Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik Tarama Kanal Bulamama Problemi

cetiz
18-04-2011, 14:29
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık bir aydır bu cihazı kullanmaktayım ve bu problemi bir türlü çözemedim,

Merkezi sistemde bir tek turksat uydusu vardı ve eutelsat için bu sisteme ilave çanak taktırdım, antenci arkadaş da baff marka bir swich takarak problemsiz izleyebileceğimi söyledi. Sistemi bu şekilde kurduk fakat eutelsattan kanal arattığımızda 15-20 tane kanal buluyor, fazlasını bir türlü bulmuyor, disegc ayarlarında bir sıkınta olsa bu kanallarıda bulmaz herhalde.
Bulduğu kalanlara örnek olarak Ligtv Hd, Euresport hd, moviemaxpremierHd, DizimaxHd.
Aldığım yere gönderdim kanal yükleyip gönderdiler kendilerinin tüm kanalları açtığını söylediler, ama cihazı gönderdiklerinde bazı kanallarda sinyal var bazılarında yok, antenci arkadaş sinyal seviyesinin çok iyi olduğunu söylemekte,

Birde mesela türksattan eutelsata geçince problem yokta eutelsattan turksata geçince illa receiverı kapatmam gerekiyor yoksa türksata geçmiyor..

Sizce problem receiver damı, çanak sistemindemi, ne yapmam gerekiyor bu konularda...

baretta29
18-04-2011, 18:54
Arkadaşım senin sistemin merkezi sistem anladıgım kadarıyla forumlarda mdu kanal listeleri var birtanesini yükle düzelir eger düzelmezse sistemi bir gözden geçirmeni tavsiye ederim.......

cetiz
18-04-2011, 20:49
Üstad lnb universal mdu kanal yüklemiştim fakat hiçbir hareket yok maalesef...

cetiz
19-04-2011, 17:45
Arkadaşlar problemi sonunda çözdüm,
Uydu işinden pek anlamadığım için herhalde bu kadar uğraştım.

Uydu ayarlarındaki tüm tp'leri sildim ve Digiturk on Eutelsat W3A at 7.0°E - LyngSat (Only the registered members can see the link) adresindeki frekansları tanımladım daha sonra tarama yaptığımda 120 civarında kanal buldu, ama bazı frekanslarda receiver hiç sinyal almıyor onu anlamadım.