-
K2 Belgesi baş belası.
Merhaba saygı değer arkadaşlar, nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum, bu yasaları insanlara nasıl malediyorlar anlamış değilim, böyle zihniyete yazıklar olsun insanlar insan olmaktan çıktı. evet asıl sorun şu k2 belgesi. nedir bu saçmalık kim neden niçin niye çıkardı, çıkarana eğer yaşıyorsa uzun ömürler dilemiyorum zira içimden gelmiyor. helak olmuşsada allah rahmet eylemesin. ruhsatta kamyonet yazılmış 2008 ford connect aracım var, ailemle bir ziyaretten eve dönüş yapıyorum, polis çevirmesi beni durdurdu, bağajı açmamı istedi, allahtan bağaj kısmı boş, hayırdır memur bey neye bakıyorsunuz ne arıyorsunuz dedim oda bağajda arkada herhangi bir torba bile varsa 2 milyar değerinde ceza kesecem dedi, neymiş araç kamyonet yazılmış diye koltuklar üstünde ne görürse görsün ceza kesmem dedi. yalnız bağajda bir torba görüyüm 2 milyar ceza keserim dedi, yuuh bea yazıklar olsun, aracımın kamyonete benzer bir durumu varmı, otomobil gibi kullanıyorum, kamyonet olarak yazılmışsa benim suçum ne, bu araba şirketinin işini çok engeller, ne biçim bir düşünce hikmi, anlamış değilim. belki pazardan evime çocuklarıma bir şeyler almış gidiyorum, bunu çocuklarıma sunmamın bedeli 2 milyarmı, bu kanunları koyana insan demek yanlış olmazmı. şimdi ne yapacaz arabayı sırf kamyonet yazılmış diye satacam. başka bir araçmı alacam. iş yapyamıyacakmıyım, çalışmamalımıyım,çalıştığım eşyaları bağaja yığıp çocuklarıma bakmaya ekmek almaya çalışıyorum. bu bir suçmu sayın kanuncu?. insan çalışırsa onu kanunen ezmeye çalışırsınız, çalışmasada bak işte tembel insan çalışmıyor dersiniz, birde işsizlikten bahseder durursunuz, ya siz varya devletin kalkınmasını ekonominin düzelmesini vatandaşın çalışmasını istemiyorsunuz, yada bu kanunları her kim çıkarıyorsa o bir vatan hainidir, valla kimse kusuruma bakmasın, yaram büyük şu anda acaip bir şok geçiriyorum, bir k2 belgesinin bedeli nerdeyse 1 milyar, zaten arabayı banka kredisiyle aldım,onuda henüz ödemedim. ne yapacaz bilmiyorum, sanıyorum TC. mazhar altında yaşamaya başlıyacaz, allah rızası altında yaşamak ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır, saygılarımla aliharbiye.
-
Valla ne desen haklısın baştan sona yanlış bir uygulama benim bir arkadaşımda opel araba vardı modelini hatırlamayırum ama küçü kasa minik bir araba tek kapı bir gün baktım arka koltukları söküyor ne yapıyorsun diye sordum arabayı muayeneye götürecem abi dedi şaşırdım araç ruhsatta kamyonet olarak gözüküyormuş hayret ettim minicik bir araba hangi mantık bunu ruhsata kamyonet olarak işler dedim valla yazını okuyunca aklıma geldi yaşadığınız sıkıntı... baştan sona yanlış bir uygulama bunu farklı bir biçimde sınıflandırmaları lazım Allah yardımcınız olsun bu mantık dışı bir olay yaşayan bilir..Saygılar..
-
aynen katılıyorum bu kanunu çıkaranı çok merak ediyorum kango-doblo panelvan dolmuş bunların hepsi kamyonet diye geçiyo bende çok merak ettim bunların adı nasıl komyonet oluyor bu işin resmi ticaretini yapanlardan aranması gereken belgeler normal vatandaştan aranıyor senede bir kere adam belki 1 torba çimento ihtiyacı ulacak veya bir torba şeker alacak bunuda nakliyeylemi getirecek kendi aracı duradura insaf o zaman bu aracları alırken k belgesini fabrika çıkış yapında görelim arac satışları nasıl düşüyor görelim ancak gücleri dogru dürüst gariban vatandaşa güçleri yeter
-
aynen katılıyorum bu kanunu çıkaranı çok merak ediyorum kango-doblo panelvan dolmuş bunların hepsi kamyonet diye geçiyo bende çok merak ettim bunların adı nasıl komyonet oluyor bu işin resmi ticaretini yapanlardan aranması gereken belgeler normal vatandaştan aranıyor senede bir kere adam belki 1 torba çimento ihtiyacı ulacak veya bir torba şeker alacak bunuda nakliyeylemi getirecek kendi aracı duradura insaf o zaman bu aracları alırken k belgesini fabrika çıkış yapında görelim arac satışları nasıl düşüyor görelim ancak gücleri dogru dürüst gariban vatandaşa güçleri yeter olsa olsa bu vekilerin ancak kafası okadar çallışıyor herhalde
suç onlarda degil bizlerde de var vekil seçmeyi bilmiyoruz seçtigimiz vekiller ançak kafaları şeytnlıga çalışıyor işte
-
arkadaşlar iş çok ciddi ya yıllık vergisini ve her yıl muayene durumunu yuttuk diyelim. şimdide bir sürü ıvır zıvır şeyler çıkardılar, bu işin sonu nerye varacak bakalım. ben arabayı kesin satmaya karar verdim,inşallah başımızdakiler bizi anlarda yanlışlarından dönerler gayri, iş yine k2 belgesi almaklada bitmiyor, bir sürü belge alınacak hepsidi gereksiz ve fuzuli bakalım ne olacak saygılarımla aliharbiye
-
peki arac ruhsatta ticarimi hususi mi
-
beyefendi ruhsata dikkatlice baktım, kullanım amacı ticari özel yazıyor, bu tam olarak ne anlama geliyor?
-
bendede 2011 doblo var eskiden özel kullanıcılara hususi olarak ruhsat veriliyordu şirket için tescil ettirenlere ticari ruhsatı çıkıyordu şimdi ikisini birden yazıyorlar ve ticari katogorisine sokuyorlar nakliye işi yapanlardan K2 belgeni iste şirket için kullananlardan iste ben ailem için kullanıyorum ticaret yapmıyorum benden neden K2belgesi istiyorsun arkadaş mutlaka yasada bir boşluk yada kolaylık vardır işgüzar memura takılırsak yandık