Orijinalini görmek için tıklayınız : kenan evren : eger evet çıkarsa bir kursun yeter
12 Eylül darbesinin mimarlarından Kenan Evren, darbecilere yargı yolunu açan geçici 15. Madde’nin de içinde yer aldığı anayasa değişiklik paketinin referandumda kabul edilmesi halinde ne yapacağını anlattı… Daha önce CHP'nin teklifi ile günemde gelen, darbecilerin yargılanmasını engelleyen geçiçi 15. Maddedinin, "halk tarafından" kaldırılması halinde intihar edeceğini Ertuğrul Özkök'e açıklayan Kenan Evren, 12 Eylül'deki referandumdan "evet" sonucunun çıkmasını kabul edemeyeceğini belirterek, "Tabancamdaki kurşunlardan biri, her şeyi bitirmeye yeter." demiş.
Hürriyet Gazetesi yazarı Rahmi Turan, Kenan Evren'in, yaklaşık bir yıl önce Ertuğrul Özkök'e söylediği sözleri, birkaç gün önce de Bodrum Yalıkavak'ta yaşayan yakınlarına tekrarladığını aktardı.
SADECE BİR KURŞUN
Evren yakın çevresine şunları şöyle söylemiş: “Ben böyle bir durumu kabul edemem. Tabancamdaki kurşunlardan biri, her şeyi bitirmeye yeter. Sadece bir kurşun! Bumm! Ben, kendi işimi kendim hallederim. Onlara beni yargılama zevkini tattırmam! Hepimizin hakkındaki hükmü tarih verir!”
REFERANDUM İSTEMİŞTİ
Eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 26 Haziran 2009'da Ertuğrul Özkök'e verdiği demeçte, yargılanmak için halk oylaması istemiş ve evet çıkması halinde, bu işi yargıya bırakmadan intihar edeceğini açıklamıştı. Evren, Özkök'e şunları kaydetmişti: Beni yargılamak mı istiyorsunuz? Buyurun gidip halka sorun. Bir referandum yapın. Evren Paşa yargılansın mı diye sorun. Eğer halk 'Evet yargılansın' derse, milletimin önünde herkese söz veriyorum. Bu işi yargıya bırakmam. İntihar ederim. (...) Evet, açık açık söylüyorum. İntihar ederim. Çünkü bu le***le yaşayamam."
sen merak etmem kenan paşa senin bu millete hesap vermenı istemiyen çok insan var sen rahat ol sen yaptıkların cezasını anca öbür tarafata çekersin
kenan evren için kurşuna yazık
inşallah...
ama bir kurşun belki seker sakat falan kalır bence üçbeş tane arka arkaya sıksın tam olsun garanti...
inşallah...
ama bir kurşun belki seker sakat falan kalır bence üçbeş tane arka arkaya sıksın tam olsun garanti...
kenan evren kocadı artık ustam birakı 3-5 taneyi bir tane bile atabilecekmi acaba?
ALLAH ALLAH bizde ne çok infazcı varmış hani insan canı hani islamiyette canı yalnız ALLAH alırdı ne oldu biranda bütün değerler yerle bir bütün hata yapan insanlara kurşun sıkmaya başlarsak memlekette insan kalmıyacak haberiniz olsun
ALLAH ALLAH bizde ne çok infazcı varmış hani insan canı hani islamiyette canı yalnız ALLAH alırdı ne oldu biranda bütün değerler yerle bir bütün hata yapan insanlara kurşun sıkmaya başlarsak memlekette insan kalmıyacak haberiniz olsun
islamda kısas vardır
kursun sıkmayalım o zaman.hadı evet de anayasa degısıklıgıne yargılayalım yargı versın kararı varmısın.ama yo sızın cıkarlarınıza ters gelır.hemende nasıl feryat edıyorsunuz yok ıslamdı yok allah(c.c) tı dıye.ödunuz kopuyor degıl mı?:8[1]:
gacvokem
27-07-2010, 16:54
yav adam memleketi kurtardı zamanında o olmasa ne edecekti memleket, kardeş kardeşi vuruyordu bunları ne çabuk unuttuk ,zamanında az duada almadı ,
yav adam memleketi kurtardı zamanında o olmasa ne edecekti memleket, kardeş kardeşi vuruyordu bunları ne çabuk unuttuk ,zamanında az duada almadı ,
"o olmasa" ne olacaktı ustacım?
12 eylülde asayişi berkemal eden güvenlik güçleri neden 11 eylülde asayişi sağlamadı? neden 10-9-8 de sağlamadı...demekki orada güvenlik zaafı vardı...yada birileri bişeylerimi bekledi kimbilir?...
kardeş kavgasını önleyemeyecek güçtemiydi güvenlik güçleri? değildi...12 eylülde herkes gördü gücünü...ama bu gücü daha evvelinde kullanmadılar... ayrıca kardeş kavgası gerçekten kardeşlerin kavgasımıydı yoksa dış desteklimiydi? tabi uzar gider bu mesele... çok can yandı, çok kan aktı vesselam...ateş düştüğü yerri yaktı sonuç olarak...inşallah eden bulur...iyilikse iyilik, kötülükse kötülük...
selametle...
"o olmasa" ne olacaktı ustacım?
12 eylülde asayişi berkemal eden güvenlik güçleri neden 11 eylülde asayişi sağlamadı? neden 10-9-8 de sağlamadı...demekki orada güvenlik zaafı vardı...yada birileri bişeylerimi bekledi kimbilir?...
kardeş kavgasını önleyemeyecek güçtemiydi güvenlik güçleri? değildi...12 eylülde herkes gördü gücünü...ama bu gücü daha evvelinde kullanmadılar... ayrıca kardeş kavgası gerçekten kardeşlerin kavgasımıydı yoksa dış desteklimiydi? tabi uzar gider bu mesele... çok can yandı, çok kan aktı vesselam...ateş düştüğü yerri yaktı sonuç olarak...inşallah eden bulur...iyilikse iyilik, kötülükse kötülük...
selametle...
birde o soruyu farklı sorsan osman kardeş neredeydi cemaatler neredeydi sivil inziaatif neredeydi kardeşe kurşun sıkanlar yada biz bukadar aptalmıydık
kursun sıkmayalım o zaman.hadı evet de anayasa degısıklıgıne yargılayalım yargı versın kararı varmısın.ama yo sızın cıkarlarınıza ters gelır.hemende nasıl feryat edıyorsunuz yok ıslamdı yok allah(c.c) tı dıye.ödunuz kopuyor degıl mı?:8[1]:ya islamla allahla ne alamadığınız var beleyen iktidar beslenen siz biz muhalifiz unuttun mu fişleme sırası sizde kan tahlil sırası sizde inşallah uzun ömürlü olurda sonra söylediklerini yutmak zorunda kalmazsın :8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]:
birde o soruyu farklı sorsan osman kardeş neredeydi cemaatler neredeydi sivil inziaatif neredeydi kardeşe kurşun sıkanlar yada biz bukadar aptalmıydık
toycan abi şimdi cemaatler revaçta değilmi? hatta güçlü değilmi?
fethullah gülen cemaatinin gücü küçümsenecek düzeydemi? değil... ama terör bitmiyor değilmi? terör örgütüne giden gençler nasılsa, o zamanki gençlikte öyle aldanmış... haa bu onları masum yapmaz..aslaa.. kimsenin yaptığının yanına kalmaması gerek... demek istediğim cemaatler dernekler cemler bir yere kadar... (evet tesiri çoktur kişinin üzerinde ama her türk evladıda oralara gitmiyor...)
demek istediğim budur...
güvenlik gücüne vurgu yaptım...80 ihtilali planlı programlı bir operasyondur...zemin hazırlandı, zamanı gelincede operasyon başlatıldı... bana 80 ihtilalinin türkiyeye kazandırdıklarını söyleyebilirmisin? yada diğer ihtilal yada darbelerin?
ayrıca hakimiyet nasıl kayıtsız şartsız milletin oluyor? yahu hükümeti seçen biziz...indirende biz olmalıyız ki hakimiyetimizi bilelim...
selametle...
gacvokem
27-07-2010, 21:53
şu anki olan olaylar bana biraz tanıdık geliyor ,hatayda ve diğer illerde olanlar
şu anki olan olaylar bana biraz tanıdık geliyor ,hatayda ve diğer illerde olanlar
bir ara bileciktede de bir kıpırdanma olmuştu bereket versin çabuk toparlandılar... Bu işlerde akıllı hareket etmek çok güç... halk için söylüyorum...bir kere meydana indiğinde, ne tarafa akıyorsa o tarafa gidiyorsun istemesende...sonrada olan oluyor... Şayet meydana çıkmak isteyen arkadaşlar varsa duyrulur... çıkmamalarını tavsiye ederim...
selametle...
kenan evren bu saatten sonra yargılansa ne olacak yargılanmasa neyi değiştirir.ölenleri sönen ocakları geri getirmez.yargılanması için halktan istenen intikam içindir bunu herkes biliyor.bişeylerin intikamını almak için halkın kullanılmasıdır.ihtilallerin ül***e getirdiği bir fayda yoktur.herkesle hemfikiriz sanıyorum. canlar yanmış ocaklar sönmüş hertürlü haksızlıklar olmuştur.birde şöyle düşünün.dış güçlerin uyguladığı kardeş kanı senaryosunun bitirilmesi gerekmiyor muydu.batmış bir devletten kim fayda sağlayabilir.şimdi burada kaçımız bu yazdıklarımızı yazabilecektik.darbe sanucusu falan değilim yanlış anlaşılmasın.ama bu kanın durması için kenan değil ahmet mehmet birileri gelip bunu yapacaktı.şimdi onu yargılayıp asalım.elimize ne gececek.
toycan abi şimdi cemaatler revaçta değilmi? hatta güçlü değilmi?
fethullah gülen cemaatinin gücü küçümsenecek düzeydemi? değil... ama terör bitmiyor değilmi? terör örgütüne giden gençler nasılsa, o zamanki gençlikte öyle aldanmış... haa bu onları masum yapmaz..aslaa.. kimsenin yaptığının yanına kalmaması gerek... demek istediğim cemaatler dernekler cemler bir yere kadar... (evet tesiri çoktur kişinin üzerinde ama her türk evladıda oralara gitmiyor...)
demek istediğim budur...
güvenlik gücüne vurgu yaptım...80 ihtilali planlı programlı bir operasyondur...zemin hazırlandı, zamanı gelincede operasyon başlatıldı... bana 80 ihtilalinin türkiyeye kazandırdıklarını söyleyebilirmisin? yada diğer ihtilal yada darbelerin?
ayrıca hakimiyet nasıl kayıtsız şartsız milletin oluyor? yahu hükümeti seçen biziz...indirende biz olmalıyız ki hakimiyetimizi bilelim...
selametle...osman kardeş sonuna kadar haklısın ama ogünleri yaşamış biri olarak son tahrikleride gören biri olarak şunun hakkını vermek lazım ya asker ihtilal yapmasaydı daha nekadar insan öleçekti kim hesaplıyabilir veya hesapını kim verirdi sence malum hükümet hesaplaşma için gelmeseydi bir ara söz verdiği gibi recep bey hepimizin başbakanı olsaydı veya gül hepimizin cumhuru olsaydı gavurun yada partililerin haklarını düşündükleri gibi hepimizi kucaklasalardı bundan hepimiz kazançlı çıkardık bizim detimiz bu o olmalı diye düşünüyorum
ülkemizin bu hale getirilmesi düşüncenize katılıyorum ama lütfen bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış kişilere karşı daha saygılı ifadeler kullanalım... ....
sen bu kadar cemaatlere gıcık olduğuna göre sende onların içinden geldin onların okulundan yetiştin belki cocuğun varsa onlarda onların okulunda hatta halada onların içindesin belki etrafındakilerin hepsi AKP li hatta cemaatlerin önce gidenlerindensin.:8[1]:
Senin cemmatlere bu kadar kafayı takacağına neden hindu tarikat larına mısyonerlere gıgın cıkmıo neden bunlara prım veren ananın bacının başındaki başörtüye çağadışı geri kalmış diyen cağdaş yaşammmış die dernek kurup İslam düşmanlığı aşılayan Namaz kılmasınlar Bale yapsınlar diyen kişilere gıgın cıkmıo. Neden sizi çağdaşlaştıracaz die senın aile terbiyenı yok edip anana babana karşı gelmeni Türk örf ve Adetlerini yok edenlere neden gıgın çıkmıo. NEden Türkiye için yıkıp yakan millet diyenleri bünyesı altında savunanaları onları şakşaklayanları görmuon kınamıon. Yaşadığı illeri kötü gösterip askeri kötü gösteren çarşaflıyı turbanlıyı kötü gösteren bunları laıklık düşmanı diye gençlerin kafalarını dolduran toplum içinde zengin fakir diye ayrım yapanları nıye kınamıyon.
Varsa yoksa Cemaatmiş. Hiç gidip batınmı istanbul Taksimde ne oluyor bitiyor kızlar bir içki parasına vucutlarını satıyor bara girebilmek için beş para etmez insanlarla dolaşıyorlar modernlik bu ya bunlara cıt yok avrupalıyız ya ne olacak 16-17 yaşımndaki kızların gizli p orna cekimleri olmuş ne olmuş bunlar olağan şeyler modern olacaksan bunlar olacak. (Sen şimdi buna karşılık dersın cemamtler 3-4 tane hanım alan var biz bunları körü körüne senın gibi savunmuyoruz)
Sizin çağdaş yaşammış bilmem ne derneğiymiş vesayreymış gibi derneklerinde yetişen gencler bilmedikleri yabancı mısyonelerin tarikatlarında ama bunlara cıt yok.
Sen İslam dini olmasaydı bu Ülkede yiyecek ekm ek dahi bulamazdın git bak bakalım senın mısyonerlerın arasında yetişen gecnler bir savaş cıksın hemen avrupaya kaçarlar arkalarına bile bakmazlar.
Sen halşa yok cematmış vesayreymış tuttur dur. Zamanında erbakan Memurlara yuzde 50 zam verince erbakandan iyisi babası yoktu valla aynısı tayyip yapsa 2 nci fatih dersiniz.
sen bu kadar cemaatlere gıcık olduğuna göre sende onların içinden geldin onların okulundan yetiştin belki cocuğun varsa onlarda onların okulunda hatta halada onların içindesin belki etrafındakilerin hepsi AKP li hatta cemaatlerin önce gidenlerindensin.:8[1]:
Senin cemmatlere bu kadar kafayı takacağına neden hindu tarikat larına mısyonerlere gıgın cıkmıo neden bunlara prım veren ananın bacının başındaki başörtüye çağadışı geri kalmış diyen cağdaş yaşammmış die dernek kurup İslam düşmanlığı aşılayan Namaz kılmasınlar Bale yapsınlar diyen kişilere gıgın cıkmıo. Neden sizi çağdaşlaştıracaz die senın aile terbiyenı yok edip anana babana karşı gelmeni Türk örf ve Adetlerini yok edenlere neden gıgın çıkmıo. NEden Türkiye için yıkıp yakan millet diyenleri bünyesı altında savunanaları onları şakşaklayanları görmuon kınamıon. Yaşadığı illeri kötü gösterip askeri kötü gösteren çarşaflıyı turbanlıyı kötü gösteren bunları laıklık düşmanı diye gençlerin kafalarını dolduran toplum içinde zengin fakir diye ayrım yapanları nıye kınamıyon.
Varsa yoksa Cemaatmiş. Hiç gidip batınmı istanbul Taksimde ne oluyor bitiyor kızlar bir içki parasına vucutlarını satıyor bara girebilmek için beş para etmez insanlarla dolaşıyorlar modernlik bu ya bunlara cıt yok avrupalıyız ya ne olacak 16-17 yaşımndaki kızların gizli p orna cekimleri olmuş ne olmuş bunlar olağan şeyler modern olacaksan bunlar olacak. (Sen şimdi buna karşılık dersın cemamtler 3-4 tane hanım alan var biz bunları körü körüne senın gibi savunmuyoruz)
Sizin çağdaş yaşammış bilmem ne derneğiymiş vesayreymış gibi derneklerinde yetişen gencler bilmedikleri yabancı mısyonelerin tarikatlarında ama bunlara cıt yok.
Sen İslam dini olmasaydı bu Ülkede yiyecek ekm ek dahi bulamazdın git bak bakalım senın mısyonerlerın arasında yetişen gecnler bir savaş cıksın hemen avrupaya kaçarlar arkalarına bile bakmazlar.
Sen halşa yok cematmış vesayreymış tuttur dur. Zamanında erbakan Memurlara yuzde 50 zam verince erbakandan iyisi babası yoktu valla aynısı tayyip yapsa 2 nci fatih dersiniz.
helal olsun volkan kardes ıste bunlar bunları goremeyecek kadar duz bakıyorlar olaylara.aslında goruyorlarda ıslerıne gelmıyor.ya bu cemaat dedıklerı ınsanların yaptıkları ısler butun dunyadan öduller tebrıkler alıyor.devlet baskanlarının bır suru ust duzey devlet yonetıcısının cocukları bu okullarda okuyor.bu adamlşar delıde bunlar mı akıllı yav.hatta sunu soyleyeyım yıldız tılbenın bır acıklaması var eger ben kızımı bu okulara gondermeseydım sımdı benım gıbı ne yaptıgı ve ne yasadıgı bellı olmayan bırı olacaktı dıyor.bazı seylere objektıf bakmak lazım.ha hıc mı çürük elma yok bunların arasında var tabı.ama istisnalar kaıdeyı bozmaz öyle degılmı.:clap2::
Ben böyle bir durumu kabul edemem. Tabancamdaki kurşunlardan biri, her şeyi bitirmeye yeter. Sadece bir kurşun! Bumm! Ben, kendi işimi kendim hallederim. Onlara beni yargılama zevkini tattırmam! Hepimizin hakkındaki hükmü tarih verir!
ben bu olayı, ABD'nin saddamı idam etmesine benzetiyorum.
Kenan paşa eğer öyle yada böyle yargılanacaksa bu yargı, bu hükümet döneminde yapılmamalı. Kendisine yakışan şekilde,dediği gibi tek kurşun yeter.
Birde o zamanlar ben yeni doğmuşum,tabikide görmedim bu olayları. ama tvlerde ve internette gördüklerime dayanarak şu kanaate vardım. ozamanlar,bu olması gerekiyormuş. Olmuş... Yanlış düşünüyor olabilirim ama bence düşündüğüm şey benim için doğru olandır. :ranger:
zaten günümüzdede darbe olmasada neredeyse olmuş gibi bişeyler dönüyor. Bunun farkına varmayan çok kişi var. olay 30 sene önceki darbecileri yargılamak değil, olay kendi paçasını b0ktan kurtarmak...
veyselbakan
28-07-2010, 14:46
yüzlerce masum insana edilmedik işkence yapılmayan zulüm kalmamış kurunun yanında yaş yansın felsefesi ile kurudan çok yaşlar yanmış gencecik insanlar sadece düşünüyorlar diye yaşları büyütülerek idam edilmişler ben darbe olmalıydımı olmamalıydımı yı tartışmam ama sadece şunu söyleyebilirim sen sağcı sen solcusun sen alevi sen sünnisin sen kürt sen türksün diye kardeşi kardeşi kırdıran kim yada kimler varsa hepsinin allah cezasını versin yaşıanları varsada inşallah can veremesinler başkada bir şey demem!!!!!!!
aslangucu_2002
01-08-2010, 23:37
Haklısın Volkan Abi. :45: :45::45: :present: :present:
cetindeniz
02-08-2010, 02:10
İnsanımıza sabır artık nedir bu siyasetçilerin elinde çektiklerimiz