UEFA, 'şampiyon Trabzon' diyecektir
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, Tahkim Kurulu’nun verdiği son karar hakkında açıklamalarda bulundu-
“UEFA’nın verdiği bu karardan sonra 2010-11 sezonunun şampiyonu Trabzonspor olarak tescillenmiştir. Bu bir depremdir. Tsunami de bundan sonra gelecek. UEFA, birkaç gün sonra TFF’den Trabzonspor’un şampiyonluğunu tescillenmesini isteyecektir. Federasyon “Bu bizim iç işimiz” derse asıl tsunami bundan sonra olacaktır. UEFA örneğin; ‘Seni ve takımlarını turnuvalarıma kabul etmiyorum’ diyecektir. Belki Türk Milli Takımı’na cezalar verecektir. TFF Trabzonspor’un şampiyonluğunu tescilleyip kupasını vermelidir” dedi.
Fenerbahçe'yi yakan o ifade
UEFA Müfettişi Palacios, yargılamada Şekip Mosturoğlu’nun
savcılıkta verdiği “Eskişehir-Trabzon maçı için teşvik gönderildiğini duydum. 1.5 gibi bir rakam. Ama dolar mı, TL mi bilmiyorum” ifadesini en büyük koz olarak kullandı.
"KUPALARI İADE ETMEYİ DÜŞÜNMELİLER"
Alıntı:
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, Tahkim Kurulu’nun verdiği son karar hakkında açıklamalarda bulundu-
“UEFA’nın verdiği bu karardan sonra 2010-11 sezonunun şampiyonu Trabzonspor olarak tescillenmiştir. Bu bir depremdir. Tsunami de bundan sonra gelecek. UEFA, birkaç gün sonra TFF’den Trabzonspor’un şampiyonluğunu tescillenmesini isteyecektir. Federasyon “Bu bizim iç işimiz” derse asıl tsunami bundan sonra olacaktır. UEFA örneğin; ‘Seni ve takımlarını turnuvalarıma kabul etmiyorum’ diyecektir. Belki Türk Milli Takımı’na cezalar verecektir. TFF Trabzonspor’un şampiyonluğunu tescilleyip kupasını vermelidir” dedi.
"KUPALARI İADE ETMEYİ DÜŞÜNMELİLER"
İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyon Başkanı Alpay Köse de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Köse, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aldıkları kupaları iade etmeyi kabul etmeleri gerektiğini söyledi.
Türk futbolu ağır cezalarla karşı karşıya kalabileceğini belirten Alpay Köse konuyla ilgili, "Hukuki bir talebe karşı yazılı bir talebe karşı UEFA'nın talebini tanımaz bir tavır sergilenirse bunun sonucunda TFF'nin genelinin disiplin kuruluna sevk edilebilir ve Türk futbolu ağır cezalarla karşı karşıya kalabilir" dedi.
Bu süreçin çok hassas yürütülmesi gereken bir süreç olduğunu vurgulayan İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyon Başkanı, artık çatışma yoluna gidilmemesi, diyalog yolunun tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.:present:
Türkiye’de ilk kez bir futbol maçında yaşanan olay Anayasa Mahkemesi’ne