Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı köyü muhtarı Ali İnan, "Çocuk Yapana Bir Yıl Su Bedava" kampanyası başlattı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı köyü muhtarı Ali İnan, köy nüfusunun azalması üzerine "Çocuk Yapana Bir Yıl Su Bedava" kampanyası başlattı.
İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin nüfusunun her geçen yıl azaldığını, bu nedenle muhtarlık olarak nüfusu arttırmak için çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Eylül ayında, "Çocuk Yapana Bir Yıl Su Bedava" kampanyası başlattıklarını, kampanya çerçevesinde çocuk sahibi olan ailelerin bir yıl boyunca para ödemeden su kullanacağını belirten İnan, şöyle konuştu:
"768 olan köy nüfusunun artmasını istiyoruz. Çiftlerimize 3 çocuk yapmalarını tavsiye ediyoruz. Köyümüzün nüfusu her geçen yıl azalıyor. Biz de muhtarlık olarak nüfusun artması için bir çalışma yapmaya karar verdik. Yıllar sonra açılan köy okulumuzun yeniden kapanmaması için de çaba harcıyoruz. Trakya'da doğum oranı az. Köy sakinlerimizden Erdinç ve Selvinaz Çelik, geçen yıl maddi sıkıntılar nedeniyle boşanmışlardı. Bizim ricalarımızı kırmayan çift geçen yıl yeniden barıştı ve nikahlarını kıydırdık. Daha sonra çiftin ikinci çocukları oldu. Kampanyamıza bu aile ile başladık. Yılda en az 5 doğum olsa, köyler yeniden gençleşir."
İnan, kampanyalarının siyasi olmadığını, asıl amaçlarının köy nüfusunu arttırmak ve açık olan ilkokulun kapanmasını önlemek olduğunu vurguladı.
Diğer köylerde de bu tür projeler başlatılması gerektiğini belirten İnan, "Biz görevde olduğumuz sürece proje devam edecek. Her çocuk sahibi olan aile bu kampanyadan yararlanacak. Vatandaşlarımız şanslarına göre ikiz bebek sahibi olursa iki yıl, üçüz bebek sahibi olursa üç yıl bedava su kullanacaklar" diye konuştu.
- "Her çifte ikinci bir çocuk tavsiye ederim"
Selvinaz Çelik ise su kampanyasının beğendiklerini söyledi. Muhtar İnan aracılığıyla eşiyle barıştıklarını ve ikinci bir çocuk istediklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:
"Kampanya aslında küçük bir adım olabilir ama köyümüz nüfusunun gençleşmesi için önemli bir adım. Köyümüzde hiç genç nesil kalmadı. Çoğu ihtiyarlardan oluşuyor. Nüfusumuz giderek azalıyor. Genç nesillerimiz göç etti. Artık göç edecek genç de yok. Her çifte ikinci bir çocuk tavsiye ederim. Birçok ailede zaten bir çocuk var. İkinci çocuk şart. Çocuğumuz sayesinde 1 yıl hiç su faturası ödemeyeceğiz. Güzel bir kampanya bence."
Çelik, dünyaya gelen kız çocuklarına "Ayşem" adını verdiklerini sözlerine ekledi.
19-11-2013, 11:52
Creed
Takmışlar cocuk yapmaya .700 tl ile geçinen bir aile 3-4 cocuk nasıl yapar karı koca calısacak eve para getirecekte zaten bir sürü vergli alınıyor halen cocuktan bahsediliyor cocuk bakma kolay iş mi
19-11-2013, 13:59
headend
muhtara göre hava hoş ..
19-11-2013, 15:05
aliharbiye
de haydii gidin ordan burdan şurdan. şunlara bak yaa,,, ağzımı açacam gözümü yumacam konuşacam. hey zalimler hangi baba ülkemizde 5 kuruş çocuk parası alıyor. çocuk yap, sonra belayı başına al kim bakacak kim besleyecek, kim büyütecek, kim okutacak size göre hava hoş. bunlar kafayı yemiş ya. ben bugün çocuğuma nasıl bir gelecek hazırlayabilirim düşüncesiyle yatıp kalkıyorum adamlar utanmadan bas bas bağırıyorlar, 3. çocuğu yapın diye. sanki bize maaş ödüyorlar. bize para ödemezler ama muhalif suriyeli şerefsizlere bal gibi bakarlar. nasıl adamlarsa artık.
19-11-2013, 20:29
bayram tv
Alıntı:
aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı
de haydii gidin ordan burdan şurdan. şunlara bak yaa,,, ağzımı açacam gözümü yumacam konuşacam. hey zalimler hangi baba ülkemizde 5 kuruş çocuk parası alıyor. çocuk yap, sonra belayı başına al kim bakacak kim besleyecek, kim büyütecek, kim okutacak size göre hava hoş. bunlar kafayı yemiş ya. ben bugün çocuğuma nasıl bir gelecek hazırlayabilirim düşüncesiyle yatıp kalkıyorum adamlar utanmadan bas bas bağırıyorlar, 3. çocuğu yapın diye. sanki bize maaş ödüyorlar. bize para ödemezler ama muhalif suriyeli şerefsizlere bal gibi bakarlar. nasıl adamlarsa artık.
daha fazla yazılırda ali abi forum kuralları çerçevesinde gerekeni yazmış:warn:
19-11-2013, 20:40
A.Bozoğlu
Alıntı:
aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı
+1000
Aynen çok doğru, kendi vatandaşına gelince kürdan ile veren verdiğinin kat be kat fazlasını kepçeler ile alan (bakınız asgari ücrete) fakat suriyelilere gelince elektrik/suyu bedava yapan, üstüne birde her ay maaş bağlayan hükümet ve o hükümetin başındaki , kendi vatandaşını sömürdüğü yetmezmiş gibi bide çıkıp her kelimesinde 3 çocuk yapın demiyormu dalga geçer gibi? İçimizdeki asıl bunlardır!...
Prosieben Nickli Üyeden Alıntı
Takmışlar cocuk yapmaya .700 tl ile geçinen bir aile 3-4 cocuk nasıl yapar karı koca calısacak eve para getirecekte zaten bir sürü vergli alınıyor halen cocuktan bahsediliyor cocuk bakma kolay iş mi
Çocuğa bakmak değil ama böyle bir aileyi gütmek çok kolaydır;Yıllar geçtikçe borç sarmalından kurtulamayan aile çocuklarını okul yerine sokağa salmak zorunda kalır.Artık onun elindeki defter-kalem değil,üç-beş kuruşa satılacak kağıt mendil ya da araba camlarını silecek malzemedir.Büyüdükçe erkek işsiz babanın,kızlarda çoğu zaman okuma yazması bile olmayan annenin rölünü benimseler.Ya vasıfsız inşaat işçiliği ya da evlerde siğortasız günlük temizlik işleri.Daha beteri de var tabii;mafyanın elinde maşa,ya da .........sermaye kadını.Tinerciler,tırnakçılar,cepciler,arsızlar,hırsızlar vs. vs.Topluma düşman,neden bu hale düştüğünü bile anlamayan,nedeni niçini sorgulamayı bilmeyen bir kesim oluşur.Bunların artık tek sığınakları,tek umutları vardır:"Öteki dünyada cenneti yaşamak"!Bir soruna akıl yormak yerine bir paket makarna,bulgur,un vs. ya da kışın bir kaç toba kömür uğruna içinde bulunduğu yoksulluk sarmalını oya tahvil etmektir.Bu duruma düşmüş vatandaşı güdümlemek neden zor olsun?
Sevgili dost,çok çocuk isteyenler bunu bilinçli istiyor.Çünkü vatandaşın yoksulluğu,onların saltanatı ile doğru orantılıdır...Saygılar..:49:
20-11-2013, 08:22
aliharbiye
arkadaşlar görüşleriniz için hepinize çok teşekkürler ediyorum, malesef bizler kendi ülkemizin yönetim kurbanıyız, arkamızda önümüzde hiç bir şey yok önümüzde yemek bulursak yeriz bulmasak aç kalırız, bizleri hepimizi kim düşünüyor, politacılar beni seni onu bizlerimi düşünüyorlar, kesinlikle hayır, hedef sadece onların çıkarı, bizler kendi ülkemizde zar zor yaşıyoruz, her gün masrafla yaşıyoruz, yaşam ateş pahası, yaşayabilmek için çok ağır bedeller ödüyoruz, hiç bir politikacı çıkıpta TC vatandaşımız çok ağır şartlar koşullar altında yaşıyor demiyor, ve bizleri düşünmmüyorlar, çok çocuk yapmakla sorunlarımızı çözebilsekdik her şey lay lay layy olurdu, çözüm çok çocuk yapmak değil, başarılı sosyal okumuş bilmiş alim bir gelecek başarmak önemli, insanlar eskisi gibi değil. eskiden herkes çocuk yapıp hasbel kader büyütürlerdi, onun zamanı geçti, şimdi herkes okumuş eğitimli kariyer sahibi evlat istiyor, allah hepimize vatana millete hayırlı evlat nasip eylesin. hepinizi çok seviyorum saygılarımla aliharbiye.