PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK'ya Şırnak'ta Büyük Darbe



veyselbakan
14-05-2011, 17:55
Şırnak (Only the registered members can see the link)'ın Uludere (Only the registered members can see the link) kırsalında, son iki gündür çıkan çatışmalarda, 12 PKK (Only the registered members can see the link)'lı öldürüldü
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)İKİNCİ ÇATIŞMADA 7 PKK (Only the registered members can see the link)'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay BaşGenelkurmay Başkanlığı Şırnak (Only the registered members can see the link)'ın Uludere (Only the registered members can see the link) İlçesi'nde Irak'tan ağır silahlarla sınırdaki üs noktalarına sızma girişiminde bulunan PKK (Only the registered members can see the link)'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda son 2 gün içinde 12 PKK (Only the registered members can see the link)'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Şırnak (Only the registered members can see the link)'ın Uludere (Only the registered members can see the link) ile Beştüşşap ilçeleri kırsalında ve Irak sınırı yakınlarındaki Kato Dağı ile Feraşin Mevkii'nden Irak tarafından Türkiye'ye sızma girişiminde bulunan PKK (Only the registered members can see the link)'lılarla güvelik güçleri arasında son iki gün içinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı yaşanan çatışmalarla ilgili bugün yaptığı açıklamada topam 12 PKK (Only the registered members can see the link)'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

ÜS BÖLGESİNE SIZMA GİRİŞİMİ

"Son günlerde bölücü terör örgütünün, birliklerimize yönelik taciz ve sızma eylemleri yoğunlaşmıştır. Nisan ayı başından itibaren bu güne kadar bu tarz 13 eylem gerçekleşmiş, eylemlerde güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Bu kapsamda; 1. 12/13 Mayıs 2011 gecesi, Şırnak (Only the registered members can see the link) ili Uludere (Only the registered members can see the link) ilçesi güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine hudut ötesinden yaklaşan kalabalık bir terörist grup tarafından sızma teşebbüsünde bulunulmuştur.

a. Üs bölgesinde bulunan güvenlik güçleri tarafından sızma teşebbüsünde bulunan teröristlerin tespit edilmesi sonucu, teröristlerle sıcak temas sağlanarak bulundukları mevkiler destek silahları ile ateş altına alınmıştır.

b. Sızma teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin kaçış istikametleri, bölgeye sevk edilen silahlı helikopterler ve üs bölgesinde bulunan destek silahları ile ateş altına alınmış, aynı zamanda bölge özel birliklerle de takviye edilmiştir.

c. Aralıklarla devam eden çatışmalar sonucu 5 terörist etkisiz hale getirilmiş"

ÜZERLERİNDE CEPHANELİK ÇIKTI

Genelkurmay Başkanlığı etkisiz hale getirilen PKK (Only the registered members can see the link)'lılarla birlikte 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, tüfeğe ait 15 adet şarjör, 450 adet mermi, 2 adet Biksi makineli tüfek, tüfeğe ait 300 adet mermi, 4 adet RPG-7 roketatar, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 30 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği,1 adet Doçka uçaksavar silahı, silaha ait 250 adet mermi, 39 adet el bombası ele geçirildiğin belirtti.

kanlığı 13-14 Mayıs 201 gecesi Şırnak (Only the registered members can see the link)'ın Uludere (Only the registered members can see the link) ilçesi güneyindeki Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir başka üs bölgesine de hudut ötesinden yaklaşan teröristler tarafından taciz ve sızma teşebbüsünde bulunulduğunu belirti.

Açıklamada. "Sızma teşebbüsünün erkenden farkedilmesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları ile çatışma çıkmış, bölgedeki unsurlar silahlı helikopter ve birliklerle takviye edilmiş, çıkan çatışma sonucu 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Her iki çatışmada da güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir" denildi.

hilalyıldız
14-05-2011, 19:07
SA.YÜCE ALLAH yar ve yardımcıları olsun.AEO.:praying::praying::praying:

alperen
14-05-2011, 19:40
darısı diğer pkklıların başına umarım hepsi geberir

NeRoMaN
14-05-2011, 20:01
İyi olmuş

kınık
14-05-2011, 20:26
allah yardımcısı olsun askerimizin

can123
14-05-2011, 20:30
ben hiç inamıyorum bu yalanlara hep biz ŞEHİT verince bu tür haberler çıkıyor.Birde sormak istiyorum ustalar cevap verirlerse sevinirim pkk nın türkiyede dolaşan paralarına hükümet niye 10senedir el koymuyor bu şerefsizleri parasız bıraksalar olmazmıydı yurd dışındaki paralarla savunma kolayına kacılmazsa sevinirim