Dreambox 500 s uydu alıcısı var internet bağlantısı yok
notebook winn var bana internet baglantisi nasil
yapabilirim şimdiden teşekkür
Printable View
Dreambox 500 s uydu alıcısı var internet bağlantısı yok
notebook winn var bana internet baglantisi nasil
yapabilirim şimdiden teşekkür
Başka bir forumdan alıntıdır :
DREAMBOX,A LAPTOPUN WİRELLES,İ ÜZERİNDEN İNTERNET ERİŞİMİ VERMEK
öncelikle bazı arkadaşların bu konuda forumdaki soruları üzerine kullandığım yöntemi yazmak istedim forum içerisinde bu konuda daha önce yazılmış bir yazı varmı diye aradım ama bulamadım eğer varsa affola
şimdi diyelimki internete wirelles ile bağlanıyosunuz modeminiz başka bir odada yada alt kat komşunuzda. dreamboxa internet erişimi vermek için kablo çekmeniz yada acces point almanız gerekiyo ama daha basit ve masrafsız bir yol arıyorsunuz işte ozaman anlatacağım bu yöntemi kullanarak dreambox,a internet erişimi sağlıyabiliyosunuz
1-ağ bağlantılarımdan, ev veya küçük işyeri ağı kur seçeneğinden ''bu bilgisayar doğrudan internete bağlanır ağımdaki bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internete bağlanır'' seçeneği ile bir ağ kuruyorsunuz burada ağ kurulum sihirbazı ''sihirbaz bağlantı olarak en doğru gibi görünen kablosuz ağ bağlantısını seçti'' uyarısıyla devam ediyoruz bu adımdan sonra hiç birşey yapmadan hep ileri diyerek ağ kurulumunu. son aşamadaki sihirbazı tamamla diğer bilgisayarlarda sihirbazı çalıştırmaya gerek yok seçeneğiyle bitiriyoruz
2-ağ kurma işimiz bittikten sonraki adımda bu kurmuş olduğumuz ağa (xp home işletim sisteminde ağ köprüsü-xp pro,da ise yerel ağ bağlantısı) sağ tıklayıp özellikler--internet iletişim kuralları(TCP/IP) seçerek özellikleri tıklıyoruz ve ''aşağıdaki IP adrsini kullan'' seçeneğini işaretleyip elle bir ip giriyoruz örneğin benim zyxel modemin ip si 192.168.1.1 ama bu kurmuş olduğum ağa atadığım ip 192.168.0.8 çakışma olmaması için bu yöntemi kullanıyoruz burada son adım olarak boş olan alt ağ maskesi kutucuğunda boşluğu tıklıyoruz ve otomatik olarak bir alt ağ maskesi alıyor.ve işimiz bitiyor
3-son adımda dreambox,u laptop,un yada kablosuz internet kullandığımız, pc nin eternetine bağlıyoruz ve dreambox tan uzmankurulum iltişim kurulumu seçeneğine girip nameserver ve gateway kutucuklarına pc de kurmuş olduğumuz ağa atadığımız ip no nosunu yazıyoruz ağı etkinleştirip hafızaya aldıktan sonra dreamboxu resetliyoruz
böylece dreambox,ın internet erişimini,, laptopun yada kablosuz internet kullandığımız pc nin wirelles kartı ve eternet kartı arasında kurduğumuz ağ ile sağlamış oluyoruz
saygılar