PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dreambox 500s tuner

ali muştu
01-12-2010, 15:09
arkadaslar iyi günler sinyal yok yani aradıgınız servis bulunamadı uyarısı veriyor benim anladıgım kadarıyla tuner buzuk benim öyrenmek istedigim acaba nekadar masrafı cıkar

Simba
01-12-2010, 15:14
Hiçbir kanal gçötermiyormu? Disecg değiştirip birde öyle denemenizde fayda var.Ayrıca farklı bir imagede deneyebilirsiniz

ali muştu
01-12-2010, 15:24
Hiçbir kanal gçötermiyormu? Disecg değiştirip birde öyle denemenizde fayda var.Ayrıca farklı bir imagede deneyebilirsiniz

denedim fakat sonuc yok

seremir
01-12-2010, 16:41
bendede yapıyodu ama sinyal kalitesine bağlıymış lnb yi değiştirince bu problemden kurtuldum

ali muştu
01-12-2010, 16:55
bendede yapıyodu ama sinyal kalitesine bağlıymış lnb yi değiştirince bu problemden kurtuldum

yok dostumyok aldıgım yere göturdüm tuner gitmiş cihazda asırı yüklenme olmuş 70 ytl masrafı varmış anlamadıgım cihazın fişini cıkarıp takmayla tuner nasıl arızalınıyor anlamadım ?

yasarbey
01-12-2010, 19:47
hocam cihazın orjinal dreambox degilde colonsa 100tl,ye yenisini al daha iyi

seremir
01-12-2010, 20:23
yok dostumyok aldıgım yere göturdüm tuner gitmiş cihazda asırı yüklenme olmuş 70 ytl masrafı varmış anlamadıgım cihazın fişini cıkarıp takmayla tuner nasıl arızalınıyor anlamadım ?

olabiloya bu cihazlar gerçekten hassas ben ilk önce gri kutusunu aldım kafayı yicektim kitleniyo donuyo 1 mtreden kumanda zor açlışıyo hemen ainen geri iade şimdi siyah kasa 1 kalitesini aldım hiç bi sıkıntı problem yok maşallah sonuçta elektronik cihaz işte:49:

ali muştu
02-12-2010, 01:22
hocam cihazın orjinal dreambox degilde colonsa 100tl,ye yenisini al daha iyi

malesef orjinal :)

Volkan
02-12-2010, 09:41
tunerın arızalı değil bence cihazın içinde Tunerın gemen allt kısmında 220 ohm luk bir mıkro dırenc olması lazım yüksek ihitmal o arızalanmıştır. O direnç arızalandığı zaman LNB kablosunu taktığın zaman sinyal ve kalitede bir değer gelmiyorsa o direncın bozulmasından yapıyor. Eğer o kısmı incelersen direncın üzeri zaten kararmıştır.

ali muştu
02-12-2010, 10:51
tunerın arızalı değil bence cihazın içinde Tunerın gemen allt kısmında 220 ohm luk bir mıkro dırenc olması lazım yüksek ihitmal o arızalanmıştır. O direnç arızalandığı zaman LNB kablosunu taktığın zaman sinyal ve kalitede bir değer gelmiyorsa o direncın bozulmasından yapıyor. Eğer o kısmı incelersen direncın üzeri zaten kararmıştır.

valla ustam servis de aynen senin dedeyinden bahsetti ama tuner de gitmiş yani cihazda 2 yerde arıza