PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bartholomeos, II. Mahmut'un adını neden ağzına almadı?

zekı62
16-08-2010, 14:15
Bu manastırın tarihinde, onu gönülden seven, destekleyen Osmanlı padişahlarından İkinci Beyazıt, Birinci Selim, İkinci Selim, Üçüncü Murat, Birinci İbrahim, Dördüncü Mehmet, İkinci Süleyman, İkinci Mustafa ve Üçüncü Ahmet'in anılarına dua etmeye geldik. Türkiye'nin, Ortadoğu'nun, insanlığın ve burada bulunan bizleri izlemeye gelen herkesin saadeti, huzuru ve mutluluğu için dua etmeye geldik. Çok inanan, az inanan Ortodoks veya başka mezhep ve dinden olanlar için dua etmeye geldik. Yüce Allah bu kutsal günde, bu kutsal mekanda şükür dualarımızı kabul etsin.''

2. Mahmut'u es geçti
Bartholomeos, Osmanlı padişahlarının birçoğunun ismini sıralayarak, onlara dua gönderirken, özellikle 2. Mahmut'un ismini söylememesi dikkatlerden kaçmadı.

Çünkü 2. Mahmut, dönemin Rum Patriği Gregorius'u, Rus Çarı Alexandr'a gönderdiği mektup ele geçirilince "ihanet" gerekçesiyle Fener Patrikhanesi'nin kapısında asılmak suretiyle idam ettirmişti.

ESES-58
16-08-2010, 15:37
ihanetin cezası heryerde,her şekilde aynıdır.demekki,ortodoks papaz ismini anmayarak ihaneti tasvip ediyor

ss2007
16-08-2010, 15:46
bunların içlerinde zaten intikam ateşi var.bunları buralarda böyle çok rahat konuşturarak önlerini açmak,kolaylaştırmak bana mantıklı gelmiyor.bunlar yanlış işler..

osmann
16-08-2010, 17:06
o kapı o gün bugündür kapalı...Rumlar o kapının önünde bir türk brokrat yada m.vekilini asmadan kapıyı açmamaya ant içmişler... İyi hatırlamıyorum takside çalışıyordum 2003 yada 2004 başı olabilir...balata iş götürmüştüm ortalık çevik kuvvet kaynıyordu...bir kaç çevikkuvvet otobüsü gelmiş...meğer mhp il teşkilatı o kapıyı açmak için yürüyüş yapıp fener patrik binasının kapısına dayanmışlar... :) o zaman işin aslını öğrenmiştim...
bu arada polis olmasa idi kapı mapı kalmazdı orada... ancak bunu allah muhafaza bir işgal olursa ancak yapabilirler... (ee sonuçlarınada katlanmayı göze alarak...)
ayrıca 2.mahmut ne yapsa idi? aferin mi çekecekti? "osmanlılar hainleri asar, otobüs tepesinde çiçekli karşılama yapmaz" diyerek muhalefetin suyuna gideyim biraz... :)
selametle...

kanberoğlu
16-08-2010, 19:35
o kapı o gün bugündür kapalı...Rumlar o kapının önünde bir türk brokrat yada m.vekilini asmadan kapıyı açmamaya ant içmişler... İyi hatırlamıyorum takside çalışıyordum 2003 yada 2004 başı olabilir...balata iş götürmüştüm ortalık çevik kuvvet kaynıyordu...bir kaç çevikkuvvet otobüsü gelmiş...meğer mhp il teşkilatı o kapıyı açmak için yürüyüş yapıp fener patrik binasının kapısına dayanmışlar... :) o zaman işin aslını öğrenmiştim...
bu arada polis olmasa idi kapı mapı kalmazdı orada... ancak bunu allah muhafaza bir işgal olursa ancak yapabilirler... (ee sonuçlarınada katlanmayı göze alarak...)
ayrıca 2.mahmut ne yapsa idi? aferin mi çekecekti? "osmanlılar hainleri asar, otobüs tepesinde çiçekli karşılama yapmaz" diyerek muhalefetin suyuna gideyim biraz... :)
selametle...

Doğru söze ne denir. ancak :present::present::present:saygılar.

kucer06
16-08-2010, 22:06
Ellerine sağlık iyi yapmış.Ama şimdi kendi ülkemizde Türklüğün ritüellerini yerine getirmek suç oldu.Hamdolsun.

osmann
17-08-2010, 23:00
Ellerine sağlık iyi yapmış.Ama şimdi kendi ülkemizde Türklüğün ritüellerini yerine getirmek suç oldu.Hamdolsun.

maalesef öyle oldu kucer abi. hamdolsun u bile farklı manada anlar hale geldik...
düzelir inşallah...
selametle..