PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sözün bittiği yer

zekı62
18-08-2010, 18:02
İftarda eşi ‘yemek yok’ deyince kendini astı
DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nde seyyar satıcılık yapan evli ve 4 çocuk babası 40 yaşındaki Hacı Oruç, iftar açmak için geldiği evinde eşinin, “Yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok” demesi üzerine bunalıma girip, evin bir odasında kendini asarak canına kıydı.

Silvan’de geçimini el arabasıyla sebze ve meyve satarak sağlayan ve 2 odalı tek katlı evde ailesiyle yaşayan Hacı Oruç, 3 gün önce iftar vakti evine geldi. Eşi Edibe Oruç’a ne yemek yaptığını soran Oruç, “Yemek yapacak birşey yoktu. Yemek yok” yanıtını alınca üzülerek, evin bir odasına çekilip, kendisini tavana astı.

Şüphelenip odaya giren Edibe Oruç, eşini ipte asılı tavanda sallandığını görünce hemen müdahale etit ve ipi keserek onu indirdi. Hacı Oruç, yakınları tarafından kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedaviye alındı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen dün akşam yaşamını yitirdi.

ÖNCE ÇOCUKLARINA SARILIP AĞLAMIŞ

Eşinin intihar etmesinin ardından 4 çocuğuyla ortada kalan 37 yaşındaki Edibe Oruç, büyük üzüntü yaşadı. Kürtçe konuşan Edibe Oruç, eşinin son günlerde para kazanamadığı için eve yiyecek alamadığını söyledi.
Eşinin 3 gün önce iftar saatinde eve geldiğini ağlayarak anlatan Edibe Oruç şöyle dedi:

“İftar saatinde eşim eve geldi. Yemek yapacak hiç bir şey yoktu evde. Aç aç bekliyorduk. Eşim ne yemek yaptığımı sordu. Ben de ‘yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok’ dedim. Bunun üzerine çocuklara sarılıp bir süre ağladı. Çok üzüldüğünü anlamıştım. Sonra da arka odaya geçti. Ben de fazla üzmemek için yanına gitmedim. Ama odadan ses gelmeyince merak edip gidip baktım. Eşim kendini iple tavana asmıştı.”.

Hacı Oruç'un cenazesi, Silvan’ın Karabehlülbey Mezarlığı’nda toprağa verildi. 11 yıllık evli 4 çocuk babası Hacı Oruç’un ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlattı.

digix21
18-08-2010, 18:18
birimiz 1000 liralık gömlek giyelim,birimiz havuzlu villalarda oturalım ve sadece zenginlerin davet edildiği şatafatlı,kuş sütünün eksik olduğu iftarlar düzenleyelim.sonra da elhamdülillah müslümanım,oruç tutup cenneti kazandım diyelim..! yurdu yönetenlerde Hz.Ömer adaleti olmadıkça bu toplum iflah olmaz..! Vatandaşa aş,iş,ekmek verilmedikçe, intihar,terör,cinayet,hırsızlık,ahlaksızlık önlenemez..!

ESES-58
18-08-2010, 18:55
birimiz 1000 liralık gömlek giyelim,birimiz havuzlu villalarda oturalım ve sadece zenginlerin davet edildiği şatafatlı,kuş sütünün eksik olduğu iftarlar düzenleyelim.sonra da elhamdülillah müslümanım,oruç tutup cenneti kazandım diyelim..! yurdu yönetenlerde Hz.Ömer adaleti olmadıkça bu toplum iflah olmaz..! Vatandaşa aş,iş,ekmek verilmedikçe, intihar,terör,cinayet,hırsızlık,ahlaksızlık önlenemez..!

yazdıklarına aynen katılıyorum.milletine önem vermeyen hatta milletin ne olduğunu bilmeyen,dini rant aracı gören bu zihniyetlere bir şey diyemiyorum.merhuma ALLAH rahmet eylesin,yakınlarına ve çocuklarına yardımcı olsun.

Volkan
18-08-2010, 19:04

dediklerine hem katılıyorum hem de karşıyım. Diyarbakırda daki valilik belediye ne işe yarıyor acaba ordakiler hangi partiyi seçtiler. sırrı sakık ve baydemır denen ucubeler nerdeler. belki bu ölen vatandaş onlara oy vermemiş olabilir yada onlardan değildir ama bır mısal var kurunun yanında yaşta yanar. tün illerde iftar cadırları kurulu belediyeler durumlarını bildirenlere gerekli yardımları yapıyorlar bunun yanı sıra denız feneri ve benzerı kurumlarda ramazan olsun diğer aylar olsun yardımlara devam edıyorlar.

bu ülkede bazı kurumları siyasete bulaştırıp muahlefet ıktıdar sevdası yuzunden karalayıp duruyorlar.

digix21
18-08-2010, 19:23
dediklerine hem katılıyorum hem de karşıyım. Diyarbakırda daki valilik belediye ne işe yarıyor acaba ordakiler hangi partiyi seçtiler. sırrı sakık ve baydemır denen ucubeler nerdeler. belki bu ölen vatandaş onlara oy vermemiş olabilir yada onlardan değildir ama bır mısal var kurunun yanında yaşta yanar. tün illerde iftar cadırları kurulu belediyeler durumlarını bildirenlere gerekli yardımları yapıyorlar bunun yanı sıra denız feneri ve benzerı kurumlarda ramazan olsun diğer aylar olsun yardımlara devam edıyorlar.

bu ülkede bazı kurumları siyasete bulaştırıp muahlefet ıktıdar sevdası yuzunden karalayıp duruyorlar.

bir kere bu olay diyarbakır da değil silvan ilçesinde olmuş..! olayın baydemir ve sakık la bir ilgisi de yok..! olaya siyasi olarak değil insani açıdan bakmak lazım..!
adam bölücülere oy vermiş olsa bile eşinin ve çocuklarının yüreği kanamayacak mı..!:nono:

Volkan
18-08-2010, 19:29
bir kere bu olay diyarbakır da değil silvan ilçesinde olmuş..! olayın baydemir ve sakık la bir ilgisi de yok..! olaya siyasi olarak değil insani açıdan bakmak lazım..!
adam bölücülere oy vermiş olsa bile eşinin ve çocuklarının yüreği kanamayacak mı..!:nono:

silvan diyarbakırda değilmi. olayın bizaztla onlarla ilgisi var.

bölücülere oy verdiyse de ettiğini hakkıyla bulmuştur. Kimse kusura bakmasın bölücülere yardım yataklık ve oy verenlere bu ülkenın havası bile haram olsun.

Ayrıca sakık ve baydemır denen ucublere ılcede olsa bamak zorundalar bakmayacaklarsa ne die mıllet vekili ve belediye baskanı oldular.

Diyarbakır seçilmişleri bakmıyacakta ıstanbuldan ankaradan yada konyadan gelen veilk ve başkanlar mı ilgilecek.

insanı acısında bakınca yazık olmuş ama bu yazık olmayı sorgulamak gerekir her yerde belediyeler ilçe belediyleri calışıyor o ilcedede belediye calışmıyorsa bunun tek sucu dıyarbakırın vekilleri ve başkanlarıdır.

umut55
18-08-2010, 19:31
ALLAH milletimize kolaylık versin akıldan yoksun bırakmasın inşallah

digix21
18-08-2010, 19:56
adam belki de hayatında bölücülere oy vermemiştir.durup dururken rahmetliyi bölücü de yaptık..! valla ben üzülüp rahatsız oldum..! sevinen varsa,o da sevinenin ayıbı..!

MUTAF
18-08-2010, 21:02
olaya siyasi yönden bakmadan sadece şunu dicem;
Bu noktaya gelmiş binlrce vatandaş var. İlla ölmesimi gerek?

digix21
18-08-2010, 22:38
1945 yılında,2.dünya savaşıyla yıkılıp,yakılan,kül olan almanya bugün avrupanın en zengin,dünyanın da ihracat şampiyonu olan ülkesi..! biz ise sözde kalkınmaya 1923'te başladık..! işte halimiz..! tencerede bir bulgur pilavı kaynatamayan vatandaş intihar ediyor..! 83 yıldır bu memleketi adam gibi yönetemeyen siyasetçiler utanırlar mı acaba..?
hiç zannetmiyorum..!

kellebekir
18-08-2010, 22:42
hani bu ülkede açlıktan ölen yoktu bu sizce açlıktan ölme değil de nedir?bir baba için bir aile reisi için en acı şey evine ekmek çocuğuna da harçlık verememektir maalesef bunları yukarıdaki Ankaradaki insanlar bilmezler yada umurlarında değildir çünkü tuzları kurudur da ondan.garibanlar zor zar üç kuruşa bir iş bulur ya sigortası yoktur yada ayda 5-10 gün sigorta yaparlar bunu da bildikleri halde bu nedir diye işverene soran bile çıkmaz benim gariban emekli olacağım diye 65-70 yaşına kadar eğer bulursa hamallık yapar,bulamazsa oda yok,hamallık yaparakta ölür gider sonrasımı ölene rahmet kalanlara selamet.Merak ediyorum acaba bu ülkede nedir bu milletin hali diyen bir delikanlı adam bir delikanlı siyasetçi çıkacak mı? ALLAH Milletin hepimizin yardımcısı olsun

osmann
19-08-2010, 09:24
allah rahmet etsin... kolay bişey değil... merhum gururlu adammış... belliki yardım için el açmamış... geride kalanlara umarım belediye, devlet el açar... işin içine intihar girince ahiret sakata geliyor...bişey diyemem,doğrusunu allah bilir... keşke intihar etmeseydi...
Bu tip durumda olan insanlar dan varsa çevremizde bunu kendimiz bildirmeliyiz muhtara belediyeye vs.... her insan aynı karakterde değil...kimine el açmak ölümden beter gelir...
selametle...

cellini
19-08-2010, 09:52
tek kelimeyle insanlık ayıbı olmuş.kendini herşeyin üstünde görenler sorumlu hissediyorlar mı acaba???

BLADE01
19-08-2010, 12:03
Bu olaylara benzeyen binlercesi var malesef ,millet yokluk içinde yaşıyor milleti bu duruma düşürenler rahat uyuyabiliyorlarmı? sonumuzu iyi göremiyorum Allah yardımcımız olsun

wtwt99
19-08-2010, 12:16
arkadaslar bu olayın sorumlusu devlet degıldir bizzat millettir suçlu turk halkıdır eger zalim biri varsa oda millettir her seyi devlete atmakla kurtulamazsınız ... adam işşiz degil seyyar satıcılık yapıyor ama malını satamıyor niye çünkü millet alıs verişini büyük marketlerden yapıyor sonra boyle durumlar ortaya cıkıyor eger sen onlara gitmiyip küçük ensafa gidersen bu iş cozulur o adamın katili 70 milyondur

kellebekir
19-08-2010, 13:04
Peygamber efendimiz komşusu aç yatarken kendisi tok yatan bizden değildir buyurmuşlardır.

veyselbakan
19-08-2010, 13:11
bismil diyarbakırın ilçesidir yani diyarbakırdır bdp nin kalemiz dediği yerdir mevzu o değil burası türkiyedir ve türkiyeyi bdp değil bu toprakların her karışını hükümet ve iktidar yönetir oruçlu bir insanın yemek yok sözüne kendini asması kadar acı verici ve üzücü bir olay olamaz allah rahmet eylesin bu bir insanlık suçu ve devletin ayıbıdır allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin gerçekten çok ama çok üzüldüm :( bu arada volkana katılarak şunu söylemek isterim bu belediye ve bu devlet ne iş yapar bu ül***i bölmekten ve iktidar kavgası yapmaktan başka muhalefet ve iktidarın yapması gereken tek kavga vatandaşını ve memleketini rahata nasıl erdirip muassır medeniyetler seviyesine çıkarmanın kavgası olmalıdır koltuk ve ceplerine nasıl para doldururum kavgası değil!!!!!!!!