Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara Yasağında Flaş Gelişme

veyselbakan
01-07-2010, 17:30
İptal Başvurusuna Anayasa Mahkemesi (Only the registered members can see the link)'nden Kritik Karar!
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Mahkemelik olan ve büyük gürültü koparan sigara yasağında Anayasa Mahkemesi (Only the registered members can see the link) krtik bir karar aldı..

Sigara yasağını görüşen Anayasa Mahkemesi (Only the registered members can see the link) oybirliğiyle dosyayı esastan görüşülmesine karar verdi.

Sigara Yasağı Esastan Görüşülecek

Anayasa Mahkemesi (Only the registered members can see the link), Danıştay'ın kahvehanelerdeki sigara içilmesi yasağının kaldırılmasına ilişkin yasa maddesinin iptali istemini esastan görüşecek.

Danıştay 10. Dairesi, İzmir Kahveciler Odasının, kahvehanelerde sigara içilmemesine ilişkin yönetmeliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davada, kahvehanelerde sigara içme yasağının Anayasaya aykırı olduğu gerekçeyle söz konusu yasa metnindeki ''kahvehane'' ibaresinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi (Only the registered members can see the link)'ne başvurmuştu.

Başvuruya ilişkin ilk incelemesini bugün yapan Anayasa Mahkemesi (Only the registered members can see the link), başvuruda herhangi bir eksiklik bulmayarak davayı oy birliğiyle esastan incelemeye karar verdi.

Yüksek Mahkeme, esas incelemesini daha sonra belirleyeceği bir tarihte yapacak. 2 saat önce.. [:49:

ınka
01-07-2010, 21:15
kahveci olarak heyecanla verecekleri kararı bekliyorum. inşallah hayırlı olur.

tamer41
02-07-2010, 02:30
inşaAllah sigara üretimi tüketimi ve ithalatı ihracatı yasaklanır kendi sağlığımız ve ferahımız ekonomimiz için

umut55
02-07-2010, 09:41
bence yasal devam etmeli

zorlu
02-07-2010, 10:48
bence yasaklanıp yasaklanması önemli değil sadece yasaklanmadan önce alınacak tedbirleri almaktı mesala bütün kapalı alanlarda içiciler için bölümlerin zorunlu olarak yaptırılması gerekmekteydi ondan sonra yasak uygulanmaya konulması gerekirdir ama burası Türkiye yapılacak denilebilecek bir şey diyemiyorum sadece üzüntü ile izlemekteyim bende bir içiciyim bu arada :D

veyselbakan
02-07-2010, 12:06
devlet paketin üzerine resim yapıştırtıyor millet içmesin nefret etsin diye ama sigara fabrikalarını kapatmak ne hikmetse işine gelmiyor geçen gün lokantada 4 kişi yemekten sonra sigaraya dışarı çıkmışlar hepsi bir bir çıkmış giden gelmemişl lokantacı isyan ediyor bu da ayrı bir olay!:49:

hallederiz
02-07-2010, 14:13
bence yasak devam etmeli sigara içmeyenlerin hakları her yerde korunmalı

veyselbakan
02-07-2010, 14:37
bence sigara içilen bölümler yaptırılmalı nasıl sigara içmeyen insanlar düşünülüyorsa içen insanları ve en başta esnafların bu konu hakkındaki sıkıntılarıda düşünülmelidir!

aliharbiye
02-07-2010, 14:42
eğer kahvehanelerde sigara içme yasağını kaldıracaklarsa sigara içmeyen kahvehaneye giremiyecek öğlemi bence hiç zahmet etmesinler ölece kalsın sigara içmek isteyen dışarı çıksın sigarasını dışarda içsin selametle

veyselbakan
02-07-2010, 15:56
eğer kahvehanelerde sigara içme yasağını kaldıracaklarsa sigara içmeyen kahvehaneye giremiyecek öğlemi bence hiç zahmet etmesinler ölece kalsın sigara içmek isteyen dışarı çıksın sigarasını dışarda içsin selametle
ben içmek istiyorum rahatsız oluyorsan sen dışarıda otur derse içenler sen ne diyeceksin?:tongue:

yamtarahmet
02-07-2010, 17:06
nasıl ki içmeyenlerin hakları korunuyorsa içenlerinde hakları korunmalı.elbise çürümş siz sağdan soldan yama yapmaya çalışıyorsunuz. çürük olan bir şeye yama tutmaz.önemli olan yama yapmak değil sorunu kökten çözmek.

veyselbakan
02-07-2010, 17:14
ya şu zıkkımı kökünden kaldırıp olayı çözsünler
yada içenlerinde insan olduğunu unutmayıp ona göre değişiklikler getirsinler
hem sigara yı sattırıyorlar üzerine birde resim bastırtıp mekanlarda içme yasağı koyuyorlar ama çatır çatır bu sigara fabrikalarından vergilerini alıyorlar bu ne perhiz bu ne lahana:smiles22::yell::mad2:

demir2768
02-07-2010, 19:50
yürekleri varsa sigara nın üretimini ithalatını yasaklasın sen sigaraya milyonlarca dolar ver satın al sonra içmek yasak de lütfen dürüst olsunlar

alperen
02-07-2010, 19:52
sigara fabrikalarını kaldırsınlar

fairway_31
02-07-2010, 23:22
Sigara yasaği güzel bir olay ama kahve önleri ve birahane önleride diz boyu rezillik milletin anasii bacisi kahve önlerinden geçiyor bir şekilde birakiin milleti içeride içsin geberen geberir içmeyeninde kahvede işi yok alsin 1 tl lik çekirdek parka gitsin çekirdek çitlatmaya ben kendi payima sigara içenlere acimiyorum sadece kahvecilerin işlerinin düşmesine ve de kahve önünden birahane önlerinden geçmek zorunda olan vatandaşin rahatsizliğina aciyorum

blackfalconx
03-07-2010, 10:48
Yasaklama ile hiçbir yere varılmaz.kimse rahatsız olmuyorsa bırak içen içsin.yani içenler için yer ayrılsın.İşin ilginç tarafı içmeyenler hep içenlerin yanına geliyor (muhabbeti seviyorlarmış :)).Ayrıca bu şekilde dışarıda içmek daha kötü bir görüntü ve izlenim uyandırıyor.yasak devam ettikçe sigara içimi daha da artacaktır. Özellikle de kahvehaneye gelmiş bir kimse oyun oynarken veya sohbet ederken mutlaka ***ifli bir sigara içmek ister.
Tek taraflı özgürlük olmaz.içenlerin de özgürlüğüne saygı göstermek lazım.
Ha... sigara içmek iyi bir şey mi?Hayır.o ayrı bir konu.Ama yasaklama ile insanı bu kötü alışkanlıktan vazgeçiremezsin.
Zorunlu olarak herkesin gidebileceği veya durabileceği yerlerde yasaklama güzel.Ama tercih edilerek gidilen yerlerde yasaklamak doğru değildir.

eraydin_93
05-07-2010, 13:49
bence de yasak devam etmeli..

aliharbiye
05-07-2010, 14:06
[QUOTE=veyselbakan;488378]ben içmek istiyorum rahatsız oluyorsan sen dışarıda otur derse içenler sen ne diyeceksin?:tongue:[/QUOT
Saygı değer veyselbakan dostum kanun leyhe işliyor diye deme hakkı yok ama der der neden demesin dersede saygı duyarım ne olacak birbirimizi vuracak deyiliz yaaa ama şaka bir yana umarım geri adım atılmaz tabii işletmeciler sigara içenler için loca veya local gibi bişey yapabilirler neden olmasın saygılarımla aliharbiye.

mekan73
05-07-2010, 16:33
Sigara içenlere saygımız var ama; "içilse ne olur, içilmese ne olur" bunun muhasebesinin yapılması iyi olur.

hilalyıldız
05-07-2010, 17:25
:praying::nono::S.A.Geçen gün bir yerde okudum,yasaktan sonra sigara bırakanların oranı bayağı çoğalmış,sigaradan dolayı hastaların sağlık kuruluşlarına başvurma oranı düşmüş.Devlette bu hastalıklara harcanan meblağda bayağı düşüşler olmuş.Kanser olaylarında da gözle görülür düşüşler olmuş.Bence yasak devam etmeli ve yukarıda saydığım oranlar dahada düşer,hayırlı bir yasaktı ama aym üyeleri halkın yararına hiç bir düzgün karar vermeyeceğine göre ALLAH sonumuzu hayır etsin.Dumansız havanın devamı dileğiyle.AEO.

çanakkaleli
05-07-2010, 17:42
arkadaşlar siz içmiyor olabilirsiniz,ama ben içiyorum sizin kadar benimde hakkım var.içmeyenlere saygı gösteriliyorsa içenlerede saygı gösterilmeli onlara sanki salgın hastalıklılar gibi bakılmamalı belki sen içmiyorsun ama baban belki amcan belki deden içiyordu.yani demek istediğim ben sigara iyi bişey demiyorum ama tiryakisiyiz ve içiyoruz olay bu yarın öbürgün kar yağıcak adam dışardamı içicek zaten türk kültüründe adamın ***fi kahvaneye gidip sigarasını çayını yudumlayarak içmek..bunlarda düşünülmeli.ben demiyorum yasak kalksın ama bizlerede ona göre imkanlar sunulmalı.diye düşünüyorum..

veyselbakan
05-07-2010, 17:58
arkadaşlar siz içmiyor olabilirsiniz,ama ben içiyorum sizin kadar benimde hakkım var.içmeyenlere saygı gösteriliyorsa içenlerede saygı gösterilmeli onlara sanki salgın hastalıklılar gibi bakılmamalı belki sen içmiyorsun ama baban belki amcan belki deden içiyordu.yani demek istediğim ben sigara iyi bişey demiyorum ama tiryakisiyiz ve içiyoruz olay bu yarın öbürgün kar yağıcak adam dışardamı içicek zaten türk kültüründe adamın ***fi kahvaneye gidip sigarasını çayını yudumlayarak içmek..bunlarda düşünülmeli.ben demiyorum yasak kalksın ama bizlerede ona göre imkanlar sunulmalı.diye düşünüyorum..:45::45::45::45:

rahim1960
05-07-2010, 20:38
sigara zararlıdır.bunda hepimiz hemfikiriz.adam arabasına koymuş 10 numara yağ gaza basmış egzozdan çıkan duman hepimizi zehirliyor, adam binmiş külüstür hacı murata yada bmc ye egzozdan duman çıkıyor hem beni zehirliyor hem hava yı zehirliyor buna ses soluk yok,hiç olmazssa sigara havayı kirletmez.

kirmastılı
05-07-2010, 23:35
100 yıllık kahve kültürünü bitirdiler yazıklar olsun :tongue::tongue::tongue::tongue:

sercol
06-07-2010, 01:04
herkese slm ben bu çıkan haberlere artık inanmıyorum niye diyceniz ! birileri ortalıga bir şey çıkarıyor bir kaç ay sonra degişen hiç bir şey olmuyor yani yasak devam eder bunlar partinin aldatması bence saygılar!

HCakir
06-07-2010, 03:14
Bence cok sacma bi uygulama , kahvede sigara icmenin yasak olması yemekte ekmek olmaması gibi bisey sanırsam ? :)

Tamam kahveye oyun oynanmaya gidiliyor ama ben sigara icmeyen adam görmedim kahveye gidipte :):)

Düzeltilmesi lazım olay sigaranın üstüne resim basmakla,yasak koymakla olmuyor insanlar önce bırakmak istiyecekler , siz istediginiz kadar resim basın hicbisey degismez..