Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Köşk'te türban' onaylandı
Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Başbakanlık'a türbanla girmek suç değil" Kaçmaz, Köşk'te türbana onay verdi
Kamusal alanda türban" konusunda yargı son sözünü söyledi ve 'evet' dedi. Tartışma, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünissa Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne türbanla girmesiyle başlamıştı. Soruşturmada verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi
Kararı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz verdi.
Şikayetçi Sultan Atıcı, Hayrünissa Gül ve emine Erdoğan'ın "Türkiye Anayasası'na, Türk Ceza Kanunu'na, İnkılap Kanunlarına ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı hareket ettiğini" iddia etmişti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda takipsizlik kararı verilmişti. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, takipsizlik kararına yapılan itirazı değerlendirdi ve reddetti. Gerekçe olarak da, şikayetçi Sultan Atıcı'nın "doğrudan suçtan zarar görmemesini" gösterdi.
Bu kararla birlikte, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Resmi Konutu gibi alanlarda türban giymenin suç olmadığı kesinleşmiş oldu.
Birde üniversitelerde başörtüsünün suç olmadığı anlaşılsa!!!!!!!!:(
saçma sapan bir dava eger başortusu suçsa o zaman sadece köşkte degil her yerde yasak olmalı yok siyasi simge imiş bugun basını orten türk kadının hepsi siyasi takıyor yok soyle baglanacak yok boyle sanane kadın istedigi gibi baglar bunun için sendenmi emir alacak
özcanmert
30-07-2010, 18:53
M.KEMAL ATATÜRK ' ÜN koymuş oldugu yasaklardan biri idi şimdi ise AKP tarafından ayaklar altını alındı bu yasa yazıklar olsun baştakilere :(
demir2768
30-07-2010, 19:37
M.KEMAL ATATÜRK ' ÜN koymuş oldugu yasaklardan biri idi şimdi ise AKP tarafından ayaklar altını alındı bu yasa yazıklar olsun baştakilere :(
ATATÜRK ne yasagı koymuştu açiklarmısın
boyle bir yasakmı varda biz bilmiyoruz bu yasak degil ***fi bir uygulama idi
mustafa kemal atatürkün zamanında böyle kıyafet yoktuki yasak koysun..başın arkasında bir tas,tasın üstünde başı çevreleyen parlak bandana,onun üstünde rengarenk,albenili başörtüsü,suratta bir ton makyaj,alttada vucudun bütün kıvrımlarını gösteren(genç kızlarda özellikle)kot,pantalon yada etek,ve alttada (bu sene moda imiş)uzun topuklu ayakkabılar...
bayindir
31-07-2010, 00:07
arkadaşlar sonunda kacmaz da doğruyu gördü kararını verdi .darısı ötekilere sevgi ve saygılarım ile
ibalaban
31-07-2010, 10:27
Cumhurbaşkanlığı Köşkü artık Büyük Önderimizin Kutsal Değerlerinin Korunduğu Yer Olmaktan Çoktan Çıkmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini AHİM'e şikayet edenler rahat rahat otursunlar türban da taksınlar bir de köşkün önündeki albayrağımızı indirip yerine bir türban taksınlar olsun bitsin. Zaten tüm kadınlarımızın namusu türbana bağlı o da bayrak olsun. İşler ne hale geldi hala türban takıntısından kurtulamıyorlar. Tabi anayasa mahkemesi de ellerinde orduyu da yoluna koydular türban meselesi bir daha ortaya atılacak.
"Türkiye Cumhuriyeti;şeyhler,dervişler,müritler,meczuplar memleketi olamaz."Mustafa Kemal Atatürk
özcanmert
04-08-2010, 11:54
Cumhurbaşkanlığı Köşkü artık Büyük Önderimizin Kutsal Değerlerinin Korunduğu Yer Olmaktan Çoktan Çıkmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini AHİM'e şikayet edenler rahat rahat otursunlar türban da taksınlar bir de köşkün önündeki albayrağımızı indirip yerine bir türban taksınlar olsun bitsin. Zaten tüm kadınlarımızın namusu türbana bağlı o da bayrak olsun. İşler ne hale geldi hala türban takıntısından kurtulamıyorlar. Tabi anayasa mahkemesi de ellerinde orduyu da yoluna koydular türban meselesi bir daha ortaya atılacak.
"Türkiye Cumhuriyeti;şeyhler,dervişler,müritler,meczuplar memleketi olamaz."Mustafa Kemal Atatürk
al bendende okadar kardeşim ellerinden öperim seni
diger arkadaşlarda biraz tarih okusunlar
:45:
:sunglasses2:
Ben akpli değilim ama hangi anyasa ve hangi ordu akpnin elinde türban takmak bu ül***i geriye götürüyor mini etekle gezmek medeniyet oluyor hemi bunu bir açıklasana başınız sıkışırsa ATATÜRK cüsünüz yoksa onuda tanımazsınız TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ yüce TÜRK milletinin emrinde ve TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN bekcisidir ne chpnin ne akpnin ne mhp nin nede herhangi bir kurumu değil
muhsinkilic
04-08-2010, 15:10
yani yasağı Atatürk koyunca doğrumu oluyor
aliharbiye
04-08-2010, 15:32
doğru yasak olursa herkes riayet etmeli bence ATATÜRK'ün bildiği bişey varkı bazı şeylere yasak koymuş akpnin doğru yaptığı ne malum artı zaten denmiş türbanlı ise içeri girme kimse kimsenin evinede zorla girmemeli ve hiç kimse istenmediği yerdede durmamalı girmemelide bu benim şahsi fikrim ama niyet tabiiki çok önemli.
doğru yasak olursa herkes riayet etmeli bence ATATÜRK'ün bildiği bişey varkı bazı şeylere yasak koymuş akpnin doğru yaptığı ne malum artı zaten denmiş türbanlı ise içeri girme kimse kimsenin evinede zorla girmemeli ve hiç kimse istenmediği yerdede durmamalı girmemelide bu benim şahsi fikrim ama niyet tabiiki çok önemli.
köşk kimsenin evi değil ben dini inaçlarım neyi emrederse onu yapıyorum başı türbanlı olanlar bu vatanın evladı değilmi sen kim oluyorsunda kimi kimi kimin evinden koyorsun ben ALLAH a inandığım için ALLAH neyi emrederse onu yaparım senin dinin sana benim dinim bana siz taptıklarımıza tapmazsınız bizde sizin taptıklarınıza tapmayız bir ve tek olan sadece ALLAH tır
aliharbiye
04-08-2010, 15:57
sayın alperen ben bu mesajı sırf bana böyle bir tepki göstermen için yazmadım ayrıca sen ister ateist ol ister atemist, ister istediyine taparsın veya tapmasın bana neki beyefendi herkes kendinden sorumludur her koyun kendi bacağından asılır ben kimseyi kimsenin evden koymuyorum çevremdende bana misafirliğe burka giymiş aileler gelse bile baştacıdır kapım sonsuza kadar açık bide köşke türbanla girmek ayrı allaha inanıp inanmamak ayrı bir şey ben diyorumki eğer ulu önder ATATÜRK köşke türbanla girmenin yasağını koymuşsa girilmemeli ve yasa değiştirilmemelidir köşke gireceksen türbanı çıkar gir haa ben illede türbanla girmek isitiyorum diyorsan o zaman yasak olduğu için girilmemeli diyorum bu kadar basit ve cevap yazacaksan ben şahsen reply yapmıyacam herşeyden önce ne olursan ol NİYET çok önemli kendine iii bak allaha emanet ol...saygılarımla aliharbiye
veyselbakan
04-08-2010, 16:04
konu kapatılmıştır! birbirinizin fikirlerine katılmayabilirsiniz ama saygı duymadığınız ve kavga ettiğiniz sürecede kapanacaktır tebrik ederim:smiles22::smiles22: