Orijinalini görmek için tıklayınız : dreambox 500 s
benim dreambox 500 s çihazım var bazı kanalları aradığınız serviz bulunamadı diyor aldığım yere göttürdüm ama tuneri bozulmuş dediler onlar yapmıyormuş benim ne yapmam lazım bilgili arkadaşlar bana yardım ede bilirmi saygılar herkeze
benim dreambox 500 s çihazım var bazı kanalları aradığınız serviz bulunamadı diyor aldığım yere göttürdüm ama tuneri bozulmuş dediler onlar yapmıyormuş benim ne yapmam lazım bilgili arkadaşlar bana yardım ede bilirmi saygılar herkeze
arkadaşım tunerden önce Disegc kontrol edilmelidir. Dream ler Disegc secer. İlk önce disegc olarak Goldmaster RM-8 yada BAFF Disegc al. Birde forumda TElsiz problemı çözümü die bir konu açmıştım onuda uygula büyük ihtimal dısegc nı değiştirip dediğim ayarları yaparsan sorun düzelecektir.
ama benim çanaktan direk kablo geliyor
Sen, volkanın dediği gibi sistemini kontrol et. Yine de olmadı ise, yeni bir kanal listesi hazırla. Bir ihtimal lnb sinyal kayması olabilir. Bulunamayan kanalların frekanslarını 3-5 yukarı aşağı değerlerle tarat. Forumda hazır settingsler var onlardan kullanabilirsin. Kolay gelsin.
bendede aynı oluyo mesala asrtada bazı kanallarda yapıyodu bunu lnb yi değiştirerek hallettim şuan problem yok mesela aynı uyduda bütün frekans değerleri aynı değil değişebiliyo onun için aradığınız servis bulunamadı diye uyarı çıkabiliyo
ama benim çanaktan direk kablo geliyor
çanağınızdan direk kablo geliyorsa Çanak ayarı milimetrik ise LNB ve kabloyu kontrol edin özellikle bazı LNB lerde Osilatör kayması oluyor genelde goldmaster marka lnb lerde. Bır yerden denemek için LNB alın deneyın. Tabi dediğim gibi çanak ayarı cok önemli kablonuzdada ezıklık su alma gibi bir olay varsa onlarda sıkıntı cıkarabilir.
bir ihtimalde dreamın Adaptörü de arızalı olabilir yada yeterli derecede akımı uretmeyebilir. bakım akım diyorum voltajla karıştırmayın. Normalde dreamın adaptörunun cıkışı 12 voltttur ve akım olarak 2 amperdir.
bendede tek kablo geliyo 150 cm piston kollu motor kullanıyorum next 2500dpcı var sadece çanağı çevirmeye kullanıyorum dreamboxla beraber ama volkan ustanın dediği gibi çanak ayarı +lnb ayarı+kablo sorunsuz olmalı mesala bi örnek vereyim uydu konumları bie azda olsa dreambox ile next arasında veya diğer uydu alıcısında farklılık gösteriyo
arkadaşlar bende iki ayrı canak var vede iki ayrı uydu çihazı var
öbür uydu çihazımda sorun yok obür canağıda yeni kurdum yani yağmur su yememiş ilk bir ben bu cihazı altı aydır almışım daha önce hiç sorun yaşamamıştım bir kaç gün öncesine kadar bana satan adam çihaın arkasına durmuyor garantisi olmaz bu çihazların diyor bir kaç yere göttürdüm tüneri değiştirmek için hiç bir tamirci yanaşmadı bu çihazlar sorunlu diyor şimdi bana akıl verin ne yapmam lazım
bana yardım edecek arkadaş varsa lütfen tlf numarasını mail e atsın ben her zaman bilgi sayarın başında olamıyorum teşekürler