Orijinalini görmek için tıklayınız : Next Y2000 X C PLUS ACİL YARDIM
ercanakman
05-07-2006, 16:45
arkadaşlar merhaba bende next y2000x c plus var en son yazılımı atmamıza rağmen bir çok kanal maalesef seviye düşüklüğü yüzünden göstermiyor mesela atv-kanal1-cine5-tgrt bunun gibi bir kaç kanal daha ama diğerleri seviye en üst te ve muazzam gösteriyor nedenini bulamadım antenden olmaması lazım zira yoksa diğerleride göstermez dimi.
bana bu kanuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
alperyılmaz
05-07-2006, 16:58
arkadaşım söylemiş oldugun kanallar ürt bant kanalları lnb de yada cihazında üst band sorunu olabilir aynı sistemde başka bir cihaz deneyin sonucu yazın yardımcı olmaya calışalım
kolaygelsin
arkadaşım sorun sizin canak antenden kaynaklanıyor önce lnb ayarını yapınız şayet olmazsa anten ayarını yapınız...
ercanakman
05-07-2006, 17:55
arkadaşım söylemiş oldugun kanallar ürt bant kanalları lnb de yada cihazında üst band sorunu olabilir aynı sistemde başka bir cihaz deneyin sonucu yazın yardımcı olmaya calışalım
kolaygelsin
alper kardeş öncelikle ilgin için teşekkür ederim anten veya lnb demişsin yanlı şöyle bir olay var biz dört aile aynı hat üzerinden seyrediyoruz uydu yayınlarını ve hepsinde aynı benim cihazdan var ama onların hiç birinde bende olan sorun yok bu gene anten ve lnb den olabilirmi yani onlar ayna gibi seyrediyorlar arada aktarıcılar var dz. acaba sorun onlardamı bu kanallar çekmezken benim cihazda diğer kanallar nasıl olurda çeker valla karışık bir mevzu .
ilgin ve bilgin için tekraradan teşekkür ederim.
alperyılmaz
05-07-2006, 18:21
arkadaşım onlardan birinin cihazını al senin sistem de dene eger sorun yoksa cihazında tunerde sorun olabilir yani yüksek bantları almıyor olabilir yada cihazına hazır kanal listesi falan atıyorsan atmayıp taratmayı dene
saygılar
arkadaşım 4 kişi seyrettiğini söylüyon dörtlü lnb kullandığın anlaşılıyor disegc te arıza olabilir alper arkadaşın söylediği gibisenin cihazını komşu arkadaşının orda dene yada o arkadaşların cihazını senin evinde dene zaten sorun belli olur
®adakoglu
05-07-2006, 21:46
alper kardeş öncelikle ilgin için teşekkür ederim anten veya lnb demişsin yanlı şöyle bir olay var biz dört aile aynı hat üzerinden seyrediyoruz uydu yayınlarını ve hepsinde aynı benim cihazdan var ama onların hiç birinde bende olan sorun yok bu gene anten ve lnb den olabilirmi yani onlar ayna gibi seyrediyorlar arada aktarıcılar var dz. acaba sorun onlardamı bu kanallar çekmezken benim cihazda diğer kanallar nasıl olurda çeker valla karışık bir mevzu .
ilgin ve bilgin için tekraradan teşekkür ederim.
Çanak antene taktığınız Lnb çıkışında arıza olabilir.en iyi yöntem komsunun çihazının sizin sisteminizde denemenizdir.Bunu yapın bundan sonra size çözüm yollarını yazabiliriz.
ercanakman
05-07-2006, 23:05
ilgi ve alakanız için hepinize teşekkür ederim sağolun ..
Ödül Avcısı
06-07-2006, 00:30
Sorun çözüldü mü?
ercanakman
06-07-2006, 11:42
Sorun çözüldü mü?
maalesef sorunum çözülmedi dediğiniz gibi farklı bir aletle denedim ve hatta hiç bir sorun yok ne yazikki sanırım yeni alet edinmek zorunda kalacağım aynı marka komşumun uydu alıcısını taktım ve bütün kanallar cam gibi ..
neyse hepinize ilginizden dolayı tekrardan teşekkür ederim.
arkadaşım cihazdaki lnb ayarlarıonı kontrol ettinizmi lnb tipi universal lnb konumunda olacak ve 0/22khz switch auto olacak