Orijinalini görmek için tıklayınız : 81 ilin yöresel yemekleri
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ADANA En ünlü yemeği Adana Kebap'tır genelde Şalgam ile tüketilir.Diğer yemekleri Bamya Dolması- Etli Dolma- İçli Köfte- Aşlama (Meyan Kökü ile yapılan soğuk bir şerbet)-Analı kızlı (Çorba)- Güç( Adana'ya özgü bir Sandviç)-Karakuş (Tatlı)-Bici (Nişasta ile yapılan bir tatlı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ADIYAMAN Çiğ köfte, İçli Köfte, Basalla (ekşili köfte), Cılbır, Mercimekli Köfte, Pestil, Yapıştırma
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
AĞRI Hengel, haşil, erişte (çorba, pilav ve yemeği), kuymak, kete, pişi, egirdek, yufka yağlama, un helvası, hasude, bulgur pilavı, Sac kavurması , Abdigor Köftesi , Sahan kebabı,Goşteberg,Mendik
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
AKSARAY Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
AMASYA Cılbır Çorbası, Çatal Çorbası, Sakala Çarpan Çorba, Bakla Dolması, Etli Bamya, Göbek Dolması.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ANKARA Çorbalar -Et Yemekleri -Pilavlar -Köfteler -Dolmalar -Börekler-Çörekler -Yemekler -Hamur İşi Yemekler -Tatlılar-Kompostolar -Ekmekler
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ANTALYA Kölle (buğday, fasulye, nohut ve bakla haşlaması), saç kavurması, domates civesi, hibeş, arapaşı, tandır kebabı, tatlılardan isa patlıcan, bergamut ve turunç reçeli sayılabilir. -Kabak Çiçeği Dolması -Börülce Salatası -Toros Salatası(Al Köz-Al Göz) -Laba -Hibeş -Turunç Reçeli -Patlıcan Reçeli -Gömbe
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ARDAHAN Elma dolması, evelik aşı, bozbaş, ekmek aşı, pişi, kuymak (mıhlama).
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ARTVİN Hamur işlerinde; hinkel , cergebas , bişi , katmer, erişte, lokum (lokma) ve börekler yer almaktadır.Dibek veya dinklerde döğülerek hazırlanan ve adı halk arasında “ gendirme ” ve “keşkek” olarak bilinen yemekler çok bilinen yöresel yemeklerdir. Çorbalardan “ püşürük ” adlı çorba, en çok bilinenlerdendir. Bunlardan başka
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
AYDIN Tarhana çorbası, kulak çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma, zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, patlıcan kavurma, sarmaşık ve kedirgen kavurma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, nohutlu kereviz, etli enginar, arap saçı,ciğer sote, imambayıldı, keşkek, tandır kebap,
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BALIKESİR Tirit, börülce, sura, manav tarhanası, saçaklı mantı, keşkek, mafis, güveç, peynirli patlıcan, düğün çorbası, zerde gibi yemekler ile Balıkesir Kaymaklısı, höşmerim, kalbura bastı gibi tatlılar dikkati çekmektedir. -Keşkek -Kapama -Metez -Börülce -Sarımsaklı -Kaymak Hamuru -Tirit -Tavuklu Mantı -Balıkesir Kaymaklısı -Höşmerim
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BARTIN Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması, Amasra salatası
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BATMAN Bumbar, Şam börek, perde pilavı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BAYBURT Tel helvası, tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana, lor dolması, yalancı dolma.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BİLECİK Büzme, nohutlu tavuklu mantı, keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı, köpük helvası
uydu forumu diğil sanki yemek forumumu oluyor site
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BİNGÖL Çorba, bulgur pilavı ve daha ziyade hamura dayalı olarak yapılan gömme, sirın, tutmaç, keşkek gibi yemekler en çok yapılan yemek türlerindendir
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BİTLİS İçli köfte,halise,lahana dolması,kabak dolması,keşkek,çorti,çorti köftesi,klorik(sulu köfte),gari aşı, turşu aşı,katıklı dolma,yoğurtlu pappar,pişrük,kabak boranisi,murtuğa(ev helvası)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BOLU Bolu yöresinin tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yemekleri de oldukça zengindir. Özellikle Mengenli aşçılar dünyaca tanınmışlardır. Mengen'den yetişen aşçıların tarihi padişah mutfaklarına kadar dayanmaktadır. Atatürk'ün aşçısı da Mengenliydi. Günümüzde turistik tesislerin bir çoğunda Mengenli aşçılara
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BURDUR Burdur'un yöresel yemeklerinden; testi kebabı, Burdur şiş, kabak helvası, ceviz ezmesi, ceviz helvası, Burdur muhallebisini sayabiliriz. Yörede özel günlerde ve davetlerde et suyundan pişirilmiş, pirinç çorbası, soğanlı kazan eti veya pirinç pilavı, sac kebabı, sac böreği, et böreği ve katmer yapılır. Kışlık yiyecek yapımı arasında;
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
BURSA İskender Kebap, İnegöl Köfte, Kemalpaşa talısı, pideli kebap, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası olarakta bilinen cennet künkü, höşmenim ve kestane şekeri Bursa ile anılan tatların başında gelir.
atakurtul
04-01-2011, 15:07
Bütün çeşitler için teşekkürler
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ÇANAKKALE Çanakklale, Yöresel Yemekler ÇORBALAR,Tarhana Çorbası-Yoğurt Çorbası-Sütlü Çorba.YEMEKLER,Kuru Bamya-Kuzu Kapama-Oğlak Çevirme Terbiyeli Köfte-Bakla Keşkeği-Tumbi Peynirli Patlıcan-Mantı-Turp Otu Salatası-Kaçamak-Şelame.DENİZ ÜRÜNLERİ, Lakerda-Balık-Izgara TATLILAR, Zerde-Biga Peynir Tatlısı-Peynir Helvası-Sütlü
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ÇANKIRI Tava çöreği, yazma çöreği, bükme, gözleme, cızlama, tatar böreği, iri hamur, mantı, pıhtı, çullama bunların başlıcalarıdır. Tarhana, toyga, şaştımaşı, tutmaç, yarma, dene, cümcük gibi çorbalarda ana madde buğday ürünleridir.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ÇORUM Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir. İlin özgün yemekleri arasında Mayalı , (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı) , Yanıç , Cızlak , Kömbe, Oğmaç, Hingal, Haşhaşlı Çörek, Borhani (Hamurlu, Yumurtalı, Mantarlı) Helise, Çullama, Madımak, Tirit , İskilip Dolması ,
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
DENİZLİ Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir. Denizli mutfağının temelini
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
DİYARBAKIR Kaburga dolması ve Tarçınlı irmik helvası
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
DÜZCE Çerkez tavuğu, Arnavut böreği, Boşnak böreği, şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, haluj.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
EDİRNE Edirne'de değişik beslenme biçimleri görülür. Meyve ve Sebze beslenmede önemli yer tutar. Türkiye çapında ünlü beyaz peynir imalatı çok yaygındır. Edirne Peyniri denilen bu peynir genellikle koyun sütünden yapılır. Mavzana, tarhana, ciğer sarması, akıtma, badem ezmesi, lokma, gaziler helvası, deva-i misk, Edirne'nin
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ELAZIĞ Kurutlu çorba, Sırın, Pestilli yumurta, Göme, Mukaşerli pilav, Harput köftesi, Pekmez helvası ve Gül tatlısı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ERZİNCAN Ekşili çorba ve Kete
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ERZURUM Anadolu'nun her yöresinin kendine ait yöresel bir mutfağı vardır. Erzurum'da zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.Bunlardan lor dolması, kadayıf dolması, özel yapılmış su böreği, ayran aşı ve cağ kebabı bu mutfağın baş yemekleridir. Erzurum'a yolu düşenlere bu yemekleri, özellikle meşhur Tortum Cağ
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ESKİŞEHİR Ebegümeci, madımak, mantar, kuzu kulağı , Bulamaç, Toyga, Sütlü ovmaç, Göceli (yarma) tarhana, Bıt bıt ve Düğün köfte , Kapama, Haşhaşlı dolama, Tatar böreği ve Cevizli tatlı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
GAZİANTEP Ekşili Taraklık, et kızartma, Et Sarması, Kuveysal, Darap Gatel, et Paça, Mardındella, Rulo Köfte, Yufkalı Paça, terbiyeli Köfte, Ciğer kavurması, Ciğertavası , Doğrama, Domates Doğraması, Kabaklama, Kabak Oturması, Kabak Mıkşısı, Patlıcan Musakkası, Hızmalı Patlıcan Musakaksı, Haylan Kabağı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
GİRESUN Her yörenin kendine has mutfağı olduğu gibi Giresun'un da kendine özgü çok değişik ve lezzetli yemekleri vardır. Özellikle yörenin en önemli sebzesi olan Karalahanadan değişik yemekler yapılmaktadır. Bunun yanında mısın unundan da yemekler yapılır. Tabii ki Karadeniz denilince aklımıza ilk gelen hamsi,
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
GÜMÜŞHANE Gümüşhane Mantısı, Kuşburnu çorbası, Zuluflu Çorbası,Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Pağla Denlisi, Borani,Fıtfıt Haşılı,Patates Kavurması,Muhla, Yergök Dolması,Sütlü Haşıl,Lor Dolması,, Ekmek Aşı, Çıtma Fasulye, Kaygana, Siron, Erişte, Lemis,Erişti Tatlısı,Hasude Kuymağı, Kara
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
HAKKARİ "jaji" dedikleri yabani sarmısak, taze soğan, yoğurt ve tereyağı bileşiminden yapılan çökelek kahvaltının ana malzemesini oluşturur. Ayrıca "ağavk" dedikleri, tereyağının içinde kavrulmuş un ve şekerle yapılan bir yemek de hemen her kahvaltıda yer alır. "Lalepet" de sofralarda sık sık tüketilir. Yağda kavrulan unun
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
HATAY Kağıt kebabı, oruk, dövme (aşşur), semirsek, tepsi kebabı, humus, zahter salatası, künefe, peynirli irmik helvası, kabak tatlısı, cevizli biber, küflü çökelek salatası, turplu tarator, humus, patlıcanlı yoğurtlama, sarmaiçi, yumurta öccesi Hatay adıyla özdeşleşmiş yemeklerden bazıları. Bu güzel yemeklerin bir
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
IĞDIR Bozbaş yemeği, helise, perzana, helise, cızdık, salmanca, fetir, kaysafa, patlıcan reçeli
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ISPARTA Kabune Pilavi
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
İSTANBUL İstanbul mutfağı, Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır. İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur. İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Osmanlı mutfağı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
İZMİR Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, cibez, stifno, turpotu, ısırgan, kenger, hindibağ, şevket-i bostan, gelincik, labada, kuşotu, sinirotu, helvacık, radika, deniz börülcesi, kuşkonmaz, arapsaçı, marata, tarlaçakısı, tarla çivisi, su teresi,Kipohorta (Çiporta); gelincik otu, ısırgan ve tere ile yapılan Gelincik böreği, Kuzu etli şevket
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KAHRAMANMARAŞ Dövme dondurma, biber, tarhana, leğen çorbası, tirşik çorbası, Maraş paçası, pıtpıt lapası, sömelek, un sucuğu, bastık, çullama, ilende, hapısa, ravanda.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KARABÜK Kuyu kebabı, bükme, çingene baklavası, göbü, kara mancar, katlaç, malak, perohi, şaptak.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KARAMAN Batırık, bidik, Ermenek helvası,cibe ve ilisıra dolması, kayısı musakka, mıkla, mülükü, paraköfte.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KARS Kars mutfağı ağırlıklı olarak hamur işi yemekleriyle bilinen bir özelliğe sahiptir. Bunun dışında hayvancılığın bir numaralı geçim kaynağı olması beraberinde etli yemeklerin de tüketilmesini getirmiştir. Zengin mutfağında özellikle katte (hamurlu), bozbaş yani piti (nohutlu-etli), hangel (kıymasız mantı), kelle
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KASTAMONU Kastamonu elması, sadece yöremizde bulunan üryani eriği, Tosya üzümü, İnebolu kestanesi, kirazı, Azdavay armudu, Araç ceviz ve kızılcığı, Taşköprü eriğinin yanında yine Taşköprü sarımsağı ve keten-keneviri, Tosya pirinçleri ile oldukça zengin bir yelpaze oluşturmaktadır.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KAYSERİ Pastırma
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KIRIKKALE Alazlama, kömbe, külleme, batallaş, çalma, sarığı burma, ekmek aşı.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KIRKLARELİ Kırklareli mutfağında,Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar. Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır. Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir. Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, külür, kapama, çoban
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KIRŞEHİR DÜĞ ÇORBASI -YOĞURT ÇORBASI -KATMA AŞI -BORANI -KEŞGAH -BALTACI -ÇULLAMA -SÜLA KABAĞI -HÖŞMERİM -ASİDE -SÜTLÜ KABAK -PELTE -KÖFTÜR -ÇİR YAĞLAMASI -EKŞİ ŞERBETİ -DAMLA ŞIRASI -İNCİR YAĞLAMA
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KİLİS Şıhıl mahşe, pekmez, kübbülmüşviyye, talı malhıta, köllük aşı, züngül, belluriye, cennet çamuru, firik pilavı, kibe, mazlum, mıkşi, teşrübe, mayanalı (anasonlu) kahke, haytayla, sucuk hapısası.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KOCAELİ Yahni, Kavurma, Tavuklu Keşkek, Çiğceli Kavurma - Sebze Yemekleri: Mantar Yemeği, Ebe Gümeci, Mancar Yemeği, ev Makarnası, Gözleme, Cızlama (Akıtma), Lokum, Mantar Böreği, ÇiğceliYumurta, Cevizli Börek
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KONYA Fırın Kebabı, Etliekmek, Çullama, iki bıçak arası ciğer, Topalak Köfte, Cella, ekşili Kabak, Yumurtalı Kabak, Zülbiye (Papaz Yahisi), Patlıcan Bayıltan, Lahana Kapaması, Patlıcan Böğürmesi, Çöpleme, Tayga, Mercimekli Oğmaç, Arapaşı,Tandır, Bamya, Süt, Tutmaç ve Erişte Çorbası, Peynirli Kıymalı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
KÜTAHYA Sıkıcık Çorbası, Tekke Çorbası, Tarhana Çorbası, Mantı, Tosunum, Höşmerim, Kaygana, Kapama, Gözleme, Şibit, Dolamber böreği, Cimcik. Sulu saç kavurma, küp kebabı, çevirme kebabı, kuyu kebabı, Gediz göveci, Tavşanlı göveci ve tas kebabı.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
MALATYA Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke, taş küllüğü, gurut çorbası, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi, gilgirikli köfte, keloğlan köftesi, zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması, kabak çiçeği dolması, soğan dolması, patlıcan dövmesi.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
MANİSA Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, Manisa kebabı.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
MARDİN Badem şekeri, ceviz sucuğu, ikbebet (içli köfte), semberuk, irok, kibe, kitel raha, lebeniyye
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
MERSİN Tantuni, etin kuşbaşı halinde doğrandıktan sonra, önce haşlanıp sonra kavrulmasıyla yapılan bir çeşit dürümdür. Her ne kadar basit tarifli bir yemek gibi görünse de, önemini, şehrin hemen her köşesinde bulunan tantuni lokantalarından anlayabilirsiniz. Canınız tatlı çekerse, Antakya’da yapılandan farklı bir
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
MUĞLA Ara, dutmeç, çopur, döş dolması, balıklen, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu börülce, yalankı, üzüm köftesi, ballı kabak, bestel, dülek reçeli,Milas köftesi
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
MUŞ Muş köftesi, çorti aşı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
NEVŞEHİR Düğü, kesme, katma aşı, ağpakla (fasulye, kemikli et), dıvıl, ayva dolması, Nevşehir tavası, sızgıt.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
NİĞDE Mangir çorbası, tava, üzüm boranası, ditme, unlu söğürme, papara, cılbır, halveter, kaşık kayganası.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ORDU Melocan (diken ucu) kavurması, Sakarca mıhlaması,galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi, pallabye.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
OSMANİYE Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar, çiçcire, etli kömbe
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
RİZE Anzer balı, Rize köftesi, Rize simidi, Hamsi çiğirtası, çumur, enişte lokumu, pepçura.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
SAKARYA Kaşnuka,sızbal, abaza pastası, Alişka, pekmez, yoğurt.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
SAMSUN Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı, mısır çorbası, kocakarı gerdanı.
bafra pidesi meşhurdur...
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
SİİRT Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
SİNOP Sinop kestanesi, nokul, içli tavas, mamalika.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
SİVAS Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ŞANLIURFA İsot, şıllık tatlısı, paliza, bostana, urfa kebabı.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ŞIRNAK Kutlık, serbıdev, hekeheşandi, şımşıpe, meyre, bırınzer, mahmılatık, fıreydin, suryaz
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
TEKİRDAĞ Tekirdağ köftesi, Keşkek, kesme makarna, kuskus
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
TOKAT Tokat kebabı, bacaklı çorba
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
TRABZON Vakfıkebir ekmeği, akçaabat köftesi.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
TUNCELİ Ovacık dağ sarımsağı, Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet, sirekurt, sirepati, kavut, patila.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
UŞAK Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
VAN Otlu peynir, Van balığı (inci kefali), ilitme, senseger
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
YALOVA Yalova köftesi, yaprak pidesi, pavli, luhu şuş*** çirbuli, lalanga, çubiyiş gayi, papa , silohto, paponi.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
YOZGAT Testi kebabı, arabaşı
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
ZONGULDAK Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, Devrek simidi, beyaz baklava, kızılcık, cevizli dolma.
Of abi ya böyle konu açılırmı be canım çekti şimdi.
atakurtul
06-01-2011, 01:05
Yemek çeşitleri için teşekkürler
Adanalı olarak kebabımızı yemeyenlere yemelerini tavsiye ederim:)Diğer yörelerin yemekleride güzel iştah açıcı tşk:)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.