PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Damla Dahi Olsa İçki İçmek!

fatihhh_56
19-09-2010, 23:34
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:“Ey iman edenler! İçki kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.”Maide 90 Bir şeyin haram kılındığının en kuvvetli delillerinden biri ondan uzak durmanın emredilmesidir. İçki, kâfirlerin ilahları ve putları olan dikili taşlarla birlikte zikredilmiştir. Ve “Allah içkinin haram olduğunu söylemedi, sadece ‘ondan uzak durun’ dedi!” diyen kimsenin getirebileceği hiç bir delil kalmamıştır.Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in sünnetinde içki içenle ilgili olarak şu tehdit gelmiştir.Cabir (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):‘Allah Azze ve Celle, içki içen kimseye Tinetu’l-Habal’dan içireceğini ahdetmiştir’ dedi.Sahabeler dediler ki:−Ey Allah’ın Rasulü! Tinetu’l-Habal nedir?Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):‘Cehennem ehlinin teridir ya da yanmaları sonucu bedenlerinden akan sudur’ buyurdu.”Müslim 3/1587Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):‘İçki mübtelası olarak ölen kimse puta tapan bir kimse gibi Allah’ın huzuruna çıkar’ buyurdu.”Taberani 12/45, Albânî Sahihu’l-Cami 6525Çağımızda içki ve şarap çeşitleri oldukça çoğalmış; bira, arpa suyu, alkol, rakı, votka, şampanya vb. çeşitli isimlerle adlandırılmıştır. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:“Ümmetimden bir kısım insanlar içki içip onu başka isimle adlandıracaklar.”Ahmed Müsned 5/342, Albânî Sahihu’l-Cami 5453Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in kavlinde bildirdiği grup, ümmetin arasında zuhur etmiştir. Bunlar akılları karıştırmak ve gerçeği saptırmak amacıyla içkiyi “ruhun gıdası içecekler” şeklinde isimlendirirler.“Onlar (kendi akıllarınca) güya Allah’ı ve mü’minleri aldatırlar. Hâlbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir.”Bakara 9 Şeriat bu konuyu temelinden açıklığa kavuşturan ve istenilen yöne çekme suretiyle yapılan saptırmaya fırsat bırakmayan önemli bir kural ortaya koymuştur. Bu, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in şu kavlinde bildirilmiştir:“Sarhoş edici her şey içkidir ve sarhoş edici her şey haramdır.”Müslim 3/1587Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:“Aklı bulandıran ve sarhoş eden her şeyin azı da çoğu da haramdır.”Ebu Davud 3681, Albânî Sahihi Ebu Davud 3128Adları ne kadar çok ve değişik olsa da adlandırılan aynıdır ve hükmü bilinmektedir. Son olarak Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in içki içenlere uyarısına kulak verelim:“Kim içki içer ve sarhoş olursa kırk gün namazı kabul olmaz, ölürse cehenneme girer, tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder. Sonra tekrar döner, içki içer ve sarhoş olursa kırk gün namazı kabul olmaz, ölürse cehenneme girer, tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder. Sonra tekrar döner, içki içer ve sarhoş olursa kırk gün namazı kabul olmaz, ölürse cehenneme girer, tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder. Ve yeniden tevbesinden dönerse Allah’ın Kıyamet günü ona; Radğatu’l-Habal içirmesi haktır.”Sahabeler dediler ki:−Ey Allah’ın Rasulü! Radğatu’l-Habal nedir?Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:–“Cehennem ehlinin yanma sonucu bedenlerinden akan sudur.”İbni Mace 3377, Albânî Sahihu’l-Cami 6313

mesutkoç
20-09-2010, 02:54
alkol aldıktan sonra nedense imanınız dahada kuvvetleniyor aksini iddaa eden varmı?

beydemir
20-09-2010, 02:58
alkol aldıktan sonra nedense imanınız dahada kuvvetleniyor aksini iddaa eden varmı?
biraz bilgi verirmisin nasıl oluyor o

hüseyin
20-09-2010, 04:04

sen bildiğin yoldan şaşma kardeşim yakında hidayete erip mesut olursun...ALLAH yolunu açık etsin..daha ne diyeyim sana..

gacvokem
20-09-2010, 10:17
1 -2 duble bazen iyi geliyor :D

toycan
20-09-2010, 10:33
1 -2 duble bazen iyi geliyor :D

aynen öyle kardeşim sonunda alkol mikroplar için birebir:8[1]:

osmann
20-09-2010, 10:41
meseleyi hafife alıyorsunuz...ikinizde sevdiğim insanlarsınız...hüsnüniyetle uyarırım...
selametle...

aliharbiye
20-09-2010, 10:41
rakısız hayat olurmu hiç ara sıra lazım içmekte fayda var.......içene afiyet olsun ama şişede durduğu gibi dursun...

gacvokem
20-09-2010, 10:48
meseleyi hafife alıyorsunuz...ikinizde sevdiğim insanlarsınız...hüsnüniyetle uyarırım...
selametle...
hocam hürmetler, ayda yılda 1-2 kadeh hani derler ya motoru dabıl apla temzile diye buda öyle böreklerde taşa falan iyi gelir ben meselenin o boyututla değerlendiriyom, dini boyutu işin içine girince , orasını Allah bilir

cellini
20-09-2010, 11:38
ben o illeten 11 sene önce kurtuldum çok şükür.içene diyecek bişeyim yok ama eskiden içen biri olarak şunu söyleyeyim, hiç bir şeye faydasını görmedim.

mugok06
20-09-2010, 11:47
Ne ararsın tanrı ile aramda,
Sen kimsinki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa neden türban sorarsın?
Rakı, şarap içiyorsam sana ne,
Yoksa sana bir zararı içerim
İkimizde gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.

yamtarahmet
20-09-2010, 13:33

durumu özetleyen dizeler.:45::praying:

caglar684
20-09-2010, 13:40
kesinlikle içilmemeli.

toycan
20-09-2010, 15:50
selametle...

osman kardeş ALLAH razı olsun bende hergün içmem özel günlerde ama içmem ama içene de karışmam ipin ucunu kacıranın vay haline ama gelde izmirde içme be hocam denize karşı birde örnek aldığımız adama saygısızlık olmasın diye arada saygılar

Volkan
20-09-2010, 16:02

bunu yazı sadece kendını kandıranlar içindir. İslam dininin şartları ve haram mekruh gibi kuralları acık ve nettir.

Herkez işlediği gunahın ve sevabın getireceklerine razı olacaktır.

Ben kendim içmiyorum ama içmeyenede karışmam mantığında değilim neden bir yakının yada cocuğum böle bir illete kendını teslım ederken ona zararlarını anlatmak onu o yoldan çevirmek varken susayım .

En büyük sevaplardan biride kötü yolda gideni o yoldan çevirmektir. Kimsede içki iyi bir şey demesın dini yönunu geçtim yılda kaç kişi içki yüzünden kanser olup ölüyor yada bu illet yüzünden işi evi barkı yok oluyor yada eşine cocuğuna kıyıyor.

Bu illet için kimsede örnek alınmaz. Bu illet yüzünden bu dünyadan kaç tane değerimiz erken göçüp gitti şimdi hayatta olsalardı bir şans verilseydı acaba yine aynısını yaparlarmıydı.

Catapult®
20-09-2010, 16:04
rakısız hayat olurmu hiç ara sıra lazım içmekte fayda var.......içene afiyet olsun ama şişede durduğu gibi dursun...

Öbür tarafta zebaniler: Sensiz Cehennem Olurmu :D

Cehennemde Hak Cennete Hak.................

NeRoMaN
20-09-2010, 16:09
Daha işçi,rakı yaşım gelmedi.Gelse de içmem.Sıgarada aynı şekilde.

remy
20-09-2010, 16:26
Bu şiirden nefret ediyorum ya.. İğrenç bir şiir..

NeRoMaN
20-09-2010, 22:13

Güzel bir şiir.Ne büyüğünde ne küçüğünde babası içki içer,çocuğu Dine imana küfreder Onun çocuğu ne olacak o ne yapacak.

vini
20-09-2010, 22:19
sen bildiğin yoldan şaşma kardeşim yakında hidayete erip mesut olursun...ALLAH yolunu açık etsin..daha ne diyeyim sana..
üstadın dediği durumu özetliyor

MUTAF
20-09-2010, 22:44
herkes hacı hoca kesilmesin bu dunyada.
herkes zaten olayın farkında. alkol denince neden bu şekil tartışılırki.
hem sigaranın alkolden farkı yok. kimsede alakası yok demesin.
sigarada alkolde aynı şey. o gunahsa oda gunah. ama alkol denince hemen birileri zıplamaya başlıyor.

yukardaki dizelemeyede aynen katılıyorum. ben ile Allahın arasına kimse giremez. kimsede ne benden, nede alkol içenden üstün değildir.

ESES-58
20-09-2010, 23:19
içen içsin içmeyen içmesin. ben ALLAH a şükür 13 sene oldu içmiyorum.haaa içerkende ayda yılda bir misali hafiften ama şimdi yok.içerken zararını görmedim ama şu bir gerçek nasıl kanunlar konulmuşsa vede bazılarından zarar göreceğimiz için tırsıyorsak,haramın ne olduğu belli ve yüce ALLAH ın haram kıldığınada kesinlikle uymalıyız,ha bir şişe ha bir damla haram haramdır.orta yolu yok. kelime-i şehadet getirip ben elhamdülillah müslümanım diyorsak kesinlikle belli konularada uymalıyız.içki haramdır bitti.ya ona uymayacağız ya ona.seçim sizin

beydemir
21-09-2010, 03:50
herkes hacı hoca kesilmesin bu dunyada.
herkes zaten olayın farkında. alkol denince neden bu şekil tartışılırki.
hem sigaranın alkolden farkı yok. kimsede alakası yok demesin.
sigarada alkolde aynı şey. o gunahsa oda gunah. ama alkol denince hemen birileri zıplamaya başlıyor.

yukardaki dizelemeyede aynen katılıyorum. ben ile Allahın arasına kimse giremez. kimsede ne benden, nede alkol içenden üstün değildir.

Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)

“Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)

içki bütün kötülüklerin anasıdır Hz. Muhammed
Basri kardeş işte sana ALLAHın ayetleri ve peygamberinin hadisi ALLAHla senin arana kimsenin girdiği yok sadece ALLAHın böyle buyurduğunu beyan ediyorlar.senin sözlerine cevap ayeti kerimelerde geçiyor.biz Müslümanlar ALLAHın
kitaplarına
ve peygamberlerine
iman ederiz

aliharbiye
21-09-2010, 09:17
Öbür tarafta zebaniler: Sensiz Cehennem Olurmu :D

Cehennemde Hak Cennete Hak.................
öte tarafta zebani olduğunu sen bilahire gördünmü gördmediğin birşeyin kesin var sayımını söylemen yanlış olur doğrumu? öte tarafta hiçbir şey yok cennette cehennemde burda beyefendi selametle.