PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : helles sat ve türksat tek çanak problemi

blacker00
07-12-2010, 23:29
herkeze merhaba
türksata bakan çanağıma hellas sat için bir lnb taktım ve sinyal aldım türksattanda sinyal alıyorum ama diseqc in birinci girişine türksat ikinci girişine hellas sat uydusunu takıyorum ama takınca hellas sat uydu sinyali almıyorum dsm 3000 uydu bulucu kullanıyorum yani direk lnb den sinyal alıyorum ama diseqc e takınca gidiyor türksat sinyal veriyor ama hellasat vermiyor diseqc i değiştirdim yine aynı

bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevirim

HCakir
07-12-2010, 23:32
Kullandıgınız alıcının markası ne?

soner_35
07-12-2010, 23:53
diseqc 2 bozulmuştur sen 3e tak

gungor1976
08-12-2010, 00:07
herkeze merhaba
türksata bakan çanağıma hellas sat için bir lnb taktım ve sinyal aldım türksattanda sinyal alıyorum ama diseqc in birinci girişine türksat ikinci girişine hellas sat uydusunu takıyorum ama takınca hellas sat uydu sinyali almıyorum dsm 3000 uydu bulucu kullanıyorum yani direk lnb den sinyal alıyorum ama diseqc e takınca gidiyor türksat sinyal veriyor ama hellasat vermiyor diseqc i değiştirdim yine aynı

bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevirimPeki arkadaşım Diseqc in 1. girişine hellassatı 2. girişine türksatı takıp denedinizmi? o zamanda türksat yayınımı gidiyor? Ayrıca dsm 3000 cihazında aynı anda iki uyduyu görebiliyorsunuz.Oradaki sonuçlar nedir?

blacker00
08-12-2010, 00:46
diseqc değiştirdim ayrıca sirüs 3 üncü uçta takılı onda sinyal var uçları değiştirdim yine yok anlamak çok zor alıcım bozuk desem dsm 3000 chazdanda sinyal alamıyorum iki 16500 kullanıyorum alınan sinyal iki lnb diseqc e girince gidiyor çok garip tek tek sinyal var

acaba türksat la aynı frekansları yakaladığı içinmi gidiyor aklıma başka bişiy gelmiyor
şunu bilmiyorum aynı uyduya bakan iki çanak diseqc te çalışırmı

gungor1976
08-12-2010, 02:07
diseqc değiştirdim ayrıca sirüs 3 üncü uçta takılı onda sinyal var uçları değiştirdim yine yok anlamak çok zor alıcım bozuk desem dsm 3000 chazdanda sinyal alamıyorum iki 16500 kullanıyorum alınan sinyal iki lnb diseqc e girince gidiyor çok garip tek tek sinyal var

acaba türksat la aynı frekansları yakaladığı içinmi gidiyor aklıma başka bişiy gelmiyor
şunu bilmiyorum aynı uyduya bakan iki çanak diseqc te çalışırmıDisecq uydu seçmez seçimi receiver gönderdiği sinyale göre yapar. Aynı uyduya bakan 4 çanakta olsa disecq ile çalışır.Sizin sorun disecq sağlam olduğuna göre LNBde. turksat Lnbsi ile Hellasat lnbyi değiştirin sonuç yine aynımı kontrol edin...

Arşimet
08-12-2010, 10:03
@blacker00 arkadaşım sen makineden disecq ayarı yapıyormusun..

seremir
08-12-2010, 13:26
diseqten gelen kabloyu uydu bulucuna tak ve otomatik diseq arama yaptır sonuca ulaşırsın eğer problem yoksa diseq te dolu olan uyduları yazar zira sadece türksatı gösterirse diseqte farklı yerlere tak ve dene yine sonuca ulaşamazsan diseqte problem vardır kolay gelsin

gungor1976
09-12-2010, 00:45
herkeze merhaba

bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevirim

diseqten gelen kabloyu uydu bulucuna tak ve otomatik diseq arama yaptır sonuca ulaşırsın eğer problem yoksa diseq te dolu olan uyduları yazar zira sadece türksatı gösterirse diseqte farklı yerlere tak ve dene yine sonuca ulaşamazsan diseqte problem vardır kolay gelsinSeremir ilk mesaja bakarsan arkadaş zaten disecq değiştirip denemiş.

hasan esen
09-12-2010, 00:59
arkadaş aynı sıkıntı bende de oldu arkadaşların dediği gibi daayzek bozulmu ş önceden türksat lnb nin hemen yanınaince lnb ile hellassatı bantla bağlamış ve sinyal almıştım sonra yeni normal lnb alıp ayrı tek başına bağladım ve sinyal aldım sana da tavsiyem lnb ni değiştir öyle dene hadi rasgele

blacker00
12-12-2010, 19:34
saolun arkadaşlar denedim ama olmadı şöle bi sorun fark ettim diseqc 1. ve ikinci girişinden de türksat uydusunu alabiliyorum bu sorun yaratırmı .
helles sat dsm 3000 arama yapmak için hangi frekansları girmem gerek bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim birde
16500 nextnextstar uydu alıcım var orada hellessat uydusu yok frekansları da uydu ekleme yaptım frekansları elle girdim frekans listesini internet güncel olarak girdim ama böle hata yapsam dsm 3000 diseqc ten sinyal alırım onuda alamıyorum

yasarbey
12-12-2010, 19:59
hocam bence sendeki problem sen hellassatı ayarlayamıyorsun yani hellassat diye ayarladığın frekans aslında türksatla kesişen bir frekans olabilir.farklı frekansta hellessat ayarlamayı dene.birde disegc kullanmadan direkt olarak hellassat ayarladığın lnb ye kablonun ucunu takıp dene asagıda hellassat kanalları cıkıyormu bir dene.eger kesişen bir frekanssa asagıda türksat calıstıgını göreceksin.
12608 h 30000 ve 11511 h 30000 bu frekanslarda sinyal görürsen hellessatı bulmusundur demek kolay gelsin

yasarbey
12-12-2010, 20:02
Only the registered members can see the link

Özgür Erge
13-12-2010, 00:38
siz bence bi uyducuya gidip makinenize hellasat uydusunu tarattırın sonra eve geldiginizde hellsatta bi kanal açın dıseqsiz hellsat lnbsine baglayın sinyal geliyomu gelmiyo geliyosa dıseq ayarlarını yapın eger sinyal gelmiyosa açık ve net dıseq bozuktur yenisini aldım yapmaz diyosanız yapar arkadaşım elektronik işi şans işidir.. dediklerimi yapın alırsınız zaten direk baglantıda çekmiyosa lnb ayarında vardır sorun..

Kolay Gelsin..

ateşş
17-12-2010, 20:30
arkadslar ben de hellassati ayaarlayamadim .turksat lnbşine normal elenbiyi bantla sardim ama sinyal yok.neyapmam gerekiyo.çok yakin olmasina ragmen olmadi.lnb ne sekilde olmasi lazim acaba...

blacker00
29-01-2011, 23:24
teşekkler sağlık problemi yüzünden biraz ara verdim ama hala çözemedim şimdi kesişen frekans konusun da düşünüyorum.dsm3000 cihaza sizinde kullandığınız frekansları girmek istiyorum verirseniz sevinirim

nyasar
31-01-2011, 14:08
Arkadaşlar izmirde hellasat kurmak çok kolay çankayada 10 liraya ince lnb alın sonra çanağa önden bakarken türksat inb sinin sağına bir bantla sarın kabloyu bağlayın diesgc seçimlerini cihazdan ayarlayın daha sonra cihazı otomotik arama yapın bu kadar kolay gelsin.

blacker00
31-01-2011, 23:50
hellesat aramak için hangi frekansları kullanıyosun bide otomatik arama derken bi raz açarmısın

rozgener
02-06-2012, 06:02
arkadaşlar turksat merkezli çanakta hellas sat için lnb yi sağa mı sola mı takıcaz (çanağın önünden bakınca) bazı arkadaşlar sağına demiş ama 39 derece hellas, 42 derece turksat mantığa göre turksata bakan lnb nin soluna (önden bakınca )takmamız gerekmez mi ?

Baldemir
02-06-2012, 11:34
arkadaşlar turksat merkezli çanakta hellas sat için lnb yi sağa mı sola mı takıcaz (çanağın önünden bakınca) bazı arkadaşlar sağına demiş ama 39 derece hellas, 42 derece turksat mantığa göre turksata bakan lnb nin soluna (önden bakınca )takmamız gerekmez mi ?

Lnb sol tarafa takacaksınız uydular birbirine cok yakın oldugu lnb kafaları buyuk geliyor bunun için ince lnb olursa daha güçlü sinyal alırsınız hellassattan.

katran
02-06-2012, 17:38
sağa takacaksın kardeş..(önden bakınca) şaşırtmanın usulü bu

Baldemir
02-06-2012, 17:49
sağa takacaksın kardeş..(önden bakınca) şaşırtmanın usulü bu

Böyle durumlarda çanak antenin arkasından bakılarak sağa veya sola diye karar verilir

Örnek vermek gerekirse arkadan bakıldığında hotbird uydusunun solunda kalan uydular sağına sağında kalanlar uydular ise soluna takılır.

BAYBORAALTAR
26-01-2013, 07:09
sanirim biraz gec oldu ama yinede yazayim ayni sorunla karsilasan arkadaslarin isine yarayabilir.

disgC 1,2,3,4 hangisine bagladiysaniz cihazin icinden hangi uyduyu aratacaksaniz o uyduda LNB ayarlarina ayni numarayi veriniz 1 se LNB1 2 ise LNB2 bunun gibi devam ediyoruz bütün sinyalleri görürsünüz
coklu LNB kullaniyorsaniz en solda Türksat saginda diger uydular(canagi 28° ye ayarlayin)
Eger canakta iki LNB kullaniyorsaniz solunda(39° ve42°)