PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kardeşin töre vahşeti!



kellebekir
24-08-2010, 13:49
Diyarbakır'da 2 ay önce toprağa gömülü bulunan 15 yaşındaki genç kızın "töre" nedeniyle ağabeyi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Only the registered members can see the link

Diyarbakır'da 24 Haziran 2010'da Kayapınar ilçesindeki tarlada vücudunun büyük bir bölümü gömülü halde bulunan 15 yaşındaki Ş.G. ile ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, genç kızın ''töre'' gereği ağabeyi Yunus G. tarafından ağzı bantlandıktan sonra ayakkabı bağcığı ile boğularak öldürüldüğü belirtildi.

CİNAYETİN ORTAYA ÇIKARDIĞI DRAM

İddianamede, ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenen Ş.G'nin sevdiği genç olan F.T'ye kaçtığı, ancak bu birlikteliğin uzun sürmemesi üzerine tekrar evine döndüğü anlatıldı.

Ailesinden baskı görmeye başlayan genç kızın her fırsatta evden kaçtığı, bulunup tekrar ailesine teslim edildiği kaydedildi. Evden son kaçışında yanına sığındığı iki kişi tarafından tecavüze uğrayan Ş.G'nin bir süre Kız Yetiştirme Yurdunda barındığı ve oradan da 6 ay önce kaçtığı belirtildi.

İddianamede, İstanbul'a giden ve bir süre orada kaldıktan sonra yeniden Diyarbakır'a dönmeye karar veren genç kızın bindiği otobüste tanıştığı kişi tarafından bir birahanede zorla çalıştırıldığı ifade edildi.

BANTTAKİ PARMAK İZİ

Ş.G'nin ağzı bantlı ve toprağa gömülü bir halde bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada, banttaki parmak izinin, ağabeyi Yunus G'ye ait olduğu belirlendi.

Ağabey Yunus G, ifadesinde, atılı suçlamayı kabul etmeyerek, kardeşinin ağzındaki bantta parmak izinin bulunmasına bir anlam veremediğini iddia etti.

İddianamede, Ş.G'nin, yaşadığı hayat tarzı ile ailesinin yaşam tarzı arasındaki ayrılık nedeniyle Yunus G. tarafından henüz açık kimlikleri tespit edilemeyen kişilerinde iştirakiyle tasarlayarak öldürüldüğü hususunda çok kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtildi.

İddianamede, sanık Yunus Güneş hakkında TCK'nın ''Töre saikiyle kardeşi öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Yunus G'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

umut55
24-08-2010, 14:49
idam cezası geri gelmeli insan öldürmek ne kadar kolay yahu

kellebekir
24-08-2010, 14:51
idam cezası geri gelmeli insan öldürmek ne kadar kolay yahu

aynen katılıyorum idam cezası bu Ülke için geri gelmeli ve de uygulanmalı.

erdal05
24-08-2010, 15:02
sadece kızı öldüren abisimi suçlu.....
peki onla ewleneceğim deyip bırakan genç.....
tecavüz edenler....
barda çalıştıranlar.....
annesi....
babası....
ve kızın kendisi.....
ve ve...devlet.........

cahilliğin gözü kör olsun.....her şeyi yaptırıyor insana....

ve bilelim ki....iyilik yapıyorum adı altında....kendine sığınan genç kızlara tecavüz edecek milyonlarca erkek var aramızda.....
müjde ar'ın "arabesk" filmini...biz sadece film sanırdık.....meğer türk toplumunun taa kendisiymiş....:(

allah bu gözü dönmüşlüğümüzü durdursun....

murat53
24-08-2010, 15:58
ewet idam olması lazım