Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'dan Mavi Marmara konusunda ABD'ye sert çıkış



veyselbakan
12-07-2010, 14:25
Suskun bir ABD yönetimi var. Bu düşündürücü. Hukuk mücadelesi sürecek"
12 Temmuz 2010 Pazartesi, 12:27:16
Only the registered members can see the link Sırbistan'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan bazı Avrupa ülkelerinin PKK üyelerini iade etmemesini manidar bulduğunu ifade etti.

"HUKUK MÜCADELESİ SÜRECEK"

Mavi Marmara konusunda yaptığı açıklamada, "Suskun bir ABD yönetimi var. Bu düşündürücü. Orada ölen Furkan Doğan ABD vatandaşıydı. ABD buna sessiz kaldı. Buna karşı hukuk mücadelemiz sürecek" dedi.

Başbakan Erdoğan Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması çağrısında bulundu. Erdoğan, Obama ile yaptığı görüşmede Furkan Doğan konusunu gündeme getirdiğini de hatırlattı.

Sırbistan'da temaslarını sürdüren Başbakan Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç ile görüşmesinin ardından basın toplantısı yapan Erdoğan şunları söyledi:

ABD, FURKAN'IN ÖLÜMÜNE NEDEN SESSİZ

Suskun bir ABD yönetimi var, bu düşündürücü

ABD'nin Mavi Marmara gemisindeki kendi vatandaşı Furkan Doğan'ın ölümüne suskun kalması, manidar.

ABD, Furkan'ın ölümünü Türk kökenli olduğu için mi takip etmiyor.

AB ÜLKELERİ PKK (Only the registered members can see the link)'NIN TEMSİLCİLERİNİ TESLİM ETMİYOR

Bazı Avrupa ülkelerinin PKK (Only the registered members can see the link) temsilcilerini iade etmemesi manidar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (Only the registered members can see the link), Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç ile görüşmesinin ardından basın toplantısı yaptı.

Kanlı Mavi Marmara baskınından dolayı İsrail (Only the registered members can see the link)'e sunulan üç şartın arkasında olunduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan, İsrail (Only the registered members can see the link) askerlerince katledilen 9 Türk'ün arasındaki 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın ABD vatandaşı olmasını da hatırlattı.

ABD, Furkan'ın ölümünü Türk kökenli olduğu için mi takip etmiyor diyen Başbakan Erdoğan bu durumun çok manidar olduğunu kaydetti. Erdoğan şunları kaydetti: "Suskun bir ABD yönetimi var, bu düşündürücü. ABD'nin Mavi Marmara gemisindeki kendi vatandaşı Furkan Doğan'ın ölümüne suskun kalması, manidar… ABD, Furkan'ın ölümünü Türk kökenli olduğu için mi takip etmiyor."

Erdoğan, Obama ile yaptığı görüşmede Furkan Doğan konusunu gündeme getirdiğini de hatırlattı.

AP'YE DE PKK (Only the registered members can see the link) TEPKİSİ

Erdoğan ayrıca Avrupa Parlamentosu (Only the registered members can see the link)'nun PKK (Only the registered members can see the link) temsilcilerini temsil etmemesini de çok manidar bulduğunu açıkladı. 32 dakika önce

toycan
12-07-2010, 15:19
tuhafson görüşme 1saat bile sürmedi recep beyle obama görüşmesi ama netanyahunun görüşmesi 3saat ve görüşme sonucu medya önünde gayet sami ve yakın ilişkiler ve değerler paylaşıldı recep bey gercek değerini anlamışmıdır ama insanları reklam uğruna öldürtden iha cıları hiç bir savcının ifadesinin dahi almaması manidardır israil kadar bu insanlarda vebal içindedirler

satelcom
12-07-2010, 17:27
sert olsan ne yazar adın mülayim.böyle sert çıkarak (one minute gibi) ancak tribünlere oynarsın.dış politikada ver kurtulcu zihniyetlerle ilişkiler düzelmez aksine saygınlığınızı kaybedersiniz.her alanda dik duruş gerekir.