsun bir anlat bakalım açılım neymiş neyi kapsıyormuş.
:present::present::present::present::present::45:2036 yılında olur inşallah bu açılım ömrümüz vefa etmez belki çocuklarımız görür inşallah ben tek bir şey söylüyorum boş lafla peynir gemisi yürümüyor arkadaş terörü kürtlerle bağdaştırıyor ama pkk denen soysuz tamamı ile dışarıdan besleniyor bunu anlatmaya çalıştıkça farklı şeyler söyleniyor

veyselbakan
28-06-2010, 14:05
doğuda...sistemin bunca yıldır yaptığı yanlışlıkları söylüyoruz....pkk'lıymışız gibi bakılıyoo...
askerimizin bu savaşta yaptığı yanlışlarını söylüyoruz....asker düşmanı olarak görülüyoruz....

bir şey söylemiyoruz....mehmetçiğimiz ölüyoo....

ama şunu bilin ki....eski kafayla bu işler yürümüyoo....
ölüyoruz farkında değilmisiniz....
sistemin yanlışlarını değiştireceksen btp denen terör zihniyetini bırak meclise türkiyeye dahi sokmayacaksın doğudaki kürtlere potansiyel pkk lı gözü ile bakmayacak oralara okullar ve fabrikalar açacaksın askere hakettiği değeri verip gün aşırı içeri atmayacaksın atıyorsanda bu adam tahliye edildiğinde gidip ondan akıl almayacaksın siyasetçiler siyasetini askerler ise askerlik mesleğini yapacak herkes bildiği işi yapacak herşeye burnunu sokmayacak bak erdal kardeş ben sana açolımı yapıverdim
ama açılım zihniyeti ile kimse kendine özerklik istemeyecek kürdistan devleti hayali ile yaşayıpta apo itini kürdistan başkanı ilan etmeyecek!

alperen
28-06-2010, 14:41
tüsiaddaki ensesi kalınlar için kolay kendi çocukları ölmüyor doğuda hep garibanın çocuğu o yüzden apo adisinede af isterler pkkyıda savunurlar

veyselbakan
28-06-2010, 14:42
tüsiaddaki ensesi kalınlar için kolay kendi çocukları ölmüyor doğuda hep garibanın çocuğu o yüzden apo adisinede af isterler pkkyıda savunurlar
:45::45::45:

erdal05
28-06-2010, 17:02
sistemin yanlışlarını değiştireceksen btp denen terör zihniyetini bırak meclise türkiyeye dahi sokmayacaksın doğudaki kürtlere potansiyel pkk lı gözü ile bakmayacak oralara okullar ve fabrikalar açacaksın askere hakettiği değeri verip gün aşırı içeri atmayacaksın atıyorsanda bu adam tahliye edildiğinde gidip ondan akıl almayacaksın siyasetçiler siyasetini askerler ise askerlik mesleğini yapacak herkes bildiği işi yapacak herşeye burnunu sokmayacak bak erdal kardeş ben sana açolımı yapıverdim
ama açılım zihniyeti ile kimse kendine özerklik istemeyecek kürdistan devleti hayali ile yaşayıpta apo itini kürdistan başkanı ilan etmeyecek!

bana...30 yıllık terörle mücadeleden farklı bir şey söyle veysel....
bu söylediklerin zaten şimdiye kadar yapılanlar....
ve bu yüzden terör azdı gitti....
doğu sorununun bu hale gelmesindeki bakış açısı budur zaten...kangren haline getirdiniz...
ve ilginçtir...sanki bu bakış açınız başarılı olmuş gibi...hala aynı bakış açısıyla haraket ediyorsunuz...
bu bakış açısı tıkandı...tıkandığı için o bölge kangrene dönüp...şehit verip duruyoruz....
bakın askerler bile artık kafayı değiştirdi....terörle daha etkin mücadele vermek için....profesyönel asker göndeme geldi...ve o sınır bölgelerindeki ebemden kalma karakollar hep yıkılıp yerine kale gibi karokollar inşa edilecek....
ama ne zaman....bir dünya şehit verdikten sonra...neyse buna da şükür....
şimdi sivillerinde kafalarını değiştirme zamanı...biz ağzımıza..."kürt" tabirini almaya utanıp korkuyoruz ve hatta bıu tabirden tiksiniyoruz...
ama bilin ki o bölgede yaşayanlar "kürt" ve senin ...benim kadar insan...
o bölge yıllardır sürgün yeri olarak görüldü...
hiç bir yatırım yapılmadı...
dili yasaklandığı gibi...bölge insanına b.k bile yedirildi...
binlerce faili meçhul cinayet var...kim kimi öldürüyo belli değil....

işte bu generalleri içeri alma konusu...tamda bu faili meçhul cinayetlerle ilgili...
türk silahlı kuvvetlerimizi kendi çıkarı için kullanan bazı paşalarımız...o bölgene kanın akması için elinden geleni yaptı...
ergenekon terör örgütü...pkk'ya maddi finansman sağlayıp....kan akması için var gücüyle çalıştı...

terör şu zamanda arttı ...çünkü...hükümetin o bölgenin masum vatandaşları için yaptığı açılımlar....pkk örgütünü korkuttu...ekmeklerinin kesileceğini anladı...
bu yüzden gerilimin olması ve...iki ırkın birbirinden nefret etmesi için elinden geleni yapıyo...

pkk ve başta israil olmak üzre dış güçler...bizi birbirimize düşürmek istiyor...
bir avuç çapulcunun üstesinden tabiki gelebiliriz...ama o bölge insanın kazanarak geliriz....
yoksa her kürdü potansiyel pkk'lı görerek değil....
artı bu konuları konuşan herkesi de..."düşman" belleyerek değil....

asıl düşman...ırkçı bir bakış açısıyla...tüm coğrafyalarımıza bakanlardır...bunun türk ya da kürt olması hiç farketmez...!!!

hilalyıldız
28-06-2010, 17:14

S.A.Sadece zengin çocuklarımı güzel yerlerde askerlikten yırtıyorlar.Bunlara ne demeliaşa yakınlarına tatil gibi askerlik!
Şehitler arasında subay çocuklarının bulunmamasının sebebi ortaya çıktı. Vakit'in ulaştığı bilgilere göre; üst düzey komutanların yakınları hep tatil beldelerinde ya da ikametgahlarına yakın bölgelerde askerlik yapmış!..

KEMAL GÜMÜŞ'ün haberiÜst düzey subay çocukları ile yakınlarının askerlik görevlerini babalarının dizi dibinde ve ikametgahlarının bulunduğu yerlerde yaptıkları bilgisi ardından bu defa da tatil bölgelerinde askerlik yapan subay çocukları ve yakınları listesine ulaşıldı.Listeye göre halen görevde olan birçok generalin yakınları vatani görevlerini Antalya, Muğla, Tekirdağ ile Yalova gibi tatil bölgelerinde yapmış. Buralara gitmeyenler ise İstanbul ve Ankara gibi merkezi şehirlere gönderilmiş. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yakınlarının askerlik yaptıkları yer ya İstanbul ya da Ankara. Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın yakınları da İstanbul, Ankara ve Muğla'da askerlik yapmış.Korgeneral Aslan Güner'in yeğeni Ali Haydar Güner Ankara'da, yeğeni Mustafa Güner Ankara'da yeğeni Şevki Güner Ankara'da, yeğeni Aslan Güner Ankara'da, oğlu Alper Güner Ankara'da, yeğeni İbrahim Orhan İzmir'de, yeğeni İsmail Güner İzmir'de, yeğeni Hasan Durna İzmir'deKorgeneral Abdullah Atay'ın halaoğlu Cafer Gül Ankara, karısının yeğeni Emin Bülent Kanar İzmir'de askerlik yaptı. Halaoğlu Serdar Aydemir İstanbul'da, halaoğlu Haydar Aydemir İstanbul'da, oğlu Tayyar Kağan Atay İstanbul'da, yeğeni Alpay Atay Ankara'da, oğlu Tarık Hakan Atay İstanbul'da, amcaoğlu Kazım Atay İstanbul'da, karısının yeğeni Fadıl Evcimen Ankara'daTümgeneral Abdullah Dalay'ın oğlu Hasan Dalay Edirne'de, dayıoğlu Hüsnü Büget İzmir'de, teyze oğlu İsmail Dalay Balıkesir'de,Tümgeneral Abdullah Yaşar Cihansız'ın yeğeni Mahir Alper Kılıçay Ankara'da, yeğeni Murat Çıtak Ankara'da, yeğeni Mahmut Çıtak İstanbul'da, yeğeni İbrahim Mert Çelebi Ankara'da, yeğeni Mehmet Doğan Yüce Konya'da, yeğeni Arif Dizlek Ankara'da, Tümgeneral Ahmet Yavuz'un yeğeni Melih Yavuz Ankara'da, oğlu Mehmet Selim Yavuz Tekirdağ'daTümgeneral Alaeddin Örsal'ın yeğeni Murat Örsal İzmir'de,Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek'in yeğeni Celal Kansu Ankara'da, kardeşi Hakan Hamza Cinek İstanbul'da, teyzeoğlu Nurettin Şahin İzmir'deTuğgneral Berkay Turgut'un kayınbiraderi İsmail Şenocak Ankara'da, amcaoğlu Murat Turgut Kocaeli'ndeTümgeneral Galip Mendi'nin amcaoğlu Mehmet Refik Mendi Ankara'da, oğlu Cihan Rıfkı Mendi Ankara'daOrgeneral Hasan Iğsız'ın teyze oğlu Mert Omay Ankara'da, dayıoğlu Enis Çora Ankara'da, teyze oğlu Bülent Omay İzmir'de,Korgeneral Hasan Memişoğlu'nun karısının yeğeni Ahmet Adil Murathan Ankara'da, oğlu Mehmet Memişoğlu Ankara'da, yeğeni Cem Kunt İzmir'de, yeğeni Cenk Kunt İzmir'de, yeğeni Muzaffer Memişoğlu Kocaeli, Tümgeneral Hüsmen Akdeniz'in yeğeni Nedim Akdeniz Ankara'da, yeğeni Selim Akdeniz İstanbulOrg. Mehmet İlker Başbuğ'un yeğeni İskender Özkuş Ankara'da, yeğeni Kerem Özkuş Ankara'da, teyze oğlu Ardan Er İstanbul'da, karısının yeğeni Aykut Çarmıklı İstanbul'daOrg. Mehmet Yaşar Büyükanıt'ın yeğeni Nuh Nihat Gürmarmara Ankara'da, yeğeni Ahmet Burak Gürmarmara Ankara, karısının yeğeni Haydar Mert Mete Ankara'da, yeğeni Yunus Ozan Gürmarmara İstanbul'da, Yeğeni Onur Büyükanıt, Cem Gürmarmara Çanakkale'de, yeğeni Kadir Serhun Gürmarmara Muğla'daKorg. Metin Yavuz Yalçın'ın oğlu Kadir Barış Yalçın Kocaeli Gölcük'te, damadı Hasan Şişman İzmir'deKorgeneral Muzaffer Şen'in yeğenleri Ali Cengiz, Bülent Cengiz Antalya'da, yeğeni Ferhat Şen İzmir'de, yeğeni Sinan Cengiz İzmir'de,Tuğgeneral Naim Barburoğlu'nun karısının yeğeni Ümit Alıcı İstanbul'da, dayıoğlu Özgür Oflazoğlu İstanbul'da, dayıoğlu Tayfur Oflazoğlu İstanbul'da, teyze oğlu Ayhan Portakal İzmir'deTümgeneral Nazım Altıntaş'ın karısının yeğeni Akın Çetin, halaoğlu Altuğ Yavaş Ankara'da, Tuğgeneral Nurettin Işık'ın yeğenleri Ediz Işık, Kemal Işık ve Kıvanç Işık İstanbul'da, Tümgeneral Raif Akbaş'ın amcaoğlu Ali Akbaş ile Nedayi Akbaş İstanbul'da, halaoğlu Fevzi Diker İzmir'deKorgeneral Saldıray Berk'in yeğeni Baturay Berk İstanbul'da, halaoğlu Umut Çağrı Çankaya İzmir'de, amcaoğlu Tolga Berk İstanbul'da, amcaoğlu Haydar Berk Tekirdağ'da…Korgeneral Selahattin Uğurlu'nun kardeşinin torunu Üzeyir Uludoğan, oğlu Timuçin Uğurlu, yeğeni Kamil Caner Ankara'da, kardeşinin torunu Levent Uludoğan, oğlu Burçin Uğurlu, yeğeni Saydan Caner İstanbul'da, kayınbiraderi Emrah Çapa İzmir'de, yeğeni Haydar Okay Uğurlu ise çürük raporlu… Tuğgeneral Tahir Bekiroğlu'nun amcaoğlu Müjdat Bekiroğlu, teyze oğlu Tolga İriyarı, kardeşinin damadı Ali Koca Ankara'da, Tuğgeneral Tayfun Özden'in amcaoğlu Erdal Özden, amcaoğlu Önder Özden, amcaoğlu Levent Özden Edirne'de,Tümgeneral Tevfik Özkılıç'ın karısının yeğeni Erdem Gençer, amcaoğlu Hayri Özkılıç, karısının yeğeni İbrahim Altun Anakara'da, karısının yeğeni Kayhan Kürşat Dügün çürük raporlu, yeğeni Öke İsmet Özkılıç İstanbul'da, karısının yeğeni Mehmet Mirza Polat İzmir'de.
:49::nono::

erdal05
28-06-2010, 17:18
S.A.Sadece zengin çocuklarımı güzel yerlerde askerlikten yırtıyorlar.Bunlara ne demeliaşa yakınlarına tatil gibi askerlik!
Şehitler arasında subay çocuklarının bulunmamasının sebebi ortaya çıktı. Vakit'in ulaştığı bilgilere göre; üst düzey komutanların yakınları hep tatil beldelerinde ya da ikametgahlarına yakın bölgelerde askerlik yapmış!..

KEMAL GÜMÜŞ'ün haberiÜst düzey subay çocukları ile yakınlarının askerlik görevlerini babalarının dizi dibinde ve ikametgahlarının bulunduğu yerlerde yaptıkları bilgisi ardından bu defa da tatil bölgelerinde askerlik yapan subay çocukları ve yakınları listesine ulaşıldı.Listeye göre halen görevde olan birçok generalin yakınları vatani görevlerini Antalya, Muğla, Tekirdağ ile Yalova gibi tatil bölgelerinde yapmış. Buralara gitmeyenler ise İstanbul ve Ankara gibi merkezi şehirlere gönderilmiş. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yakınlarının askerlik yaptıkları yer ya İstanbul ya da Ankara. Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın yakınları da İstanbul, Ankara ve Muğla'da askerlik yapmış.Korgeneral Aslan Güner'in yeğeni Ali Haydar Güner Ankara'da, yeğeni Mustafa Güner Ankara'da yeğeni Şevki Güner Ankara'da, yeğeni Aslan Güner Ankara'da, oğlu Alper Güner Ankara'da, yeğeni İbrahim Orhan İzmir'de, yeğeni İsmail Güner İzmir'de, yeğeni Hasan Durna İzmir'deKorgeneral Abdullah Atay'ın halaoğlu Cafer Gül Ankara, karısının yeğeni Emin Bülent Kanar İzmir'de askerlik yaptı. Halaoğlu Serdar Aydemir İstanbul'da, halaoğlu Haydar Aydemir İstanbul'da, oğlu Tayyar Kağan Atay İstanbul'da, yeğeni Alpay Atay Ankara'da, oğlu Tarık Hakan Atay İstanbul'da, amcaoğlu Kazım Atay İstanbul'da, karısının yeğeni Fadıl Evcimen Ankara'daTümgeneral Abdullah Dalay'ın oğlu Hasan Dalay Edirne'de, dayıoğlu Hüsnü Büget İzmir'de, teyze oğlu İsmail Dalay Balıkesir'de,Tümgeneral Abdullah Yaşar Cihansız'ın yeğeni Mahir Alper Kılıçay Ankara'da, yeğeni Murat Çıtak Ankara'da, yeğeni Mahmut Çıtak İstanbul'da, yeğeni İbrahim Mert Çelebi Ankara'da, yeğeni Mehmet Doğan Yüce Konya'da, yeğeni Arif Dizlek Ankara'da, Tümgeneral Ahmet Yavuz'un yeğeni Melih Yavuz Ankara'da, oğlu Mehmet Selim Yavuz Tekirdağ'daTümgeneral Alaeddin Örsal'ın yeğeni Murat Örsal İzmir'de,Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek'in yeğeni Celal Kansu Ankara'da, kardeşi Hakan Hamza Cinek İstanbul'da, teyzeoğlu Nurettin Şahin İzmir'deTuğgneral Berkay Turgut'un kayınbiraderi İsmail Şenocak Ankara'da, amcaoğlu Murat Turgut Kocaeli'ndeTümgeneral Galip Mendi'nin amcaoğlu Mehmet Refik Mendi Ankara'da, oğlu Cihan Rıfkı Mendi Ankara'daOrgeneral Hasan Iğsız'ın teyze oğlu Mert Omay Ankara'da, dayıoğlu Enis Çora Ankara'da, teyze oğlu Bülent Omay İzmir'de,Korgeneral Hasan Memişoğlu'nun karısının yeğeni Ahmet Adil Murathan Ankara'da, oğlu Mehmet Memişoğlu Ankara'da, yeğeni Cem Kunt İzmir'de, yeğeni Cenk Kunt İzmir'de, yeğeni Muzaffer Memişoğlu Kocaeli, Tümgeneral Hüsmen Akdeniz'in yeğeni Nedim Akdeniz Ankara'da, yeğeni Selim Akdeniz İstanbulOrg. Mehmet İlker Başbuğ'un yeğeni İskender Özkuş Ankara'da, yeğeni Kerem Özkuş Ankara'da, teyze oğlu Ardan Er İstanbul'da, karısının yeğeni Aykut Çarmıklı İstanbul'daOrg. Mehmet Yaşar Büyükanıt'ın yeğeni Nuh Nihat Gürmarmara Ankara'da, yeğeni Ahmet Burak Gürmarmara Ankara, karısının yeğeni Haydar Mert Mete Ankara'da, yeğeni Yunus Ozan Gürmarmara İstanbul'da, Yeğeni Onur Büyükanıt, Cem Gürmarmara Çanakkale'de, yeğeni Kadir Serhun Gürmarmara Muğla'daKorg. Metin Yavuz Yalçın'ın oğlu Kadir Barış Yalçın Kocaeli Gölcük'te, damadı Hasan Şişman İzmir'deKorgeneral Muzaffer Şen'in yeğenleri Ali Cengiz, Bülent Cengiz Antalya'da, yeğeni Ferhat Şen İzmir'de, yeğeni Sinan Cengiz İzmir'de,Tuğgeneral Naim Barburoğlu'nun karısının yeğeni Ümit Alıcı İstanbul'da, dayıoğlu Özgür Oflazoğlu İstanbul'da, dayıoğlu Tayfur Oflazoğlu İstanbul'da, teyze oğlu Ayhan Portakal İzmir'deTümgeneral Nazım Altıntaş'ın karısının yeğeni Akın Çetin, halaoğlu Altuğ Yavaş Ankara'da, Tuğgeneral Nurettin Işık'ın yeğenleri Ediz Işık, Kemal Işık ve Kıvanç Işık İstanbul'da, Tümgeneral Raif Akbaş'ın amcaoğlu Ali Akbaş ile Nedayi Akbaş İstanbul'da, halaoğlu Fevzi Diker İzmir'deKorgeneral Saldıray Berk'in yeğeni Baturay Berk İstanbul'da, halaoğlu Umut Çağrı Çankaya İzmir'de, amcaoğlu Tolga Berk İstanbul'da, amcaoğlu Haydar Berk Tekirdağ'da�orgeneral Selahattin Uğurlu'nun kardeşinin torunu Üzeyir Uludoğan, oğlu Timuçin Uğurlu, yeğeni Kamil Caner Ankara'da, kardeşinin torunu Levent Uludoğan, oğlu Burçin Uğurlu, yeğeni Saydan Caner İstanbul'da, kayınbiraderi Emrah Çapa İzmir'de, yeğeni Haydar Okay Uğurlu ise çürük raporlu�Tuğgeneral Tahir Bekiroğlu'nun amcaoğlu Müjdat Bekiroğlu, teyze oğlu Tolga İriyarı, kardeşinin damadı Ali Koca Ankara'da, Tuğgeneral Tayfun Özden'in amcaoğlu Erdal Özden, amcaoğlu Önder Özden, amcaoğlu Levent Özden Edirne'de,Tümgeneral Tevfik Özkılıç'ın karısının yeğeni Erdem Gençer, amcaoğlu Hayri Özkılıç, karısının yeğeni İbrahim Altun Anakara'da, karısının yeğeni Kayhan Kürşat Dügün çürük raporlu, yeğeni Öke İsmet Özkılıç İstanbul'da, karısının yeğeni Mehmet Mirza Polat İzmir'de.
:49::nono::

sonra da terör niçin bitmiyo diye dövün dur....bitmez tabi......
sahi ...bu ülk enin gariban askerleri olarak....biz kime güveneceğiz.....

teşvikiye camiisinden bir tane şehit cenazesi kalksın...bakın nasıl bitiyo terör...

veyselbakan
28-06-2010, 17:24
doğu sorununun bu hale gelmesindeki bakış açısı budur zaten...kangren haline getirdiniz...
ve ilginçtir...sanki bu bakış açınız başarılı olmuş gibi...hala aynı bakış açısıyla haraket ediyorsunuz...
bu bakış açısı tıkandı...tıkandığı için o bölge kangrene dönüp...şehit verip duruyoruz....
bakın askerler bile artık kafayı değiştirdi....terörle daha etkin mücadele vermek için....profesyönel asker göndeme geldi...ve o sınır bölgelerindeki ebemden kalma karakollar hep yıkılıp yerine kale gibi karokollar inşa edilecek....
şimdi sivillerinde kafalarını değiştirme zamanı...biz ağzımıza..."kürt" tabirini almaya utanıp korkuyoruz ve hatta bıu tabirden tiksiniyoruz...

işte bu generalleri içeri alma konusu...tamda bu faili meçhul cinayetlerle ilgili...
türk silahlı kuvvetlerimizi kendi çıkarı için kullanan bazı paşalarımız...o bölgene kanın akması için elinden geleni yaptı...
ergenekon terör örgütü...pkk'ya maddi finansman sağlayıp....kan akması için var gücüyle çalıştı...

terör şu zamanda arttı ...çünkü...hükümetin o bölgenin masum vatandaşları için yaptığı açılımlar....pkk örgütünü korkuttu...ekmeklerinin kesileceğini anladı...
bu yüzden gerilimin olması ve...iki ırkın birbirinden nefret etmesi için elinden geleni yapıyo...

pkk ve başta israil olmak üzre dış güçler...bizi birbirimize düşürmek istiyor...
bir avuç çapulcunun üstesinden tabiki gelebiliriz...ama o bölge insanın kazanarak geliriz....

asıl düşman...ırkçı bir bakış açısıyla...tüm coğrafyalarımıza bakanlardır...bunun türk ya da kürt olması hiç farketmez...!!!
bana açılımdan bahsedermisin şu ana kadar ne yapıldı merak etmekteyim
ayrıca kimsenin doğudaki kürt vatandaşına pkk gözü ile baktığı yok
şehit veriyoruz demişsin şehidi biz her hükümette verdik ama bu kadar yoğun olarak değil sen burada hep orduya veryansın edip durdun ama ne savunduğun açılımla ilgili bilgi verdin nede çözümle ilgili arkadaşım yazımı okumadan yorumlar yapıyorsun senin tekniğin bu bak ben bunları yazdım

(sistemin yanlışlarını değiştireceksen btp denen terör zihniyetini bırak meclise türkiyeye dahi sokmayacaksın doğudaki kürtlere potansiyel pkk lı gözü ile bakmayacak oralara okullar ve fabrikalar açacaksın askere hakettiği değeri verip gün aşırı içeri atmayacaksın atıyorsanda bu adam tahliye edildiğinde gidip ondan akıl almayacaksın siyasetçiler siyasetini askerler ise askerlik mesleğini yapacak herkes bildiği işi yapacak herşeye burnunu sokmayacak bak erdal kardeş ben sana açolımı yapıverdim
ama açılım zihniyeti ile kimse kendine özerklik istemeyecek kürdistan devleti hayali ile yaşayıpta apo itini kürdistan başkanı ilan etmeyecek! )

senin burada farklı bir düşüncen varmı aynı şeyleri konuşuyoruz ama sen kalkmış bana 30 yıl öncesinin zihniyetini savunuyorsun gibi laflar ediyorsun

bana şu açılımı bir anlat ve senden ricam kendi fikirlerin olsun!

veyselbakan
28-06-2010, 17:37
Güneydoğuda adam 30 çocuk sahibi olacak... Çalışmayıp yan gelip yatacak... Benim maaşımdan veya esnaftan % 30 vergi alacaksın... SSK primim emekli maaşım kadar olacak... Ben bu adamın kürt bebelerine bakacağım...Türk açılımı istiyoruz!!! _ Ben bu kadar SSK primi ödeyeceğim... Hastahanelerden zar zor faydalanacağım. Kürt yan gelip yatacak. 30 tane bebesi için devlet ona çocuk yardımı yapacak...Türk açılımı istiyoruz!!! _ Ben sesimi yükseltsem... Eylem yapsam... Düşüncemi ifade etsem... İşci memur yürüyüşü yapıp hak arasa polisten cop ve gaz yiyeceğim... Kürt çıkıp bayrak yakacak... Bölünme isteyecek...Etrafı yakıp yıkacak... Daha fazla demokrasi ve özgürlük isteyecek... Polis bu kişiler karşısında copunu saklıyacak... Türk açılımı istiyorum!!! _ Elektrik, su ve doğalgaz borcunu geciktirsen hemen kesilen ve bir dünya faiz ödeyen... Devlet arazisine bir gece çöküp oraya ev yapmayan... Zar zor borç harç ev alıp birde bunun takır takır vergisini ödeyen biz... Elektriğe, suya, gaza para vermeyip, bedava arazide ev kurup oturan Kürt... Türk açılımı istiyoruz!!! Ayrımcılık yapılıyor diyorsunuz.. En güzel ayrımcılık asimilasyon bu ülkede bizlere yani Türklere yapılıyor... İtilip kakılan düşüncesini ifade edemeyen... Ederse hain ilan edilen... İşsizlik ve krizle boğuşan... Her borcunu devlete tıkır tıkır ödeyen... Vatanın tehlikede olduğunu hissedip eyleme geçerse terör örgütü damgası yiyen... Sistemi eleştirdiğinde Ş.... ve N.... payesi yiyen... Türklüğü savunduğunda Faşist damgası yiyen sizmisiniz yoksa biz Türklermi ? Anlamadım bu işi... Bizmi baskı görüyoruz sizmi...!!! Sonrada Başbakan çıkıyor açılım istiyor... Evet istiyoruz... Ama Türk Açılımı İstiyoruz!!!! (buda alıntıdır erdal kardeş doğruluk payı varmıdır bir incelersin)

erdal05
28-06-2010, 17:43
bana açılımdan bahsedermisin şu ana kadar ne yapıldı merak etmekteyim
ayrıca kimsenin doğudaki kürt vatandaşına pkk gözü ile baktığı yok
şehit veriyoruz demişsin şehidi biz her hükümette verdik ama bu kadar yoğun olarak değil sen burada hep orduya veryansın edip durdun ama ne savunduğun açılımla ilgili bilgi verdin nede çözümle ilgili arkadaşım yazımı okumadan yorumlar yapıyorsun senin tekniğin bu bak ben bunları yazdım

(sistemin yanlışlarını değiştireceksen btp denen terör zihniyetini bırak meclise türkiyeye dahi sokmayacaksın doğudaki kürtlere potansiyel pkk lı gözü ile bakmayacak oralara okullar ve fabrikalar açacaksın askere hakettiği değeri verip gün aşırı içeri atmayacaksın atıyorsanda bu adam tahliye edildiğinde gidip ondan akıl almayacaksın siyasetçiler siyasetini askerler ise askerlik mesleğini yapacak herkes bildiği işi yapacak herşeye burnunu sokmayacak bak erdal kardeş ben sana açolımı yapıverdim
ama açılım zihniyeti ile kimse kendine özerklik istemeyecek kürdistan devleti hayali ile yaşayıpta apo itini kürdistan başkanı ilan etmeyecek! )

senin burada farklı bir düşüncen varmı aynı şeyleri konuşuyoruz ama sen kalkmış bana 30 yıl öncesinin zihniyetini savunuyorsun gibi laflar ediyorsun

bana şu açılımı bir anlat ve senden ricam kendi fikirlerin olsun!

bak veysel arkadaşım...burada yazdıklarım tabiki kendi görüşlerim...
takdir edersin ki ben...30 yıllık bayatlamış hikayeleri tekrar edip durmuyorum....
söylediklerim...anlayanlar için çok yeni şeyler....
anlamayanlarda zaten....hala "asalım keselim" lakırdıları edip duruyo....

arkadaşım....yukarıda söylediklerin güzel şeyler....doğuya yatırım...okullar...fabrikalar felan....
ama sorun bundan daha da derinlerde....
biz yıllardır kürt kimliğini yok saydık...."doğuya çok kar yağar...orda yaşayan insanlar kara basınca "kart-kurt" ses çıkar...bu zamanla "kürt" oldu"...dedik....

nasıl batıda bugün...başörtülüler...imam hatipliler yok sayılıyosa....(sakın bana başbakan imam hatipli ve eşi başörtülü demeyin...bunu demeniz...hiç bir şey bilmiyo olduğunuz anlamına gelir)
doğu da da kürtler yok sayıldı...sayılıyor....
açılım demek.....önce kürtleride...senin kadar...bir türk kadar insan yerine koymaktır...aranızda zerre kadar fark olmadığını kabul etmektir....

onlara bağışlar gibi yatırımlar yaparak...iyilik ettiğinizi sanmayın...zaten o fabrikaların...okulların...yolların bunca yıldır yapılmaması...bizim bir ayıbımızdı ve yapacağız tabi....orasıda bu ülkenin sınırları içersinde....
bakın trt şeş açılırken de...kıyametler koptu...yok bölüneceğiz...yok pkk azar vs vs....noldu...
akdağ'dan kar mı bağışladık yani...bu ülkede her milletten insan yaşar vee istedikleri gibi konuşup....tv yaparken...
kendi vatandaşlarımıza bunu çok görmek...ırkçılıktan öte bir şey değil....
bunları bu hükümet başardı....
bu hükümet sayesinde ...dağa çıkanlar silah bırakacakken.....bazı işgüzar savcılarımız....dağdan inenleri tekrar hapse tıktı....
o halde...hükümetin söyledikleri yapılıyo muki...bu azan terörde hükümeti suçluyorsunuz....

bir güven ortamı yaratılacaktı.......içine ettiler.......
güven ortamı yaratılmazsa....o bölge halkı pkk'yı....bdp'yi destekler....kaybederiz onları...
ve onları kaybetmemizin acı bilançosu da...bize şehit cenazeleri olarak geri döner.....
devletin susurluk raporuında adı geçen ve ergenekon tutuklusu olarak hapiste olan ...paşalarımızdan veli küçük gibi askerlerimiz bu olayları kangren haline getirmiştir...
bu gibi askerler...pkk'dan hiç de farklı değil....
onlar terörle al gülüm...ver gülüm....

arada ölenler de... sen ve ben.........

Volkan
28-06-2010, 17:51
ya allah allah erdal sen her konuyu neye çekmeye çalışıon ya konuda apoya aftan bahsedio sen daha durmuşsun yok kürt kimliği yok şu kimliği bu ülkenin tek kimliği var Türk bunu kabul etmeyen defolup gider. Kimseyi zorla tutmuolar.

Kürtler bişi istiıosalar önce şapkalarını çıkarıp önune koysunlar dönup geçmişe baksınlar bu ülke için son 30 yıldır yararlı ne yapmışlar. Bu devlet doğuya 30 yıl boyunca öğretmende gönderdi doktorda gönderdi ama ne yapıldı kafalarına kurşun sıkıldı evleri yağmalandı sokakta gezemediler. Benım yaşadığım yerdede kürtler var kimse onlara hiç bişi yapmıo bir kısıtlama yada dışlama yapmıolar ama yaptıkları tek şey her yere zarar vermek sokakta eşkiya gibi gezmek kızlara laf atmak kürtler ya her şey mubah.

veyselbakan
28-06-2010, 17:59
(bu hükümet sayesinde ...dağa çıkanlar silah bırakacakken.....bazı işgüzar savcılarımız....dağdan inenleri tekrar hapse tıktı....
o halde...hükümetin söyledikleri yapılıyo muki...bu azan terörde hükümeti suçluyorsunuz....

bir güven ortamı yaratılacaktı.......içine ettiler.......
güven ortamı yaratılmazsa....o bölge halkı pkk'yı....bdp'yi destekler....kaybederiz onları...)

erdal eline şehit kanı bulaşmış bir insanı sen nasıl kabullenip burada davul ve zurna ile karşılarsın bunu bilmem
ama ben burada bir suçluya yardım ve yataklık ettiğimde cezaevine gireceksem kusura kalma kardeş onlarda girecek sen burada pkk ile kürtleri karıştırıyorsun gibi geliyor bana
bu arada sayın başbakanımızı kutluyorum yapılan yanlışları gördüğü için ve hainleri layik oldukları yere gönderdikleri için hükümetimizi ve savcılarımızı canı gönülden yürekten kutluyorum benim şehidimin kanı ile açılım yapılacaksa yere batsın öyle açılım ama dikkat et ben pkk ile değil bu açılım yapılacaksa kürt halkımla yapılsın diyorum başbakanımız açılım olsun dedi arkasından bdp açılım olacaksa imralıyı apoyu muhattap alacaksın dedi diyarbakır kalemiz hodri meydan dedi başbakanımızın konuya ne kadar iyi niyetle yaklaştığını her ne kadar şu anki hükümeti desteklemesemde verdiği mücadeleninde farkındayım bunuda kimse inkar edemez ama hükümet bunlara ne kadar çiçek uzattıysa onlar şımarıp dahada fazlasını bizlerin pkk ve apoyu muhattap almamızı istediler hükümet çiçek uzattı dağda aponun talimatı ile onlar bizim askerimize kurşun sıktı ve halen sıkmakta o yüzden dediğim gibi kürt türk kardeş bu bir kenarı pkk ile pazarlık bu apayrı bir kenarı var sen çık şimdi işin içinden erdal kardeş!

hilalyıldız
28-06-2010, 18:24
S.A.Her ikinizde yerden göğe haklısınız.AEO.

erdal05
28-06-2010, 18:40
erdal eline şehit kanı bulaşmış bir insanı sen nasıl kabullenip burada davul ve zurna ile karşılarsın bunu bilmem
ama ben burada bir suçluya yardım ve yataklık ettiğimde cezaevine gireceksem kusura kalma kardeş onlarda girecek sen burada pkk ile kürtleri karıştırıyorsun gibi geliyor bana
bu arada sayın başbakanımızı kutluyorum yapılan yanlışları gördüğü için ve hainleri layik oldukları yere gönderdikleri için hükümetimizi ve savcılarımızı canı gönülden yürekten kutluyorum benim şehidimin kanı ile açılım yapılacaksa yere batsın öyle açılım ama dikkat et ben pkk ile değil bu açılım yapılacaksa kürt halkımla yapılsın diyorum başbakanımız açılım olsun dedi arkasından bdp açılım olacaksa imralıyı apoyu muhattap alacaksın dedi diyarbakır kalemiz hodri meydan dedi başbakanımızın konuya ne kadar iyi niyetle yaklaştığını her ne kadar şu anki hükümeti desteklemesemde verdiği mücadeleninde farkındayım bunuda kimse inkar edemez ama hükümet bunlara ne kadar çiçek uzattıysa onlar şımarıp dahada fazlasını bizlerin pkk ve apoyu muhattap almamızı istediler hükümet çiçek uzattı dağda aponun talimatı ile onlar bizim askerimize kurşun sıktı ve halen sıkmakta o yüzden dediğim gibi kürt türk kardeş bu bir kenarı pkk ile pazarlık bu apayrı bir kenarı var sen çık şimdi işin içinden erdal kardeş!
sorun zaten bu...
hükümet iyi niyetle o bölge halkına çiçek uzattı....
ama pkk ve muhalefet el ele verip....çiçekleri ayaklarıyla ezdiler...
şimdi de "açılım" yüzünden bu oldu deyip...yavuz hırsız ew sahibini bastırırmış durumlarında ...suçlarını bastırıyorlar....

walla ben onu bunu bilmem...ortada mehmetçiğimiz ölüyo....ne yapılması gerekiyosa yapılsın...
hiç bir şey mehmetçiğimizin ve analarımızın gözyaşlarından daha önemli değildir....

alperen
28-06-2010, 19:49
Güneydoğuda adam 30 çocuk sahibi olacak... Çalışmayıp yan gelip yatacak... Benim maaşımdan veya esnaftan % 30 vergi alacaksın... SSK primim emekli maaşım kadar olacak... Ben bu adamın kürt bebelerine bakacağım...Türk açılımı istiyoruz!!! _ Ben bu kadar SSK primi ödeyeceğim... Hastahanelerden zar zor faydalanacağım. Kürt yan gelip yatacak. 30 tane bebesi için devlet ona çocuk yardımı yapacak...Türk açılımı istiyoruz!!! _ Ben sesimi yükseltsem... Eylem yapsam... Düşüncemi ifade etsem... İşci memur yürüyüşü yapıp hak arasa polisten cop ve gaz yiyeceğim... Kürt çıkıp bayrak yakacak... Bölünme isteyecek...Etrafı yakıp yıkacak... Daha fazla demokrasi ve özgürlük isteyecek... Polis bu kişiler karşısında copunu saklıyacak... Türk açılımı istiyorum!!! _ Elektrik, su ve doğalgaz borcunu geciktirsen hemen kesilen ve bir dünya faiz ödeyen... Devlet arazisine bir gece çöküp oraya ev yapmayan... Zar zor borç harç ev alıp birde bunun takır takır vergisini ödeyen biz... Elektriğe, suya, gaza para vermeyip, bedava arazide ev kurup oturan Kürt... Türk açılımı istiyoruz!!! Ayrımcılık yapılıyor diyorsunuz.. En güzel ayrımcılık asimilasyon bu ülkede bizlere yani Türklere yapılıyor... İtilip kakılan düşüncesini ifade edemeyen... Ederse hain ilan edilen... İşsizlik ve krizle boğuşan... Her borcunu devlete tıkır tıkır ödeyen... Vatanın tehlikede olduğunu hissedip eyleme geçerse terör örgütü damgası yiyen... Sistemi eleştirdiğinde Ş.... ve N.... payesi yiyen... Türklüğü savunduğunda Faşist damgası yiyen sizmisiniz yoksa biz Türklermi ? Anlamadım bu işi... Bizmi baskı görüyoruz sizmi...!!! Sonrada Başbakan çıkıyor açılım istiyor... Evet istiyoruz... Ama Türk Açılımı İstiyoruz!!!! (buda alıntıdır erdal kardeş doğruluk payı varmıdır bir incelersin)

elektrik parası vermezler vergi vermezler canları sıkılır dağa çıkar askerleri şehit ederler ondan sonra çıkar özgürlük isterler benim askerime ateş ediyorsun bundan büyük özgürlük olurmu siyasilerde alışmış oy için hertürlü kepazeliğe evet diyor . açılım açılım diyenler ilk önce kendi evlatlarını doğuya göndersin eğer cesaretleri varsa hiçbir siyasinin hiçbir zenginin hiçbir millet vekilinin hiçbir paşanın evladı şehit olmuş mu araştırın bakalım bende TÜRK açılımı istiyorum TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR istemeyen varsa defelup gider

satelcom
28-06-2010, 20:02

asıl düşman...ırkçı bir bakış açısıyla...tüm coğrafyalarımıza bakanlardır...bunun türk ya da kürt olması hiç farketmez...!!!kimseye bok falan yedirilmedi..köylüler pkk baskısıyla yalan ifade ile bölgedeki jandarmayı suçladılar.terör belası akp den önce sıfırlanıncada köye gelen gazetecilere itiraf ettiler.pkk nın öldürdüklerini de iftira ile jitem yaptı dediler.

osmann
29-06-2010, 09:59
-kürt halkı ezildi tabiri kabul edilemez....YALANDIR,SAFSATADIR,İFTİRADIR...cumhuriyet tarihinde ve öncesinde anadolu topraklarındaki hiç bir müslüman (müslüman diyorum dikkat edin) diğerinden farklı haklara sahip değildi...araplarda dahil...
-Yatırım yapılmamış. Yahu yatırımı kim yapar? sadece devletmi? iş adamları yapmazmı? zengin kürt vatandaşları neden kendi memleketlerine fabrikalar kurmaz? Ben trakyalıyım, diyarbakıra benmi kurayım? hem kendileri tüm yatırımı batıya yapsınlar hemde devlet yatırım yapmadı desinler...
-Hangi sebep askere polise doktora öğretmene vs kurşun sıkmayı gerektirir?
Hadi biriniz bir sebep söylesin. "şöyle şöyle olursa asker polis vs.öldürülebilir" desin...
Bunca kan aktıktan sonra yapılacak açılım için önce şehit ailelerinden onay almalı hükümet...Kendi .ıçından değil. afedersin... Bende isterim bişeyler düzelsin, terör bitsin vs. ama ülkede yıllardır yanan ocaklar var...onları hiç sayamazsın... kaş yapayım derken gözçıkaramazsın... elin eşkiyasına "yahu bu daha çok kanımızı akıtacak, ne istiyorsa verelim" diyerek yaklaşamazsın... ayrıca şu pkk nın kendi başına hareket etmediğini dış kaynaklı olduğunu çeşitli haber lerle öğrendik...bunu bile bile nasıl böyle bişey düşünürüz?
selametle...

veyselbakan
29-06-2010, 10:24
-kürt halkı ezildi tabiri kabul edilemez....YALANDIR,SAFSATADIR,İFTİRADIR...cumhuriyet tarihinde ve öncesinde anadolu topraklarındaki hiç bir müslüman (müslüman diyorum dikkat edin) diğerinden farklı haklara sahip değildi...araplarda dahil...
-Yatırım yapılmamış. Yahu yatırımı kim yapar? sadece devletmi? iş adamları yapmazmı? zengin kürt vatandaşları neden kendi memleketlerine fabrikalar kurmaz? Ben trakyalıyım, diyarbakıra benmi kurayım? hem kendileri tüm yatırımı batıya yapsınlar hemde devlet yatırım yapmadı desinler...
-Hangi sebep askere polise doktora öğretmene vs kurşun sıkmayı gerektirir?
Hadi biriniz bir sebep söylesin. "şöyle şöyle olursa asker polis vs.öldürülebilir" desin...
Bunca kan aktıktan sonra yapılacak açılım için önce şehit ailelerinden onay almalı hükümet...Kendi .ıçından değil. afedersin... Bende isterim bişeyler düzelsin, terör bitsin vs. ama ülkede yıllardır yanan ocaklar var...onları hiç sayamazsın... kaş yapayım derken gözçıkaramazsın... elin eşkiyasına "yahu bu daha çok kanımızı akıtacak, ne istiyorsa verelim" diyerek yaklaşamazsın... ayrıca şu pkk nın kendi başına hareket etmediğini dış kaynaklı olduğunu çeşitli haber lerle öğrendik...bunu bile bile nasıl böyle bişey düşünürüz?
selametle...
:present::present::present::present::present::present::present: bu yazının üzerine artık daha yazı yazılıp yorum yapılmaz!

aslangucu_2002
30-06-2010, 23:21
tüsiad kendini göstermiş...şaşmamalı...
ül***e muzır bir kuruluş...iş adamları topluluğu güya ama ya masonların yada global güçlerin istekleri doğrultusunda hareket eden, yeri geldiğinde seçilmiş hükümetlerin düşürülmesi için işi gücü bırakan bir topluluk....
muzır vesselam...
selametle...

:45::45::45::present::present: Sana Katılıyorum Osman Kardeş....