PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemevine Türk bayrağı saldırısı

MUTAF
27-12-2010, 01:35
İstanbul Başakşehir'de yüzleri maskeli bir grup, civardaki ev ve araçlarla birlikte, asılı olan Türk bayrağını gerekçe göstererek cemevine saldırdı.

İSTANBUL - Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde toplanan yaklaşık yüz kişilik grup, yasadışı örgüt lehine slogan atarak 2 araca molotofkokteyli attı.
Sokaktaki çöp konteynerlerini de devirerek polis ekiplerine karşı barikat kuran grup, daha sonra yollarına devam ederek Kılıç Sokak üzerinde bulunan Karacaören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Velibaba Cemevi önüne geldi.
Grup, cemevinin dış kısmında Türk bayrağı asılı olduğu gerekçesiyle, cemevine taş ve sopalarla saldırarak, içeride bulunan vatandaşlardan bayrağın indirilmesi talebinde bulundu.
Cemevindeki vatandaşların bu talebi reddederek, gruba attıkları taşları dışarı fırlatarak karşılık vermesi üzerine, grup saldırılarına devam etti.
Cemevindeki vatandaşların telefonla polis ekiplerinden ve yakınlarından yardım istediklerini görünce ara sokaklara kaçan grup üyeleri, bu sırada da çevredeki araba ve evlere saldırmaya devam etti.
Cemevine saldırı olayını duyan mahalleli ve içerideki vatandaşların yakınları cemevi önünde toplanırken, olay yerine gelen çevik kuvvete bağlı ekiplere de geç kaldıkları gerekçesiyle tepki gösterdiler.
Polis ekipleri ara sokaklarda yasadışı örgüt sempatizanı göstericileri arama çalışmaları başlatırken, cemevi önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup da bekleyişini sürdürüyor.
Olayda ölü ya da yaralı olmadığı, bazı evlerde ve araçlarda maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

osmann
27-12-2010, 09:34
katil olmamak içten bile değil...
acaba benim mahallemde yapılsa ne olurdu? bende ilk gazla elime sopa bıçak ne geçirirsem aşağı inerdim...(insan böyle durumlarda mantıklı düşünemiyor...) arbede sırasında herhalde elimdekini sallardım...ee birine gelirsede katil olurdum 2-3 saniyede....
herif geberdi gitti. ya ben? polisede anlatamazsın kendini... gitti hayatım...
yahu ne biçim bir memleket olduk..insan tepki vermeye çekiniyor... elin iti köpeği her türlü pisliğin içerisinde elini kolunu sallaya sallaya binaları taşlıyor, mahalledeki araçları ateşe veriyor hatta polisi bile taşlıyor, bizler ise evden işe işten eve olduğu halde saldırıya uğrarsak tepki versekmi vermesekmi diyoruz... (ben diyorum en azından.) katil olmamak içten bile değil...
selamtle...

veyselbakan
27-12-2010, 09:56
ee osman usta bugün tutup ertesi gün salarsan bu adi itleri şerefsizleri olacağı budur!

osmann
27-12-2010, 14:26
ee osman usta bugün tutup ertesi gün salarsan bu adi itleri şerefsizleri olacağı budur!

avrupa birliğine uyum yasası...ne güzel ismi var. uymak için eşkiyaya göz yumucaksın. hırsızı dolandırıcıyı serbest bırakacaksın... sonrada adalet mülkün temeli diyeceksin... avrupa birliğine uyum yasası adaleti ortadan kaldırdı. maalesef bunu türk hükümeti yaptı. biz yani. şimdide mülk zangır zangır sallanıyor... işin sonu nereye varacak bakalım...
(tarih e meraklıyım..hep okurken "ulan koca imparatorluk nasıl bölünür? uyumuşmu bu idareciler," der dururdum...meğer böyle oluyormuş.)

kucer06
27-12-2010, 14:57
Bu milletin nasıl uyutulduğu belli.İş zora girdimi alakasız gündem yaratmakta üstümüze yok.

kınık
27-12-2010, 15:18
avrupa birliği diye diye bu şerifsizler iyice azıttı

zeusxs
27-12-2010, 22:26
gene bir yerden emir aldılar arı kovanına çomak soktular, bakalım o arılar kimleri sokacak.