Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Film Tesadüflerin Efendisi

Simba
03-02-2011, 14:50
Aşk Tesadüfleri Sever’in oyuncuları Belçim Bilgin ve Mehmet Günsür’ün, filmin çekimleri sırasında yaşadıkları ‘tesadüfler’ inanılır gibi değil.

Milliyet'ten Ali Eyüboğlu, Aşk Tesadüfleri Sever'in tanıtımında filmle ilgili edindiği ilginç bilgileri aktardı.

Belçim Bilgin’i Şaşırtan Tesadüf

Dün Antalya’ya gelirken uçakta, ‘Aşk Tesadüfleri Sever’in ekibiyle yapılmış söyleşileri okudum Anadolujet Magazin’in bu ayki sayısında. Anadolujet filme sponsor olduğu için Ömer Faruk Sorak da onlara bir ayrıcalık tanımış haliyle. Jülide Karahan’ın söyleşilerinde ‘Aşk Tesadüfleri Sever’in iki başrol oyuncusunun anlattıkları gerçekten de “Yok artık...” dedirten türden.
Söz sırası önce Belçim Bilgin’de. “Deniz karakterinin Ankara’da doğup büyüdüğü sokak ve evi, uzun süre aramış ekip. Ankara’nın altını üstüne getirmişler. Şehri sokak sokak, karış karış gezmişler. Sonunda And Sokak’taki eski bir evde karar kılmışlar. Sokağı ve evi bana anlattıklarında elimdekiler yere düştü. Çünkü tarif ettikleri yer, benim doğup büyüdüğüm sokak ve evdi.”

GÜNSÜR’ÜN FİLMLE YAŞADIĞI TESADÜF

Filmin adı ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ ya, illa herkesin tesadüfle ilgili bir anısı olur mutlaka. ‘Algıda seçicilik’ denen şey budur çünkü. Mehmet Günsür’ün yaşadığı tesadüfe gelince:
“Film, herkese ayrı bir sürpriz/tesadüf hazırladı. Senaryo yazarı Nuran Hanım, benim uzaktan akrabam çıktı mesela. Bu film sayesinde tanıştık, çok mutlu olduk. Daha önce birbirimizden haberdar değildik. Meğer onun dedesiyle benim dedem, amca çocuklarıymış. Çekimler arasında öyle tatlı anlar, öyle tesadüfler yaşadık ki. Ben filmin pek çok sahnesinde kendimi oynadım, kendi 20 yaş kıyafetlerimi giydim.”