Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ‘Şehitler ölmez’ diyen müftüye sürgün

zekı62
17-08-2010, 14:09
Şehit cenazesinde İstiklal Marşı’ndan dizeler okuyan ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyen Bakırköy Müftüsü sürgüne gönderildi

Bakanların ve milletvekillerinin de katıldığı şehit cenazesinde İstiklal Marşı’ndan dizeler okuyan ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyen Bakırköy Müftüsü Uzun, Mut’a müftü yardımcısı olarak atandı. Uzun, kendisini arayan AKP’li vekilin “Keşke görevden alınsaydın” dediğini ileri sürdü.

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen saldırıda şehit düşen jandarma onbaşı Cengiz Sarıbaş’ın 7 Aralık 2009’da Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde bir konuşma yapan Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun’un Mersin’e sürüldüğü iddia edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve çok sayıda siyasinin katıldığı cenaze töreninde Müftü Uzun, İstiklal Marşı’nın 6. ve 7. kıtalarını okudu. Daha sonra da ettiği duanın ardından sözlerini ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye bitirdi. Ne olduysa bu konuşmanın ardından olduğunu anlatan Müftü Uzun, “Ben oradaki insanları teskin etmek için İstiklal Marşımızdan bölümler okudum. Herkesin yüreğine değdi. Ama orada belli insanlar bunu hazmedemedi. AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık beni aradı ve ‘Sen ne yapmak istiyorsun’ diye çıkıştı. Ben kendisine cevap vermedim. Daha sonra beni yüz yüze görüşmek için ofisine çağırdı ama gitmedim. Gitsem daha kötü şeyler olacaktı. Bunun üzerine önce İstanbul Valisi Muhammer Güler’i arayarak beni görevden almasını istedi ama bu olmadı. Bu sefer İstanbul Müftülüğü’nden işi halletmeye çalıştılar onda da başarılı olamayınca bu kez Diyanet İşleri Başkanlığı’na baskı yaptılar ve benim tayinimi gerçekleştirdiler” diye konuştu.

Mersin’in Mut ilçesine müftü yardımcısı olarak atandığını dile getiren Uzun, “Şu anda bana tayin yazısı gelmediği için Bakırköy’de görevimin başındayım. Zaten yasal olarak beni tayin edemezler o yüzden mahkemeye gideceğim yeniden. Daha önce de beni 2002’de Çorlu’ya sürmüşlerdi ama itirazda bulunup hakkımdaki suçlamalardan aklanarak 3 yıl sonra yeniden Bakırköy’e döndüm. Bakırköy’deki 9 yıllık görev sürem dolmadığından zaten tayin kararım usulsuz” dedi.

‘Keşke görevden alsalar’

Yaşananları ‘maalesef gerçek’ olarak nitelendiren Uzun, “Tayin işim ortaya çıktıktan sonra Feyzullah Kıyıklık beni aradı ve ben yapmadım dedi. Bunun üzerine yaptığını ben biliyorum dedim. O zaman bana, ‘gönlünden geçeni sana söyleyeyim mi keşke senin görevine son verseler’ dedi. Ben de, ‘o da olur’ dedim telefonu kapadım” diye anlattı.

umut55
17-08-2010, 14:27
muftu de en son söylediği sözde siyasi b ir soylemi dile getirmiş görevden alınması normal..şehit cenazeleri siyasi şow veya söylem yeri değildir.müftü hata yapmış

kellebekir
17-08-2010, 15:39
mersin cennet gibi yer gelsin en azından hayat biraz daha ucuz

veyselbakan
17-08-2010, 16:19
muftu de en son söylediği sözde siyasi b ir soylemi dile getirmiş görevden alınması normal..şehit cenazeleri siyasi şow veya söylem yeri değildir.müftü hata yapmış
pardon umut ama şehitler ölmez vatan bölünmez demenin neresi showdur yada ne zararı vardır bu sözün açıklayabilirmisin mümkünse

veyselbakan
17-08-2010, 16:21
yada o müftünün askerler ölsün vatan bölünsünmü demesi bekleniyordu yani hangi akla hizmet bu adamcağızı sürgüne gönderiyorlar ben tam olayı kavrayamadım!!!!!

umut55
17-08-2010, 16:34
ben sadece bir söylemin cenazede müftü tarafından söylenmesini dogru bulmadım tabii bu benim fikrim..şehitlerimize rahmet dilemek dua etmek tabiki yapılması gerekenlerdi..fakat bir siyasi parti devamlı şehit cenazelerinde bu söylemi topluca söyluyor..yani bu söylem cok zamandan beri sadece o siyasiler tarafından şehit cenazelerinde dile getiriliyor kim oldugunuda herkes biliyor..

ben sadece bunu dile getirdim tabiki şehitlerimiz ölmesin vatan hhiç bir zaman bölunmesin

umut55
17-08-2010, 16:35
yada o müftünün askerler ölsün vatan bölünsünmü demesi bekleniyordu yani hangi akla hizmet bu adamcağızı sürgüne gönderiyorlar ben tam olayı kavrayamadım!!!!!

o müftünün şehitlerimiz ve vatanımız için dua etmesi ve ettirmesi gerekirdi zaten bunuda yapmıştır..

diğer söylediği söylem fazladan söylenmiş siyasi bir söylendim benim fikrim bu..

veyselbakan
17-08-2010, 17:12
o müftünün şehitlerimiz ve vatanımız için dua etmesi ve ettirmesi gerekirdi zaten bunuda yapmıştır..

diğer söylediği söylem fazladan söylenmiş siyasi bir söylendim benim fikrim bu..:45: anladım tabiki senin görüşlerine her zaman saygım vardır ama bence bu sözün bir partiye yüklenmesi yanlış olur bence hangi parti olursa olsun bu söz ben bile söylerken tüylerimi diken diken eden bir sözdür bu söz tüm vatanını milletini ve bayrağını seven herkese ait olan bir söz olmalıdır buda tabiki benim nacizane fikrim!!!

NeRoMaN
17-08-2010, 18:06

Bende anlamadım.Bu işin içinde örgütün parmağı vardır kesin.Yoksa niye sürülsün bu dediği için.

veyselbakan
17-08-2010, 18:07
bir gün sende herşeyi anlayacaksın kardeşim!!

umut55
17-08-2010, 18:15
evet bir gun herşey açıklanacak hiç bir şey gizli kalmayacak.
sn.veyselbakan senin görüşlerinede saygı duyuyorum..

veyselbakan
17-08-2010, 18:20
evet bir gun herşey açıklanacak hiç bir şey gizli kalmayacak.
sn.veyselbakan senin görüşlerinede saygı duyuyorum..
sağol abi eksik olma!

osmann
17-08-2010, 18:41
ben siyasi bir söylem bulamadım...siyasi partilerin söyledikleri her söz siyasi söylem olursa vay halimize... bu memleket, ahmetin mehmetin, m.vekilinin, itfayecinin kasabın ve tabiki müftününde...adam müftü diye vatanı için ölen askeri ve memleketi için laf söylemesi nasıl işine sebep olur anlamak mümkün değil... onu arayanlarında karakterlerine .....
birde vekil olacaklar... inşallah yanlış yaptıkları her icraatın bedeli bu dünyada çıkar...
selametle...

ss2007
18-08-2010, 02:48
'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' bu sözleri siyasi slogan olarak görmek büyük yanlışlık olur.
bu sözler tüm Türkiye'mizin içten söylediği manevi değeri yüksek bir değerdir.bu yüksek değer tüm Milletimizi kapsar.aynı İstiklal Marşımız gibi:

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!

aliihsan48
18-08-2010, 09:59
Ülkesini seven herkes gibi milliyetçi hareket partisini vatan sevgisi doğrultusunda !Şehitler ölmez vatan bölünmez 'sılagonunu Siyasi şov olarak nitelendiren konuşma ve düşünce özürlüler:Sizde biraz beyin varsa özerklikten dem vuran satılmışların söylemleri üzerine eleştiri yaparsınız.Bu söylemleri kulak arkası yaparak görevini kötüye kullananlara eleştiri yaparsınız.Vatan sevgisinden yoksun geri zekalı işbirlikçilere eleştiri yaparsınız.AMA Milliyetçi,Vatansever düşünceyi eleştiremezsiniz.Buna kimsenin gücü yetmez.

aliharbiye
18-08-2010, 10:33
bence kinaye anlaşılmıştır ama onu sürgüne yolluyanlar tabi eğer öğle bişey varsa ayıp etmişler

toycan
18-08-2010, 10:57
bence bu işi amerikada tatil yapan kadıya sormak lazım adam refarandum için ölülerin bile oy kullanmasını düşündüğüne göre milleti bu sene hacca gitmeyin demesinin yanında herşeyi obiliyor ya diyormuşum komik ya adamlar zaden söylemişti ŞEHİT,KURTULUŞ,CUMHURİYET sözleri bizi rahatsız ediyor diye bu düşüncede olan insanlardan farklı birşey istemek zor hemde çok zor bilenler bilir doğruyu bir o bilir çünkü aksi düşünülemez

veyselbakan
18-08-2010, 11:27
Ülkesini seven herkes gibi milliyetçi hareket partisini vatan sevgisi doğrultusunda !Şehitler ölmez vatan bölünmez 'sılagonunu Siyasi şov olarak nitelendiren konuşma ve düşünce özürlüler:Sizde biraz beyin varsa özerklikten dem vuran satılmışların söylemleri üzerine eleştiri yaparsınız.Bu söylemleri kulak arkası yaparak görevini kötüye kullananlara eleştiri yaparsınız.Vatan sevgisinden yoksun geri zekalı işbirlikçilere eleştiri yaparsınız.AMA Milliyetçi,Vatansever düşünceyi eleştiremezsiniz.Buna kimsenin gücü yetmez.
ali ihsan abi bu söz nerelere gitti bir açarsan bizleride aydınlatırsın ama dediğin gibi şehitler ölmez vatan bölünmez sözü bir siyasi partinin değil vatanını bayrağını milletini karşılıksız seven tüm türk ulusuna ait bir sözdür ve böyle olmalıdır !