Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve şimdi ağlama sahnesi…

toycan
23-07-2010, 09:51
BAŞBAKAN dün kürsüde ağladı…
Doğrusunu isterseniz ben de ağlayacaksam ağlarım, ama bağırarak…
Sivrihisar kavşağında yanımdan geçen TIR şoförü ile göz göze geldiğimizde,
var gücümle bağırarak ağladığımı gördüğünde, arkada içinde iki sehpa, bir
çekmeceli dolap olan uzun sandığa bakıp “Abi başın sağolsun, genç miydi?..”
demişti…

Ağzımı kapatamadığım için, ona radyodan Şebnem Kısaparmak’ın “Canım Annem”
destanını dinlediğimi söyleyememiştim…

*

Başbakan, 12 Eylül’de asılan gençlerin mektuplarını okurken ağladı…
12 Eylül’den otuz yıl, kendi iktidarından sekiz yıl sonra, o zaman idam
edilen gençlere ağlaması ve bunu da ucundan çekip çekiştirip “Şimdi bu
Anayasa paketine hep birlikte evet diyeceğiz”e bağlaması karşısında, şu
Silivri’de olup bitenler geldi aklıma…
Kendi şakağına kurşun sıkan genç askerler…
İple hücresinde kendini asanlar…
Mehmet Haberal gibi kaç bilim adamına mahkûmiyet kararı olmadan süren
infazlar…
Bizim Mustafa Balbay’ın bebeğine yazdığı mektup…
Doktor yüzü görmeden hücresinde ölen yaşlı kanser hastaları…
Yıkılan yuvalar, tükenen hayatlar, suçunu dahi bilmeden biten yaşamlar…

Gel de ağlama…

*

O 12 Eylül’e şimdi ağlıyor…
Bir de “12 Eylül’deki fişlemelerden” yakınmaz mı, Anayasa paketine istediği
“evet”in gerekçesi olarak…
İnsanların telefonlarının dinlendiği, yatak odalarının gözlendiği şu
günlerde…
Günahsız-masum insanların özel hayatları Silivri dosyalarında teşhir
edilirken… Ve koca bir toplum telekulak dehşeti yaşarken…

*

Özet olarak Başbakan, referandumda “evet” denilmesini istedi… Bunu da otuz
sene önce idam edilenlere bağlayarak ve kürsüden ağlayarak yaptı…
İşte o ağlama sahnesiydi dün…

Bekir Coşkun

seyfi505050
23-07-2010, 10:05
Erdoğan, Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu okurken bir cümleyi atladı. Tayyip Erdoğan, mektuptaki ifadelerden, sadece “Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa’lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah’a inananlarındır” sözünü okumadı! Acaba neden okumadı herhalde birilerine şirin görünmek için okumadı..Ağlamakla kimseyi kandırmasın sayın başbakan insanlar artık yemiyor bu numaraları...

zfr_pal
23-07-2010, 10:33
benim bildiğim forumlarda insanlar kendi düşüncelerini kendi cümleleriyle acıklar. burda oldugu gibi kolaya kaçıp misyonu ve amacı belli grupların uşaklığını yapan gazeticilerin yazarların fikrini aktarmak ne oluyoki. yazıyı beğenebilirsin burda bize konu olarak aktarmanın ne anlamı var..isteğen iki tıkla yazarı bulur yazılarını okur..ben istediğimi paylaşırım isteğen inceler diyosak..iyi kötu bizimde takip ettiğimiz yazarlar var copy paste yapıp paylaşalım uygun düşecekse..
ağlama işine gelincede tiyotra yapıyo sahte gözyaşları diyebilirsiniz ne sizin inanma nede onun inandırma zorunluluğu var..

veyselbakan
23-07-2010, 10:57
benim bildiğim forumlarda insanlar kendi düşüncelerini kendi cümleleriyle acıklar. burda oldugu gibi kolaya kaçıp misyonu ve amacı belli grupların uşaklığını yapan gazeticilerin yazarların fikrini aktarmak ne oluyoki. yazıyı beğenebilirsin burda bize konu olarak aktarmanın ne anlamı var..isteğen iki tıkla yazarı bulur yazılarını okur..ben istediğimi paylaşırım isteğen inceler diyosak..iyi kötu bizimde takip ettiğimiz yazarlar var copy paste yapıp paylaşalım uygun düşecekse..
ağlama işine gelincede tiyotra yapıyo sahte gözyaşları diyebilirsiniz ne sizin inanma nede onun inandırma zorunluluğu var..

madem ki yazarlardan gidiyoruz..kendi yorumunu katmadan tarih bilgisi kimse tarafından tartışılamayan mustafa armağanın yazısına bakalım....kimsede aksini söleyemedi bu yazının..
"Hayatında hiçbir savaşı kazanamamış olan İsmet İnönü tarih kitaplarımızda yere göğe sığdırılamazken, girdiği bütün savaşları kazanmış olan Kâzım Karabekir nedense birkaç satırla geçiştirilir."

Ekim 1917'de 3. Kolordu Komutanı olarak Filistin cephemizin yarılıp çökmesine sebep olan Birüsseba bozgunundaki hataları bir yana, Eskişehir-Kütahya muharebelerindeki beceriksizliğine ne demeli? Merak etmeyin, bu dosyaları zamanı geldiğinde açacağız. Ancak konumuzu fazla dağıtmadan, Atatürk'ün kendisine soyadı olarak verdiği İnönü savaşlarını kazanan kişinin gerçekte İsmet Paşa mı yoksa başkası mı olduğunu biraz sorgulayalım.

Dikkatimi çeken bir nokta, bizim hangi metne, ne kadar güvenebileceğimiz konusundaki kuşkularımı derinleştirdi. Aynı yazarın iki ayrı zamanda yazdıkları arasında bu kadar zıtlık bulunması çok ilginçti. Kimden mi söz ediyorum? Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Tevfik Bıyıklıoğlu'ndan.

Bıyıklıoğlu asker kökenli bir yazar. Atatürk döneminde bir süre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği yapmış. Dolayısıyla sözüne güvenilmesi gerekir diyorsunuz; ama hangi sözüne? Mesele burada.

"Resimli Tarih Mecmuası"nın Mayıs 1954 tarihli 53. sayısını açıp Bıyıklıoğlu'nun "Atatürk ve İnönü muharebeleri" başlıklı yazısını okuyorsunuz. Yazıda İnönü 'zaferleri' İsmet İnönü'ye mal ediliyor büyük ölçüde.

Ancak Bıyıklıoğlu'nun bir de "Harp Notları" vardır ki, bunları sadece yakınlarıyla paylaşmıştır ve orada tam tersini yazmış, İnönü zaferlerinin İsmet Paşa ile hiç ilgisinin bulunmadığını, diğer adsız kahramanlar olmasaydı kaybedileceğini söylemiştir.

Bu nasıl bir sansürdür ya Rabbi! Övdüğün adamın ne mal olduğunu aslında biliyorsun ama yazmıyorsun, sonra notlarında onun ne mel'un biri olduğunu kaydediyorsun. Zaten bunun için tarihimiz ayağa kalkamıyor ya.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu, "Politikada 45 Yıl" adlı hatıralarında başından geçen eğlenceli bir olayı aktarır. II. İnönü Savaşı sırasında güney cephesi komutanı olan Refet Bele ile konuşan Yakup Kadri, Paşa'dan bir yazısında İsmet Bey'i 'millî kahraman' ilan ettiği için zılgıtı yer. Şairane bulmuştur yazısını. Bunun üzerine yazarımız, iyi ama der, o zaman Atatürk'ün İsmet Paşa'ya çektiği o ünlü telgraf da mı şiirdir? Asıl telgrafa kahkahalarla gülen Refet Paşa, "Ona ne şüphe!" der, "Bahsettiğiniz telgrafı yazanın da sizin edebiyat arkadaşlarınızdan biri olduğunu bilmiyor musunuz?"

Tevfik Bıyıklıoğlu (solda), savaş sırasında İsmet Paşa'yla birlikte (Hayat Tarih Mecmuası, 3, Nisan 1969

İyiden iyiye meraklanmıştır "Yaban" yazarı. Bir Nisan şakası gibidir cevap. (Telgrafın çekiliş tarihi de 1 Nisan 1921'dir!) Meğer İnönü'ye, içinde "Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz" övgüleri geçen telgraf aslında Mustafa Kemal Paşa tarafından değil, onun isteğiyle Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından yazılmıştır.

Hem, der Refet Paşa, o telgrafta bir adres yanlışlığı da vardır. Aslında İsmet Paşa'ya değil, İnönü zaferinin gerçek kahramanı olan Miralay Fethi'ye çekilmeliydi. Zira Yunanlılar karşısında hezimete uğrayan kuvvetlerimiz, Fethi Bey'in aldığı inisiyatif ve gösterdiği gayret sayesinde savaşı kazanmışlardır (Paşa sonra bu gerçek kahramanın Yarbay Atıf olduğunu söyleyecektir).

TBMM tutanaklarını okuduğunuzda Meclistekilerin İnönü zaferini Fevzi Çakmak'ın kazandığından söz ettiklerini görüp şaşırırsınız. Nitekim İsmet Paşa da bir telgrafında 'yüksek stratejisiyle savaşı kazandıran' kişinin Fevzi Çakmak olduğunu açık seçik yazar. Bolu milletvekili Yusuf İzzet de zaferi Fevzi Paşa hazretlerine borçlu olduklarını açıkça söyler. Gariptir, tutanaklarda İsmet Paşa'nın ismi hiç geçmez. Herkes Fevzi Paşa'yı kutlar; hatta Paşa bu zaferinden dolayı terfi bile etmiştir.

İsmet Paşa'nın askerî hataları o kadar göze batar olmuştur ki, Eskişehir-Kütahya muharebelerini kaybettiği için Temmuz 1921'de Genelkurmay Başkanlığı elinden alınmış ve Garp Cephesi Komutanlığı kalmıştır üzerinde. Yenilgileriyle şöhret bulmuş ve Meclis'te aleyhine kalın bir cephe oluşmuştu. Muhalefetin yoğun tepkisi yüzünden ilk Başbakanlığı çok kısa sürdü. Şeyh Said isyanı üzerine Fethi Okyar'ın yerine yeniden Başbakanlık koltuğuna oturdu. Böylece cephelerde gösteremediği zafer kazanma becerisini entrikalarda gösterdi. Bu 'zafersiz kahraman' unvanı ölümüne kadar sürüp gidecekti.
TTK Başkanı Bıyıklıoğlu'nun özel notlarına dönecek olursak, İnönü hakkındaki sözleri yenir yutulur cinsten değil.

Ona göre İnönü'ye Atatürk'ün kontrolünde dura dura bir aşağılık kompleksi gelmişti. "İsmet Paşa'nın başlıca vasfı, yakın arkadaşlarına karşı nankörlüğü ve vefasızlığıdır." Birinci İnönü zaferinin gerçek kahramanı Yarbay Atıf Bey'e bu sebeple takdir vereceğine, zaferden hemen sonra apar topar emekliye sevk ettirmiştir. Refet Paşa'yı Güney Cephesi komutanlığından aldırmasının altında da aynı kıskançlık yatmaktadır.

Velhasıl, İsmet Paşa'nın, sivrilen insana tahammülü yoktur. Cumhurbaşkanlığı döneminde Atatürk'ü hafızalardan silmek istemesi de bununla alakalıdır.

Genelkurmay Başkanlığı görevinden resmen alınmasına yol açan Eskişehir-Kütahya yenilgisini bile tarih kitaplarında bir başarı gibi okutan adamdan ne hayır gelir? Tarih Kurumu eski başkanı ne kadar haklı: "İsmet Paşa'nın bu muharebelerdeki kötü yönetimi, en ünlü komutanı bile Divan-ı Harp huzurunda mahkûm edecek kadar ağırdır. Bundan sonra ne Sakarya'da, ne de Büyük Taarruz'da kendi başına bırakılmamış"tı.

Tevfik Bıyıklıoğlu'nun ağzının içinde dolandırdığını ben azad edeyim bari:

Bu vahim hataları bir başkası yapsa çoktan ipi boylardı ama aynı hataları yapan İsmet Paşa millî kahraman ilan edildi.

Yeter mi, anlatmaya devam edeyim mi? [email protected] ([email protected])

peki sen burada farklı bir şeymi yapmışsın??

toycan
23-07-2010, 11:11
ağlama işine gelincede tiyotra yapıyo sahte gözyaşları diyebilirsiniz ne sizin inanma nede onun inandırma zorunluluğu var..rahatsız ettiyse kusura bakma senin yazrlarınada sen kopyala yapıştır ama biz rahatsız olmayız aksine fikrimizi söyleriz derdimiz aydınlanmak doğruyu bulmak uşaklık meselesine fazla takılmışsın ilk defa geldiğinde amerikan filosunu protesto edenlere saldırıp sonrada filoyu kıble kabul edip namaz kılanlar şu an da bak bakalım hangi mevkilerde oyüzden fazla sıkılma derim yani şimdide iktidar ne için diyet ödüyor bir düşün derim

selvi64
23-07-2010, 11:28

aynen size katılıyorum komşu :present::present::present:

selvi64
23-07-2010, 11:30
yalan söyleyen tarih utansın diyorum.

veyselbakan
23-07-2010, 11:47
yalan söyleyen tarih utansın diyorum.

arkadaşım o mesaj bana ait değil o mesaj daha önce zfr pal tarafından alıntı yapılmış bir mesajdır benim bu konuda herhangi bir beyanım yoktur lütfen konuları dikkatli okuyalım

kucer06
23-07-2010, 15:33
Böyle ucuz bir demegoji,böyle basit bir hareket,böyle tribünlere oynamak olamaz.Resmen Türk halkını aptal yerine koyuyor.Sen otuz sene önce ölenlere timsah gözyaşı dökeceğine asıl şehitlerimize ağla.Daha yeni altı tanesini şehit ettiler.Nedense şimdiye kadar hiç bir askerimizin arkasından ağladığını göremedik.Ama iş siyasi rant'a gelince ülkücününde,solcunun'da arkasından ağlayıp ölen teröristlerin anneleride ana deyip sömürmesini biliyorsun.Neden paketteki diğer maddeleri ve getirceği sonuçları açıklayamıyorsun.Getirip getirip anayasa değişikliğini 12 eylüle bağladın.Ama halkımızın büyük bir çoğunluğu bu salatayı yemiyor artık.

zfr_pal
23-07-2010, 16:30
oo dostlar eski defterleri acmışız.. ama dikkatinizden kacan bişeyi hatırlatmak isterim.. mustafa armağanın yazısını paylaştığım zamanda ben copy paste şikayetciydim..o gunde bir yazarın yorumu paylaşılmıştı..benimkide ona itafen bi cvptı.. kaldıki benim cevabıma bakarsanız şöyle başlıyo:
....madem ki yazarlardan gidiyoruz..kendi yorumunu katmadan tarih bilgisi kimse tarafından tartışılamayan mustafa armağanın yazısına bakalım....kimsede aksini söleyemedi bu yazının... alttada linki var..
biz dun ne dediğsek bugunde aynısını diyoruz..madem kendimiz bişey üretemiyoz bizde yazarları paylaşalım bunu mu istiyonuz.tmm bulmak zor ama tarafsız bi haber paylaşılır altınada dilimiz döndüğunce yorum yaparız.. ama böle fikri belli kişilerin yazılarını paylşamkta ne oluyo cok merak eden alır bi gazete okur olmadı nette var zaten..

yalan söyleyen tarih utansın diye bi yorum var..inanmayan orda yazarın mailli var iletişime gecsin o onun yorumu..ben benimkilerden sorumluyum ve arkasındayım..

ağlama olyına gelince dediğim gibi kimse inanmak zorunda değil başbakanda inandırmak zorunda değil.ben samimiyetine inanıyorum..ben refaranduma evet diyeceğim başbakan ağladı diye değil bu demokratikleşme cabalarına inandığım için..gecenlerde bisey demiştim değil bu paketi akparti hangi parti getirirse getirsin ben evet oyu verirdim diye..peki ya siz bu paketi akparti değilde herhangi başka bi parti getirse yine hayır diyecekmiydiniz merak ediyorum...

Only the registered members can see the link

veyselbakan
23-07-2010, 17:02
her gün memleketimizin insanının yoksulluktan işsizlikten teröre verdiği şehitlerden anası ağlıyor bir günde sayın başbakan ağlamış çok görmemek lazım!

antigs28
23-07-2010, 19:33
Arkadaşlar bu sayın başbakanımızın ilk ağlaması değil ben sonuna kadar samimi olduğuna ve içinden geldiği için ağladığına inanlardanım buyrun aşağıda verdim linkte başbakanın atvdeki bir programda duygulanıp ağladığı anlar mevcuttur ilk kez ağlıyor diyenler için...

Başbakan’ı Ağlatan Şiir Video ATV 18 Eylül | AktuelBlog.com (Only the registered members can see the link)

toycan
23-07-2010, 20:16
bir gariplik var ama istanbulun göbeğinde vatandaş pkk yanlısı insanlardan zarar görmüş adam çifteyi eline almış ateş ediyor başbakanda cevap veriyor kendini koruyacak bu adam başbakan devlet aciz veya niyet başka arkadaşların dediği gibi çok alıyor elinden birşeylerin gittiğine inandımı başlayor ağlamaya adam hatip napza göre şerbet veriyor hep söyledim bu adam tam bir siyasetci ama devlet adamı değil

tamer41
23-07-2010, 23:56
askerlerden 1. derecede genelkurmaybaşkanşığı sorumludur siz gkb mensubu kimsenin şehitlerimiz için ağladığını gördünüz mü diye sormayacağım bu şehitlerimizin şehit olmalarında sorumluluklarını yerine getirmeyenler heron ları mızı düşürmeyi bile planlayanlar istihbarat geldiği halde gereğini yapmayanlar kimler hükümet üyelerimi lav silahına boru deyip geçiştiren icabına aynı boruyla şehid edilenlerin kanını yerde koyan kimdir başbakan mı hükümet yetkililerimi yoksa tsk içindeki bazı masonlarmı bak mesela zevzeğin biri çıktı akp yardakçılığı yapan valileri kaydediyoruz diyo gıkını çıkaran varmı akp nin içinden bi zevzek zamanında onlar bizi fişledi şimdi biz onları fişliyoruz dedi ortalık ayağa kalktı şimdi bu zevata neden ses çıkaran yok bu gün balyoz planıyla ilgili olduğu bilinen 102 kişi hakkında tutuklama kararı verildi bunlar hukuk dışı yapılanmalar tarafından mı yapılıyo aklı başından inenlere çağrım doğru olun dürüst olun arkadaşımın sorduğu gibi bu ve benzeri anayasa değişikliklerini akp değilde diğer partiler yapsaydılar hanginiz hayır derdiniz siz de çok ii biliyosunuz ki ideolojik davranıyosunuz chp nin bi anlayışı var bu memlekete ne yapılacaksa biz yaparız şeriat gelecekse bile biz getiririz bizden başkası bişey yapmaya kalkarsa içine çomak sokar ortalığı karıştırır AYM ne gider bizim istediğimiz yönde karar çıkarttırırız her kesi aklı selime davet ediyorum bu millet evlatları için göz yaşı dökmesek ne kadar güzel olur ama dökenede saçma sapan laflar söylemeyin varmı diğerlerinden ağlayan gösterin bi tane ağlayan demogoji göstermelik ne olursa olsun ağlayan biri varmı yok ağlayamazlar çünkü kalpleri mühürlü gözlerinde at gözlüğü selam ve dua ile

draculu45
24-07-2010, 00:14
askerlerden 1. derecede genelkurmaybaşkanşığı sorumludur siz gkb mensubu kimsenin şehitlerimiz için ağladığını gördünüz mü diye sormayacağım bu şehitlerimizin şehit olmalarında sorumluluklarını yerine getirmeyenler heron ları mızı düşürmeyi bile planlayanlar istihbarat geldiği halde gereğini yapmayanlar kimler hükümet üyelerimi lav silahına boru deyip geçiştiren icabına aynı boruyla şehid edilenlerin kanını yerde koyan kimdir başbakan mı hükümet yetkililerimi yoksa tsk içindeki bazı masonlarmı bak mesela zevzeğin biri çıktı akp yardakçılığı yapan valileri kaydediyoruz diyo gıkını çıkaran varmı akp nin içinden bi zevzek zamanında onlar bizi fişledi şimdi biz onları fişliyoruz dedi ortalık ayağa kalktı şimdi bu zevata neden ses çıkaran yok bu gün balyoz planıyla ilgili olduğu bilinen 102 kişi hakkında tutuklama kararı verildi bunlar hukuk dışı yapılanmalar tarafından mı yapılıyo aklı başından inenlere çağrım doğru olun dürüst olun arkadaşımın sorduğu gibi bu ve benzeri anayasa değişikliklerini akp değilde diğer partiler yapsaydılar hanginiz hayır derdiniz siz de çok ii biliyosunuz ki ideolojik davranıyosunuz chp nin bi anlayışı var bu memlekete ne yapılacaksa biz yaparız şeriat gelecekse bile biz getiririz bizden başkası bişey yapmaya kalkarsa içine çomak sokar ortalığı karıştırır AYM ne gider bizim istediğimiz yönde karar çıkarttırırız her kesi aklı selime davet ediyorum bu millet evlatları için göz yaşı dökmesek ne kadar güzel olur ama dökenede saçma sapan laflar söylemeyin varmı diğerlerinden ağlayan gösterin bi tane ağlayan demogoji göstermelik ne olursa olsun ağlayan biri varmı yok ağlayamazlar çünkü kalpleri mühürlü gözlerinde at gözlüğü selam ve dua ile
:present::present::present::present::present::present:

konveks
24-07-2010, 01:38

güzel yazmışsın kardeşim.duygularıma tercüman oldun.

veyselbakan
24-07-2010, 09:20
kim tsk için ne düşünüyorsa allah ona 2 katını versin kuyruk sıkıştımmı tsk darbe balyoz şehit haberlerinde bu tsk yı kötüleyip karalayanlardan çıt çıkmaz ses seda yok ama tayyip beyle ilgili en ufak bir zerzenişte tsk şöyle tsk böyle korktuğunuz ve alt edemeyeceğiniz bir tek tsk var ve hepde öyle kalacak inadına ve sizin gibiler için biz bunlara doyduk artık vatandaş bunları yemiyor :devilprv::devilprv::devilprv::devilprv:

wtwt99
24-07-2010, 10:03
kim tsk için ne düşünüyorsa allah ona 2 katını versin kuyruk sıkıştımmı tsk darbe balyoz şehit haberlerinde bu tsk yı kötüleyip karalayanlardan çıt çıkmaz ses seda yok ama tayyip beyle ilgili en ufak bir zerzenişte tsk şöyle tsk böyle korktuğunuz ve alt edemeyeceğiniz bir tek tsk var ve hepde öyle kalacak inadına ve sizin gibiler için biz bunlara doyduk artık vatandaş bunları yemiyor :devilprv::devilprv::devilprv::devilprv:

bu ülkede darbeleri sanki siviller yaptı anayasal düzeni degiştirmek suçtur buna kalkısanlar asker olsun fark etmez hesap vermelidir bu ulkede paşaların halktan hiç bir üstünlügü yoktur gün türk halkına hesap verme günüdür evet başbakan agladı 12 eylulculerin yaptıgını kimse yapmazdır mamak askeri cezaevinde türlü türlü işkenceler yapılmış butun bu olanlar askeri cunta zamanında oluyor şimdi kalkıp cuntacıları nasıl savunabılıyorsunuz aklım almıyor12 eylül insanlık dışıdır

veyselbakan
24-07-2010, 10:09
benim sözüm tsk yı karalayıp orduyu ayaklar altına almak isteyenlere benim savunduğum dağda gözünü kırpmadan vatanını düşünerek merminin üzerine giden askere hakaret edene benim sitemim gece sıcak yataklarında horul horul uyurken orada yaz kış demeden ordusunun başında vatan sevgisi ile mücvadele eden komutanları bilir bilmeden karalamaya çalışanlara o yüzden mümkünse sen araya girme!!

veyselbakan
24-07-2010, 10:11
‘Dağdaki kahraman’a yakalama emri

Sabah Genelkurmay savundu, akşam tutuklama kararı çıktı.

Dün Genelkurmay, darbe suçlamasıyla yargılanan muvazzaf askerlerin görevlerinin başında olduğunu açıklamış, Balyoz sanıklarından Tuğgeneral Gürbüz Kaya’nın Hantepe’de gösterdiği kahramanlığa da dikkat çekmişti. Bu açıklamadan birkaç saat sonra Kaya’nın da aralarında olduğu 102 kişi hakkında yakalama emri çıktı

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link;Dagdaki-kahraman-a-yakalama-emri---_154282.html)

Darbe suçlamasıyla yargılanan muvazzaf askerlerden bazılarının 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Yüksek Askeri Şura’da terfi alıp alamayacakları tartışma konusu olmuştu. Dün haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenleyen Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bu tartışmaya açıklık getirdi:

“Devam eden yargı sürecinde adı geçen Türk Silahlı Kuvvetleri personeline nasıl bir işlem yapılacağı, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nun 65’inci maddesinde yazılıdır. Bu kanun gizli değildir. Her yerde bulunup okunabilir. Çok net olan bu kanun okunmadan yapılan yorumlar ve ortaya atılan iddialar gayri ciddidir. Yasadaki sınırlamalar dışındaki tüm diğer konular, Yüksek Askeri Şuranın takdirinde olan konulardır.”

Gürak konuşmasında TSK’nın sanık bile olsalar tüm personelinin görevinin başında olduğunu da söyledi ve Balyoz sanıklarından 3. Taktik Piyade Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya için de isim vermeden övgü dolu sözler sarf etti: Hakkari Çukurca Hantepe’deki terörist saldırı sonrasında haberi alan Tümen Komutanı ve Tugay Komutanı, çatışma çıkan bölgeye helikopterle inmek istedi. Ancak sıcak temas devam ettiği için bunu yapamayarak, her türlü riski göze alarak olay yerindeki personele karadan ulaştı. Bu olayda da görüldüğü üzere, yargı sürecinde sanık bile olsalar, bazıları tarafından masumiyet karinesi ayaklar altında çiğnenerek suçlu olarak gösterilseler dahi bütün bu şartlar altında bile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün personeli görevinin başındadır. Bizim için vatan, şeref, dürüstlük, vazife ve sevgi her şeyin önündedir.”

veyselbakan
24-07-2010, 10:21
işte kardeşlik sana bu yüzden araya girme dedim dağda adam pkk ile mi uğraşacak yoksa olur olmaz karalamalarla mı uğraşacak neticede o bir insan oda allah kulu bir robot değil!!!

tamer41
24-07-2010, 10:28
benim sözüm tsk yı karalayıp orduyu ayaklar altına almak isteyenlere benim savunduğum dağda gözünü kırpmadan vatanını düşünerek merminin üzerine giden askere hakaret edene benim sitemim gece sıcak yataklarında horul horul uyurken orada yaz kış demeden ordusunun başında vatan sevgisi ile mücvadele eden komutanları bilir bilmeden karalamaya çalışanlara o yüzden mümkünse sen araya girme!!

dostum o bahsetiğin görevi bizde yaptık bizde mermilerin önüne atladık canımız pahasına vatanımız için ne gerekiyosa yaptık ve farkındaysan vatani görevini yaparken şehid olan askerlerimiz var bizim gibi vatan evlatları ama mevzu bahis olan bu kendini merminin önüne atıp şehit yada gazi olanlar değil gelen pkk saldırısını bilip elini kıpırdatmayan kendi heronlarımızı bile düşürmek isteyen kendince planlar yapan askerimize komutanlık yerine kışlanın içinde başka işler yapan mason yada masonların uşaklarına bunu ayırd edemiyosun merminin önüne atlayan askere laf edenin dili çamur olsun ağzından düşsün sözümüz askerlik yerine aklınıza ne gelirse yapan satılmışlara. referandumla ilgili hoşunuza gitmeyecek bir yazı
CHP'li Erdem'den şok referandum çıkışı!
Referanduma sunulacak "anayasa değişikliği" paketi için 'hayır' kampanyası yürüten CHP, Anayasa Mahkemesi'nin düzenlemeyi küçük rötuşlar dışında onaylaması karşısında zor durumda kaldı.

ERDEM: YÜZDE 60 EVET OYU ÇIKACAK

Parti kulislerinde, "Vatandaşa 'hayır' deyin diyoruz ama elimizde bu öneri için bir gerekçe yok. 'Hayırda hayır vardır' demekle bu iş olmaz." görüşleri dile getiriliyor. CHP'de uzun süre genel başkan yardımcılığı yapanAnkaraMilletvekili Eşref Erdem de, 'hayır' kampanyasının partiye zarar vereceği görüşünde. Erdem, "Muhtemelen yüzde 60 civarında 'evet' oyu çıkacak. Kendimizi zor durumda bırakacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Alınan bilgilere göre, pakete 'evet' oyu vermenin birçok gerekçesi olduğunu ancak 'hayır' demek için elle tutulur bir neden olmadığını belirten Erdem, "Sadece askeri yargının yetki alanının daraltılması bile 'evet' demek için yeterlidir. Darbecilerin yargılanmasının önünü açan bir madde de varsa bu pakette, 'hayır' demek mümkün değil." ifadelerini kullandı. Paketin önemli reformlar içerdiğinin gizlenemeyeceğini kaydeden Erdem, CHP'nin referandumu, 'Tayyip Erdoğan için güvenoylaması' noktasına getirmeye çalıştığına da dikkat çekerek, "Muhtemelen yüzde 60 civarında bir 'evet' oyu çıkacaktır. CHP'nin söylemine göre bu da Erdoğan'ın halkın yüzde 60'ı tarafından beğenildiği anlamına gelecektir. Kendi kendimizi zor durumda bırakacağız." değerlendirmesinde bulundu. Erdem, referandumda oyunun büyük ihtimalle 'evet' olacağını da söyledi.

CHP'de 'ayrılık' görüntüsü vermek istemeyen bazı isimler, partilerininreferandumkampanyasına yönelik itirazları konusunda seslerini şimdilik yükseltmiyor. Parti kulislerinde, "Çok güvendiğimizAnayasa Mahkemeside paketi bu haliyle onayladı. Demek ki mevcut düzenleme hukuka aykırı değil." görüşü oluşmaya başlarken, 'hayır' kampanyası için elde makul gerekçeler olmadığını belirtiyor.

CHP'de üst düzey yöneticilik yapmış bir başka isim, "Bugüne kadar Anayasa Mahkemesi'nin her kararını hukuka uygun görüyorduk. Biz 'hayır' diyerek mahkemenin kararının yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu söylem halka inandırıcı gelmez" derken, şöyle devam ediyor: "Mahkeme'ye iptal başvurusu yaptık ve başvurumuz reddedildi. Mahkemenin kararı sonrası yapmamız gereken şey, ya 'Mahkeme endişelerimizi giderdi' diyerek tavrımızı 'evet' olarak değiştirmekti ya da en azından referandumda tarafsız kalmayı tercih etmeliydik. Vatandaşı 'hayır' oyu verme konusunda ikna etmek zor."

tamer41
24-07-2010, 10:35
Yazı Boyutu: 12 14 16

Abdurrahman Dilipak - Vakit
[email protected] 2010-07-24

--------------------------------------------------------------------------------

HADİ CHP!

Kılıçdaroğlu, “YÖK’ü kaldıralım, İç Hizmet Kanunu’nun 35. Maddesini değiştirelim ve Büyükanıt hakkında yasal işlem yapılsın” diyor.
Akıllı ya, derdi başka, aslında “hadi yap da görelim” demeye getiriyor sanki.. Ama gerçekten de sözünde duracaksa Türkiye’nin önünde tarihi bir fırsat var demektir.. İktidar bu çağrıyı ciddiye almış gözüküyor. Bırakalım bu işin şanı, şerefi CHP’nin, Kılıçdaroğlu’nun olsun, ama önce Türkiye bu kamburdan, bu Türkiye’yi “yarı askeri bir rejim” görüntüsünden kurtarsın..
Madem öyle, buyurun bu yasa değişiklikleri ile ilgili öneriyi siz getirin Meclis’e.. Hani AK Parti buna karşı çıkarsa o zaman sıkıştırırsınız köşeye.. O zaman “ikiyüzlü” olduğunu söylersiniz.. CHP böyle bir teklifle gelirse Hükümetle TSK da karşı karşıya gelmemiş olur..
Kılıçdaroğlu şecaat arzedeyim derken, “suçüstü” oldu aslında.
Bu yasa maddesi değişecek değişmesine de, bugüne kadar değişmedi ise bunun sebebi CHP engeli.. Bu anayasa değişikliği esasen derin güçlerin yargı üzerindeki vesayetini kaldırarak siyasi engellemenin sona erdirilmesini sağlamak..
Kılıçdaroğlu bu tezinde samimi ise derhal kanun tasarısını masaya koyması gerek. Eğer iktidar bu süreci engeller, savsaklarsa söz veriyorum, bu değişiklik yapılana kadar her fırsatta onları eleştireceğim..
35. Madde üzerinde konuşmak kolay, buyurun icraatınızı görelim..
CHP’liler akıllarınca hükümetle TSK’yı karşı karşıya getirip üç mum yakıp seyrine bakacaklar.. Erdoğan’ı mayınlı tarlada top oynamaya çağırıyorlar..
Tarihi bir fırsat, bu madde, 12 Eylül’e gerekçe yapılmıştı. Madem CHP hemen Anayasa Mahkemesi’ne koşmayacak, hemen bu maddeyi gündeme alalım. Yapılacak şey bu maddeyi yasa metninden çıkartmak ve buna dayalı İç Hizmet Yönetmeliği’ni değiştirmek..
Buyurun YÖK konusunda da öneriniz varsa getirin. YÖK’ü kaldırmak kolay, önemli olan onun yerine ne koyacağınız.. Bu da ciddi bir çalışma gerektiriyor ve yine bu sorunun çözümü için, bu anayasa paketinin onaylanması gerekiyor..
YÖK Başkanı, daha ilk günden ana görevinin YÖK’ü yok etmek olduğunu söyledi. İktidarın YÖK’ü savunduğunu görmedim ben.. Bu anayasa reformu, YÖK’ü başımıza bela edenlerin rejim üzerindeki vesayetini sonlandırmak isteyenlerin çabasının ürünü. Kimsenin YÖK’e karşı çıktığı yok..
Kılıçdaroğlu habire konuşuyor.. Bahçeli ile birlikte Başbakan’ın bir şiir okurken ağlamasına takmışlar.. İkisinin de göz pınarları kurumuş.. Vicdanları nasırlaşmış adamlar bunlar.. Kılıçdaroğlu, bombalanarak, süngülenerek öldürülen akrabaları için bile ağlayamayan bir adam.. Bu cinayetin kurbanı olan bir adam, bu cinayetin sorumlularının davasını sürdürüyor.. Celladını alkışlayan bir adamdan ne beklersiniz ki!
Kılıçdaroğlu’nun CHP’liliği, aslında MHP’nin CHP’ye yakınlaşması kadar garip. Mumcu’nun eşinin CHP’li olması, Ceyhan Mumcu’nun İP’li olması kadar garip..
CHP ve MHP’li yöneticiler TSK’daki yolsuzluklar ve usulsüzlükler, darbe planları, Ergenekon konusunda çıkıp doğru düzgün bir açıklama yaptılar mı? Hani mızrak çuvala sığmadığı zaman laf olsun kabilinden yarım ağız birkaç şey söylediler.. O kadar..
Şimdi bu CHP mi çıkıp, 35. Madde konusunda hükümeti eleştirecek?. İç Hizmet Yönetmeliği’nin değiştirilmesini isteyecek. Bu işin ciddiyeti ve samimiyeti nerede?.
Büyükanıt üzerinden aslında “Dolmabahçe mutabakatı” iddiasına gönderme yaparak, biraz da, aba altından sopa göstererek “Hadi konuşsana” demeye getiriyor..
CHP ve MHP’liler ne kadar çok konuşursa o kadar iyi. Bahçeli konuşabildiği kadar konuşsun. Canan Arıtman da.. Aslında iyi oluyor.. Bunlar ne kadar çok konuşursa, referandumdaki başarı oranı o kadar yükselir. Canan hanım konuşmazsa Baykal konuşsun, konuşacak kimse yoksa Kılıçdaroğlu konuşsun.. Aslında sussalar da, konuşsalar da değişecek bir şey yok..
Bahçeli’nin öfkeli sözleri, ses tonu, jesti, mimikleri her şeyi anlatmaya yetiyor..
Bir zamanlar “4 Beyaz’dan sakının” diye bir espri vardı. Şimdi buna bir yenisi eklendi: Anneler çocukları korkmasın, ahlakı bozulmasın diye kanal değiştiriyorlarmış bazı politikacılar konuşurken..
“Biz bu hale nasıl düştük” diye hayıflananların “bu kadar cahilliğin, adap yoksunluğunun ancak eğitimle mümkün olabileceğini” bilmeleri gerek.. Tabii “toplumun önderleri” böyle davranınca kim ne yapmaz ki! Bitirim kahvehanelerindeki küfürbazların yarenlikleri de zaten böyle bir şey.. “Sokak ağzı” ile “siyaset ağzı” birbirine karışınca, insan bazen fark edemiyor, “kim kimdir” diye.. Hakaret, meydan okuma, diklenme, kabadayılık.. Birileri piyasada, siyaset ve ideolojik arenada bu dili hakim kılmaya çalışıyor. Zaten terör bu kaynaklardan beslenerek bu günlere geldi..
Belki önce bu zihniyet ve bu zihniyetin mensuplarından kurtulmak gerek.
Ama onları da anlamak gerek. Bir yandan kötü bir şekilde deşifre oldular. Derin gerçeğin deşifre olması ile suçüstü oldular.. Öte yandan her gün biraz daha eriyorlar. Öfkelerinin asıl sebebi bu olsa gerek. Suçluluk psikolojisi içinde ne yaptıklarını bilmiyorlar belki de..
Ama Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısı tarihi bir fırsat. CHP meydan okuyunca, MHP de darbelere karşı meydan okuma atağına kalkıştı.. AK Parti için, 7 aydır, Erdoğan’ın masasında önce uygun bir konjonktür, sonra da referandumu bekleyen 35. Madde değişikliği için BDP de “evet” dedi. Şahin de sürece destek verdi. Daha önce EMASYA’yı yürürlükten kaldırarak bu yönde ciddi bir adım atan iktidarın ise şimdi bu konuda muhalefeti beklemeden bir adım atması gerekiyor..
Bu iş geciktirmeye gelmez. Hemen şimdi. Gerekirse Meclis olağanüstü toplantıya çağrılır ve madem bu konuda mutabakat var, hemen birkaç gün içinde bu iş bitirilir.. Böylece zor gibi gözüken bir konu, kolaylıkla çözülmüş olur.. Hani, birilerinin yarın fikrinden caymasına fırsat vermeden bu işin üzerine gitmek gerek..
1961 yılında çıkan bu madde Kenan Evren tarafından 12 Eylül'ün dayanağı olarak gösterilmişti. 28 Şubat sürecinde de darbecilerin referans adresi oldu. . Son olarak Balyoz davasının 1 numaralı sanığı Çetin Doğan, bu maddeyi darbe gerekçesi olarak kullanmaya çalıştı. Bu hukuk ayıbından Türkiye’nin kurtarılması için gün bu gündür.. Bugün aynı zamanda muhalefetin samimiyet ve dürüstlük sınavı olacaktır..
Muhalefet iktidarı, iktidar da muhalefeti beklemesin.. Bir an önce birileri bir adım atsın.. Yasa taslağı hazırsa YÖK meselesi de gelsin Meclis’e bu arada.. Çifte kavrulmuş olur. Bir taşla iki kuş vurmuş oluruz..
Selam ve dua ile..

veyselbakan
24-07-2010, 10:37
TSK'dan 'heron düşürme' iddiasına ilginç yanıt

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, TSK içindeki bazı askeri personelin HERON insansız hava araçlarını düşürmeye çalıştıkları ile ilgili iddialar konusunda, bu konunun basında yer aldığı gibi ne isim, ne rütbe, ne de kimliğini belli edecek hiç bir bilgi olmayan iki belirsiz kişi arasında geçen bir konuşma metni olduğunu belirterek, halen Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın konu üzerindeki delil tespiti işlemleriyle ilgili çalışmasını çok yönlü olarak sürdürdüğünü bildirdi.

Tuğgeneral Metin Gürak, 25 Haziran 2010 tarihinden günümüze kadar yapılan operasyonlarda 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 13 bölücü terör örgütü mensubunun da kendiliğinden teslim olduğunu ifade etti. Gürak, aynı dönemde 19 güvenlik görevlisi şehit, 47 güvenlik görevlisi ve 5 vatandaşın da yaralandığını açıkladı.

11:38 | 23 Temmuz 2010

Genelkurmay (Only the registered members can see the link) Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak (Only the registered members can see the link), TSK (Only the registered members can see the link) içindeki bazı askeri personelin HERON (Only the registered members can see the link) insansız hava araçlarını düşürmeye çalıştıklarıyla ilgili iddialar konusunda, bu konunun basında yer aldığı gibi ne isim ne rütbe ne de kimliğini belli edecek hiçbir bilgi olmayan belirsiz iki kişi arasında geçen bir konuşma metni olduğunu belirterek, halen Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın konu üzerindeki delil tespiti işlemleriyle ilgili çalışmasını çok yönlü olarak sürdürdüğünü bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılan basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, son günlerde bazı basın yayın organlarında TSK içindeki bazı askeri personelin kamuoyunca HERON diye bilinen ve Güneydoğu (Only the registered members can see the link)’da görev yapan insansız hava araçlarını düşürmeye çalıştıklarıyla ilgili iddialara yer verildiğini hatırlattı.

Tuğgeneral Gürak, "Öncelikle bu konu basında yer aldığı gibi ne isim ne rütbe ne de kimliğini belli edecek hiçbir bilgi olmayan iki belirsiz kişi arasında geçen bir konuşma metnin MİT’ten Genelkurmay Başkanlığına 25 Ekim 2007 tarihinde gönderilmesiyle başlamıştır" dedi.
Konuşma metninin Genelkurmay Başkanlığınca incelendiğini ve 26 Ekim 2007 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına gönderildiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, metnin Kara Kuvvetleri Komutanlığına gönderilme sebebinin ise o tarihte İsrail (Only the registered members can see the link)’den kiralanan tek insansız hava aracının Kara Kuvvetlerinin kontrolünde Batman (Only the registered members can see the link)’da konuşlu bulunması olduğunu söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı (Only the registered members can see the link) tarafından 28 Ekim 2007 tarihinde verilen soruşturma emrinin ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından derhal soruşturmaya başlandığını, olayla ilgili olarak aynı gün dinleme kararları alındığını ve soruşturmanın genişletildiğini anlattı.

Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti: "Bugün itibarıyla soruşturmanın uzun sürmesi elbette eleştiri konusu olabilir, ancak soruşturmanın uzun sürmesinde kasıt olduğunu ileri sürmek yanlıştır. Geniş bir yelpazede olayla ilgisi olabileceği düşünülen tüm şahıslar mahkeme kararıyla dinlenecek, ses analizleri yapılacak, kimlikleri tespit edilecek ifadeleri alınarak ve neticede bir sonuca ulaşılacaktır. Bu işlemler ise doğal olarak zaman almaktadır. Ayrıca bu süreçte istihbarat kaynaklarından ilave bilgi talep edilmiştir.

Soruşturmanın Kara Kuvvetleri Komutanlığından Hava Kuvvetleri Komutanlığına aktarılmasının nedeni ise soruşturma kapsamında belirlenen iki askeri personelin Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli olmalarıdır. Nitekim soruşturmayı devralan Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Only the registered members can see the link) Askeri Savcısı da ilave bir takım araştırmalarla soruşturmayı daha da derinleştirmiştir." Ancak konuşma metnin bütün uğraşılara rağmen delillendirilememesi nedeniyle soruşturmada istenilen mesafenin alınamadığını vurgulayan Tuğgeneral Gürak, diğer taraftan soruşturmayı yürüten savcıya 26 Mart 2009 tarihinde gelen bir ihbar CD’sinin incelenmesi neticesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından 19 Şubat 2010 tarihinde verilen yetkisizlik kararından sonra ilgili dosyanın Milli Savunma Bakanlığınca 18 Mayıs 2010 tarihinde görevli savcılık olarak belirlenen Genelkurmay Askeri Savcılığına intikal ettirildiğini kaydetti.
Tuğgeneral Gürak, "Halen Genelkurmay Askeri Savcılığı konu üzerindeki delil tespiti işlemleriyle ilgili çalışmasını çok yönlü olarak sürdürmektedir" diye konuştu.

-"AMİRAL YASAL HAKLARINI KULLANACAKTIR"-
Bazı medya (Only the registered members can see the link) organlarında sürekli olarak adı belirtilen bir amiralin ise o tarihte bulunduğu karargahta insansız hava araçlarıyla ilgili bir görevi olduğunu bildiren Tuğgeneral Gürak, bu amiralin 5 Kasım 2007 tarihinden sonra Ankara (Only the registered members can see the link)’daki Savunma İşbirliği Ofisinde (ODC) ABD (Only the registered members can see the link) ile istihbaratın paylaşımı maksadıyla görevlendirildiğini söyledi. Tuğgeneral Gürak, "Adı geçen amiral elbette bu insafsız iddiaları ortaya atanlar hakkında yasal haklarını kullanacaktır" dedi.

Yine bazı medya organlarında İsrail’den kiralanan HERON insansız hava aracının 14 Temmuz 2008 tarihinde düşmesiyle ilgili çeşitli iddiaların ortaya atıldığını ve bu olayla ilişkilendirilmeye çalışıldığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, o tarihte İsrail’den kiralık olarak alınıp kullanılan HERON insansız hava aracının İsrailli personel tarafından kullanıldığını ve HERON’un iniş esnasında meydana gelen kırım (Only the registered members can see the link) sonucu kullanılmaz hale geldiğini bildirdi.

-"TSK’NIN BÜTÜN PERSONELİ GÖREVİNİN BAŞINDADIR"-
Tuğgeneral Gürak, Hakkari (Only the registered members can see the link) Çukurca Hantepe’deki terörist saldırı sonrasında saldırı haberini alan Tümen Komutanı ve Tugay Komutanı’nın çatışma (Only the registered members can see the link) çıkan bölgeye helikopterle inmek istediğini, ancak sıcak temas devam ettiği için bunu yapamayarak, her türlü riski göze alarak olay yerindeki personele karadan ulaştıklarını belirtti.

Tuğgeneral Gürak, "Bu olayda da görüldüğü üzere, yargı sürecinde sanık bile olsalar, bazıları tarafından masumiyet karinesi ayaklar altında çiğnenerek suçlu olarak gösterilseler dahi bütün bu şartlar altında bile Türk Silahlı Kuvvetleri (Only the registered members can see the link)’nin bütün personeli görevinin başındadır. Bizim için vatan, şeref, dürüstlük, vazife ve sevgi herşeyin önündedir" diye konuştu.
TERÖR (Only the registered members can see the link) YAYILMA EĞİLİMİ İÇİNDE
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bazı il ve ilçe merkezlerindeki olayların, terörün sadece
kırsal alanda değil, yerleşim merkezlerinde de var olduğu ve yayılma eğilimi içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.
Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılan basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, 25 Hazirandan bugüne kadarki dönem içerisinde, terör örgütünün Pervari ile Yüksekova (Only the registered members can see the link) gibi ilçe merkezlerinde gerçekleştirdiği terör eylemlerinin dikkati çektiğini belirtti. Terör örgütünün dağ kadrosundan şehir merkezlerine sevk edilen teröristler ve işbirlikçileri tarafından yapılan eylemlere işaret eden Tuğgeneral Gürak, 14 Temmuz 2010 tarihinde, Yüksekova ilçesinde mesaiye gitmek üzere yaya olarak ilçe merkezinden geçmekte olan bir uzman çavuşun, arkadan silahlı saldırıda bulunulması sonucu şehit edildiğini hatırlattı. Tuğgeneral Gürak, 18 Temmuz 2010 tarihinde de, yine Yüksekova ilçe merkezinde, bölgeye yeni atanan ve birliğine katılmak üzere seyahat eden bir yüzbaşının takip edildiğini, yüzbaşının yolu üzerindeki bir iş yerinin önünde ve yol kenarında bulunan mazgal demirinin altına yerleştirilen el yapımı
patlayıcının infilak ettirildiğini, yüzbaşının ağır şekilde yaralandığını, hayati tehlikesinin devam ettiğini anlattı.
Bu olayların yanı sıra, 16 Temmuz 2010 tarihinde, Siirt (Only the registered members can see the link)’in Pervari İlçe Emniyet Müdürlüğü (Only the registered members can see the link) binasına terör örgütü (Only the registered members can see the link) mensuplarınca, roketatar (Only the registered members can see the link) ve uzun namlulu silahlarla bir saldırı girişiminde bulunulduğunu ifade eden Tuğgeneral Gürak, olayda 5 polis memuru ile seken şarapnel parçaları sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında konuşlu Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı emniyet nöbetçisi 3 erin hafif şekilde yaralandığını kaydetti. Tuğgeneral Gürak, "Bazı il ve ilçe merkezlerinde, özellikle de Yüksekova
ilçe merkezinde, her gün yaşanan sivil itaatsizlik olayları, bir uzman çavuşumuzun şehit edilmesi, bir subayımızın el yapımı patlayıcıyla ağır şekilde yaralanması ve Pervari ilçe merkezinde güvenlik güçlerine yapılan saldırı, terörün sadece kırsal alanda değil, yerleşim merkezlerinde de var olduğu ve yayılma eğilimi içinde olduğunu göstermektedir" dedi.

-YÜKSEK ASKERİ ŞURA-
Yüksek Askeri Şura’nın olağan toplantısının 1-4 Ağustos 2010 tarihlerinde yapılacağını da hatırlatan Tuğgeneral Gürak, şöyle devam etti:
"Devam eden yargı sürecinde adı geçen Türk Silahlı Kuvvetleri personeline nasıl bir işlem yapılacağı, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel
Kanunu’nun 65’inci maddesinde yazılıdır. Bu kanun gizli değildir. Her yerde bulunup okunabilir. Çok net olan bu kanun okunmadan yapılan yorumlar ve ortaya atılan iddialar gayri ciddidir. Yasadaki sınırlamalar dışındaki tüm diğer konular, Yüksek Askeri Şuranın takdirinde olan konulardır

veyselbakan
24-07-2010, 10:39
doğmamış çocuğa don biçmek isteyenler er yada geç bu yaptıklarının hesabını vereceklerdir,!!!!!!

tamer41
24-07-2010, 10:39
dizi oyuncusuna zorla senet imzalatmışlar
Askere gitmemek için sahte çürük raporu alan dizi oyuncusuna zorla senet imzalatmışlar...

GARİBAN ÇOCUĞU ŞEHİT OLSUN SEN SAHTE RAPOR PEŞİNDE KOŞ!

Sahte çürük raporu çetesi iddianamesinin ek klasörlerinde, ‘Türk Malı' isimli dizide ‘Yarcan' karakteri ile tanınan oyuncu Sinan Çalışkanoğlu'na zorla senet imzalattırıldığı ortaya çıktı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok'un bir numaralı sanık olduğu 'Sahte Çürük Raporu Çetesi' iddianamesinin ek delil klasörleri avukatlara dağıtıldı. İddianamenin ek klasörlerinde, 'Türk Malı' isimli dizide 'Yarcan' karakterini canlandıran oyuncu Sinan Çalışkanoğlu'na zorla senet imzalattırıldığı ortaya çıktı.

OYUNCUYA ZORLA SENET İMZALATMIŞLAR

Sahte çürük raporu soruşturmasında örgüt üyeleri sinema oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu'ndan çürük raporu için 45 bin lira aldıkları ancak Çalışkanoğlu'nun yeni bir dizide oynamaya başlaması üzerine 60 bin lira daha istedikleri iddianamede yer almıştı.

SANIK TEPE: “İMZALA LAN SENETLERİ..."
Oyuncuya zorla senet imzalatma ek klasörlerde yer alan örgüt üyesi Murat Tugay Tepe ile Aydoğan Özmekik arasındaki telefon görüşmelerine de yansıdı.

M.T. : G. başı oynuyordu.Konuşup durma dedim.İmzala lan senetleri dedim senetleri aldım.

A.Ö. : İyi yapmışsın abi ya...

M.T. : Abi o....ç. bunlar.Oyuncular varya tam bir tehlike ya.

A.Ö. : O gün artist artist konuşuyor lan senin işin hallolmuş versene ya senin paranda var.

M.T. : Hemen imzaladı. Oyun mu oynuyoruz lan dedim.Nefes alıyorsun burada dedim.Nasıl hastanede karı gibiysen burada da öyle olacaksın karşımda dedim SAVCI: “ZORLA SENET İMZALATTIĞINIZ AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR" Örgüt üyelerinin Çalışkanoğlu'nu tehdit ederek zorla senet imzalattırdıkları savcının değerlendirmesinde de yer aldı.Savcı Hikmet Usta'nın, örgütün iki numaralı sanığı Tepe'nin ifade tutanağında ‘Telefon görüşmelerinizde açıkça Sinan Çalışkanoğlu'na parayı ödemesi için baskı ve cebir uygulayarak zorla senet imzalattığınız görülmektedir." değerlendirmesi yaptığı görüldü.

Tepe ifadesinde oyuncu Çalışkanoğlu'ndan senet almadığını, baskı ve şiddet uygulamadığını ifade etti.

tamer41
24-07-2010, 10:51
lav silahınada boru demişlerdi hemde metin gürak değil gkb , oğlu pkk lı biri ile dost kiimbilir karıkız ayaklarından dolayımıdır bilinmez , filistin topraklarında yahudilerin ağlama duvarında bir yahudi ile sarmaş dolaş belki de mason tsk mensubu rütbeli gkb ilker başbuğ

tamer41
24-07-2010, 10:58
Tuğgeneral Gürak, "Bu olayda da görüldüğü üzere, yargı sürecinde sanık bile olsalar, bazıları tarafından masumiyet karinesi ayaklar altında çiğnenerek suçlu olarak gösterilseler dahi bütün bu şartlar altında bile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün personeli görevinin başındadır. Bizim için vatan, şeref, dürüstlük, vazife ve sevgi herşeyin önündedir" diye konuştu.
o zaman niye hala şehit haberleri duyuyoruz pkk sene arayla değil gün arayla saldırıp onlarca askerimizi bi yerde bi onlarcasını diğer yerde ve hatta bi onlarcasını bir başka yerde şehit düşürmedimi bu saldırılarının hep birbiri ardına olması ve bunlara hiç bişey yapılamamış olması düşündürücü değilmi sen 7 şehit verirsin karşıdan 50 kelle alırsın kabul sen 10 şehit verirsin pkk dan 33 kelleyi bedeninden ayırırsın o da kabul ama yok sen kimseyi vurmuyosun(özellikle vurmuyosun kelşimesini kullandım çünkü istihbarat gelmesine rağmen vur emri vermeyen tsk rütbelisini, ona bu pislikleri şimdi vurmayacazda ne zaman vuracaz diye serzenişte bulunan albayın kafasını duvarlara vurduğunu hatırlayalım) habire bizden şehit veriyosun sen ne yapıyosun gulu gulu dansı vatanın bölünmesi için çeşitli entrikalar çeviriyosun görevini yap görevini bırak siyaseti siyasetçiler yapsın beğenmezsen sandıkta verirsin cezasını herkes görevini yapsın yapacak

veyselbakan
24-07-2010, 11:01
tamer sencede ilginç değilmi her gün şehit verme olayları ne hikmetse kürt açılımı diyerek herşeyi eline yüzüne bulaştıranlardan sonra dahada artmadımı acaba??????

veyselbakan
24-07-2010, 11:02
lav silahınada boru demişlerdi hemde metin gürak değil gkb , oğlu pkk lı biri ile dost kiimbilir karıkız ayaklarından dolayımıdır bilinmez , filistin topraklarında yahudilerin ağlama duvarında bir yahudi ile sarmaş dolaş belki de mason tsk mensubu rütbeli gkb ilker başbuğ
şu anda görevde olan türkiyenin genelkurmay başkanına hakaret ettiğinin farkındamısın yoksa birileri sna bu hatırlatmayı yapsın diyemi bekliyorsun!!!

tamer41
24-07-2010, 11:03
hani neden elini kolunu kıpırdatan yok nerde senin gkb ın siyaset yapıyodur muhakkak yada yahudi dostlarının birinin yanındadır

tamer41
24-07-2010, 11:06
hakaret yazımın neresinde söylermisin kimbilir belkide mason demek hakaretmi bence kesinlikle hakaret yok ama senin ve senin gibi düşünenlerin çok iii bildiğiniz bişey var tevekkeli chp nin destekçisi değilsiniz onlardan öğrenmişsiniz hemen tehdit sıkıştığın yerde laf yetiştiremediğin yerde saldır co pozisyonları

tamer41
24-07-2010, 11:12
bu ülkenin vatandaşlarının oyları ile seçilmiş BAŞBAKANA CUMHURBAŞKANI na saldırmak hakaret etmek serbest ve mükafaatlı TSK mensubumudur yahudi dostumudur ortağımıdır nedir bilinmez kişiler hakkında zan bildir düşünceni söyle suç saldır cooo saldır coo yazımda birine hakaret olduğunu birisi isbat etsin bırakıyorum bu işleri ama herkes kendi yaptığı hakaretlerden dolayıda çıkacak forumda bütün hakaret yazılarını tek mesajda toplayacak ve insanlardan özür dileyecek varmısın

tamer41
24-07-2010, 11:15
tamer sencede ilginç değilmi her gün şehit verme olayları ne hikmetse kürt açılımı diyerek herşeyi eline yüzüne bulaştıranlardan sonra dahada artmadımı acaba??????
nedemek herşeyi eline yüzüne bulaştırmak

toycan
24-07-2010, 11:16
hani neden elini kolunu kıpırdatan yok nerde senin gkb ın siyaset yapıyodur muhakkak yada yahudi dostlarının birinin yanındadır
hep söyamgeldi mi okuyor gelmedimi cevap bile yok son olaydan sonra davudoğlunun israiliden görüşme talebi isteyip neler görüştüğünü bilemediğimiz konuları sana haber vermişlerdir tamer kardeş ama halk israil dış işlerinden öğrendi bundan haberin olsun görüşmenin detaylarını senden alırız artık bu arada tayibbeyin kuşadısında neden israilliye calıştığı istanbulda da calata bortu niye başkalarına şans tanımadan yine aynı israilliye verdiği bize yetirilen gdu lu ürünleri neden okadar mücadeleden tepkiden sonra bile aynı israilliyi korumak için yiyeceklerin üzerine bunlar gdo lu ürünler ibaresinin yazılmamasını önlemsinin sebeplerini civanım delikanlı recep bey adına cevaplarsan sana teşekkürü bir borc bilir bizi aydınlatmandan dolayıda ayrıca teşekkür edeceğim ve durmak yok yola devamı ilke edineceğim deveyi dikenide unutmayacağım

veyselbakan
24-07-2010, 11:21
nedemek herşeyi eline yüzüne bulaştırmak
ya bana kalkıp laf ebeliği yaparak beni çileden çıkartma jo co diye yazdığın sözleri aynen sana iade ediyorum kendini aklamak için de konuştuğun usluba dikkat et bir tane hakaret ettiğiğm cümle varmı diye atıp tutuyorsun şu forma üye olduğundan beri seninle aynı fikirde olmayan insanlara saldırıp hakaret ediyorsun aklını başına al adamın canını sıkma:mad2::mad2::mad2::mad2::devilprv::devilprv::devilprv:

gacvokem
24-07-2010, 11:23
Böyle ucuz bir demegoji,böyle basit bir hareket,böyle tribünlere oynamak olamaz.Resmen Türk halkını aptal yerine koyuyor.Sen otuz sene önce ölenlere timsah gözyaşı dökeceğine asıl şehitlerimize ağla.Daha yeni altı tanesini şehit ettiler.Nedense şimdiye kadar hiç bir askerimizin arkasından ağladığını göremedik.Ama iş siyasi rant'a gelince ülkücününde,solcunun'da arkasından ağlayıp ölen teröristlerin anneleride ana deyip sömürmesini biliyorsun.Neden paketteki diğer maddeleri ve getirceği sonuçları açıklayamıyorsun.Getirip getirip anayasa değişikliğini 12 eylüle bağladın.Ama halkımızın büyük bir çoğunluğu bu salatayı yemiyor artık.
usta bu söylediklerine katılmamak mümkünmü:present:

gacvokem
24-07-2010, 11:26
bu ülkenin vatandaşlarının oyları ile seçilmiş BAŞBAKANA CUMHURBAŞKANI na saldırmak hakaret etmek serbest ve mükafaatlı TSK mensubumudur yahudi dostumudur ortağımıdır nedir bilinmez kişiler hakkında zan bildir düşünceni söyle suç saldır cooo saldır coo yazımda birine hakaret olduğunu birisi isbat etsin bırakıyorum bu işleri ama herkes kendi yaptığı hakaretlerden dolayıda çıkacak forumda bütün hakaret yazılarını tek mesajda toplayacak ve insanlardan özür dileyecek varmısın
taner 41 milleti germe dostum zaten millet yeterince gergin , burda fikirlerimizi paylaşalım sana dogru gelsede gelmesede saygılı olmalıyız birbirimize ,sen rahatca fikrini yazıyorsan baskasının yazdıgınada saygılı olmalısın, sen bıseyı sonuna kadar desdeklersen, baskasıda baska fıkrı destekler, lütfen saygılı olalım, burda hakaret yazılarını takıp etmıyoz ole bıseyede musamaha yok

wtwt99
24-07-2010, 12:02
dostlar konu 12 eylul çok kaymiş

toycan
24-07-2010, 12:24
dostlar konu 12 eylul çok kaymiş12eylülün ürünleri 12 eylülü teşekkür edeceklerine kendilerinin önünü acanlara küfrediyor yargılamak istiyor darbelerden beslenenler darbe karşıtı ağlıyor recep bey kim için ÜLKÜCÜ pehlivanoğlu için sizinkiler neredeydi recep bey diyorum

Volkan
24-07-2010, 19:00
abuk subuk sebeplerden birbirilerinizi kırıyorsunuz bundan sonra herkez kendi yazılarını forum kurallarını göre yazsın bundan sonra bu siaset konularında fazla esneklik yok. tamer 41 senide daha önceden uyarmıştık süresiz forumdan atıldın.

konuda kapanmıştır.