PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hurmalı cevizli kurabiye



COEMAR
08-06-2006, 02:18
100 gr. tereyağ
100 gr. beyaz un + 125 gr. tam un + yaklaşık 3 çorba kaşığı kepek
100 gr. esmer şeker
1 yumurta
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karbonat
2-3 çorba kaşığı elma püresi ( Ben küçük bir elmayı azıcık tarçınla yumuşayana kadar pişirdim ve ezdim. Almanya’da yaşayanlar Apfelmus kullanabilirler.)
150 gr. çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış hurma
bir avuç iri dövülmüş ceviz
Hurmaları 4 çorba kaşığı kaynar su ile ıslatın, üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.
Ayrı bir kapta unları, tuzu, kepeği ve karbonatı karıştırın.
Yağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip, özleşene kadar iyice karıştırın.
Unu ve elma püresini dönüşümlü olarak hamura ekleyin ve toplanana kadar yoğurun.
Hamuru streç folyoya sararak, bir saat buzdolabında bekletin. Bu arada hurmaları püre haline getirin ve cevizlerle karıştırın.
Fırını 190 C’ye ısıtın. Hamuru 4′e bölün. Her parçayı 9 X 15 cm. büyüklüğünde açın. Uzun kenara hurmalı püreyi sürün. Diğer tarafını üzerine kapatın ve kenarlarını iyice yapıştırın. Her parçayı bu şekilde hazırladıktan sonra 20 dakika daha buzdolabında bekletin. 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. 5 dakika soğutup, 4′er cm.’lik parçalara kesin.