Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Referandumu kim kazanacak?

wtwt99
12-07-2010, 11:24
12 Eylül'ün kurduğu düzene muhalefeti AK Parti, bu düzene sahip çıkma görevini ise diğer partiler üstlendi. Muhalefet değişim ister.

Değişimin büyüleyici gücünü referandum kutuplaşmasında AK Parti temsil ediyor. CHP, MHP ve BDP ise AK Parti'ye, yani değişime muhalefet ederken, 12 Eylül'ün kurduğu düzeni müdafaa ediyor. 12 Eylül'ün mevzilerini otuz yıldan sonra savunmak ne gariptir ki MHP'ye ve BDP'ye düşüyor. Niye? Çünkü bu partiler, kendilerini var eden ve gelecekte de var edecek olan statükoyu savunuyorlar. CHP, MHP ve BDP bunun için statükonun yani iktidarın cephesinde mevzileniyor.

Bugünün PKK'sını ve BDP'sini 12 Eylül kendi elleriyle yarattı. İstihbarat örgütlerinin gizli projelerine gerek yok; askerî diktanın açık uygulamaları ve kararlarını hatırlamak yeterli. Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi olmasaydı, PKK'nın bu kadar öfkeli ve şiddet yüklü lider kadrosu ortaya çıkar mıydı? 12 Eylül diktası giderayak Kürtçeyi yasaklayan o meşhur 2932 sayılı kanunu çıkartmasaydı Kürt gençleri dağa çıkmaya bu kadar kolay ikna edilebilir miydi? PKK referandumu boykot ediyor. Elbette edecek. Anayasa'nın 145. maddesi değişir de, yargısız infaz yapan askerler üzerindeki "askerî yargı" zırhı kalkarsa, Türkiye herkesin adalete hesap verdiği bir ülke haline gelirse PKK nereden ekmek yiyecek? Devlet içinde kanun dışı işler olmadan, kendi illegal durumunu nasıl temellendirecek? Elindeki silaha nasıl gerekçe bulacak?

BDP'lilerin referandumu boykot ederken açıklamakta zorlandıkları husus, aslında PKK'nın bölgede sürdürdüğü statükoyu savunmaktan ibaret. Bu statükonun sürmesi için, Türkiye Cumhuriyeti'ne temel şeklini veren ve halk arasında sözleşme niteliği taşıyan anayasanın tıpkı 12 Eylül diktasının tasarladığı gibi geri, ilkel ve anti-demokratik biçimde kalması lâzım. Hukuk, tam o dikta yönetiminin çizdiği çerçevede yüksek yargı oligarşisinin tasallutuna açık olmalı. Devlet içindeki çeteler yargılanmamalı. Temel hak ve özgürlükler bağımsız yargının teminatı altına girmemeli. Bütün bunlar olursa ne olur? PKK, zeytinyağı gibi üste çıkacağı bahanelerden mahrum kalır.

PKK, referandumu boykot ederken kendisini var eden kirli vasatı devam ettiriyor. Peki MHP neden referanduma karşı çıkıyor?

Devlet Bahçeli, referandum paketi için "PKK açılımının altyapısı" diyor. AK Parti yerine bu iddiaya BDP'nin bir cevap vermesi lâzım. Benim gibi 12 Eylül'ün işkencelerinden geçmiş olan koca bir nesle MHP'nin 12 Eylül'e sahip çıkmayı anlatması çok zor. Bizler daha ötesini biliyoruz. 12 Eylül darbesini yapmak için darbecilerin ne cinayetler işlediğini. 12 Eylül'den önce MHP Genel Merkezi'ne yapılan saldırı, onlarcası arasından sadece bir örnek. Suç işleyen bir askeri kulağından tutup yargıç önüne çıkartacak ve yüksek yargının da bu yargılamayı engelleyemeyeceği bir anayasa düzenlemesine MHP neden karşı çıkar ki?

En anlaşılabilir durum CHP'nin durumu. Bu ülkedeki egemenlik hakkı normal zamanlarda devlet içindeki sivil-asker bürokratik oligarşi ile sandıktan çıkan iktidarlar arasında paylaşılmıştı. CHP bu paylaşımda devlet içindeki iktidarın sahadaki temsilcisi rolünü benimsemişti. Referandum paketi tek başına CHP'nin bu iktidarını sona erdirecek. CHP sözcüleri pakete karşı çıkarken gerekçe bulmakta zorlanıyorlar. Paketi kendi içinde değerlendirmenin ve yetersizliklerine, eksiklerine itiraz etmenin çok fazla değeri yok. Halk sandığa gidecek ve ikili bir tercihle karşı karşıya gelecek. "Hayır" derse, anayasanın mevcut haliyle kalmasını, evet derse paketteki şekliyle değişmesini tercih etmiş olacak. Paketin mukayeseli üstünlüğü tartışma götürmez. CHP bu üstünlüğe nasıl direnecek?

Daha başında anayasa değişikliği planı, akıl dolu bir siyasî hamle idi. AK Parti paket geçse de geçmese de kazanıyordu. Anayasa Mahkemesi paketi kuşa çevirerek CHP-MHP-BDP cephesini rahatlatabilirdi. Şimdi iktidar ve muhalefet eşitsiz şartlarda karşı karşıya.

Bu berbat statükoyu tarihin çöp sepetine atmakta geç bile kaldık. Muhalefet kazanacak. CHP-MHP-BDP cephesi daha başında yenik düşmüş bir iktidarı temsil ediyor

mümtaz'er türköne

draculu45
12-07-2010, 11:58
bence sifil anayasanın toplum için daha yararlı olacağına inanıyorum evetciler kazanacak tabiki bende evetciyim

zfr_pal
12-07-2010, 12:06
tabiki sivil anayasaya evet diyen halk kazanacak..

wtwt99
12-07-2010, 13:05
12 Eylül'ün kurduğu düzene muhalefeti AK Parti, bu düzene sahip çıkma görevini ise diğer partiler üstlendi. Muhalefet değişim ister.

Değişimin büyüleyici gücünü referandum kutuplaşmasında AK Parti temsil ediyor. CHP, MHP ve BDP ise AK Parti'ye, yani değişime muhalefet ederken, 12 Eylül'ün kurduğu düzeni müdafaa ediyor. 12 Eylül'ün mevzilerini otuz yıldan sonra savunmak ne gariptir ki MHP'ye ve BDP'ye düşüyor. Niye? Çünkü bu partiler, kendilerini var eden ve gelecekte de var edecek olan statükoyu savunuyorlar. CHP, MHP ve BDP bunun için statükonun yani iktidarın cephesinde mevzileniyor.

Bugünün PKK'sını ve BDP'sini 12 Eylül kendi elleriyle yarattı. İstihbarat örgütlerinin gizli projelerine gerek yok; askerî diktanın açık uygulamaları ve kararlarını hatırlamak yeterli. Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi olmasaydı, PKK'nın bu kadar öfkeli ve şiddet yüklü lider kadrosu ortaya çıkar mıydı? 12 Eylül diktası giderayak Kürtçeyi yasaklayan o meşhur 2932 sayılı kanunu çıkartmasaydı Kürt gençleri dağa çıkmaya bu kadar kolay ikna edilebilir miydi? PKK referandumu boykot ediyor. Elbette edecek. Anayasa'nın 145. maddesi değişir de, yargısız infaz yapan askerler üzerindeki "askerî yargı" zırhı kalkarsa, Türkiye herkesin adalete hesap verdiği bir ülke haline gelirse PKK nereden ekmek yiyecek? Devlet içinde kanun dışı işler olmadan, kendi illegal durumunu nasıl temellendirecek? Elindeki silaha nasıl gerekçe bulacak?

BDP'lilerin referandumu boykot ederken açıklamakta zorlandıkları husus, aslında PKK'nın bölgede sürdürdüğü statükoyu savunmaktan ibaret. Bu statükonun sürmesi için, Türkiye Cumhuriyeti'ne temel şeklini veren ve halk arasında sözleşme niteliği taşıyan anayasanın tıpkı 12 Eylül diktasının tasarladığı gibi geri, ilkel ve anti-demokratik biçimde kalması lâzım. Hukuk, tam o dikta yönetiminin çizdiği çerçevede yüksek yargı oligarşisinin tasallutuna açık olmalı. Devlet içindeki çeteler yargılanmamalı. Temel hak ve özgürlükler bağımsız yargının teminatı altına girmemeli. Bütün bunlar olursa ne olur? PKK, zeytinyağı gibi üste çıkacağı bahanelerden mahrum kalır.

PKK, referandumu boykot ederken kendisini var eden kirli vasatı devam ettiriyor. Peki MHP neden referanduma karşı çıkıyor?

Devlet Bahçeli, referandum paketi için "PKK açılımının altyapısı" diyor. AK Parti yerine bu iddiaya BDP'nin bir cevap vermesi lâzım. Benim gibi 12 Eylül'ün işkencelerinden geçmiş olan koca bir nesle MHP'nin 12 Eylül'e sahip çıkmayı anlatması çok zor. Bizler daha ötesini biliyoruz. 12 Eylül darbesini yapmak için darbecilerin ne cinayetler işlediğini. 12 Eylül'den önce MHP Genel Merkezi'ne yapılan saldırı, onlarcası arasından sadece bir örnek. Suç işleyen bir askeri kulağından tutup yargıç önüne çıkartacak ve yüksek yargının da bu yargılamayı engelleyemeyeceği bir anayasa düzenlemesine MHP neden karşı çıkar ki?

En anlaşılabilir durum CHP'nin durumu. Bu ülkedeki egemenlik hakkı normal zamanlarda devlet içindeki sivil-asker bürokratik oligarşi ile sandıktan çıkan iktidarlar arasında paylaşılmıştı. CHP bu paylaşımda devlet içindeki iktidarın sahadaki temsilcisi rolünü benimsemişti. Referandum paketi tek başına CHP'nin bu iktidarını sona erdirecek. CHP sözcüleri pakete karşı çıkarken gerekçe bulmakta zorlanıyorlar.
evet hayırcıları artık anlamak mümkün çünkü yeni anayasa 3 partinin işine gelmiyor iki parti terorden nemalanıyor eger bu ülkede teror olmazsa 2 parti biter diger parti ise devletdeki gücünü kaybedecek o yuzden karsı bunlar tamam... peki anayasaya karsı olan vatandaslar niye karsı

alperen
12-07-2010, 13:15
sivil anayasa için evet diyorum

yildo
12-07-2010, 13:25
sayet dokunulmazliklar i koysalardi evet diyecektim ben kesinlikle hayir diyorum

wtwt99
12-07-2010, 13:44
sayet dokunulmazliklar i koysalardi evet diyecektim ben kesinlikle hayir diyorum
hep donunulmazlıkta dert yanıyorlar peki kaç tane eski millet vekili yargılandıda ceza aldı

toycan
12-07-2010, 13:55
hep donunulmazlıkta dert yanıyorlar peki kaç tane eski millet vekili yargılandıda ceza aldıonun için millet vekili oldunmu bitti krallar gibi ne dokunabilirler nede ah ah bizde onu anlatıyoruz eski bir reklam vardı yok birbirimizden farkımız ama biz osmanlı bankasıyız diye yanı muhabet gelen yapıyor giden yapıyor kazanan millet vekilleri ve başkanları ne güzel sistem ama ALALAHiçin yapıyorlar yaptıkları farklı millet için 3şey söyleyin yok ama adamlar boşuna durmak yok yola devam demiyor aslında başka birşey diyecekler de uyanırız diye korkuyorlar

gacvokem
12-07-2010, 14:14
tabiki sivil anayasaya evet diyen halk kazanacak..
halk adına bir kazanım göremiyorum,her halkdan gidiyor sudurumda daha uynanamamışsa bu halk, Aziz nesini rahmetle anmak gerkiyor

wtwt99
12-07-2010, 14:19
halk adına bir kazanım göremiyorum,her halkdan gidiyor sudurumda daha uynanamamışsa bu halk, Aziz nesini rahmetle anmak gerkiyor

dedigin gibi olabilir ama 12 eylul anayasasindan iyidir

sabo1978
12-07-2010, 14:28
hayır diyen partilere bakınca(chp,mhp,bdp) beraber hareket etmesi imkansız olan partiler beraber hayır diyorlar bana göre hayır diyenlerin hiçbir mantıklı açıklamaları yok.olmadığı içinde sadece muhalefet olsun diye hayır diyorlar.ben şayet mhp li bir kişi olsam chp ve bdp lilerle aynı oyu kullandığım için kendi kendime sorardım bu partilerle benim partimin kullandığı oyun renginin nasıl aynı olduğunu .bu yüzden ben evetçiyim.

yildo
12-07-2010, 20:57
her sey demekrosi içinmis ama her telefon dinleniyor kapanmadik forum yok you tube ve benzerleri tr gittigimde girdigim yerlere mahkeem karari ile kapanmistirlari gorunce sasiriyorum askerin anasini aglattilar gozbegimiz askerin dustugu hale bakarmisiniz yillarca pkk için savasmis ama simdi tutuklanmis erganokoncu diye sozde teror orgutu kurmakmis suclarihu kumeti muhalif olanmlarin sesini kestiler hele ankara bora baskani vardi adami içeri alip sonra saldilar adamin sesi solugu çikmaz oldu uç parti anlasip guzel bir anayasa neden yapmadilar anayasa yapmak akp nin tekelindemi

aslangucu_2002
12-07-2010, 21:10
Evet! Diyen Kesim Kazanır Bence.Benim Oyum Da Evet Olacak! :45:

wtwt99
12-07-2010, 21:48
her sey demekrosi içinmis ama her telefon dinleniyor kapanmadik forum yok you tube ve benzerleri tr gittigimde girdigim yerlere mahkeem karari ile kapanmistirlari gorunce sasiriyorum askerin anasini aglattilar gozbegimiz askerin dustugu hale bakarmisiniz yillarca pkk için savasmis ama simdi tutuklanmis erganokoncu diye sozde teror orgutu kurmakmis suclarihu kumeti muhalif olanmlarin sesini kestiler hele ankara bora baskani vardi adami içeri alip sonra saldilar adamin sesi solugu çikmaz oldu uç parti anlasip guzel bir anayasa neden yapmadilar anayasa yapmak akp nin tekelindemi

forumları siteleri kapatan mahkemeler 3 parti anlaşıp neden yeni anayasa yapmadıkların cevapı yazıda mevcut

tamer41
12-07-2010, 22:09
hocam pakette halkın yararına bişey göremiyorum onun için hayır diyeceğinizi yazmışsınız halkın yararına ne olabilirdi ki fabrika açalımmı yol yapalımmı vergileri düşürelimmi gibi şeyler mi olmalıydı eğer bu tür şeyleri beklediyseniz boşuna bu tür şeyler referanduma gerek kalmaksızın halledilir en can alıcı nokta başörtülülere serbestlik meselesidir onu halkın oyuna sunabilirlerdi ama sunmadılar onuda pakete ekleselerdi çok daha güzel olurdu ancak ben pakete evet diyecek biri olarak ve başörtüsü ve imam hatiplilerin sorunlarının çözülmesini canı gönülden isteyen biri olarak bile pakete bunların konulmamış olmasını anlayışla karşılıyorum çünkü konjönktürü biliyorumherşeyin zamanı var cumhuriyet kurulalı beri oturan bazı taşları yerinden sökmeyi boşver oynatmak bile çok güç sabırla bekliyoruz herşey bu vatan evlatlarının istediği doğrultıda olacak günler çok yakın bu paket çok önemli bence bu paket geçtikten sonra bir kaç kez daha referanduma gidebiliriz çözülemeyecek gibi gözüken sorunlar bile bu paketin geçmesinden sonraki referandunlarda halkın büyük teveccühüyle geçip her şey çok güzel olacak ve inanıyorumki Osmanlının benzeri bi oluşumun temelleri atıldı ve hala çalışmalar devam ediyo görelim mevlam neyler neylerse hayreyler "sizin şer bildiğiniz işlerde hayr, hayr bildiğiniz şeylerde şer murad edilmiş olabilir" birileri için şer gibi gözüken bu sıralar yaşadıklarımız bence bazılarımız için hayırlara gebe selam ve dua ile

cizyo69
12-07-2010, 22:17
Neden çünkü anayasa yapılırken milli mutabakat sağlanamadı ,yapılan anayasa da bir çok yenilikler olmasına karşın halkın temel haklarında yeni bir iyileşme olmamıştır ,bu anayasa hükümetin kendi ideolojisi temeline dayanmaktadır.Bunun içindir ki tüm türk milleti iyi düşünüp öyle oylamalıdır. N egetirip ne götürüyor mutlaka okumalıdır herkese hayrılı olsun :rtfm: :nono::stop::46:

stytx
12-07-2010, 23:39
kesinlikle ewett......

ESES-58
13-07-2010, 00:18
evet hayırcıları artık anlamak mümkün çünkü yeni anayasa 3 partinin işine gelmiyor iki parti terorden nemalanıyor eger bu ülkede teror olmazsa 2 parti biter diger parti ise devletdeki gücünü kaybedecek o yuzden karsı bunlar tamam... peki anayasaya karsı olan vatandaslar niye karsı

ben evet hayır da olaya partisel yaklaşmıyorum,sorumlu bir TÜRK evladı olarak bakıyorum.12 eylül anayasası değişmesin demiyorum.elbette değişmesi taraftarıyım.ben sadece bunu mevcut hükümetin yapmasından dolayı HAYIR diyorum.çünkü bu güne kadar yaptıklarıyla TÜRK milletinin geleceğine dinamit koyan bir anlayışın hamleleri bende her zaman tereddüt ve gelecek kaygısı oluşturuyor.(ayrıca diğer alakalı konu kilitlendiği için OSMAN kardeşime cevap yazamadım.doğru dedin iyiye iyi,kötüye kötü demek lazım,tek açıdan ne övmek ne sövmek doğru değil ama ben teraziye koyduğumda iyi ve kötü icraatleri kötü ağır basıyor ve artık bana bir ışık vermiyor dostum)saygılar..

erdal05
13-07-2010, 00:19
kenan evreni...dünya gözüyle yargılama adına..........
özgürlükler adına......
terörü bitirme adına..........
hukukumuzun...gugukluktan kurtulması adına.........
başı dik onurlu bir türk vatandaşı olmak adına........
kardeşlik adına...........

ül kemin yolunun her konuda açılması ve daha ferah bir yaşam sürme adına........
tabi ki.......sivil anayasaya.....EVET....:)

draculu45
13-07-2010, 02:20
kenan evreni...dünya gözüyle yargılama adına..........
özgürlükler adına......
terörü bitirme adına..........
hukukumuzun...gugukluktan kurtulması adına.........
başı dik onurlu bir türk vatandaşı olmak adına........
kardeşlik adına...........

ül kemin yolunun her konuda açılması ve daha ferah bir yaşam sürme adına........
tabi ki.......sivil anayasaya.....EVET....:)

teprikler belki hayırcılar okurda fikirlerini değiştirir :present::present::present:

tamer41
13-07-2010, 21:09
Neden çünkü anayasa yapılırken milli mutabakat sağlanamadı ,yapılan anayasa da bir çok yenilikler olmasına karşın halkın temel haklarında yeni bir iyileşme olmamıştır ,bu anayasa hükümetin kendi ideolojisi temeline dayanmaktadır.Bunun içindir ki tüm türk milleti iyi düşünüp öyle oylamalıdır. N egetirip ne götürüyor mutlaka okumalıdır herkese hayrılı olsun :rtfm: :nono::stop::46:

evet diyecek kesim getirilerini çok ii biliyo belliki siz hayırcıların bi kısmı ne getircek bilmiyosunuz yada bilmek istemiyosunuz yada getirilerini istemiyosunuz orda anlayış gösterelim benim merak ettiğim bişey var benim göremediğim siz hayırcıların gördüğü götürüleri ne o konuda bi bilgi verebilirmisin benim gibi düşünen evetçiler de bilsinler bu referandumdan evet çıkarsa hayata geçecek kanunlar bizden ne götürecek yada kimlerden ne götürecek bu konuda senin görüşlerini merak ediyorum

xfles7837
13-07-2010, 22:03
darbecileri dolayısı ile 12 eylül ü yapanları yargılayacağız diyerek halkı kandırmaya çalışmaları çok saçma bildiğim kadarı ile zaman aşımı denen bir olgu var sırf bu nedenle o darbeyi yapanlara dokunabilceklerini zannetmiyorum dokunsalar bile huzurevine mahkeme kurmaları gerekecek. umarım halk kazanır ama bu ülkede halk her zaman kaybetmiştir.

yacnut_05
13-07-2010, 22:19
bir çok aydın insanları ikna edemediler nasıl olsa köylü cahil insanları kandırırz deyip bize soruyorlar tabiki okadar bu değişiklik önemlide neden aydın insanlar karşı çıkıyor anlayamadım her zaman derler hayırda hayır vardır, ülkemiz için hangisi hayırlı ise o olsun derim.................

wtwt99
13-07-2010, 22:54
bir çok aydın insanları ikna edemediler nasıl olsa köylü cahil insanları kandırırz deyip bize soruyorlar tabiki okadar bu değişiklik önemlide neden aydın insanlar karşı çıkıyor anlayamadım her zaman derler hayırda hayır vardır, ülkemiz için hangisi hayırlı ise o olsun derim.................

köylü milletin efendisidir m. kemal atatürk

ss2007
14-07-2010, 00:16
bunlar madem demokrasi aşığı ve darbe karşıtları o zaman 12 eylülden daha yakındaki 28 şubatı niye sorgulamıyorlar,yargılamıyorlar.
sorgulamazlar çünkü oradan nemalanıp yükseldiler..
bazıları bu anayasa değişikliği terörü biterecek diye anlamsız şeyler yazmış.
ahmet türk aysel tuğluk gibi kanla beslenen kansızların bu değişikle yeniden milletvekilliğe dönmesi ve bundan sonra ne söylerse,ne yaparsa milletvekilliğinin düşmemesi-dokunulamaması mı terörü bitirecek. yoksa dahada azdıracakmı.
madem 80 darbesinin ortaya çıkardığı anayasa ve kurumlarından demokrasi adına rahatsızsın o zaman darbe ürünü YÖK ten niye rahatsız olmuyorsun. yoksa YÖK senin emrine girdi diye DEMOKRASİden vazmı geçtin.
dokunulmazlıklar niye yok.
başörtüsü niye yok.
yok yok yok.
size OY YOK: HAYIR

asilhan_35
14-07-2010, 00:56
kesinlikle hayır hayır hayır kendi hayırlarına anayasa yapanlardan bu ül***e hayır gelmez

erdal05
14-07-2010, 01:09
açlıktan ölen bir insanın bir parça ekmek karşısında.....erkeklenip..."bu karnımızı doyurmaz" demesi gibi bişey hayırcıların durumu....
eğer siz hükümette olsaydınız....
ne ergenekondan....
ne savaştan....şehitlerimizden....
ne darbelerden....
ne ağır aksak giden demokrasimizin kötülüğünden ve bürokrasi hastalığından....
ne amerika...israil uşaklığından....asla rahatsız olmayacaktınız...
dolayısı ile asla "sivil anayasa" yapmak gibi bir derdiniz olmıyacaktı....

sivil anayasa yapmak için bi kere....özgürlüğün önemini...
demokrasinin vazgeçilmezliğini...
ve türk halkına sevginizin ve saygınızın olması gerek....

doğrudur bir çok eksiklikler var ama....bu bir ön ayaktır...sivilleşme yolunda büyük bir adımdır...
geri tepmek....sana işkence edenlere müthiş bir aşıklığınızın olmasını gerektirir ki...zaten de böyledir...

aynı çuvalda olan....bdp....mhp....chp....dsp....tabiki...israil ve pkk....inşallah bu konuda çuvallayacaktır....

ak parti....saadet partisi ve büyük birlik partisi ise....tarih boyunca hayırla yadedilecektir....selam olsun türk halkının yararına çalışan bu parti mensuplarına.......:)

toycan
14-07-2010, 10:39
açlıktan ölen bir insanın bir parça ekmek karşısında.....erkeklenip..."bu karnımızı doyurmaz" demesi gibi bişey hayırcıların durumu....
eğer siz hükümette olsaydınız....
ne ergenekondan....
ne savaştan....şehitlerimizden....
ne darbelerden....
ne ağır aksak giden demokrasimizin kötülüğünden ve bürokrasi hastalığından....
ne amerika...israil uşaklığından....asla rahatsız olmayacaktınız...
dolayısı ile asla "sivil anayasa" yapmak gibi bir derdiniz olmıyacaktı....

sivil anayasa yapmak için bi kere....özgürlüğün önemini...
demokrasinin vazgeçilmezliğini...
ve türk halkına sevginizin ve saygınızın olması gerek....

doğrudur bir çok eksiklikler var ama....bu bir ön ayaktır...sivilleşme yolunda büyük bir adımdır...
geri tepmek....sana işkence edenlere müthiş bir aşıklığınızın olmasını gerektirir ki...zaten de böyledir...

aynı çuvalda olan....bdp....mhp....chp....dsp....tabiki...israil ve pkk....inşallah bu konuda çuvallayacaktır....

ak parti....saadet partisi ve büyük birlik partisi ise....tarih boyunca hayırla yadedilecektir....selam olsun türk halkının yararına çalışan bu parti mensuplarına.......:)

yandaşlar cok fayda gördü ama TÜRK halkı fakirleştikçe fakirleşti keskinliklerde acılımlarla daha da sivrildi herşey ortada adamların coluk coçukları yandaşları maşallah zenginliklerine zenginlik kattılar bir sünnet parasıyla başlayan macera son gaz gidiyor ama birde halkın arasına girseler halk sivileşme değil karnının aclığını doyurmak çalışmak refah istiyor yarını için kötü rüyalar görmek istemiyor bakın şimdi muslukları acmaya başlayacaklar insanları satın almak için sonra secimler bitince vurun kahpeye deveyi diken ama ne güzel sanki 8yıldır başkaları iktidar gibi davranmak ne kadar basit adamlara kimsede hatırlatmıyor 8 yıldır ne yapıyordunuz cevrenizi zenginleştirmekten başka

ordulumusa52
14-07-2010, 10:54
hayırsızların hayır diyeceği bir anayasa değişikliğine EVET ! yetmez ama EVET !

ordulumusa52
14-07-2010, 10:56
Avrupa Parlamentosu sosyalist grup başkanvekili Hannes Swoboda, CHP'ye "anayasa değişikliği paketinin arkasında durması" çağrısını yaptı.
"Demokratsan destekle" diyor. Swoboda, Avusturyalı bir sosyaldemokrat. AKP taraftarı falan değil, adam solcu.Dolayısıyla, adamcağıza öyle hükümet yandaşı, yalaka, liboş falan diye ha...karet etmek de pek kolay değil...

"bürokrat ideolojisi" gözlerini hepten kararttığı için gerçeklerden iyice koptu, atılacak son barut olan "son saçmalıklara" umut diye sarılıyor: Seçim barajı yüzde 7'ye inerse belki meclise iki üç parti daha dalar, AKP'nin koltuk sayısı da azıcık düşer...
Amaç demokrasi falan değil, iktidara kamış...

Anayasa Değişikliğine sonuna kadar EVET !

baretta29
14-07-2010, 14:17
Şimdi burada bol kesen evet diyen arkadaşlar anayasa degişikliginin içerigi hakkında ban tek bir madde yazın sizin bilinçli oldugunuza inanayım sadece sivil anayasa demek buna inanmak gaflet ve delaletten başka birşey degil tabiki bu yazdıklarım bodrolu çalışanlar için digerlerinin tuzu zaten kurudur.Asgari ücretin durumu belli,sendikaların iş kanunlarındaki yeri belli neyin hesabını yapıyorsunuz.Bu hükümet temel gıda ekmekten KDV alırken başbakanın oglunun pırlanta işinden KDV almıyor binlerce örnek var verilecek burası siyaset yeri degil bu yüzden sadece konunu özü şu sivil anayasa iyidir demek ve evet demek ne kadar bilinçli oldugunuz ortaya koyar.Biz böyle oldugumuz sürece daha nice referandumlara evet diyerek hep ezilmeye mahkum olacagız ne diyelim memlekete hayırlı olsun.....

hayro46
14-07-2010, 15:46
bende evet diyeceyim kesinikle

aslan07
14-07-2010, 16:04
Sayin moderatör arkadaşlar şu sağ taraftaki reklami kaldirin. çünkü yazilarin son kelimelerini okuyamiyorum. Onun için çümlelerin anlamlari olmuyor.

veyselbakan
14-07-2010, 16:09
memleleketimiz için h .a.y.ı.r lısı ne ise o olsun!

veyselbakan
14-07-2010, 16:15
köylü milletin efendisidir m. kemal atatürk
evet bunu birde şu anki iktidar ve başındaki anlayabilseydi herhalde ne ananıda al git derdi nede çiftçiliği tarımcılığı bitirirdi!!! gerçekten güzel bir konuya değinmişsin ama bu sözün kıymeti böyle referanduma giderken akıllara gelmeyecek her zaman akıllarda bulunacak !!!!

özcanmert
14-07-2010, 16:19
size OY YOK: HAYIR

erdal05
14-07-2010, 21:58
Avrupa Parlamentosu sosyalist grup başkanvekili Hannes Swoboda, CHP'ye "anayasa değişikliği paketinin arkasında durması" çağrısını yaptı.
"Demokratsan destekle" diyor. Swoboda, Avusturyalı bir sosyaldemokrat. AKP taraftarı falan değil, adam solcu.Dolayısıyla, adamcağıza öyle hükümet yandaşı, yalaka, liboş falan diye ha...karet etmek de pek kolay değil...

"bürokrat ideolojisi" gözlerini hepten kararttığı için gerçeklerden iyice koptu, atılacak son barut olan "son saçmalıklara" umut diye sarılıyor: Seçim barajı yüzde 7'ye inerse belki meclise iki üç parti daha dalar, AKP'nin koltuk sayısı da azıcık düşer...
Amaç demokrasi falan değil, iktidara kamış...

Anayasa Değişikliğine sonuna kadar EVET !
sonuna kadar haklısın arkadaşım.....türk halkı bu şeşi beşi bakanlara anyayı...konya'yı gösterecek....
ve bu aynı çuvaldaki......bdp....mhp....chp...dsp'ye öyle bi kamış verecek ki....
herkez şaşacak....:45:

evetçiler...sivilleşme yolunda....demokratikleşme yolunda ül kesi adına bir onurlu adım atıyor...
hayırcılar ise.....darbelerle yüzleşecek kadar kendilerini yenilemiş bile değiller....yaklaşık...30 yıl geriden geliyor....:)

digital_52
14-07-2010, 21:59
kesinlikle evetttttttttt

m.demir
14-07-2010, 22:40
chp hayır dediğine gör hayır'da hayır kalmamıştır.artık gerisi size kalmış şahsen benim açımdan çok gerekli bir anayasa değişikliği değil çok yetersiz ama buna bile anca izin verdiler devleti yönetenler.

ss2007
14-07-2010, 22:53
hayırsızların hayır diyeceği bir anayasa değişikliğine EVET ! yetmez ama EVET !

HAYIRSIZLARIN evet diyeceği anayasa değişikliğine kesinlikle
HAYIR
arkadaşlar yazılanlara dikkat edelim.hayır diyenlere hayırsız demek ne oluyor.
başka arkadaş kamıştan bahsetmiş.anayasa değişikliği hayır çıkarsa onlar gibilerinemi kamış verecez.
lütfen dikkat.

cngzhn
14-07-2010, 23:05
% 70 civarında HAYIR oyu çıkacak. Millet artık uyandı. Demogoji ve ısmarlama yayınlanan
yazıları artık kimse yutmuyor. Kendileri dahi evet çıkmıyacağını biliyor ve panik içindeler.
Boşuna ümitlenmeyin.

rts21
14-07-2010, 23:07
bazı insanların fikirlerini zor değiştirirsin gerçekleri görseler dahi hala inadına hayır :nono:derler haksız olsalar dahi..inadı bırakıp EVET:45:.diyecek kadar cesur olun

hilalyıldız
15-07-2010, 00:15
S.A.Islak imza için kağıt parçası yırtın atın hiç bir değeri yok diyenler için EVET,Roket atara boru diyenler için EVET,Müslümanları irticacı diye karalayıp ordudan haksız yere atanlar için EVET,ALLAH rızası için EVET.Cuntacıları ve darbecileri kendi menfaatları için savunanlar için EVET,DEVLETİ kazıklamak ve sülüklemek için basın yoluyla baskı kurmaya kalkanlar için EVET,Milleti hakir görenler için EVET,Bugün başörtü sorununu biz çözeriz deyip ertesi gün kıvırtanlar için EVET,Bugün dersimde yapılan katliamları savunanları hemen istifa etmesi gerekir deyip fırçayı yiyince kendi halkına sırt dönenler için EVET,12 eylülde zulüm ve işkence gören,şehit edilen ÜLKÜCÜLERE sırtını dönenler için EVET,islam düşmanı,halk düşmanı,adalet düşmanlarının hizaya gelmesi için EVET,12 Eylül darbecileri ve 28 şubat darbecileri ile kol kola olan yargı ve basın mensuplarının yaptılrını yüzlerine vurabilmek için EVET,PKK lılarla birlik olmamak ve hayır dememek için EVET,ALLAH rızası için EVET EVET EVET.AEO.

ESES-58
15-07-2010, 00:45
S.A.Islak imza için kağıt parçası yırtın atın hiç bir değeri yok diyenler için EVET,Roket atara boru diyenler için EVET,Müslümanları irticacı diye karalayıp ordudan haksız yere atanlar için EVET,ALLAH rızası için EVET.Cuntacıları ve darbecileri kendi menfaatları için savunanlar için EVET,DEVLETİ kazıklamak ve sülüklemek için basın yoluyla baskı kurmaya kalkanlar için EVET,Milleti hakir görenler için EVET,Bugün başörtü sorununu biz çözeriz deyip ertesi gün kıvırtanlar için EVET,Bugün dersimde yapılan katliamları savunanları hemen istifa etmesi gerekir deyip fırçayı yiyince kendi halkına sırt dönenler için EVET,12 eylülde zulüm ve işkence gören,şehit edilen ÜLKÜCÜLERE sırtını dönenler için EVET,islam düşmanı,halk düşmanı,adalet düşmanlarının hizaya gelmesi için EVET,12 Eylül darbecileri ve 28 şubat darbecileri ile kol kola olan yargı ve basın mensuplarının yaptılrını yüzlerine vurabilmek için EVET,PKK lılarla birlik olmamak ve hayır dememek için EVET,ALLAH rızası için EVET EVET EVET.AEO.
her şeyi yazıp evet demişsinde hilal yıldız anlattıklarını %60 AKPnin icraatları,%40 ı malum darbeci ve cuntacıların.sen sanki her şeyi AKP düzeltecekmiş gibi evetleri sıralamışsın.birde yetmiyor gibi ALLAH ın RIZASINI katmışsın.ben 12 eylül hastası yada savunucusu değilim.ama AKP ninde hiçbir icraatına evet diyecek biriisi değilim.burda senin yaptığın gibi hayırlarıda sıralarım amma gerek yok zaten biliniyor.şimdi basında konunun baş kısmında olduğu gibi bdp yi ağzıma bile almıyorum.MHPyi terörden nemalanan gösteren zihniyetin ne olduğunu başbakan bugün aynı şekilde görüşmem diye açıkladı.terörden kimin nemalandığı sınır kapısındaki halaylardan,artan şehitlerden belli.milletin evladı amerikaya gitmiyor,çürük raporuda almıyor.bedelli askerlikte yapmıyor.ama açılım için şehit olmayıda haketmiyor.bir evlat kolay yetişmiyor.kokusu kolay unutulmuyor.ateş düştüğü yeri yakıyor.benim vereceğim HAYIR anayasa değişikliğine değil.mevcut iktidarın yaptığı her icraat her ne olursa olsun HAYIR.HAYIR.HAYIR

hilalyıldız
15-07-2010, 02:41
her şeyi yazıp evet demişsinde hilal yıldız anlattıklarını %60 AKPnin icraatları,%40 ı malum darbeci ve cuntacıların.sen sanki her şeyi AKP düzeltecekmiş gibi evetleri sıralamışsın.birde yetmiyor gibi ALLAH ın RIZASINI katmışsın.ben 12 eylül hastası yada savunucusu değilim.ama AKP ninde hiçbir icraatına evet diyecek biriisi değilim.burda senin yaptığın gibi hayırlarıda sıralarım amma gerek yok zaten biliniyor.şimdi basında konunun baş kısmında olduğu gibi bdp yi ağzıma bile almıyorum.MHPyi terörden nemalanan gösteren zihniyetin ne olduğunu başbakan bugün aynı şekilde görüşmem diye açıkladı.terörden kimin nemalandığı sınır kapısındaki halaylardan,artan şehitlerden belli.milletin evladı amerikaya gitmiyor,çürük raporuda almıyor.bedelli askerlikte yapmıyor.ama açılım için şehit olmayıda haketmiyor.bir evlat kolay yetişmiyor.kokusu kolay unutulmuyor.ateş düştüğü yeri yakıyor.benim vereceğim HAYIR anayasa değişikliğine değil.mevcut iktidarın yaptığı her icraat her ne olursa olsun HAYIR.HAYIR.HAYIR

S.A.Sevgili muhterem kardeşim bu mesele partiler üstü özgürlük ve hak kazanma meselesi,lütfen durumu kişisel ve parti meselesi yapmayalım,saydığın kötü şeyleri hangisi yapmıyorki bende karşıyım suçsuz insanların şehit olmalarına.şehitler her zaman vardı ve terörden kurtulasıya kadarda var olacak.pkk yı yok edesiye kadarda savaşımız devam edecek.sehitler ölmez vatan bölünmez,bir doğduk bin ölürüz.bu oylama parti oylaması değil,dediğim gibi özgürlük ve hak kazanma oylamasıdır.2011 seçimlerinde istediğin partiye oy verirsin.hayır çıktığı zaman pkk kazanır,çünki katillerin başı hayır oyu kullanmarını bildirmiş pkk ve yandaşlarına vede bdp bunu açık açık söylüyor.inşaallah ALLAH herşeyin hayırlısını verir yüce milletimize.AEO.:praying::45:

cizyo69
15-07-2010, 03:42
evet diyecek kesim getirilerini çok ii biliyo belliki siz hayırcıların bi kısmı ne getircek bilmiyosunuz yada bilmek istemiyosunuz yada getirilerini istemiyosunuz orda anlayış gösterelim benim merak ettiğim bişey var benim göremediğim siz hayırcıların gördüğü götürüleri ne o konuda bi bilgi verebilirmisin benim gibi düşünen evetçiler de bilsinler bu referandumdan evet çıkarsa hayata geçecek kanunlar bizden ne götürecek yada kimlerden ne götürecek bu konuda senin görüşlerini merak ediyorum

memura grev hakkı yok toplu sözlşme neye yarar. aynı anda birkaç sendikaya üye olunsunki 50 tane daha sendika açılsın habire sendikalara aksın para hsyk ya adalet bakanı başkanlık etsin ki yargı ortadan kalksın hükümet kanun olsun, yargılasın yargı kararı alsın hani yoksul halk, eşitlik yoksula yok? zengin alsın başını yürüsün fakir ödesin vergileri. o zaman referanduma HAYIR

cizyo69
15-07-2010, 03:46
Bu anayasa teklifi eğer referandum sonucu kabul edilecek olursa, Yüksek Yarg'nın ruhuna el fatiha !!! Çünkü görünen köy kılavuz istemez. YÖK'te, TRT'de, RTÜK'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda, TMSF'de vb., iktidarın el attığı kurumlarda ne olduysa o olacak demektir. Tümünde güzelce kendi kadrolarını oluşturdular şimdi yargıda kadrolaşacaklar peki yargı nedir temel kişi hak ve özgürlüklerini ve en önemlisi türkiyenin bütünlüğünü sağlayan ilk 4 maddesini değiştirmeye olanak sağlayacak işte bu sebeplerden türkiyenin geleceği için HAYIR !!!:46:

chris db
15-07-2010, 07:52
evet yada hayır bu işlerden anlamam maddeler neymiş ne değilmiş hiç bir şey farketmiyor o kadar yaygaraların yapıldığı bu anayasa olsa ne olur olmasa ne olur..

ben icraatlara bakarım yapılan duble yola pardan atılan sıfırlara temel ihtiyaç maddelerinden alınan verginin düşürülmesine ülkeler ile kalakan vizeler vs.

rant amaçlı yapılan özelleştirmeler kürt açılımı elektrik sigara vs. yapılan zamlar..

bu hükümet ne başarılı nede başarısız bu yüzden bu hükümeti ne seviyorum nede nefret ediyorum..

ben somut gündelik hayatta gördüğüm şeylere bakarım gerisi hava civa...

referandum da oy kullanmayacağım...

wtwt99
15-07-2010, 10:49
Bu anayasa teklifi eğer referandum sonucu kabul edilecek olursa, Yüksek Yarg'nın ruhuna el fatiha !!! Çünkü görünen köy kılavuz istemez. YÖK'te, TRT'de, RTÜK'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda, TMSF'de vb., iktidarın el attığı kurumlarda ne olduysa o olacak demektir. Tümünde güzelce kendi kadrolarını oluşturdular şimdi yargıda kadrolaşacaklar peki yargı nedir temel kişi hak ve özgürlüklerini ve en önemlisi türkiyenin bütünlüğünü sağlayan ilk 4 maddesini değiştirmeye olanak sağlayacak işte bu sebeplerden türkiyenin geleceği için HAYIR !!!:46:

dostum yuksek yargı diye bir seymı var zaten onu ele geçirmişler kararlarına bakıyorsun cogu hukuksuz kişiler kanunlara gore degil kendi insiyatifine gore karar veriyor yeni anayasaya hayır demek akıl karı bir iş degil darbe anayasından kurtulacaz bunu istemiyormusunuz çok iyi olmayabılır ama eskisinden kat kat iyi

toycan
15-07-2010, 10:56
iyi olan ları sayarmısın kardeş öğrenelim hesapsız sorgusuz insanları içeri atmak sadece muhalifleri niye diyarbakır belediye başkanını iceri atamıyorlarda gercek muhalifler hep içeride madem ele geçirmişlerde niye hükümetin içindeki hırsızlara birşey yapmıyorlar konu dokunulmazlıklara geldimi çevir kazı yanmasın bunlar gercek müslüman olsalar iktidar olmadan yabancılara verdikleri sözleri tuttukları gibi vatandaşa verdikleri sözleri yerine getirirlerdi

ordulumusa52
15-07-2010, 11:36
"Evet" oyları beyaz olacakmış, "hayır" oyları kahverengi.
İsterseniz, *** rengi de diyebilirsiniz. (Çok utanıyorsanız "b.k" yazayım da içiniz rahatlasın, çoluğuna çocuğunuza da gönül rahatlığıyla gösterebilirsiniz, çünkü böyle bir kelimeyi okulda ya da sokakta hiç duymamıştır yavrucak, Musa amcasından öğrenmesin...)
Böyle kabul edebilirsiniz. Hatta "fena mı, memurların da grev yapmasına, kadın haklarına, 12 Eylül darbecilerinin yargılanmalarına karşı olanların rengi meydana çıkıyor" diye dalga da geçebilirsiniz.
Ama çok alınmışlar... Ve de korkmuşlar.
Çünkü bu renkler seçmenin "bilinçaltına" gönderme yapıyormuş.

Beyaz, bilindiği gibi saflık ve temizlik rengi... Kahverengi de tam tersine "kirli" kabul ediliyor

Bu tür "pusula atraksiyonlarını" başlatan Kenan Paşa'nızdır, hesabını ondan da sorarsınız umarım.
Bir de zarfların saydam olacağından, yani içinin görüneceğinden korkuyorlarmış.
Bunu da başlatan Kenan Paşa'nız, o zamanlar ağzınızı açamamıştınız.
Fakat şimdi korkmayınız, çünkü oyunun rengi belli olandan "sopayla hesap soracak" bir merci yok.
Ayrıca o zamanki gibi karşı propaganda yasak değil, kanunu çıkarmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesine istediğiniz saygısızlığı yapabilirsiniz. Serbest.
Fakat birtakım alkolik postalcıların buldukları ve önerdikleri "karşı çözüm" de akıllara seza...
Evet için kırmızı, hayır için yeşil pusulalar kullanılmalıymış!

Sonuna kadar EVET yetmez ama EVET

ESES-58
15-07-2010, 12:05
İsterseniz, *** rengi de diyebilirsiniz. (Çok utanıyorsanız "b.k" yazayım da içiniz rahatlasın, çoluğuna çocuğunuza da gönül rahatlığıyla gösterebilirsiniz, çünkü böyle bir kelimeyi okulda ya da sokakta hiç duymamıştır yavrucak, Musa amcasından öğrenmesin...)
Böyle kabul edebilirsiniz. Hatta "fena mı, memurların da grev yapmasına, kadın haklarına, 12 Eylül darbecilerinin yargılanmalarına karşı olanların rengi meydana çıkıyor" diye dalga da geçebilirsiniz.

Beyaz, bilindiği gibi saflık ve temizlik rengi... Kahverengi de tam tersine "kirli" kabul ediliyor

Bu tür "pusula atraksiyonlarını" başlatan Kenan Paşa'nızdır, hesabını ondan da sorarsınız umarım.
Fakat şimdi korkmayınız, çünkü oyunun rengi belli olandan "sopayla hesap soracak" bir merci yok.
Ayrıca o zamanki gibi karşı propaganda yasak değil, kanunu çıkarmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesine istediğiniz saygısızlığı yapabilirsiniz. Serbest.
Fakat birtakım alkolik postalcıların buldukları ve önerdikleri "karşı çözüm" de akıllara seza...

senin fikrinde zikrinde edebinde bu kadar.yenide üyesin belli gerekeni yapsınlar sorumlular

ESES-58
15-07-2010, 12:10

toprak kahverengi,ağaç kahverengi ekmek kahverengi örnek çok..ama sen beyaza güvenip kendini saf zanneden içi kararmış kişi başka birşey demiyorum

ugtorun
15-07-2010, 14:19
evet diyorum bu güne kadar yargılanmayanlar yargılanmalı ve yargıda da reform yapılmalı

tamer41
16-07-2010, 17:54
hadi renklerle sınırlamayalım başımızı 2 elimizin arasına alıp bi düşünelim darbe ile zorla kabul ettirilmiş anayasa diye 30 senedir bu vatan evlatlarının çoğunun canını yakan yasaların bir bölümü bize soruluyo evet çıkarsa bunun gerisi de gelir daha neler değiştirilmek için önümüze tekrar getirilir senin için yapılacak şeyleri sana soruyolar ve 30 sene önce yapıldığı gibi zorbalıkla değil bu kadar iğrençliklerin ifşa olduğu bu günlerde yok efendim halk için hiç bi madde yokmuş yaş tan atılanlar bu halktan değilmi askerlerin işlediği suçların davaları sivil mahkemelerde görülsün Başbakanı korumak için mi memura toplu sözleşme hakkı hayaletler için mi kadına özel istisna haklar pozitif ayrımcılık bunlar halk değilmi haaa pardon onlara göre halk kendileri biz 3. sınıf yaratıklar onlar için pozitif ayrımcılık yok cezaevleri hayır diye tutturan bazı kişilerle dolacak nedenleri aylardır gündemimizde olan mevzular onlarda haklılar ellerindeki iktidarları sabun gibi kayıyo ellerinden bu ülke üzerinde yaşayan her insan 1. sınıf insandır ve herkes kendine yakışanı ister bu millet de 12 eylülde kendine yakışanı yapacaktır

ss2007
17-07-2010, 01:26
TÜRK Milleti :
Krize, kargaşaya, kaosa, korkuya, kutuplaşmaya, kavgaya, karanlığa hayır diyecektir.
Peşmerge ile işbirliğine hayır diyecektir. Kanlı küresel oyunlara hayır diyecektir.
Bölünmüş Türkiye projelerine hayır diyecektir.
Yeni Habur törenlerine hayır diyecektir.
Anayasa değişikliğine Hayır diyerek, AKP'ye hayır diyecektir.
Anayasa değişikliğine Hayır diyerek, Başbakan Erdoğan'a hayır diyecektir.

aslangucu_2002
17-07-2010, 01:30

:present: :present: :present: :present: :present: :45: :45: :45:

digital_52
17-07-2010, 09:30
sonuna kadar evet

AYFLY
17-07-2010, 09:52

sen boyle bır nedenle evet demıyorsan kendıne gelecegıne torunlarına ıhanet edıyorsun demektır arkadasım bır ulke nasıl olurda darbe anayasası ıle yonetılır lutfen bırazcık mantık

veyselbakan
17-07-2010, 10:18
sen boyle bır nedenle evet demıyorsan kendıne gelecegıne torunlarına ıhanet edıyorsun demektır arkadasım bır ulke nasıl olurda darbe anayasası ıle yonetılır lutfen bırazcık mantık

bu zamana kadar bu ülke farklı bir anayasa ilemi idare ediliyorduda kimsenin sesi çıkmıyordu ne olduda birden millet yasalara isyan eder oldu 5 sene öncesi bu yasa karşıtları nerwedeydi gerçekten merak ettim

adnanarkan
17-07-2010, 10:24
kesinlikle hayır.

Cevabverilecek
17-07-2010, 11:15
yönetici arkadaşlar bu konuda anket açılsa daha iyi olurdu bence mini bir referandum yapardık.

asilhan_35
17-07-2010, 12:54
kesinlikle hayır haydi türkiye yürekten hayır zaten anketler hayır olduğunu gösteriyor türkiye halkı derdi anayasa değil derdi işsizlik derdi karnını doyurmak derdi yandaş medyayı zengin eden akpden hesap sormak derdi akpyi referandum günü geldiğinde sandığa gömmek haydi türkiye gösterkendini göm sandığa hayırla akpyi kedni kafalarına göre anayasa yapan bir zihniyet kendilerini kurtarmakiçin anayasa yapan zihniyet cematların dizinin dibinde oturan zihniyeten nehayırgelir buül***e yandaş medya yandaş zenginler yaratan zihniyet sonun yakındır haydi türkiye yürekten hayır

o'azis
17-07-2010, 13:04
Bende Hayır diyorum ama sayın Başbakan ne yapıp edip halkı kandırır ve evet oyunu çıkartır

ordulumusa52
17-07-2010, 13:24
Hayır Diyenler Niye hayır dediklerini eminim kendileride bilmiyolar , sadece akp yapıyo diye bu anayasa değişikliğine hayır diyorlarsa , onların sosyal demokratlığı tırışkadan teyyaredir...Tayyip erdoğan a kızgın olabilirsiniz , akp yi sevmiyoda olabilirsiniz..şahsen bende sevmiyorum..ama türkiyenin demokratikleşmesi için bu anayasa değişikliği gerekli..Yetmez ama Evet...buna da şükür

vini
17-07-2010, 15:22
hocam pakette halkın yararına bişey göremiyorum onun için hayır diyeceğinizi yazmışsınız halkın yararına ne olabilirdi ki fabrika açalımmı yol yapalımmı vergileri düşürelimmi gibi şeyler mi olmalıydı eğer bu tür şeyleri beklediyseniz boşuna bu tür şeyler referanduma gerek kalmaksızın halledilir en can alıcı nokta başörtülülere serbestlik meselesidir onu halkın oyuna sunabilirlerdi ama sunmadılar onuda pakete ekleselerdi çok daha güzel olurdu ancak ben pakete evet diyecek biri olarak ve başörtüsü ve imam hatiplilerin sorunlarının çözülmesini canı gönülden isteyen biri olarak bile pakete bunların konulmamış olmasını anlayışla karşılıyorum çünkü konjönktürü biliyorumherşeyin zamanı var cumhuriyet kurulalı beri oturan bazı taşları yerinden sökmeyi boşver oynatmak bile çok güç sabırla bekliyoruz herşey bu vatan evlatlarının istediği doğrultıda olacak günler çok yakın bu paket çok önemli bence bu paket geçtikten sonra bir kaç kez daha referanduma gidebiliriz çözülemeyecek gibi gözüken sorunlar bile bu paketin geçmesinden sonraki referandunlarda halkın büyük teveccühüyle geçip her şey çok güzel olacak ve inanıyorumki Osmanlının benzeri bi oluşumun temelleri atıldı ve hala çalışmalar devam ediyo görelim mevlam neyler neylerse hayreyler "sizin şer bildiğiniz işlerde hayr, hayr bildiğiniz şeylerde şer murad edilmiş olabilir" birileri için şer gibi gözüken bu sıralar yaşadıklarımız bence bazılarımız için hayırlara gebe selam ve dua ile
çok güzel anlatmışın üstad

seyfi505050
17-07-2010, 16:37
chp değilim ama Kemel Kılçdaroğlu'nun dediği gibi hayırda hayır var. Ben hayır diyorum

cizyo69
18-07-2010, 03:41
Aydın'da pankart gerginliği - Milliyet.com.tr (Only the registered members can see the link)

lütfen linki kaldırmayın ewetçiler okusun bu ülke kimlere kaldı bu hükümetin ayıbıdır eğer evet çıkarsa daha neler olur hesp yapamıyorum:rtfm:

erdal05
18-07-2010, 09:07
sivil anayasaya..."evet" demek....
ak partiye de evet demek değil....siz anayasa paketine evet dersiniz ama oyunuzu pekala istediğiniz partiye verebilir siniz...
sorun ülke sorunu....ayağından prangaların sökülüp atılması sorunu....
özgürlükler sorunu....
herkese özgürlük sorunu...ayrımsız....kardeşçe....

bu ülke darbelerden çok çekti......sağcısı ...solcusu....islamcısı....türkü....kürdü....alevisi....sunnisi...
sahi kim ezilmediki bu bize yakışmayan idareciler ve darbe anayasalarıyla....
düşünün bir kere....bu ülke kendi başbakanını asan bir ülke....
darbeler olgunlaşsın diye....kan akıtılmasından memnun kalan ...darbecilerin cenneti bir ülke....
uyanalım artık....akan kan bizim kanımız........
giden zaman bizim ülke kaybımız.....

sivil anayasa'ya "evet" diyeceğim..........
çünkü "hayır" diyecek olan...pkk ve israil ile masum vatandaşlarımızın kanını akıtan darbeci paşacıklarımızla....aynı bakış açısına sahip olmak...
beni utandırır......!!!