Orijinalini görmek için tıklayınız : Telefunken PT 92 Yardım Çalışmıyor
70 ekran cihaz ilk geldiğinde O/W yanlardan dardı O/W devresinde 470 nf kondasantor acık devre olmuş değiştirdim bu sefer ekran geniş olarak geldi yanlız bu sırada cihaz bazen acılmıyordu önündeki led 3-4 sn sonra yanıp sönüyordu bir kac kez acıp kapayınca tv stand by'a gecip calışıyordu şu an hiç acılmıyor led yanıp sönüyor +B voltajı 80 ile 30 volt arasında değişip duruyor neden olabilir.:49:
eprom dosyası varsa oda lazım:)
bu gün halledemezsem bu forumda tike® isminde artık bir co-admin olmayacak :praying:
alperyılmaz
06-07-2006, 15:12
tv nin sahıbı seni öldürecekmi yani abi :(
Hakan Gül
06-07-2006, 15:17
Bende msnlerime yazdım abi...İnşallah bulunur bi anlayan
tv nin sahıbı seni öldürecekmi yani abi :(
galiba :00000004:
alperyılmaz
06-07-2006, 15:20
yapma ya iyi adamdın sen abi ya yazık olacak inşalla bir anlayana yardım ederde kurtulursun:(
emre DUMAN
06-07-2006, 16:13
70 ekran cihaz ilk geldiğinde O/W yanlardan dardı O/W devresinde 470 nf kondasantor acık devre olmuş değiştirdim bu sefer ekran geniş olarak geldi yanlız bu sırada cihaz bazen acılmıyordu önündeki led 3-4 sn sonra yanıp sönüyordu bir kac kez acıp kapayınca tv stand by'a gecip calışıyordu şu an hiç acılmıyor led yanıp sönüyor +B voltajı 80 ile 30 volt arasında değişip duruyor neden olabilir.:49:
eprom dosyası varsa oda lazım:)
bu gün halledemezsem bu forumda tike® isminde artık bir co-admin olmayacak :praying:
arkadaşım pt92 şaselerde b+ voltajının 145 volt olması gerekiyor.eger 80 volt ise dst transistörünü yerinden söküp bir ölç 145 v mu.. 22 mf 250 volt kondansatörü kontrol et.. smps katındaki eletrolitik kondansatörleri ölçmeden yeni tak. sonucu yine yaz
kolay gelsin
cihaz bazen kendiliğinden çalışıyor mesela şuan çalıştı normal durumda ama bazen acılmıyor eprom olabilir ama diye düşünüyorum ama eprom dosyası yok bulamadım :(
emre DUMAN
06-07-2006, 16:26
cihaz bazen kendiliğinden çalışıyor mesela şuan çalıştı normal durumda ama bazen acılmıyor eprom olabilir ama diye düşünüyorum ama eprom dosyası yok bulamadım :(
tv kaç ekran ve eproom nosu nedir.vcd limi .. tv arkasında yazan no nedir..
rp 29 150 k direnci bir kontrol et. bu şaselerde çok sık bozuluyorlar
[email protected]
buyur tiker kardeş ben anlamam bu işlerden ama forumun birinde gözüme çarptı işine yarar umarım
Ödül Avcısı
06-07-2006, 23:36
Olay çözülüyor galiba. admin kurtulacak sanırım.
seyyahnet
06-05-2007, 20:55
merhaba.
telefunken pt92 70cm tv nin 24c16 eprım dosyası bende var.
forumda bak yoksa ben yollıyabilirim.
kolay gelsin
[email protected]
satelcom
22-05-2007, 16:18
smps voltajındaki oynama ve dolayısıyla resmin büyüyüp küçülmesi smps tedi optokuplör arızasından.ayrıca smps deki 100uf ve 220uf lık elektroletik kondansatörleri de değiştiriniz.aynı arızalı tv yi 20 gün önce tamir ettik.kolay gelsin selamlar.
pirezeki
07-04-2008, 12:24
arkadasım dst nın yanındaki 200volt kontrol et eger gelıp kesıyorsa rgb entegresını degıstır ve dogu batı bobını degıstır
arkadasım dst nın yanındaki 200volt kontrol et eger gelıp kesıyorsa rgb entegresını degıstır ve dogu batı bobını degıstır
arkadaşım boşuna uğraşma sanırım tv nin sahibi geldi ve kaçınılmaz son:wave:
arkadaşım boşuna uğraşma sanırım tv nin sahibi geldi ve kaçınılmaz son:wave:
:D:D:D bayağı eski konu nerden buldunuz yaw:) tvyi yapmıştım ama ne yaptığımı şimdi net hatırlamıyorum valla yıkılmadım ayaktayım yani :)
sarıkanarya_41
07-04-2008, 23:22
valla durumvahım ınsallah cozulur hocam.
arkadaşlar arnıza yeni katıldım pt 92 tv var elimde tv açınca çalışıp hemen egri susuyo
eht trafosu yenilendi besleme voltajı 195yv yi açınca 90 130 aarsı degişip hemen kapanıyoo
vertikali boşa alıp denedinmi????
optik burak
01-08-2008, 06:02
[email protected] yardımcı olalım phılıps özel servis