Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seri Katil Dönüyor mu?

veyselbakan
06-01-2011, 09:25
Beş Cinayet, Dört Gasp Ve Bir Tecavüz Suçlamasıyla Tutuklu Yargılanan Durmuş Anuçin'in Dosyası Raflardan İndirildi.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Tutukluluk sürelerini sınırlayan Ceza Muhakemesi Kanunu (Only the registered members can see the link)'nun (CMK) 102. maddesinin' 31 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından kamuoyunda infial yaratan tahliyelere bir yenisi daha eklenebilir.

SERİ KATİL ANUÇİN
Beş cinayet, dört gasp ve bir tecavüz suçlamasıyla 2002 yılından beri tutuklu yargılanan Durmuş Anuçin'in dosyası da raflardan indirildi. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından davanın görüldüğü İstanbul (Only the registered members can see the link) 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı incelemeye aldı. Metris Cezaevinden Anuçin'in tutuklu kaldığı süreye ilişkin bilgi isteyen mahkemenin kararını yarın vermesi bekleniyor. Daha önce aftan yararlanarak cezaevinde çıktığı belirtilen Anuçin'in herhangi bir kesinleşmiş cezasının olmadığı öğrenildi. Yaklaşık 9 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan seri katil Anuçin'in tahliyesinin önünde şimdilik herhangi bir engel bulunmadığı belirtildi.

BEŞ CİNAYET, DÖRT GASP VE BİR TECAVÜZLE SUÇLANIYOR
Durmuş Anuçin, Kartal (Only the registered members can see the link), Ümraniye (Only the registered members can see the link) ve Maltepe (Only the registered members can see the link)'de beş kişiyi öldürdüğü, dört kişiyi gasp ettiği ve bir kişiye de tecavüz ettiği iddiasıyla 2002 yılında yakalanmıştı.

ANUÇİN: "İDDİAYA GİRDİM VE KAZANDIM"
Seri katil olduğu gerekçesiyle tutuklanan Durmus Anuçin, ilk ifadesinde öldürmeye İstanbul (Only the registered members can see the link)'un ilk seri katili Seyit Ahmet Demirci (Only the registered members can see the link) ile girdiği iddia üzerine başladığını söyledi. Anuçin, İstanbul. DGM'de verdiği ifadede "Bu iddiayı kazandım." dedi. Söz konusu cinayetleri işlediğini hem emniyette hem de savcılık ifadesinde kabul eden Anuçin, Demirci ile Gümüşhane (Only the registered members can see the link) Cezaevi'nde tanıştığını belirtti. Durmuş Anuçin ve suç ortakları olduğu iddiasıyla yakalanan Mustafa Bas, Ali Mısır (Only the registered members can see the link) ile Selim Gündoğdu (Only the registered members can see the link) da tutuklanmıştı.

5 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR
Cezaevinden iki kez afla çıktığı belirlenen Anuçin'in cezaevinden çıktıktan sonra Müteahhit Aydin Özbey, pazarci Arif Arduç, Bünyamin Gazi Oral, Esma Bas, ve Soner Kayabaş'ı öldürdüğü, 1 kadına tecavüz ettiği, 4 gasp gerçekleştirip, iki kez de polisle çatışmaya girdiği ileri sürülen Durmuş Anuçin hakkında 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

MAHKEMEDE CİNAYETLERİ ANLATTI
Anuçin, mahkemede cinayetlere ilişkin çarpıcı ifadeler de verdi. Anuçin'in cinayetlere ilişkin verdiği bilgiler şöyleydi;

"Bünyamin Gazi Oral'ı kendisine hatlı otobüs alması için verdiğim 500 bin doları geri vermediği için öldürdüm. Oral'ın sevgilisi S.Y.'ye tecavüz ettiğim iddiaları asılsız. Geçmişimde böyle bir kara leke olmadı.

Esma Bas, kocasını aldatıyormuş . Esma Bas ile sevgilisi Arif Arduç'u Aykut Sancaktar öldürdü. Aykut bu iş karşılığı 30 milyar alacağını söylemişti. Talimatın kimden geldiğini bilmiyorum. Kadını takip ettik, Aykut ikisini de öldürdü.

Aydın Özbey naylon fatura işiyle uğraşıyordu. Takip edip öldürdüm sonra içinde 5 milyon Dolar (Only the registered members can see the link) (8 trilyon 250 milyar lira) bulunan çantasını aldım. Soner Kayabaş'ı da ben vurdum ama gasp eylemlerinin hiçbirini islemedim.

SAVCI ÖZ TARAFINDAN SORGULANDI
Beş kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 2002 yılında yakalanan Durmuş Anuçin, davanın ilk duruşmasında Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu (Only the registered members can see the link)'nu öldürdüğünü söylemişti. Anuçin, ''Cinayeti Imrali Cezaevi'nde tanistigim, Izmir'de 'Baba' olarak bilinen Ibrahim Çiftçi ile birlikte isledim. Ancak tetigi ben çektim. Çiftçi yanimda degildi. Ama Ankara'ya gelmisti'' dedi. Anuçin'in Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz (Only the registered members can see the link) tarafından ifadesi de alındı.

Selahattin GÜNDAY- İstanbul- DHA (Doğan Haber Ajansı) 05.01.2011 20:22

can123
06-01-2011, 10:13
buneki kardeş pkk lılar hizbullahcılar serbest herşey vatan için yoksa oy için yapılan şeyler değil bunlar ama daha arkası var ozaman bu yapılan iyilikleri unuturusun yapılanları unutma süremiz kısa olduğu için bunlarıda kısa zamanda unuturuz daha ki birileri daha katledilinceye kadar ama unutmayın herşey vatan ve demokrasi için!!!

aliharbiye
06-01-2011, 11:39
allah muhafaza etsin,bakalım ilerde durum ne çıkar,bunun gibileri daha niceleri var ve bu tip insancıkların serbest bırakılacaklarını düşünün,bir kere bunu düşünmek bile insana ürperti veriyor.bence bu insancıklarla aynı havayı solumamalıyız.

Hikmet™
06-01-2011, 19:32
Adamın gözüne bak sanki şeytan girmiş gibi.

alperen
08-01-2011, 00:32
daha pkklılar ve hizbullahcılarıda serbest bırakacaklar bunun gibilerle gündemi değiştiriyorlar

selvi64
08-01-2011, 00:38
yargıtay hükümete muhalefet edeceğine görevini yapsaydı bu ve diğerleri çoktan cezalarını alır, dışarı da çıkamazdı.

veyselbakan
08-01-2011, 08:36
Seri Katil Hakkında Son Karar5 Cinayet, 4 Gasp, 1 Tecavüz Olayından Tutuklu Sanık Hakkında Karar Verildi.
video:HABER: Seri Katil Hakknda Son Karar haberi (Only the registered members can see the link)

5 cinayet, 4 gasp, 1 tecavüz olayının tutuklu sanığı Durmuş Anuçin'in tartışmalı yasa kapsamında tahliye edilmemesine karar verildi. Anuçin 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor

empu_1
08-01-2011, 09:57
bu insandan ne hayır gelir. en hayırlısı sultanahmet meydanında dar ağacında sallandıracan böylelerini. diğerlerinede örnek olsun. böyle suçlulardan örnek olması için
8-10 tanesini sallandıracan, bak ozaman bi daha yaparlarmı. 10 yıldan beri bu suçlu hakkında hüküm verilmemiş. bu nasıl adalet yaaa. akla ve mantığa sığdıramadım.

can123
08-01-2011, 11:12
yargıtay hükümete muhalefet edeceğine görevini yapsaydı bu ve diğerleri çoktan cezalarını alır, dışarı da çıkamazdı.torba yasayı çıkaran yargıtay mı?pkk lıyı hizbullahçıları da salıveren yargıtay mı? dışarıda yüzlercesi varken birde 57000 kişiye af çıkaranda yargıtay ah şu koltuk sevdası sen nelere kadirsin ama hükümet acıkladı bu af değil diye siz birde af çıkarırlarsa bakalım kimler serbest kalaçak

wtwt99
08-01-2011, 11:50
torba yasayı çıkaran yargıtay mı?pkk lıyı hizbullahçıları da salıveren yargıtay mı? dışarıda yüzlercesi varken birde 57000 kişiye af çıkaranda yargıtay ah şu koltuk sevdası sen nelere kadirsin ama hükümet acıkladı bu af değil diye siz birde af çıkarırlarsa bakalım kimler serbest kalaçak

yargıtay eger işini yapsaydı bunlar dısarı cıkamazdı bunlar neden davaları sonuçlanmadıgı için hizbullah davası 10 senedir sürüyor dosya yargıtayda neden bir karara varmıyorlar bunun gibi 953 dosya var eger karara vermiş olsaylardı bunlar cıkamazdı ama aynı yargıtay işlerine gelen davaları çok kısa bir sürede sonuça baglıyorlar

empu_1
08-01-2011, 12:26
işte tam burada paranın gücü ve kudreti devreye giriyo. davaya bakan hakim, savcı, avkat vb... insanlara 10 milyon doların ucunu gösterdinmi, değil hizbullahcıları, 15 sene önce ölmüş olan babamı mezardan çıkartıp diriltirler........

can123
08-01-2011, 13:14
işte tam burada paranın gücü ve kudreti devreye giriyo. davaya bakan hakim, savcı, avkat vb... insanlara 10 milyon doların ucunu gösterdinmi, değil hizbullahcıları, 15 sene önce ölmüş olan babamı mezardan çıkartıp diriltirler........

para ve güç kimdeyse bu işi becerir doğru arkadaşım aynı fikirdeyim

can123
08-01-2011, 13:18
yargıtay eger işini yapsaydı bunlar dısarı cıkamazdı bunlar neden davaları sonuçlanmadıgı için hizbullah davası 10 senedir sürüyor dosya yargıtayda neden bir karara varmıyorlar bunun gibi 953 dosya var eger karara vermiş olsaylardı bunlar cıkamazdı ama aynı yargıtay işlerine gelen davaları çok kısa bir sürede sonuça baglıyorlar

ama ne hikmetse bahsedilen yargıtay ergenekonculara birşey yapamadı ama askeri polisi öldüren pkk lılar dışarıda polise ateş eden hizbullahcılar(insanları ceşitli yöntemlerle betonluyan )serbest bunu yapan yargıtay ama torba yasa değil ne güzel iş

wtwt99
08-01-2011, 15:53
ama ne hikmetse bahsedilen yargıtay ergenekonculara birşey yapamadı ama askeri polisi öldüren pkk lılar dışarıda polise ateş eden hizbullahcılar(insanları ceşitli yöntemlerle betonluyan )serbest bunu yapan yargıtay ama torba yasa değil ne güzel iş

cihaner davası yarsav davası bunları niye 10 sene bekletmedi 2002 de tayyip erdogan için bir günde karar verdi kısaca ... sana soruyorum pkk ları hizbullahcıları için neden yargıtay karar vermemiş 10 senede 1 ay 2 ay degil koskoca 10 sene bu kadar zormu bu

veyselbakan
08-01-2011, 16:00
konuyu yargı ile siyaseti birbirine karıştırmadan tartışın hükümet suçlu yargı suçlu demekle bu işe çare bulunmuyor yoksa bu böyle uzar gider!

can123
08-01-2011, 19:56
cihaner davası yarsav davası bunları niye 10 sene bekletmedi 2002 de tayyip erdogan için bir günde karar verdi kısaca ... sana soruyorum pkk ları hizbullahcıları için neden yargıtay karar vermemiş 10 senede 1 ay 2 ay degil koskoca 10 sene bu kadar zormu bu

şuna bir cevap verebilmek okadar zorsa tamam torba yasayı kim neden çıkardı sorun madem adalet cihanerde davayı kazandı ama hakları iadse edilmedi sizce neden askere polise silah çekenlere af varda diğer suçluların kafası mı kel?şimdi güç kimdeyse adalet onlarda yarınlarda güç elden gidince neler olabileçeğini düşünmek istemiyorum ama ozaman hak arayanlarada gaz sıkılmaya başlanınca nediyeceksiniz ?

wtwt99
08-01-2011, 20:30
konuyu yargı ile siyaseti birbirine karıştırmadan tartışın hükümet suçlu yargı suçlu demekle bu işe çare bulunmuyor yoksa bu böyle uzar gider!

haklısın hocam .... ben sunu demek istiyorum aslında yasa güzel davalar bu kadar uzamamalı bir insan suçlu ise bu kısa zamanda cezasını cekmeli suçsuzsa uzun süre neden içerde yatsın sadece yargıda degil bir çok resmi daire aynı sorun var işler çabuk çözülmüyor

adnanarkan
08-01-2011, 21:39
bunların salıverilmesinde kimin suçu varsa allahından bulsun.

yakupyurt
08-01-2011, 21:54
seçimlere altı ay kala katillerden bile meden umanlar bizleri ne hale düşürecek bu katiller dışarda boş dururmu sanıyorsunuz bu ikdidarsıs ikdidar yine ikdidarsızlığını göstermiştir bu konuyu siyasete tasımayın diyen arkadaşlar bunları dışarı salan acılım savsatasını ortaya süren siyasetciler değilmi burası forum bizde yapıyoruz yorum selametle ne mutlu türküm diyebilene