Orijinalini görmek için tıklayınız : Yargıtay'dan Başörtüsü uyarısı
Yargıtay Başsavcılığı başörtüsü serbestliğinin Laiklik İlkesi'ne aykırı olduğunu açıkladı
Yargıtay Başsavcılığı YÖK'ün aldığı "Başörtülü öğrenciler tüm sınavlara başları kapalı şekilde girebilirler" kararına tepki gösterdi. Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yayınladığı açıklamada, başörtüsü serbestliğinin laiklik ilkesine aykırı olduğu açıkladı. "Anayasa'ya AYM ve AİHM kararlarına uyulmalıdır" denilen açıklamada "Yasama ve yürütme yargıya saygı duymalıdır" ifadeleri kullanıldı.
Yargıtay Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğu ifade edilirken, laiklik ilkesinin temel ilkelerinden biri olduğu vurgulanıyor.
Açıklamada, ''Dinsel inanç veya dinsel kurallarla doğrudan ilişki ve bağlantı kurularak yapılan düzenlemeler, hem devrim yasalarını, hem de laiklik ilkesini ilgilendirir. Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin giyimlerini düzenlerken türban kullanımına dinsel inanç nedeniyle geçerlilik tanımak, kamu hukuku alanındaki bir düzenlemeyi dinsel esaslara dayandırma suretiyle laiklik ilkesine aykırılık oluşturur. Yasama ve yürütme yargı kararlarına uymak zorunda. AIHM kararına göre türban yasağı zorunlu tedbirdir. Gerek iç hukuk, gerekse uluslararası hukuk boyutuyla değerlendirildiğinde türbanın koruma görmediği ve laiklik ilkesiyle bağdaşmadığı görülmektedir. Siyasilerin beyanları politik çıkara dayanmakta'' denildi.
.
ben laikligi bütün inançların güvencesi olarak biliyordum.... artık bu sorunu aşmamız gerekiyor .. bu zihiniyeti anlamıyorum
orta bir yol her zaman bulunmalı ve her kesiminde uzerin de uzlaşacağı bir şekilde uygulamalar ve kanunlar yapılmalı bence
Rahmetli annem derdi ki; hırsız çalacak birşey bulamazsa fesini koynuna sokarmış. Suyu bulandırarak balık avlamak hevesi mi var ne? Bu ve benzeri sorunlar kaşımakla çözülmeyecek haldedir. Zamana bırakın. Allah aşkına milletle aly etmeyin. Düzeltilmesini ister görünen siyasilerin alayı shatekar. Çünkü kimisi karşı olarak kimisi de taraf olarak oy toplama peşinde. Aklıevvel bürokratlarda kendilerini dev aynasında mı görüyor ne?
Ülkemizin büyük sorunlarının gözardı edilmesi ,için ortaya atılan sahte gündem peşine takılmayalım. Bunları söyleyenlerin bizden neleri saklamaya çalıştığını araştıralım.
Allah bu milletin yar ve yardımcısı olsun.
bu adam kendini herşeyin üzerinde görüyor bu yetkiyi nereden alıyor acaba ülke düzeleceği zaman ikdidar partisine kapatma davası açıyor meclis başörtüsü konusunda uzlaşma bulmaya çalışınca bu adam ortaya çıkıp yine ül***i karıştırıyor
Catapult®
20-10-2010, 21:31
kardeşim laiklik özgürlüktür bunu kafana sokucaksın ben o kapıdan donla bile gelebilirim sakıncası yoksa D:
aliharbiye
21-10-2010, 09:50
arkadaşlar kimse beni yanlış anlamasın ben olsam bu sorunu çok basit bir şekilde hallederdim türbanlılar için 1 türbanlı üniversite yapardım 2 zaten turbanla girilmesi yasak olan hazır üniversiteler var yeter valla gına geldi yaaa bir çözüm bulamadılar gitti şu türban olayına saygılarımla aliharbiye
sn başsavcı diyorki başörtüsü laiklik ilkesine aykırı peki ey sn savcım bu kızlar her zaman takıyor bunu peki o zaman niye bir şey yapmıyorsun ne yani şimdi okulda tehlike varda sokakta yokmu... yoksa senin derdin başörtülü kızların doktor avukat vs olmasınamı karsısın
sn başsavcı diyorki başörtüsü laiklik ilkesine aykırı peki ey sn savcım bu kızlar her zaman takıyor bunu peki o zaman niye bir şey yapmıyorsun ne yani şimdi okulda tehlike varda sokakta yokmu... yoksa senin derdin başörtülü kızların doktor avukat vs olmasınamı karsısın
evet dostum sac telınden ayak tırnak ucuna kadar haklısın ve super yazmıssın.cok ılgınctır aslında.dıkkat ettıysenız bu bas savcı denen adam neredeyse 5 veya 6 aydır ortalarda yoktu.sonra ne olduysa bu ulke ıcın mıllet ıcın guzel seyler olmaya bazı seyler degısmeye basladı.ve bu sahsıyet ortaya cıktı.ve her tarafa tehdıtler savurmaya basladı yok kapatma yok anayasa mahkemesı kararlarına aykırılık falan falan.ya kardesım usttekı yazıyı yazan arkadasın dedıgı gıbı bu bası kapalı olan kadınlar dısarıda teklıkelı degıllerde ıcerıdemı tehdıt olusturuyorlar sızın ıcın bu ne mantıksızlık bu ne sacmalıktır.ya bu kadar duzeysızlık olurmu.bas örtusunu bız çozerız dıyenler sımdı masadan kacıyorlar ve ortalıgı karıstırmak ıcın ne gerekıyorsa yapıyorlar.yazık oluyor bu ül***e.bızım asmamız gereken daha önemlı sorunlar var.bırakın artık herkes dıledıgını gıysın tabı toplum ve ahlakı kurallar ıcerısınde.kımse 20 cm lık mını etek gıyen bır memura nıye boyle gıydın demıyor.bırakın basını kapamak ısteyende kapasın.sana bu ınsanların basının dısındakı mı lazım yoksa ıcındekımı.ha bakarsın kafasını ıcındekılar ısıne gelmıyor yol verırsın gıder oyle degılmı.ama %99 u musluman olan bır ulkede ınsanların ınanclarının geregını yerıne getırmesı kadar daha dogal ne olabılırkı.ya hırıstıyan bır futbolcu sahaya cıkarken veya gol attıgında hac ısaretı yapıyor bızde vaybe adam ne ınanclı bak sukur bıle ettı dıyoruz.ama bızım futbolcularımızdan bırı sahaya dua ederek cıksın kıyamet kopuyor.adam cemaatcı oluyor ırtıcacı oluyor bu ne sacma sapan bırseydır yahu.zavallı hakan sukur u de boyle bıtırmedılermı hatırlayın.yazacak cok sey var ama neyse.:angry8:
12eylul10
21-10-2010, 13:48
yargı yasamanın işidir onlar ne derse yargı onu yapar kanunlar yasama tarafından çıkarılır diğer erkler de bu kanun ve kurallara uyar savcıya bakın yasama ve yürütme yargıya saygılı olmalıymış kendini dev aynasında görüyo bu zat
gacvokem
21-10-2010, 21:58
Yargı yasamanın üstündedir yasamada yeri geldiğinde yargıdan medet umaktadır , yargının olmadığı yerde adalette olmaz, olsa olsa hitler, olur yada musollini
Yargı yasamanın üstündedir yasamada yeri geldiğinde yargıdan medet umaktadır , yargının olmadığı yerde adalette olmaz, olsa olsa hitler, olur yada musollini
bu savcı bunlardan hangisi oluyor hitler mi? yoksa musollini mi?
bi yerden okudum paylşmak istedim..fikrimide böyle guzel akataramazdım zaten.''
'' Bir Kız Öğrenciyi Başını Örttüğü İçin Tahsil Hakkından Mahrum Etmek, İstiklal Savaşı Başlarında Ve Maraş'ta, Düşmanlar Tarafından Başörtüsü Çekilip Düşürüldüğü İçin Başlayan Milli Şahlanışın Ruhuna Tükürmektir...''
(Necip Fazıl Kısakürek)
gacvokem
21-10-2010, 23:10
bu savcı bunlardan hangisi oluyor hitler mi? yoksa musollini mi? savcıyı bilmemde birileri hitler yada musolini gibi tek adam olmak için çabalıyor..
Türkiyem Layıktır, Layık kalacak...
savcıyı bilmemde birileri hitler yada musolini gibi tek adam olmak için çabalıyor..
Türkiyem Layıktır, Layık kalacak...
zaten başı sıkışan laikliğin arkasına sığınıyor laikliğin belli bir kanunları mı var baş örtüsünü yasaklayan laikliğe göre seçime gerek yok nasıl olsa bir savcı birilerinin istediğini yapıyor madem laiklik din ve vicdan özgürlüğü ben okula istediğim gibi giderim kimseyi bağlamaz hac takıp gidiyorlar dini simge değil baş örtüsü mü dini simge artık kimseyi kandıramazlar bu millet uyandı
bu ülkede cumhuriyet baş savcılığı var desinler diye altı ayda veya yılda birkez birkaç laf ediyor abdurrahman bey hatırlansın onuda yad etsinler,böyle bir kurumumuz var desinler,bu yoğun gündemden dolayı kaynayıp gitmesin diye...aslında abdurrahman beyinde işi zor hadepi kapatır kürtler kızar akp'yi kapatmaya çalışır türkler kızar bu adama yani adam ağız tadıyla bir parti kapatamadı gitti...bu böyle olmayacak en iyisi kendini kapatsında herkez ne hali varsa görsün...
yargıtay başsavcısı...abdurrahman yalçınkaya'nın....
"abdurrahman" kısmı ...dini içerikli olup....laikliğe aykırıdır...!!!
Ben de tam, “Bu kadar şey oluyor, Başsavcı nerede kaldı?” diyordum....
Nihayet ses verdi... “Başörtüsüne çözüm aramak laiklik ihlalidir” gibilerden bir açıklama yaptı....
Madem kendi ayağıyla geldi... ben de kendisinden şu sorunun cevabını rica ediyorum...:
Laiklik konusunda bu kadar hassassınız da, “demokrasiye yöneltilmiş tehditler” karşısında neden kılınızı kıpırdatmıyorsunuz...?
Demokrasi dışı arayışları tescillenmiş ve darbe iddianamesine girmiş malum partiye, bırakın “kapatma davası” açmayı, kuru bir “uyarı” bile göndermediniz...
Niye...?
atakurtul
22-10-2010, 02:03
Kızlarımız takiye uyguluyor
hayırlı sabahlar hayırlı cumalar. bütün mesajları okudumda çoğu özgürlükten yana mesajlar. bu günlere gelmemiz de güzel.İnşallah farklı düşünenlerde gerçekleri göreceklerdir.Abdurrahman bey sıkıntılı HSYK seçimlerinden dolayı ondan bu çıkış.arkadaşlar birbirlerini seçerken demokratik bir zemine oturtuldu her nekadar anayasa mahkemesi ufak rütuş yapsa da.ondan bu gerginlikleri.2010 yılı dünyasında iran 2012 de ne olursa olsun AYA çıkacaını söylüyor. biz daha hala kafanın dışıyla uğraşıyoruz.ALLAH onların oyunlarını bozsun. zfr pal kardeşime teşekkür ederim paylaştığı teşekkür ederim '' Bir Kız Öğrenciyi Başını Örttüğü İçin Tahsil Hakkından Mahrum Etmek, İstiklal Savaşı Başlarında Ve Maraş'ta, Düşmanlar Tarafından Başörtüsü Çekilip Düşürüldüğü İçin Başlayan Milli Şahlanışın Ruhuna Tükürmektir...''
(Necip Fazıl Kısakürek)
gacvokem
22-10-2010, 09:55
zaten başı sıkışan laikliğin arkasına sığınıyor laikliğin belli bir kanunları mı var baş örtüsünü yasaklayan laikliğe göre seçime gerek yok nasıl olsa bir savcı birilerinin istediğini yapıyor madem laiklik din ve vicdan özgürlüğü ben okula istediğim gibi giderim kimseyi bağlamaz hac takıp gidiyorlar dini simge değil baş örtüsü mü dini simge artık kimseyi kandıramazlar bu millet uyandı
ben laiktir demedimki ..
yazımı birdaha oku
Türkiyem Layıktır , Layık kalacak dedim, baş örtüsü gibi bir oy deposu varken niye çözsünlerki, az aklı başında biri bu çözülürse , birilerinin rantının kesileceğini anları, bu böyle gelmiş böyle gider arkadaşlar ağzı açığın malını göz açık yer, olduki halloldu kanunlar kurallar çerçevesinde bende bişeler olsunki bazılarının dilinden düşsün ak koyun kara koyun belli olsun diyorum....
bugün salça olmuş 20 lira , domates olmuş 8-10 lira bizim uğratığımız şeylere bak:49:, birilerinin bunuda meclisdekilerine sorması lazım, birazda bunları konuşsunlar
ben laiktir demedimki ..
yazımı birdaha oku
Türkiyem Layıktır , Layık kalacak dedim, baş örtüsü gibi bir oy deposu varken niye çözsünlerki, az aklı başında biri bu çözülürse , birilerinin rantının kesileceğini anları, bu böyle gelmiş böyle gider arkadaşlar ağzı açığın malını göz açık yer, olduki halloldu kanunlar kurallar çerçevesinde bende bişeler olsunki bazılarının dilinden düşsün ak koyun kara koyun belli olsun diyorum....
bugün salça olmuş 20 lira , domates olmuş 8-10 lira bizim uğratığımız şeylere bak:49:, birilerinin bunuda meclisdekilerine sorması lazım, birazda bunları konuşsunlar
evet bende aynısını diyorum siyasiler baş örtüsü ve laikliği bahane ederek değil yaptıkları icraat ile oy alsınlar :wave::wave:
gacvokem
22-10-2010, 13:33
evet bende aynısını diyorum siyasiler baş örtüsü ve laikliği bahane ederek değil yaptıkları icraat ile oy alsınlar :wave::wave::45::45::45: