Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jandarma Kulaklarına İnanamadı



veyselbakan
22-07-2010, 14:17
'Komutanım Bizi Kurtarın, Ölüyoruz. Daha Önce Bizi Yakaladığınız Yerdeyiz"

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında Sorgun (Only the registered members can see the link)'a bağlı Bahadın (Only the registered members can see the link) Kasabası Zeynel höyüğünde meydana geldi. Daha önce de aynı yerde define arayan Satılmış Karahan (38), Mehmet Büyükgöz (41) ve Nimetullah Gündüz (31)
jandarma ekipleri tarafından yakalanıp çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Üç kafadar, bir süre sonra yine aynı höyükte kazı yapmaya devam ettiler.

KOMUTANIM BİZİ KURTARIN ÖLÜYORUZ

Defineciler, Bahadın (Only the registered members can see the link) Kasabası Zeynel höyüğünde yaklaşık 7 metre derinliğinde, 15 metre uzunluğunda tünel kazarak ilerlemeye başladılar. Höyüğe yakın bir bölgeden elektrik hattı çekerek, belirli saatlerde kazıyı sürdüren 3 arkadaş, metrelerce ilerlediler. Dün gece de aynı bölgeye gelen defineci 3 kişi, saat 01.00 sıralarında kazı yaptıkları sırada içeride biriken metan gazından zehirlendiler. Durumu fark eden Mehmet Büyükgöz (41) ve Nimetullah Gündüz (31) tünelden çıkmak istedi. Ancak Satılmış Karahan (38) içeride baygınlık geçirerek dili boğazına kaçtı. Kuyunun ağzına kadar güçlükle gelebilen Nimetullah Gündüz (31) cep telefonuyla Sorgun (Only the registered members can see the link) Jandarma Karakolu nöbetçi komutanı arayıp, "Komutanım bizi kurtarın, ölüyoruz. Daha önce bizi yakaladığınız yerdeyiz" diyebildi.

DİLİ BOĞAZINA GİTTİ

İhbar üzerine olay yerine ambulans, kepçe ve Sivil Savunma ekipleri intikal etti. Tünel içerisinde kalan 38 yaşındaki Satılmış Karahan'ı Bahadın (Only the registered members can see the link) Belediyesinde çalışan amsulans şoförü 41 yaşındaki Arslan Özcan çıkardı. Özcan olayı şöyle anlattı.

"Evde oturduğum sırada Karakoldan komutan aradı. 'ambulansı al gel, zehirlenme var' dedi. Ben de ambulansı alarak olay yerine geldim. 3 kişiden 2'sinin çıkarıldığını, bir kişinin ise halen içeride olduğunu söylediler. Tünelden çıkarmak için kimse talip olmayınca ben girdim. Gaz maskesiyle tünele girdiğimde müthiş bir gaz kokusu vardı. İçerideki arkadaş baygın bir vaziyette ve dili boğazına gitmişti. Dilini düzelterek nefes almasını sağladım. Daha sonra ipe bağlayarak dışardaki arkadaşların yardımıyla tünelden çıkardık" dedi.

Bahadın (Only the registered members can see the link) Belde Belediye Başkanı Dilaver Özcan ise zehirlenen 3 kişinin define aradıkları sırada metan gazından zehirlendiklerini belirtti. Ardından Bahadın (Only the registered members can see the link) Belediyesine ait kepçe tarafından açılan tünel kapatıldı. Tünelden çıkartılan defineciler ise 112 Acil ambulansı ile Sorgun (Only the registered members can see the link) Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Satılmış Karahan, ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başaltıldı.

Halit YILMAZ - Sorgun (Only the registered members can see the link) - Yozgat (Only the registered members can see the link) - DHA (Doğan Haber Ajansı) 55 dakika önce..

osmann
22-07-2010, 15:13
deli bu adamlar yaa...harbiden deli...
yahu kaç gündür metan gazından dolayı patlayan maden haberlerinidemi duymadılar...
öyle bodoslama girilirmi kuyuya... hasbünallah.
selametle...