Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : YARDIM LÜTFEN hp PC DE SORUN VAR

taraftar
15-11-2010, 00:59
pç acma dügmesine bastıgımda pç min pervanesi calışıyor ve 5 saniye gecmeden pervane duruyor ve ekranda görüntü yok vede klavyemin ışıkları vede farenin ışıklar yanmıyor yani calışmıyor ne yapmam gerekiyor saygılar :(

kolega20
15-11-2010, 05:10
Power tuşun takılı kalıyor olmasın??

Catapult®
15-11-2010, 08:50
Bios bili sök 5dk bekle tak belki düzelebilir. bide fanını temizle.

taraftar
15-11-2010, 15:51
Bios bili sök 5dk bekle tak belki düzelebilir. bide fanını temizle.

dediklerinizi yaptım ama degişen birşey yok

taraftar
15-11-2010, 15:53

usta power tuşuna basıyorum acılıyor pc ve pervanelerde calışıyor 5 saniye gecmeden pervaneler duruyor.bende powere geri basıyorum pç kapanıyor

Hikmet™
15-11-2010, 18:44
Şimdi sorun pervanelerdemi, yoksa pc hiç açılmıyomu hangisi.

taraftar
15-11-2010, 20:10
[QUOTE=xxman;528981]Şimdi sorun pervanelerdemi, yoksa pc hiç açılmıyomu hangisi.[/QUOTE

pç min ekrenında hiç birşey gözükmüyor vede klavye calışmıyor tabiki farede calışmıyor..ekranda birşey gözükmedgi için formatta atamıyorum..pervanelere gelince pc aclırken sadece 5 saniye filan pervaneler dönüyor sontra duruyor

taraftar
15-11-2010, 20:10

pç min ekrenında hiç birşey gözükmüyor vede klavye calışmıyor tabiki farede calışmıyor..ekranda birşey gözükmedgi için formatta atamıyorum..pervanelere gelince pc aclırken sadece 5 saniye filan pervaneler dönüyor sontra duruyor

Hikmet™
15-11-2010, 20:12

Peki PSU değiştirmeyi denedinizmi.

taraftar
15-11-2010, 20:13

usta power düğesi takılı kalsa acılırken mavişıgı yanıyor onun sönmesi gerekir vede basılı tutdugumda power i kapandıgını görüyom pç nin

taraftar
15-11-2010, 20:59
Peki PSU değiştirmeyi denedinizmi.

Psu ne oluyor ve nasıl degiştirecegim onu

TEKNİSYEN101
15-11-2010, 21:04
arkadaşım powerda proplem yoksa büyük ihtimal virüs kapmıştır, format atıp sonucu bildiriniz.

saygılar

Hikmet™
15-11-2010, 21:52
Psu ne oluyor ve nasıl degiştirecegim onu

PSU kasanın arkasındaki fişi bağlaıdın küçük bi kutu.

Only the registered members can see the link

erdogan 1
15-11-2010, 22:06
PSU kasanın arkasındaki fişi bağlaıdın küçük bi kutu.

Only the registered members can see the link

bu arkadaşın göstermiş olduğu kutunun direnci çalışmıyor bendde olmuştu değiştirdim şimdi hiç bir sorun yok bir teknik elemanın gözden geçirmesini yapsın işi bilene işi bırakmak bence iyidir

Volkan
15-11-2010, 23:43
büyük ihtimal power suplayın içindeki kondansatörler bozulmuş. bir elektronıkçiye göstermende yarar var ama varsa ark larında başka bir power suplayla dene.

bu tip arızalarla cok karşılaştım çoğu Power suplaydaki kondansatörlerden cıktı.

ttnet45
16-11-2010, 00:57
pç acma dügmesine bastıgımda pç min pervanesi calışıyor ve 5 saniye gecmeden pervane duruyor ve ekranda görüntü yok vede klavyemin ışıkları vede farenin ışıklar yanmıyor yani calışmıyor ne yapmam gerekiyor saygılar :(

aynı sorun bende de olduydu rem e de bi bak istersen bende rem den olduydu pover e bastıktan sonra pervane çalısıyor kısa bi süre sonra duruyor du ekrana falan görüntü gelmiyor rem i degiştir dim oldu

taraftar
16-11-2010, 20:32
bu arkadaşın göstermiş olduğu kutunun direnci çalışmıyor bendde olmuştu değiştirdim şimdi hiç bir sorun yok bir teknik elemanın gözden geçirmesini yapsın işi bilene işi bırakmak bence iyidir

tmmm saol degiştireyim bakalım olacak mı?

taraftar
16-11-2010, 20:34
aynı sorun bende de olduydu rem e de bi bak istersen bende rem den olduydu pover e bastıktan sonra pervane çalısıyor kısa bi süre sonra duruyor du ekrana falan görüntü gelmiyor rem i degiştir dim oldu

evet arkadaş aynı sölediginiz gibi oluyor bendede ( degiştireyim bi bakalım olacak mı )rem ölünce ötmüyor mu hp lerde bende 2 ci pç var acer rem öldüğünde ötüyor

taraftar
19-11-2010, 07:12

rem i degiştirdim yine olmadı :(

taraftar
19-11-2010, 07:14
büyük ihtimal power suplayın içindeki kondansatörler bozulmuş. bir elektronıkçiye göstermende yarar var ama varsa ark larında başka bir power suplayla dene.

bu tip arızalarla cok karşılaştım çoğu Power suplaydaki kondansatörlerden cıktı.

usta cd okuyucusunu acıp kapatabiliyorum

taraftar
19-11-2010, 07:16

usta saol da bende bu ölü olsaydı cd kuyucum acılıp kapanmaması gerekirdi dye düşünüyorum

antep35
01-03-2011, 14:36
selam.benim sorunum casper bilgisayarım normal monitörde tamamen güzel çalışıyor.fakat altus tv/monitörde geç açılıyor geniş ekrandan dolayı ne yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılar.