..:::Ufo Hakkında İlginç Bilgiler:::..
LEDGEWOOD – 08 Nisan 2006 saat 11:25 te tanık çalıştığı binadan dışarı çıktığı sırada gökyüzünde ilk önce uçak olduğunu düşündüğü bir obje görür. Objenin şeklini garipseyen tanık objeye daha dikkatli bakar ve onun çok parlak olduğunu ve kroma benzediğini görür. “Yaklaşık 5-10.000 feet yükseklikteydi ve şekli bir yumurtaya benziyordu fakat görüntüsü bulanıktı. Alt kısmı daha düz, üst kısmı ise daha kıvrıktı. Orta kısmı belisizdi, sanki etrafında bir buğu tabakası vardı. Bu yumurta şekilli parlak krom obje yavaş hareket ediyordu ve ağaçların arkasına girdikten sonra kayboldu.” “Objeden gelen bir ısı olmuş olabilir çünkü güneş bir kısmını yansıtıyordu. Bu objeyi doğuya doğru baktığım sırada gördüm. Obje güneye doğru ilerliyordu, çok hızlı değildi biteviye ilerliyordu. Görüş açımı kapatan dört uzun ağaç vardı, arkamdaki binanın üzerinden bir jet geçene kadar olayı yaklaşık 10-15 saniye izledim. Jet, gördüğüm objeden daha alçaktaydı ve doğuya gidiyordu. Eminim ki bir jet veya uçak seyretmiyordum. 51 yaşındayım. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim”.
CASA GRANDE—Görgü tanıkları 08 Nisan 2006 yılında bir uçan dairenin dağlara indiğini sonra tekrar havalandığını gördüler. UFO kolla ölçüldüğünde aspirin büyüklüğünde, dış cephesinde sıralı yanan ışıklarıyla bej ve sarımsı kahverengindeydi. Tanıklardan biri cep telefonunu kullanırken alıcının frekans değiştirdiğini ve telefonunun ısınmaya başladığını söyledi. Tanıklardan biri 68 yaşında, diğeri 45 yaşında eğitimciydiler ve son tanık ise 16 yaşında bir erkekti. Aracın üzerinde transparan bir kubbe görmüşlerdi. “Yine aracın etrafında transparan veya görünmez bir bariyer vardı. Sıralı ışıklar yanıp sönmeye başladı ve ışık grupları görüldü. Araç yere inerken ve kalkarken nabız gibi atan vızıltı gibi garip bir ses çıkarıyordu. Daha sonar yükselip, 3-5 saniye içinde olağanüstü bir hızla gözden kayboldu. Bu müthiş bir hızdı, gözle bile bu hıza yetişebilmek olanaksızdı.!”
DOĞU GREENWICH – 07 Mart 2006 akşam saat 8:30; Tanık, üçgen şeklindeki aracı gördüğü sırada Quonset Çıkış Noktasının yakınındaki 4. yolda güneye doğru arabasını kullanıyordu. Bu, her köşesinde üç beyaz ışık ve ortasında yanıp sönen (kırmızı/ beyaz) ışığı olan karanlık bir şekildi. Yolun diğer tarafında kenara çekmiş ve olayı izleyen iki eyalet polisi vardı. Yolda kaza veya yapım çalışması yoktu. “Arabamı durdurmadım fakat hızımı saatte 30 km’ ye düşürdüm ve camımı açtım. Araçtan hiç ses gelmiyordu ve kımıldamıyordu. Bu yolu iyi bilirim ve yol üzerinde kesinlikle hiçbir kule olmadığına eminim. Yoluma devam ettim ve dikiz aynamdan geriye baktığımda gökyüzünde hiçbir şey yoktu. Bunun bir helikopter olmadığına eminim. Aracın yerden tahmini yüksekliği 1000 - 2000 feet ti.”
NEW CUMBERSTOWN – 08 Mart 2006 gece yarısından 1 dk sonra evinde televizyon izlemekte olan tanık cama doğru baktığı sırada yanıp sönen bir ışık görür. Yerden yüksekte yatay bir ışık bandı üzerinde, yanında farklı renklerde yanıp sönen ışıkları olan üç UFO vardır. Her biri kol uzunluğunda büyük bir el genişliğindedir. En baştaki sola doğru hareket eder ve en sona katılır. Tanık çok korktuğu için göğsünde bir basınç hisseder ve güçlükle nefes alarak telefona koşar. “Karım bana onların hala orda olup olmadıklarını sordu ve camdan dışarı baktı fakat dışarısı karanlıktı ve sadece yıldızlar vardı.”
FOSTORIA – 09 Mart 2006 öğleden sonra saat 4:29. George Ritter birbirini takip eden iki VHS kaseti gönderir. Kaset, yaklaşık 100 feet uzakta bir çiftlik evinin üzerinde bir uçtan diğer uca gitmekte olan bir UFO gösterir. Obje, çiftlik evinin üzerinden alçalarak kuzeye, geniş çiftlik arazisine doğru gitmektedir. Bu genel bölgede birçok yeraltı mağaraları olduğu bilinir. Fotoğraf, UFOların normal tarlalar gibi gözüken yer altı mağaralarına girebilme yeteneği olduklarını ima eder. Benzer ifadeler de UFO ların dağlara ve çeşitli sulara girebildiğini iddia ediyor.
LITTLE ROCK – 16 Subat 2006’da “Alacakaranlıktan hemen sonra Little Rock Havaalanı yakınlarına iki araç indi. İkisi de alışılmadık bir hızla alçalıyorlardı. Hızımı hemen saatte 48 km ye düşürdüm, bu şekilde araçların hareketlerini daha iyi görebilecektim. Birden anladım ki bu araçlar beni yakın takibe almışlardı, bana doğru geliyorlardı! O dakikadan itibaren izlediğim şeylerin gerçekten UFO olduklarını anladım. Araçlar yaklaşık 1000 feette durdular ve 1 mil kadar bana doğru gelmeye devam ettiler. Yavaşlamaları nerdeyse anlaşılmaz hale gelmişti eve araçlardan biri neredeyse park halini almıştı. Arkasında atağa hazır vaziyette bekleyen bir Huey helikopteri vardı, aynı zamanda bir inç daha yaklaşmaya korkuyor gibi görünüyordu. Siyah üçgen ileri doğru gitmeye devam etti ve ben de neredeyse kanadının altında kalmış gibi bir pozisyon aldım. Tam bu noktada, yaklaşık 1 ½ blok uzaktaydı ve yan sürücü camından objeyi tümüyle görebiliyordum. Fakat hareket edince Jeep’ imin ön camını tamamıyla kapladı. Dehşet içinde objenin tüm bölümlerini gözden geçirdim. En büyük korkum ise helikopterin ateş açacak olması ve benim ise aşağıda bu ateş çemberi içinde kalacağımı düşünüyor olmamdı! Sonra başka bir helikopter daha belirdi. Tam O anda, esrarengiz Siyah Üçgen cisim, olağanüstü bir hızla ortadan kayboldu, dona kalmıştım!
Denizli'de, 03 Aralık 2005 akşam saatlerinde Denizli 11. Piyade Tugay Komutanlığı üzerinde görülen esrarengiz ışıklı cisim vatandaşlar arasında heyecana neden oldu.
Denizli'de 11. Piyade Tugay Komutanlığı üzerinde vatandaşlar tarafından gökyüzünde ışık saçan esrarengiz bir cisim görüldü. Askeri Geçiş Yolu üzerinden arabalarıyla geçen vatandaşlar, beliren esrarengiz cismi görünce arabalarını park ederek gökyüzündeki ışığı izlemeye başladı. Vatandaşlar, Denizli'deki yerel bir televizyonu arayıp UFO gördüklerini iddia etti. Işıklı cismi görüntüleyen yerel televizyon kanalı kameramanı Osman Çaka, gökyüzünde beliren esrarengiz cismin ilk önce yıldız olduğunu düşündüklerini ama daha sonra kamerasıyla zoom girdikten sonra ışığın daha belirgin olduğunu ve UFO'ya benzediğini söyledi. Çaka, "Saat 19.00'da vatandaşlar tarafından yoğun biçimde telefon aldık. Vatandaşlar telefonda, 11. Piyade Tugay Komutanlığı üzerinde gökyüzünde UFO gördüklerini söyledi. Biz de arabamızla Çamlık bölgesine giderek burada araştırmalar yaptık. Arabamızla esrarengiz ışıklı cismin net görüldüğü Askeri Geçiş Yolu üzerinde gittik" dedi.
Cismin kırmızı, yeşil ve mavi renkler saçtığını ifade eden Çaka, "Işıklı cismin alttan ve üstten basık olduğunu, hatta ortasında çekirdek olduğunu gördüm. Cismin hareket edip etmediğini anlamak için kamerayı beton duvarın üzerine koyarak sabitledim. Cismin aşağı yukarı gidip geldiğini fark ettim" şeklinde konuştu. Gökyüzünde beliren cismin 3-4 dakika net bir şekilde görüldüğünü ileri süren Çaka, "Cisim belli süre gözüktükten sonra birden ortadan kayboldu. Işıklı cismi cadde ışığı zannedilmesin diye cadde ışıklarıyla birlikte aldım" dedi.
Askeri Geçiş Yolu üzerinde görülen nesnenin, ortadan kaybolmasının ardından Aynı nesnenin bazı vatandaşlar tarafından Çamlık mesire alanı üzerinde görüldüğü iddia edildi. Görüntüler incelenmek üzere Sirius UFO Uzay Bilimleri’nin İstanbul’daki Merkezine gönderildi...
08.07.2004
Gazimağusa'da geçen hafta "uçan daire" heyecanı yaşandı."İki Buçuk Mil" diye bilinen bölgede yaşayan Özdemir ailesinden Sevim Özdemir, saat 10.30 sıralarında, gökyüzünde çok parlak beyaz ışıklar saçan ve sürekli dönen yuvarlak bir cisim gördüğünü, söz konusu cismin bir ara alçalarak evinin avlusuna inmeye bir metre kala havada durduğunu söyledi. Kıbrıs gazetesi Gazimağusa muhabiri Sevgi Yalman'ın bildirdiğine göre, kadının çok korkarak olayı yakınlarına ve polise bildirmesi üzerine evin civarında toplanan çok sayıda vatandaş da söz konusu cismi havada görüp korku ve telaşa kapıldı. Süratle bölgeye gittiğinde kendisinin de havada söz konusu cismi gördüğünü söyleyen muhabirimiz, Özdemir ailesinin, polislerin ve orada toplanan vatandaşların esrarengiz olaya bizzat tanık olduklarını anlatarak, "Havada net bir şekilde gördüğümüz parlak beyaz ışıklar saçan büyük bir cisim vardı. Herkes gibi ben de korktum" dedi. Olaya ilk olarak tanık olan Sevim Özdemir, muhabirimize, "evinin penceresinden, avluda park edilmiş yakınlarına ait arabanın bir metre kadar üzerinde havada çok parlak bir cisim gördüğünü, korkuya kapılarak yakınlarına ve polise telefon edip yardım istediğini" anlattı. "Yakınlarının, polisin ve olayı duyanların evine gelmesi üzerine söz konusu cismin gökyüzüne yükseldiğini" söyleyen kadın, "Şimdiye kadar ben böyle bir şey görmedim. Yaşadığım korkuyu anlatamam" dedi. Gazimağusa muhabirimiz Sevgi Yalman'ın, esrarengiz olayı gazetemize bildirmesinden az bir süre önce, yazı işlerini telefonla arayan ve ismini vermeyen bir hanım, BRT'nin Gazimağusa bürosunun telefon numarasını istedi ve aynı anda korkulu bir sesle, "Çabuk pencereleri kapatın" diye bağırdı. "Orada ne oluyor" diye sorduğumuz kadın, titrek bir sesle, "Evimizin avlusuna parlak ışıklar saçan büyük bir cisim iniyor" dedi ve telefonu kapattı.