PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HAYIR için işte bu yalanları söylüyorlar

wtwt99
05-09-2010, 12:25
paketindeki maddelerle ilgisi olmayan hayalî iddialar, billboard ve broşürlerde boy göstermeye başladı. Vatandaşlar, akla hayale sığmayan yalanlarla 'hayır' demeye çağrılıyor.

Anayasa referandumunda son haftaya girilirken, seçmeni ikna edecek makul gerekçeler bulamayan 'hayır' cephesi, ilginç bir kampanya yürütüyor. 26 maddelik anayasa değişikliği paketindeki maddelerle ilgisi olmayan iddialar, broşür ve billboardlarda boy gösteriyor. Vatandaşları hayır oyu vermeye ikna etmek için sanal âlemde de akla hayale sığmayan yalanlara başvuruluyor. İstanbul Avcılar'da asılan afişlerde referandumdan 'evet' çıkması halinde 'Müslüman kadınların rahibe gibi giyineceği', 'Bebek katilinin serbest bırakılacağı' gibi iddialara yer verilmişti. Benzer bir propaganda örneği de Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşandı.

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda bütün sağlık hizmetlerinin paralı olacağı, emekliliğe hak kazanmak için ödenecek prim gününün 7 binden 9 bine çıkarılacağı ve Atatürk'ün tarihten silineceği iddialarının yer aldığı broşürler dağıtıldı. Referandum yalanlarına tepki gösterenAK PartiGenel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Milletin reşit olmadığına inanan bir zihniyettir bu. Ancak kimse, kimseyi aptal yerine koymasın." diye konuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Amaçları, yanlış bilgilerle milleti etkilemek. Referandumu, hükümetin güvenoylamasına çevirdiler." ifadesini kullandı.BBPGenel Sekreteri Mustafa Destici ise 'hayır' denilmesi için millete gerekçe sunamayanların yalan yanlış iddialara başvurduklarını söyledi.

"Evet çıkarsa, 'Ayasofya'ya haç dikilecek', 'Türkiye bölünecek', 'Emeklilik yaşı 65'e çıkarılacak', 'Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak'... Bu tür iddialar referanduma bir hafta kala ağırlık kazandı. Seçmene 'hayır'ın gerekçesini anlatamayan hayır cephesi, vatandaşlara dağıttıkları broşür ve billboardlara astıkları afişlerde bu tür söylemleri kullanıyor. Avcılar'da sonradan CHP'nin kendisine ait olmadığını savunduğu afişte inançlara hakaret eden ifade yer almıştı.

Referanduma 'evet' çıkması halinde 'Müslüman kadınların rahibe gibi giyineceği', 'Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan'ın kurulacağı' ileri sürülmüştü. Muğla'da özellikle kırsal kesimde dağıtılan afişlerde emeklilik yaşı, emeklilik prim günü gibi referandumla ilgisi olmayan konular hakkında asılsız iddialarda bulunulmuştu. CHP'nin referandum için hazırladığı propaganda araçları da büyükşehirlerde benzer söylemleri kullanıyor. Sanal alemde de paketin içeriğiyle ilgili bilgi kirliliği yapılıyor. Değişikliğin kabul edilmesi halinde Cumhuriyet'in yıkılacağı, toprakların yabancılara peşkeş çekileceği öne sürülüyor.

'Milletimiz bu yalanlara kulak asmamalı'

Bu tür iddialara, siyasiler de tepki gösterdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Bilgi kirliliği, kara propaganda yapıyorlar. 'Evet'i Habur'la özdeşleştiriyorlar. Bu bir halkoylaması. Evet oylarıyla neyi vaat ediyorsak onu yapacağız." dedi.

Kimsenin kimseyi aptal yerine koymaması gerektiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de 'yalanlarla bezeli propagandaya milletin inanmaması gerektiğini' belirtti. Çelik, "Bu halka kendi iradesiyle kendi anayasasını yaptırmamak gibi statükocu bir zihniyet var. Milletin reşit olmadığına inanan bir zihniyettir bu. Amaca ulaşmak için her yolu mubah görüyorlar." derken, SP lideri Numan Kurtulmuş, "Bunların amaçları, işi AK Parti karşıtlığına getirerek hayır oylarını artırmaya yöneliktir. Vatandaşlarımız oylarını kullanırken partinin icraatlarını düşünerek değil demokratik iyileştirmeleri göz önünde bulundurarak oy kullanmalı." ifadelerini kullandı.

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici de "Milletimiz bu yalanlara tevessül etmesinler. Siyasetin aşağılara çektiği bu tür yalanlara kulak asmasınlar. Paketi okusunlar, milletin lehine kazanım görüyorlarsa evet desinler." şeklinde konuştu.

İşte kullanılan referandum yalanları

* Cumhuriyetin yapısı değişecek
* Dinci sivil diktatörlük kurulacak
* Anadolu Türksüzleştirilecek
* Doğu'da Kürdistan kurulacak
* Mayınlı arazilerimiz İsrail'e verilecek
* Vatan yabancılara peşkeş çekilecek
* Bebek katili ve lanetli PKK affedilecek
* Müslümanlık Hıristiyanlaştırılacak
* Emeklilik yaşı 65'e çıkarılacak
* Prim ödeme 9 bin güne çıkacak
* Emekli maaşları yüzde 33 oranında düşürülecek
* Katılım payı beş katına kadar artırılacak
* Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak
* Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği yüzde 16 azalacak
* Emeklilerden 10 yıl süreyle Genel Sağlık Sigortası primi kesilecek
* Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak
* Ayasofya'ya haç dikilmemesi için hayır
* BOP planlarının önünü kesmek için hayır
* Teröre destek olmamak için hayır

wtwt99
05-09-2010, 12:28
hayırcıların yalandan başka neyi var

samiabi
05-09-2010, 12:31
ya bu habere ne demeli.

İşte o afişi astıran CHP'li!
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) referandumla ilgili İstanbul'da asılan ve başörtülülerin kıyafetini rahibe kıyafetine benzeten afişlerinin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığını belirtti. Atalay, "Bunu yapan Avcıların CHP'li başkanı." dedi.

Bakan Atalay, Keçiören'de katıldığı bir iftar programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Atalay, İstanbul'da asılan ve "Rahibe kıyafetine evet" ifadelerinin yer aldığı afişleri kimlerin astığını belirlediklerini ifade ederek, söz konusu afişlerin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığını söyledi.

Bakan Atalay, "Biz bunu bulduk. Bu afişler CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırılmış. Nerede basıldığını bulduk, kime sipariş edildiğini bulduk, ne kadar bastırıldığını bulduk. Bu kişilerin hepsi konuştular. Bilbordlara asanlar da konuştular. Bunu yapan Avcıların CHP'li başkanı." diye konuştu.

Atalay, ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu afişlerin partisince asılmadığını ifade ederek konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf ettiğini kaydetti. Atalay, CHP İl Başkanı Berhan Şimşek'in de afişleri kendilerinin asmadığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu da hatırlattı.

Atalay, afişlerde Başbakan Erdoğan'a utanmadan 'zavallı' tabirinin kullanıldığını aktararak CHP'lilerin Başbakan Erdoğan ve AK Parti'den özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Atalay, şöyle devam etti:

"Biz CHP'lilere diyoruz ki, 'Bunu siz yaptınız. Birinizin yaptığından diğerinin haberi olmayabilir. Veya haberiniz var, böyle gösteriyorsunuz; ama utanmadan Başbakanımıza zavallı tabirini kullanıyorsunuz. Gelin özür dileyin'. Bunu isim isim ben açıklıyorum. Kimlerin yaptığını, hangi matbaada basıldığını, kimler tarafından asıldığını, İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin bizzat matbaalarla görüşerek bunu sipariş ettiğini, biz bunları açıklıyoruz."

CHP'nin seçim sürecinde kara kampanyalar yürüttüğünü söyleyen Atalay sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu CHP, kendi içlerinde birtakım numaralar çevirirler, oyunlar oynarlar. Bunun suçlusu olarak hükümeti gösterirler. Genel sekreterleri telefonu açıkta bırakır, karşıdaki gazeteci dinler. Ondan sonra vay 'Hükümet bizim genel merkezimizi, genel sekreterimizi dinletiyor' diye suçlamalarda bulunurlar. Hep böyle, kara kampanya. Şimdi CHP yine aynen o kara kampanyasını yürütüyor. Biz insanları ahlaklı, edepli olmaya, dürüst politika yapmaya davet ediyoruz. Şu Ramazan ayında hakaretlerle,
kara kampanyalarla halk oylaması çalışması yürütmesinler, dürüstçe çalışsınlar."

alperen
05-09-2010, 12:40
başörtüsü takana rahibe diyen zihniyetten ne beklenir kendi dininden kendi isnanından korkan insanlar

wtwt99
05-09-2010, 12:47
chp bu yaptıkları yapacaklarının teminatıdır

alperen
05-09-2010, 12:53
bunların başörtüsüne çözümü başörtüsünü tamamen yasaklamak olur

erdal05
05-09-2010, 13:07
"hayır"cıların acizliği.....
çünkü biliyorlar "evet" çıkarsa...tahtları sallanacak....
parti ve legal-illegal örgün üst yönetimleri tahtlarının sallanacağını biliyorlar tabi ki de....
benim gariban vatandaşıma ne oluyo....
12 eylülde işkence görmüş....haksızlığa uğramış vatandaşıma ne oluyo...
görmüyorlar mı kendi partilerinin aslında....kendilerini terkedip...."derin" sevdalara kapıldığını....

hele bi evet çıksın....derin sevdalara kapılan bu partilerin üst yönetimi ve illegal örgütler (mhp-chp-pkk-dsp-bdp) o derinlikten çıkamayıp....
boğulacaklardır....!!!

12eylul10
05-09-2010, 13:11
evet çıkacağından emin oldukçe delirmeye başladılar salak salak işler yapıyolar halkı da kendileri gibi salak zannediyolar olmadık şeyler söylüyolar mesela sağlık hizmetleri paralı olacak diyolar ondan sonra primlerini ödeyemeyenler sağlık hizmeti alamayacak diyolar müslüman kadınlar rahibe kıyafeti giyecek diyolar islamiyet hristiyanlaştırılacak diyolar çok gerizekalı bunlar hala cumhuriyetin ilk yıllarındayız sanıyolar zaman değişti bilim ve teknoloji ile beraber insanların kültürü arttı sizin bildiğiniz halk değil bu halk uyanın görün artık etrafınızı

aslanım
05-09-2010, 13:22
AKP’NİN DİKTA ANAYASASINA HAYIR!!!

Yıllardır bizden gerçekleri sakladılar ve hep yalanlar anlattılar. Peki;
ANAYASA’DA YAPILAN VE 12 EYLÜL’DE ÖNÜMÜZE GELECEK OLAN DEĞİŞİKLİKLER, YAŞAM KOŞULLARIMIZI İYİLEŞTİRECEK Mİ?
HAYIR!
Cumhuriyet Tarihimizin en yüksek işsizlik oranına sahip olduk. Gençlerimizin %33’ü işsiz. Peki bu değişiklik;
İŞSİZLERE İŞ BULMA OLANAĞI YARATACAK MI?
HAYIR!
Yıllarca emeklilere mükemmel hayat koşulları vaadettiler. Peki bu değişiklik;
ÜÇ KURUŞ MAAŞA TALİM EDEN EMEKLİLERİN YÜZÜNÜ BİRAZ OLSUN GÜLDÜRECEK Mİ?
HAYIR!
Başbakan 2002’de ‘ÖTV’yi ve KDV’yi indireceğiz, küçük esnafı, çiftçiyi ezdirmeyeceğiz’ dedi. Sonra da ürünü para etmeyen çiftçiye ‘ananı da al git!’ dedi. Peki bu değişiklik;
TARIM KESİMİNDE ÇALIŞANI, ÜRETİCİYİ, KÜÇÜK ESNAFI, ÇİFTÇİYİ KORUYACAK MI?
HAYIR!
‘Türkiye Büyüyor’ dediler, ‘bi büyümedik’ diyene kızdılar. Peki bu değişiklik;
GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİĞİ GİDERECEK Mİ? ZENGİNİN DAHA ZENGİN YOKSULUN DAHA YOKSUL OLMASINI ÖNLEYECEK Mİ?
HAYIR!
‘Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz’ dediler ama yıllarca zenginleşmek için suç işlemekten yorulmadılar. Peki bu değişiklik;
MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞINI, KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞIYLA SINIRLAYACAK MI?
HAYIR!
Zenginleşen Çocuklarına ‘ticari deha’ dediler. ‘Okutamıyoruz’ dedikleri çocuklarına gemicikler aldılar. Peki bu değişiklik;
HALKIMIZIN ÇOCUKLARINI ZENGİN EDECEK Mİ?
HAYIR!
Hepsi sözümona ‘düğünde takılan altınlarla’ zenginleştiler. Peki bu değişiklik;
ALİ DİBOCU’DAN ADALET BAKANI; NAYLON FATURACIDAN MALİYE BAKANI; KALPAZANDAN BAŞBAKAN OLMASINI ENGELLEYECEK Mİ?
HAYIR!
Başbakan 25 Ekim 2002’de, ‘iktidara gelirsek dokunulmazlıkları kaldıracağız’ dedi. Peki bu değişiklik;
MECLİS’İ “KANUN KAÇAKLARININ SIĞINMA EVİ” OLMAKTAN KURTARACAK MI?
HAYIR!
Ağızlarından ‘demokrasi’ kelimesini düşürmüyorlar. Peki bu değişiklik;
HALK İRADESİNİN MECLİSE YANSIMASININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL OLAN SEÇİM BARAJINI İNDİRECEK Mİ?
HAYIR!
‘Habur Açılımı’ yaptılar, milletimizi bölme aşamasına getirdiler. Peki bu değişiklik;
DİN VE ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASINI, TERÖRDEN RANT SAĞLANMASINI ENGELLEYECEK Mİ?
HAYIR!
Sözüm ona ‘kişisel verilerin güvence altına alınmasını’ sağlayacaklar. Peki bu değişiklikle;
İNSANLARI IRK, SİYASİ DÜŞÜNCE, FELSEFİ İNANÇ, DİN, MEZHEP VEYA DİĞER İNANÇLARI, SAĞLIK VE ÖZEL YAŞAMLARINA GÖRE FİŞLEYEN VE BU BİLGİLERİ BAŞBAKANA VE BAKANLARA BAĞLAYAN KENDİ YASALARINI ENGELLEYECEK Mİ?
HAYIR!
Medeni ve demokratik ülkelerde istifa nedeni olacak dinleme skandalları yaşattılar. Peki bu değişiklik;
HUKUKA AYKIRI DİNLEMELERİ, İZLEMELERİ, AKP MUHALİFLERİNİ YILDIRMA ÇABALARINI ORTADAN KALDIRACAK MI?
HAYIR!
Bu ülkenin insanları, gece yarısı neden tutuklandığını bilmeden götürülüyor ve yıllarca yargılanmayı bekliyor. Peki bu değişiklik;
TÜRKİYE’Yİ KORKU İMPARATORLUĞU OLMAKTAN ÇIKARACAK MI?
HAYIR!
‘Kürt açılımı’ başlatıyoruz dediler, ‘içeriği nedir?’ diye soranlara çok kızdılar, milleti böldüler. Peki bu değişiklik;
GÜNEYDOĞU’DA AKAN KANI DURDURACAK MI, ANNELERİN GÖZYAŞLARINI DİNDİRECEK Mİ?
HAYIR!
‘Askerlik yan gelip yatma yeri değildir dediler, sonra kendi çocuklarını en güzel yerlerde valinin koruması altında kısa dönem yaptırdılar. Peki bu değişiklik;
GÜNEYDOĞU’DAKİ MEHMETÇİĞE DE AYNI HAKKI SAĞLAYACAK MI?HAYIR!
53 bin engelli kadrosunu boş bıraktılar, rehabilitasyon merkezlerini kapattılar. Peki bu değişiklik;
ENGELLİLERE HAKLARINI GERİ VERECEK Mİ?
HAYIR!
Köylüyü madur ettiler, yerinden yurdundan ettiler, topraklarını değersiz hale getirdiler. Peki bu değişiklik;
KÖYLÜNÜN 2b MADURİYETİNİ GİDERECEK Mİ?
HAYIRMAHKEMELERDE DAVALARI HIZLANDIRACAK MI?
HAYIR!
Hakim ve savcıların iş yükünün altında ezilmesine izin verdiler, vatandaşı da mahkeme koridorlarına hapsettiler. Peki bu değişiklik;
MAHKEME KORİDORLARINDA ÖMÜR TÜKETMEYİ, ÇİLE ÇEKMEYİ ORTADAN KALDIRACAK MI?
HAYIR!
Yargı bağımsızlığından sözediyorlar. Peki bu değişiklik;
SİYASAL İKTİDARIN YARGIYI TÜMÜYLE ELE GEÇİRMESİNDEN BAŞKA BİR İŞE YARAYACAK MI?
HAYIR!Yıllarca en büyük hedefleri, bağımsız kalabilmek için direnen yargıyı alaşağı etmekti. Peki bu değişikliğin;
12 Eylül Darbe Anayasası’nı ortadan kaldıracağız diyorlar ama, peki bu değişiklikte;
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’IN KENDİLERİNİ YARGILAYACAK YÜCE DİVAN ÜYELERİNİN TAMAMINI KENDİLERİNİN ATAMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY VAR MI?
HAYIR!
Peki bu değişiklik;
ONURUMUZLA, İNSANCA YAŞAYABİLMEK İÇİN İSTEDİĞİMİZ TALEPLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEK Mİ?
HAYIR!
PEKİ BİZ NEYİ OYLUYORUZ?
Yıllarca senin sofrana göz dikip ekmeğini çalanlara “HAYIR! YAPMA!” deme fırsatı bulamadın!! İşte fırsat!!
Asıl HAYIR! demek seni özgürleştirecek.
Asıl HAYIR! demek seni zenginleştirecek.
Asıl HAYIR! demek seni adalete kavuşturacak.
Asıl HAYIR! demek ülkeni demokratikleştirecek.
Asıl HAYIR! demek ülkeni bölmeyecek.

alperen
05-09-2010, 13:28
ULUSALCILAR’a inat EVET diyorum.

DERİN DEVLET’e inat EVET diyorum.

SOYGUNCULAR’a inat EVET diyorum.

DARBE HEVESLİLERİ’ne inat EVET diyorum.

TÜM ATLAR’a ve TAY’lara inat EVET diyorum.

GAYRİ MİLLÎ tüm DER’lere inat EVET diyorum.

FOSİLLER’e inat EVET diyorum.

HAYIRCILAR İTTİFAKI’na inat EVET diyorum.

DÜZENCİ ve DÜMENCİLERE inat EVET diyorum.

SARI SENDİKACILAR’a inat EVET diyorum.

DOKUNULAMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

BİRLEŞİK HAÇLI CEPHESİ’ne inat EVET diyorum.

ZİLLETE RAZI OLANLAR’a inat EVET diyorum.

ZÛLME RIZA GÖSTERENLER’e inat EVET diyorum.

DÜZENDEN MEMNUN OLANLAR’a inat EVET diyorum.

YARSAV ve tüm SAV’lara inat EVET diyorum.

YERLİ ve YABANCI GLADYO’ya inat EVET diyorum.

EMİR ALIP ‘HAYIR’ DİYENLERE inat EVET diyorum.

OMURGASIZLAR’a inat EVET diyorum.

MASKELİ DEMOKRATLAR’a inat EVET diyorum.

AYDIN BOZUNTULARINA’na inat EVET diyorum.

BASIN BARONLARI’na inat EVET diyorum.

HUKUKU KATLEDEN BAROLAR’a inat EVET diyorum.

REFERANDUM YAPILAMAZ diyenlere inat EVET diyorum.

BORUSALCILAR’a inat EVET diyorum.

MİLLETİMİZE TUZAK KURANLAR’a inat EVET diyorum.

FESAT ÜSTADI TÜM DİNOZORLAR’a inat EVET diyorum.

TÜM VAMPİRLER’e inat EVET diyorum.

VESAYETİN HER TÜRLÜSÜ’ne inat EVET diyorum.

ÖMÜR BOYU SALTANATÇILAR’a inat EVET diyorum.

DARBELERİ ALKIŞLAYANLAR’a inat EVET diyorum.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ’ne maruz kalanlara inat EVET diyorum.

FİŞLENMEDEN RAHATSIZ OLMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

SAHTE DEMOKRATLAR’a inat EVET diyorum.

AT HIRSIZI KOVBOYLAR’a inat EVET diyorum.

SADECE KENDİLERİNE DEMOKRAT OLANLAR’a inat EVET diyorum.

TÜM TİLKİ VE ÇAKALLAR’a inat EVET diyorum.

DARBELERE ZEMİN HAZIRLAYANLAR’a inat EVET diyorum.

KÜÇÜK HESAPLARLA milliyetçiliği saptıranlara inat EVET diyorum.

ÖZGÜRLÜK TALEBİ OLMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

VESÂYET REJİMİNİN DEVAMINI İSTEYENLER’e inat EVET diyorum.

TOPLUMU KENDİLERİNİN KÖLESİ SANANLAR’a inat EVET diyorum.

YILLARCA MİLLETİ UYUTANLAR’a inat EVET diyorum.

BİNDİKLERİ ATI ÇALAN AT HIRSIZLARI’na inat EVET diyorum.

ANAYASAYI KENDİ BABAYASASI SAYANLAR’a inat EVET diyorum.

PİRELERİ DEVE, DEVELERİ PİRE YAPANLAR’a inat EVET diyorum

OLUŞTURULMUŞ KORKU İMPARATORLUĞU’na inat EVET diyorum.

EMİR ALMAK İÇİN HAZIROLDA BEKLEYENLER’e inat EVET diyorum.

TÜM ‘HAYIR’ GOYGOYCULARI’na inat EVET diyorum.

TÜM ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR’a inat EVET diyorum.

ZALİMLERİN MAZLÛMLARLA KÖREBE OYUNU’na inat EVET diyorum.

AYDINLIKTAN KORKAN YARASALAR’a inat EVET diyorum.

TOPAL, KÖR VE SAĞIR SAKSAĞANLAR’a inat EVET diyorum.

KARANLIK DÜNYANIN KARANLIK LOBİLERİ’ne inat EVET diyorum.

STATÜKOYU SAVUNANLARA VE BOYUN EĞENLER’e inat EVET diyorum.

SADECE KENDİLERİ İÇİN ‘DEMOKRASİ’ İSTEYENLER’e inat EVET diyorum.

DAVULU MİLLETE VERİP TOKMAĞI KENDİ TUTANLAR’a inat EVET diyorum.

SİVİLLEŞMEYİ KENDİLERİNE YEDİREMEYENLER’e inat EVET diyorum.

VARLIK NEDENLERİ MEVCUT ANAYASA OLANLAR’a inat EVET diyorum.

ÜLKEMİ KATİLLER CENNETİ YAPMAK İSTEYENLER’e inat EVET diyorum.

ÇIKAR OLİGARŞİSİNİN DEVAMINI TASVİP EDENLER’e inat EVET diyorum.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KELAYNAK POLİTİKACILAR’a inat EVET diyorum.

KENDİLERİNİ MİLLETİN PATRONU OLARAK GÖRENLER’e inat EVET diyorum.

KORKUNUN ECELE FAYDASI OLMADIĞINI BİLMEYENLER’e inat EVET diyorum.

KENDİLERİNDEN BAŞKASINI ADAM YERİNE KOYMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

“KARAR MİLLETİNDİR” yerine “KARAR BENİMDİR” DİYENLER’e inat EVET

diyorum.

VARLIKLARINI AKAN KANA BORÇLU OLAN KAN TÜCCARLARI’na inat EVET diyorum.

ZORBA VE ZORBALIKLARDAN RAHATSIZLIK DUYMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

FAİLİ MEÇHÛL (!) CİNAYETLERİN DEVAM ETMESİNİ İSTEYENLER’e inat EVET diyorum.

İŞGAL ETTİKLERİ KOLTUKLARI TERKETMEMEK İÇİN DİRENENLER’e inat EVET diyorum.

MADDÎ VE MANEVÎ ÇİRKİNLİKLERDEN RAHATSIZLIK DUYMAYANLARA inat EVET diyorum.

SEÇİLENLERİ BİRİLERİNİN YÖNETMESİNDEN ŞİKÂYETÇİ OLMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

‘HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MULLETİNDİR’ DEYİP HÂKİMİYETİ KENDİLERİNDE TUTANLAR’a inat EVET diyorum

yakupyurt
05-09-2010, 13:40
ya arkadaşlar memlekette satılmadık yer kaldımıki adamlar doğru söylemiş iyide beyan etmişler evetin sonuda kürdistanın kurulması apo piçinide af edilmesi hatta kafasını kurtarmak için kulanılan il vardı siirttende vekil olur ayrıca siz hiç didime gitmediniz galiba bazı sitelerde türkler giremez yazıyor elektrik su paraları ing ve almanca geliyor evet cıkarsa kendi ülkemizde yabancı duruma düşücez belkide bizden pasaport sorucaklar ben kesinl,kle hayır diyorum bu ikdidar ülkemiz çıkarına iyi hiç bir şey yapmamıştır bir şey dısında sadece yol yapıyor niçin yapıyor yolsuzluk yapan yol yaparmış deniz feneri ile ikdidar olan mum ısığında ülkemizi teredicek bunuda hayır cıkarsa hepimiz görücez

aliharbiye
05-09-2010, 13:42
TC mülkü ve vatandaşını korumak uğruna HAYIR diyorum.

alperen
05-09-2010, 13:49
ya arkadaşlar memlekette satılmadık yer kaldımıki adamlar doğru söylemiş iyide beyan etmişler evetin sonuda kürdistanın kurulması apo piçinide af edilmesi hatta kafasını kurtarmak için kulanılan il vardı siirttende vekil olur ayrıca siz hiç didime gitmediniz galiba bazı sitelerde türkler giremez yazıyor elektrik su paraları ing ve almanca geliyor evet cıkarsa kendi ülkemizde yabancı duruma düşücez belkide bizden pasaport sorucaklar ben kesinl,kle hayır diyorum bu ikdidar ülkemiz çıkarına iyi hiç bir şey yapmamıştır bir şey dısında sadece yol yapıyor niçin yapıyor yolsuzluk yapan yol yaparmış deniz feneri ile ikdidar olan mum ısığında ülkemizi teredicek bunuda hayır cıkarsa hepimiz görücez

diğer partiler bu anayasayı değiştirdide biz hayır mı dedik ben akpye evet demiyorum anayasaya evet diyorum chp başörtüsü takana rahibe diyor ben kesinlikle chp ile aynı safta yer alamam

selimb
05-09-2010, 13:56
ULUSALCILAR’a inat EVET diyorum.

DERİN DEVLET’e inat EVET diyorum.

SOYGUNCULAR’a inat EVET diyorum.

DARBE HEVESLİLERİ’ne inat EVET diyorum.

TÜM ATLAR’a ve TAY’lara inat EVET diyorum.

GAYRİ MİLLÎ tüm DER’lere inat EVET diyorum.

FOSİLLER’e inat EVET diyorum.

HAYIRCILAR İTTİFAKI’na inat EVET diyorum.

DÜZENCİ ve DÜMENCİLERE inat EVET diyorum.

SARI SENDİKACILAR’a inat EVET diyorum.

DOKUNULAMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

BİRLEŞİK HAÇLI CEPHESİ’ne inat EVET diyorum.

ZİLLETE RAZI OLANLAR’a inat EVET diyorum.

ZÛLME RIZA GÖSTERENLER’e inat EVET diyorum.

DÜZENDEN MEMNUN OLANLAR’a inat EVET diyorum.

YARSAV ve tüm SAV’lara inat EVET diyorum.

YERLİ ve YABANCI GLADYO’ya inat EVET diyorum.

EMİR ALIP ‘HAYIR’ DİYENLERE inat EVET diyorum.

OMURGASIZLAR’a inat EVET diyorum.

MASKELİ DEMOKRATLAR’a inat EVET diyorum.

AYDIN BOZUNTULARINA’na inat EVET diyorum.

BASIN BARONLARI’na inat EVET diyorum.

HUKUKU KATLEDEN BAROLAR’a inat EVET diyorum.

REFERANDUM YAPILAMAZ diyenlere inat EVET diyorum.

BORUSALCILAR’a inat EVET diyorum.

MİLLETİMİZE TUZAK KURANLAR’a inat EVET diyorum.

FESAT ÜSTADI TÜM DİNOZORLAR’a inat EVET diyorum.

TÜM VAMPİRLER’e inat EVET diyorum.

VESAYETİN HER TÜRLÜSÜ’ne inat EVET diyorum.

ÖMÜR BOYU SALTANATÇILAR’a inat EVET diyorum.

DARBELERİ ALKIŞLAYANLAR’a inat EVET diyorum.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ’ne maruz kalanlara inat EVET diyorum.

FİŞLENMEDEN RAHATSIZ OLMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

SAHTE DEMOKRATLAR’a inat EVET diyorum.

AT HIRSIZI KOVBOYLAR’a inat EVET diyorum.

SADECE KENDİLERİNE DEMOKRAT OLANLAR’a inat EVET diyorum.

TÜM TİLKİ VE ÇAKALLAR’a inat EVET diyorum.

DARBELERE ZEMİN HAZIRLAYANLAR’a inat EVET diyorum.

KÜÇÜK HESAPLARLA milliyetçiliği saptıranlara inat EVET diyorum.

ÖZGÜRLÜK TALEBİ OLMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

VESÂYET REJİMİNİN DEVAMINI İSTEYENLER’e inat EVET diyorum.

TOPLUMU KENDİLERİNİN KÖLESİ SANANLAR’a inat EVET diyorum.

YILLARCA MİLLETİ UYUTANLAR’a inat EVET diyorum.

BİNDİKLERİ ATI ÇALAN AT HIRSIZLARI’na inat EVET diyorum.

ANAYASAYI KENDİ BABAYASASI SAYANLAR’a inat EVET diyorum.

PİRELERİ DEVE, DEVELERİ PİRE YAPANLAR’a inat EVET diyorum

OLUŞTURULMUŞ KORKU İMPARATORLUĞU’na inat EVET diyorum.

EMİR ALMAK İÇİN HAZIROLDA BEKLEYENLER’e inat EVET diyorum.

TÜM ‘HAYIR’ GOYGOYCULARI’na inat EVET diyorum.

TÜM ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR’a inat EVET diyorum.

ZALİMLERİN MAZLÛMLARLA KÖREBE OYUNU’na inat EVET diyorum.

AYDINLIKTAN KORKAN YARASALAR’a inat EVET diyorum.

TOPAL, KÖR VE SAĞIR SAKSAĞANLAR’a inat EVET diyorum.

KARANLIK DÜNYANIN KARANLIK LOBİLERİ’ne inat EVET diyorum.

STATÜKOYU SAVUNANLARA VE BOYUN EĞENLER’e inat EVET diyorum.

SADECE KENDİLERİ İÇİN ‘DEMOKRASİ’ İSTEYENLER’e inat EVET diyorum.

DAVULU MİLLETE VERİP TOKMAĞI KENDİ TUTANLAR’a inat EVET diyorum.

SİVİLLEŞMEYİ KENDİLERİNE YEDİREMEYENLER’e inat EVET diyorum.

VARLIK NEDENLERİ MEVCUT ANAYASA OLANLAR’a inat EVET diyorum.

ÜLKEMİ KATİLLER CENNETİ YAPMAK İSTEYENLER’e inat EVET diyorum.

ÇIKAR OLİGARŞİSİNİN DEVAMINI TASVİP EDENLER’e inat EVET diyorum.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KELAYNAK POLİTİKACILAR’a inat EVET diyorum.

KENDİLERİNİ MİLLETİN PATRONU OLARAK GÖRENLER’e inat EVET diyorum.

KORKUNUN ECELE FAYDASI OLMADIĞINI BİLMEYENLER’e inat EVET diyorum.

KENDİLERİNDEN BAŞKASINI ADAM YERİNE KOYMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

“KARAR MİLLETİNDİR” yerine “KARAR BENİMDİR” DİYENLER’e inat EVET

diyorum.

VARLIKLARINI AKAN KANA BORÇLU OLAN KAN TÜCCARLARI’na inat EVET diyorum.

ZORBA VE ZORBALIKLARDAN RAHATSIZLIK DUYMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

FAİLİ MEÇHÛL (!) CİNAYETLERİN DEVAM ETMESİNİ İSTEYENLER’e inat EVET diyorum.

İŞGAL ETTİKLERİ KOLTUKLARI TERKETMEMEK İÇİN DİRENENLER’e inat EVET diyorum.

MADDÎ VE MANEVÎ ÇİRKİNLİKLERDEN RAHATSIZLIK DUYMAYANLARA inat EVET diyorum.

SEÇİLENLERİ BİRİLERİNİN YÖNETMESİNDEN ŞİKÂYETÇİ OLMAYANLAR’a inat EVET diyorum.

‘HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MULLETİNDİR’ DEYİP HÂKİMİYETİ KENDİLERİNDE TUTANLAR’a inat EVET diyorum

seni birileri iyi yetiştirmiş,bak şurada yazdıklarınla bile gerçek yüzünü:46: gösteriyorsun niye büyük harf kullandın sana göre doğruları yazarken......

alperen
05-09-2010, 14:00
seni birileri iyi yetiştirmiş,bak şurada yazdıklarınla bile gerçek yüzünü:46: gösteriyorsun niye büyük harf kullandın sana göre doğruları yazarken......

beniş yetişdiren bellide acaba seni kimler yetiştirmiş onu bir açıkla

alperen
05-09-2010, 14:03
AKP’NİN DİKTA ANAYASASINA HAYIR!!!

Yıllardır bizden gerçekleri sakladılar ve hep yalanlar anlattılar. Peki;
ANAYASA’DA YAPILAN VE 12 EYLÜL’DE ÖNÜMÜZE GELECEK OLAN DEĞİŞİKLİKLER, YAŞAM KOŞULLARIMIZI İYİLEŞTİRECEK Mİ?
HAYIR!
Cumhuriyet Tarihimizin en yüksek işsizlik oranına sahip olduk. Gençlerimizin %33’ü işsiz. Peki bu değişiklik;
İŞSİZLERE İŞ BULMA OLANAĞI YARATACAK MI?
HAYIR!
Yıllarca emeklilere mükemmel hayat koşulları vaadettiler. Peki bu değişiklik;
ÜÇ KURUŞ MAAŞA TALİM EDEN EMEKLİLERİN YÜZÜNÜ BİRAZ OLSUN GÜLDÜRECEK Mİ?
HAYIR!
Başbakan 2002’de ‘ÖTV’yi ve KDV’yi indireceğiz, küçük esnafı, çiftçiyi ezdirmeyeceğiz’ dedi. Sonra da ürünü para etmeyen çiftçiye ‘ananı da al git!’ dedi. Peki bu değişiklik;
TARIM KESİMİNDE ÇALIŞANI, ÜRETİCİYİ, KÜÇÜK ESNAFI, ÇİFTÇİYİ KORUYACAK MI?
HAYIR!
‘Türkiye Büyüyor’ dediler, ‘bi büyümedik’ diyene kızdılar. Peki bu değişiklik;
GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİĞİ GİDERECEK Mİ? ZENGİNİN DAHA ZENGİN YOKSULUN DAHA YOKSUL OLMASINI ÖNLEYECEK Mİ?
HAYIR!
‘Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz’ dediler ama yıllarca zenginleşmek için suç işlemekten yorulmadılar. Peki bu değişiklik;
MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞINI, KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞIYLA SINIRLAYACAK MI?
HAYIR!
Zenginleşen Çocuklarına ‘ticari deha’ dediler. ‘Okutamıyoruz’ dedikleri çocuklarına gemicikler aldılar. Peki bu değişiklik;
HALKIMIZIN ÇOCUKLARINI ZENGİN EDECEK Mİ?
HAYIR!
Hepsi sözümona ‘düğünde takılan altınlarla’ zenginleştiler. Peki bu değişiklik;
ALİ DİBOCU’DAN ADALET BAKANI; NAYLON FATURACIDAN MALİYE BAKANI; KALPAZANDAN BAŞBAKAN OLMASINI ENGELLEYECEK Mİ?
HAYIR!
Başbakan 25 Ekim 2002’de, ‘iktidara gelirsek dokunulmazlıkları kaldıracağız’ dedi. Peki bu değişiklik;
MECLİS’İ “KANUN KAÇAKLARININ SIĞINMA EVİ” OLMAKTAN KURTARACAK MI?
HAYIR!
Ağızlarından ‘demokrasi’ kelimesini düşürmüyorlar. Peki bu değişiklik;
HALK İRADESİNİN MECLİSE YANSIMASININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL OLAN SEÇİM BARAJINI İNDİRECEK Mİ?
HAYIR!
‘Habur Açılımı’ yaptılar, milletimizi bölme aşamasına getirdiler. Peki bu değişiklik;
DİN VE ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASINI, TERÖRDEN RANT SAĞLANMASINI ENGELLEYECEK Mİ?
HAYIR!
Sözüm ona ‘kişisel verilerin güvence altına alınmasını’ sağlayacaklar. Peki bu değişiklikle;
İNSANLARI IRK, SİYASİ DÜŞÜNCE, FELSEFİ İNANÇ, DİN, MEZHEP VEYA DİĞER İNANÇLARI, SAĞLIK VE ÖZEL YAŞAMLARINA GÖRE FİŞLEYEN VE BU BİLGİLERİ BAŞBAKANA VE BAKANLARA BAĞLAYAN KENDİ YASALARINI ENGELLEYECEK Mİ?
HAYIR!
Medeni ve demokratik ülkelerde istifa nedeni olacak dinleme skandalları yaşattılar. Peki bu değişiklik;
HUKUKA AYKIRI DİNLEMELERİ, İZLEMELERİ, AKP MUHALİFLERİNİ YILDIRMA ÇABALARINI ORTADAN KALDIRACAK MI?
HAYIR!
Bu ülkenin insanları, gece yarısı neden tutuklandığını bilmeden götürülüyor ve yıllarca yargılanmayı bekliyor. Peki bu değişiklik;
TÜRKİYE’Yİ KORKU İMPARATORLUĞU OLMAKTAN ÇIKARACAK MI?
HAYIR!
‘Kürt açılımı’ başlatıyoruz dediler, ‘içeriği nedir?’ diye soranlara çok kızdılar, milleti böldüler. Peki bu değişiklik;
GÜNEYDOĞU’DA AKAN KANI DURDURACAK MI, ANNELERİN GÖZYAŞLARINI DİNDİRECEK Mİ?
HAYIR!
‘Askerlik yan gelip yatma yeri değildir dediler, sonra kendi çocuklarını en güzel yerlerde valinin koruması altında kısa dönem yaptırdılar. Peki bu değişiklik;
GÜNEYDOĞU’DAKİ MEHMETÇİĞE DE AYNI HAKKI SAĞLAYACAK MI?HAYIR!
53 bin engelli kadrosunu boş bıraktılar, rehabilitasyon merkezlerini kapattılar. Peki bu değişiklik;
ENGELLİLERE HAKLARINI GERİ VERECEK Mİ?
HAYIR!
Köylüyü madur ettiler, yerinden yurdundan ettiler, topraklarını değersiz hale getirdiler. Peki bu değişiklik;
KÖYLÜNÜN 2b MADURİYETİNİ GİDERECEK Mİ?
HAYIRMAHKEMELERDE DAVALARI HIZLANDIRACAK MI?
HAYIR!
Hakim ve savcıların iş yükünün altında ezilmesine izin verdiler, vatandaşı da mahkeme koridorlarına hapsettiler. Peki bu değişiklik;
MAHKEME KORİDORLARINDA ÖMÜR TÜKETMEYİ, ÇİLE ÇEKMEYİ ORTADAN KALDIRACAK MI?
HAYIR!
Yargı bağımsızlığından sözediyorlar. Peki bu değişiklik;
SİYASAL İKTİDARIN YARGIYI TÜMÜYLE ELE GEÇİRMESİNDEN BAŞKA BİR İŞE YARAYACAK MI?
HAYIR!Yıllarca en büyük hedefleri, bağımsız kalabilmek için direnen yargıyı alaşağı etmekti. Peki bu değişikliğin;
12 Eylül Darbe Anayasası’nı ortadan kaldıracağız diyorlar ama, peki bu değişiklikte;
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’IN KENDİLERİNİ YARGILAYACAK YÜCE DİVAN ÜYELERİNİN TAMAMINI KENDİLERİNİN ATAMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY VAR MI?
HAYIR!
Peki bu değişiklik;
ONURUMUZLA, İNSANCA YAŞAYABİLMEK İÇİN İSTEDİĞİMİZ TALEPLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEK Mİ?
HAYIR!
PEKİ BİZ NEYİ OYLUYORUZ?
Yıllarca senin sofrana göz dikip ekmeğini çalanlara “HAYIR! YAPMA!” deme fırsatı bulamadın!! İşte fırsat!!
Asıl HAYIR! demek seni özgürleştirecek.
Asıl HAYIR! demek seni zenginleştirecek.
Asıl HAYIR! demek seni adalete kavuşturacak.
Asıl HAYIR! demek ülkeni demokratikleştirecek.
Asıl HAYIR! demek ülkeni bölmeyecek.

edit...............

selimb
05-09-2010, 14:08
diğer partiler bu anayasayı değiştirdide biz hayır mı dedik ben akpye evet demiyorum anayasaya evet diyorum chp başörtüsü takana rahibe diyor ben kesinlikle chp ile aynı safta yer alamam

TÜRKİYE CUMHURİYETİ... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün devrimleri...tanırmısınız bunları....