Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Meydana gelen trafik kazalarının yüzde 99'unun sürücü hatalarından kaynaklanması nedeniyle sürücü kurslarındaki eğitim, tepeden tırnağa yenileniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de yapılan araştırmalara göre trafik kazalarının neredeyse tamamının insan kaynaklı olması üzerine harekete geçti. Daha önce de birçok kez gündeme gelen sürücü kurslarındaki eğitimin yenilenmesi konusunda ilk somut adım bakanlık tarafından atıldı. Bakanlığın hazırladığı ve kurum ve kuruluşların önerisine sunmaya hazırladndığı taslak, kurslardaki eğitimin her aşamasına yenilik getirecek.
Birçok Avrupa ülkesinde yapılan incelemelere göre hazırlanan taslağa göre, mevcut yönetmelikte yapılacak ilk değişiklik sınavlarla ilgili. Buna göre sınavlardaki soru sayısı 120'den 60'a çekilecek. Avrupa'da yapılan incelemede en fazla soru soran ülkenin Türkiye olduğu saptandı. Avrupa ülkelerinde ortalama sayısının 42 olması üzerine yeni düzenlemeyle Türkiye'de soru sayısı 60'a çekilerek, az soruyla daha fazla başarının sağlanması hedeflenecek.
Kurslarda yapılan teorik sınavın yanı sıra uygulama sınavında da önemli bir değişikliğe gidilecek. Yine Avrupa ülkelerinde yapılan incelemeye göre uygulama sınavlarının süresi söz konusu ülkelerde 30 dakika ile 1 saat arasında değişirken; Türkiye'de bu süre 15 dakika ile sınırlıydı. Yeni düzenlemeyle bu sürede yükseltilerek ortalamayı yakalaması sağlanacak.