Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 20/06 Türkiye'de Neler oluyor



muzo
20-06-2006, 10:33
ESKİ KARISINI ÇALIŞTIĞI OTELDE DELİK DEŞİK ETTİ

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir kadın, eski kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
20 Haziran 2006 Salı 00:03



LEVENT KİŞİ
MUĞLA - Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir kadın, eski kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü.



Edinilen bilgiye göre, Hüsamettin Şenol (32), 52 EK 153 plakalı otomobiliyle takip ettiği eski eşi Gülden Şen ile bir süre tartıştıktan sonra, genç kadını bıçaklayarak öldürdü. Çıldır Mahallesi'ndeki Maxvel Apart çalışanlarının genç kadına yardım etmek istemesi üzerine Şenol, elindeki bıçağı genç kadının göğsüne saplamaya devam etti. Genç kadına yardım etmek isteyen vatandaşlara polisi aramalarını söyleyen öfkeli koca, daha sonra arabasına binerek olay yerinden uzaklaştı.



Öte yandan aracı bir parkta terk edilmiş olarak bulan polis ekipleri, katil zanlısını da kısa sürede yakaladı. Olay yerinde hayatını kaybeden genç kadın, Marmaris Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, katil zanlısı Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.

muzo
20-06-2006, 10:35
İZMİRLİ KUYUMCU SOYGUNCUYU ÖLDÜRDÜ

İzmir'in Karabağlar semtinde kuyumcu dükkanını soymak isterken vurularak ölen ve kaçan zanlıların kimlikleri belirlendi.
20 Haziran 2006 Salı 00:05


İzmir'in Karabağlar semtinde kuyumcu dükkanını soymak isterken vurularak ölen ve kaçan zanlıların kimlikleri belirlendi.
Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin görüştüğü Öznur Kuyumculuk'un sahibi Mustafa İ, işyerine gelen 2 kişinin kendisine saat satmak istediklerini, saat almadığını söylemesi üzerine ise zanlılardan birinin bıçakla tehdit ederek altınları vermesini istediğini ileri sürdü. Bunun üzerine çekmecedeki tabancasını çıkardığını söylediği öğrenilen Mustafa İ, diğer zanlının tabanca çıkararak 2 el ateş ettiğini, bunun üzerine kendisini korumak için tabancayla zanlılara ateş açtığını öne sürdü.
Mustafa İ'nin, işyerinden çıkarak kaçan zanlılardan birinin yaklaşık 50 metre ileride düştüğünü, diğerinin de yaya olarak kaçtığını söylediği öğrenildi.
Mustafa İ. gözaltına alınarak, Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü.
Bu arada, olay yerinde ölen zanlının üzerinden kimlik çıkmadı.
Mustafa İ'nin, sabıkalı dosyasındaki fotoğraflardan yaptığı teşhisle ölen zanlının B.B. (18), kaçan zanlının da V.Y. olduğunun belirlendiği bildirildi.
Her 2 zanlının da poliste çeşitli suçlardan kayıtlarının bulunduğu kaydedildi.
Kaçan zanlının yakalanması için başlatılan operasyonlar sürüyor.

muzo
20-06-2006, 10:36
KARISININ AŞIĞINI EVİNDE YAKALAYAN ADAM TÜFEĞİNE DAVRANDI

Konya'da bir kişi, evinde eşiyle birlikte yakaladığı şahsı tüfekle vurarak yaraladı.
20 Haziran 2006 Salı 00:36



Konya'da bir kişi, evinde eşiyle birlikte yakaladığı şahsı tüfekle vurarak yaraladı.



Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Sille Ak Mahallesi Mehmet Güler Sokak numara 15'te meydana geldi. İddiaya göre, geceleri kamyonuyla yük taşıma işi ile uğraşan Mehmet E. (36), dün akşam işinin erken bitmesi üzerine evine gitti.


Mehmet E'ye kapıyı açan Fatma E, eşini karşısında görünce paniğe kapılarak, "Seni, biri otomobille takip ediyordu, bir bak istersen" dedi. Bunun üzerine Mehmet E. av tüfeğini alarak, "Yoldan geldim çok susadım, bir bardak su içip bakayım" diyerek mutfağa girdi. Mutfağın ışığını açan Mehmet E, dolabın arkasına gizlenen Ramazan A'yı (37) görünce eşinin kendisini aldattığını anlayarak ateş etti.


Yaralanan Ramazan A. ölü numarası yaparken, Mehmet E. karısı Fatma E'nin de burnunu tüfeğin dipçiğiyle vurarak kırdı.



Silâh sesini duyan vatandaşların polisi aramasıyla olay yerine gelen ekipler, elinde silâhla Mehmet E'yi gözaltına aldı. Yaralanan Ramazan A. ambulansla, burnu kırılan Fatma E. ise ekip arabası ile Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



Mehmet ve Fatma E. çiftçinin 5 çocuğunun olduğu ve 2 odalı bir evde yaşadıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

muzo
20-06-2006, 10:39
OTEL SAHİPLERİNE ŞOK MEKTUP!..

Yılmaz Özdil: "Gazeteci olarak değil, yerli turist olarak yazıyorum bu satırları size..."
20 Haziran 2006 Salı 05:38



YILMAZ ÖZDİL'İN SABAH'TAKİ YAZISI:


Açık mektup...


Değerli otel sahipleri...
Dün gazetelerde okuduğum kadarıyla, Marmaris'te yabancı turiste oda ve kahvaltıyı "bedava" veriyormuşsunuz artık...
O hale gelmişsiniz.
Çünkü geceliği 10 dolara bile yabancı turist bulamıyormuşsunuz.
Batıyormuşsunuz yani.
Meşrubat falan satarak, personel maaşını çıkarmaya çalışıyormuşsunuz.






Vah vah.






Meslek odası başkanlarınız acilen bir araya gelmiş, yerli turisti çekmek için planlar falan yapıyormuşsunuz...






Gazeteci olarak değil, yerli turist olarak yazıyorum bu satırları size...
Çok beklersiniz!






Yerli turiste keriz muamelesi yaparken, düşünecektiniz...
Elin yabancısına 50 dolara verdiğiniz odayı, nüfus kağıdımızda Türk vatandaşı yazıyor diye, bize 200 dolara çakıyordunuz.
"Yahu ayıptır" diyene de, "gelme kardeşim, senin parana ihtiyacımız yok" demeyi biliyordunuz...






200 doları vermeye razı olana da, "yer yok" diyordunuz sırıtarak...
"Yabancı çok, size yer yok..."
Sanki yabancı para veriyor, biz çakıl taşı veriyoruz.






Neyse... Siz belki unuttunuz.
Biz unutmadık o şaşaalı günlerinizi...






Sayenizde pek çok Türk vatandaşı yazlık sahibi oldu.
Kendi memleketinin tesislerinde kazıklanmaktansa nohut oda bakla sofa aldı millet bir şeyler... Şimdi beyler gibi mangal yapıyor, terasında, bahçesinde...






Pek çok Türk vatandaşı da, sayenizde, dünya görmüş oldu.
Çünkü baktık Antalya'daki Bodrum'daki otel fiyatlarına... Bir de baktık İspanya'daki, İtalya'daki Yunanistan'daki fiyatlara...
Pasaportu kapan, vın.






Yazlık almaya veya yurtdışına gitmeye parası yetmeyenler de, yine sizin sayenizde, kıdemli "izci" oldu...
Çadırı alan, en yakın kampinge kuruyor tezgâhı.
Ailece gül gibi yiyor, içiyor, güneşleniyor, yüzüyor... Asgari ücretle bile şahane tatil yapıyor.






Onun için, kusura bakmayın...
Başka kapıya.

muzo
20-06-2006, 10:40
MALİYE'DEN HERKESE 'BONUS'

Zarf doldurma işkencesine dönüşen vergi iadesi yerine yeni sistem geliyor.
20 Haziran 2006 Salı 09:40


Maliye Bakanlığı önümüzdeki yıldan itibaren ücretlilere vergi iadesini kaldırma kararı aldı.

Vergi iadesinin yerine düşünülen yöntem ise oldukça ilginç:

Daha önce, vatandaşı fiş almaya teşvik etmek için Çin’de olduğu gibi piyango veya kazı kazan türü yöntemleri Türkiye’ye getirmeyi planlayan Maliye, şimdi de gündemine “bonus” yani hediye sistemini aldı...

Bonus sistemi, faturalı yapılan tüm alışverişlere değil doktor veya avukat ücretleri gibi sadece kaçağın yoğun olduğu ödemeleri kredi kartıyla yapanlara verilecek. Üstelik bonustan sadece ücretliler değil, tüm vatandaşlar yararlanacak.




NAKİT ALIŞVERİŞE YOK


Henüz üzerinde tartışılan sistemi Maliye Bakanlığı yetkilileri, BUGÜN’e şöyle anlattı:


“Vergi iadesi sistemini sil baştan değiştiriyoruz. Yerine getireceğimiz sistem henüz net olmamakla birlikte kafamızda oluşmaya başladı. Vergi iadesinde amaç kayıt dışılığı önlemek. O nedenle nakit değil sadece kredi kartıyla yapılan yıllık alışveriş tutarı üzerinden iade yerine bonus vermeyi düşünüyoruz. İdare olarak biz tüm alışverişi değil, kayıtlı alışverişi ödüllendirmek istiyoruz. Kredi kartlı alışveriş ne kadar yaygınlaşırsa kayıt dışılık da o oranda azalacak. Bunun için bankalarla oturup sistemi görüşeceğiz, onlardan destek isteyeceğiz. Onların bize yapacağı katkı konusunda somut gelişme sağlarsak sistem çok etkin olarak devreye girecektir.”


KAYITDIŞILIK ÖNLENECEK


Sistemin tamamen kayıt dışılığı önlemeye odaklı olacağının altını çizen yetkililer, her kredi kartıyla yapılan alışverişi ödüllendirme, bonus verme gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdiler. Yetkililer, uygulamaya ilişkin şu bilgiyi verdi:


“Kredi kartının çok yaygın kullanıldığı zaten kayıtlı olan alanlar var. Örneğin büyük marketlerde doğal bir kayıtlılık var. Oralarda kredi kartıyla yapılan alışverişlere bonus vermemize gerek olmayabilir. Bunun yerine kayıt dışılığın çok yoğun olduğu sektörler var. Örneğin doktor ve avukat ücretini kredi kartıyla ödeyene bonus verebiliriz. Bunun dışında lokantalar ve kaçağın yine yoğun olduğu mobilya sektörü var. Aldığı mobilyanın parasını peşin veren değil, kredi kartıyla ödeyen bonusu alır.”


HERKESE BONUS İMKÂNI


Vergi iadesi sisteminin yerini alacak olan bonus ve benzeri teşviklerin sadece ücretlileri değil tüm vatandaşı kapsayacağını ifade eden yetkililer, “Dolayısıyla örneğin bizim belirlediğimiz sektörlerde kredi kartlı alışveriş yapan herkes bonus kazanabilecek. Aynı şekilde piyango veya kazı kazanlardan yararlanacak. Biz şu anda hangi sistemin ne kadar gelir ne kadar gidere yol açacağını hesaplamaya çalışıyoruz. Bu hesaplara göre kapsam, çeşitlilik her şey netleşecek” açıklamasında bulundular.


Kazı kazanı bir kenara atmadı


Maliye yetkilileri, daha önce üzerinde çalıştıkları piyango ve kazı kazan yöntemlerini de bir kenara atmadıklarını dile getirerek, yabancı ülkelerde uygulanan sistemleri Türkiye’ye de uyarlamak istediklerini bildirdiler. Yetkililer, “Bu nedenle ilgiyi canlı tutmak, vatandaşa kayıtlı sistem bilincini tam olarak oturtabilmek için özel çekilişler, piyangolar, kazı kazanları da uygulayabileceğiz” dediler.


Tekel işçisine müjde


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekel Balatçık İşletme Müdürlüğü’nde, sendika, işçi temsilcileri ve Tekel yöneticileriyle toplantı yaptı. Unakıtan, Tekel’e ait Balatçık Tütün İşletmesi’nde çalışan 677 mevsimlik kadın işçinin bu yıl da çalışmaya devam edeceklerini bildirdi. Kararın işçilere bildirildiğini kaydeden Unakıtan, ancak çalışma süresinin işletme şartlarına göre belli olacağını, şu anda bu sürenin kesinleşmediğini ifade etti. İşe devam kararının ardından tesisten ayrılan Unakıtan, alkışlarla uğurlandı.

muzo
20-06-2006, 10:40
KATİL YANLIŞ KADINI VURDU

İstanbul'da Bayrampaşa Cezaevi önünde ziyaret için bekleyen Ünal Uyar (31) öldürüldü. Saldırgan, Uyar'ın annesi sanarak sırada bekleyen İlknur Tarhan'ı da (41) vurdu. Tarhan, ağır yaralandı.
20 Haziran 2006 Salı 09:50



İstanbul'da Bayrampaşa Cezaevi önünde ziyaret için bekleyen Ünal Uyar (31) öldürüldü. Saldırgan, Uyar'ın annesi sanarak sırada bekleyen İlknur Tarhan'ı da (41) vurdu. Tarhan, ağır yaralandı.



Ünal Uyar, annesi Nadide Uyar'la birlikte Bayrampaşa Cezaevi'nde yatan babasını ziyaret etmek için dün sabah cezaevinin önüne geldi. Anne ve oğul Uyar'ın ziyaret için sıra beklediği sırada yanlarına hızla yaklaşan bir genç, silahını çekerek, Ünal Uyar ve bu sırada yanında duran İlknur Tarhan'a (41) kurşun yağdırdı ve kaçmaya başladı.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, 20 yaşlarındaki saldırgan daha sonra geri döndü ve ölmediğini düşündüğü Uyar'ın kafasına bir el daha ateş etti. Saldırgan tekrar yaya olarak kaçarken hastaneye kaldırılan Uyar yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan İlknur Tarhan da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Olayda saldırganın anne Uyar ve oğlunu öldürmek istediği, ancak yanlışlıkla sırada Ünal Uyar'ın yanında duran İlknur Tarhan'ı vurduğu anlaşıldı.

muzo
20-06-2006, 13:57
TURİZMDE BÜYÜK VERGİ KAÇAĞI

Maliye Bakanlığı, son 5 yılda yaygın ve yoğun vergi denetimleri kapsamında 15 milyon 736 bin 881 denetim gerçekleştirdi. Turizm işlemlerine dönük her 4 denetimden 1'inde de vergi kaçağı bulundu.
20 Haziran 2006 Salı 11:50


ANKARA - Maliye Bakanlığı, son 5 yılda yaygın ve yoğun vergi denetimleri kapsamında 15 milyon 736 bin 881 denetim gerçekleştirdi. Turizm işlemlerine dönük her 4 denetimden 1'inde de vergi kaçağı bulundu.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2005 yılı Faaliyet Raporu'na göre, 2001 yılında 4 milyon 448 bin 523 olan yaygın ve yoğun vergi denetimi sayısı, 2002'de 2 milyon 866 bin 37, 2003'te 2 milyon 903 bin 111, 2004'te de 3 milyon 176 bin 412 olarak belirlendi. Maliyeciler, geçen yıl da ülke çapında 3 milyon 342 bin 798 adet yaygın ve yoğun vergi denetimi yaptı.
Bu denetimlerde, fatura-fiş vermeyen, sevk irsaliyesi düzenlemeyen ve diğer mükellefiyetlere uymayan kişi ve kuruluşlara toplam 304 milyon 25 bin 575 YTL para cezası kesildi.
Denetimler, ihracatçılardan, kuyumculara, diş hekimlerinden çiftçilere, otogaz istasyonlarından turizm işletmelerine kadar hemen hemen herkesin vergi kaçırdığını da ortaya koydu.
İncelemeler sırasında, ihracatçıya ödenen KDV iadelerinde ortalama yüzde 16 oranında usulsüzlük olduğu anlaşıldı.
Rapora göre, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan gelirler kontrolörleri, 5 yıllık dönemde bin 143 adet KDV iadesi incelemesi gerçekleştirdi.
Böylece 5 yıllık dönemde ihracatçının KDV iadesi işlemlerinde, her 100 YTL'lik iade talebinin 15,94 YTL'sine red yanıtı verildi.
Aynı şekilde geçen yıl turizm sektöründe yapılan her 4 denetimden birinde turizm işletmelerinin vergi kaçırdığı saptandı.