AFAD uzmanın'dan aldıgımız deprem egitiminden aldıgımız bilgiler.
Bugün çalıştıgım firmaya istanbul valiliginden afad uzmanı geldi gelen uzman enson van erçişte arama kurtarma faaliyetlerinede katılmış 1 saat deprem öncesi ve sonrasında neler yapılmalı onları anlattı yarında egitim 4 saat sürecek dedi öncelikle istanbulda olası beklenen deprem 7. ve üzeri olacak dedi gece olursa 3. milyon gündüz olursa 1 milyon insan ölecek dedi ilk 72. saatte devlet herkese yetişemez o yüzden herkes kendini kurtaracak kadar egitimli olmalıyız dedi.
Mutlaka evinizin dask sigortası olmalı deprem çantanız mutlaka olmalı diye üsteledi çok ilginç bir bilgi verdi hava limanlarındaki çalışan 18.000 personele egitim verdik ve şöyle bir soru sorduk olası büyük deprem olursa buraya heryerden gıda ve tıbbı malzemeler gelecek bunları sizler getirip burada görevliye teslim etme ile yükümlüsünüz bunu yapacakmısınız diye cevap HAYIR olmuş benim ailem magdur iken ben burada göreve gelmem demişler.
Çocuklarınızın okudugu okula gidip burada deprem,yangın vb. egitimi veriliyormu diye sorunuz dedi yapmak ile yükümlüymüş okullar.
Olay vahim yani o yüzden herkes deprem öncesi ve sonrası egitimli olmalı afad ile iletişime geçip gönüllü arama kurtarma egitimide veriliyormuş ücretsiz olarak istanbulda büyük deprem her an olabilir ve bu oldugunda herkes tek başına olacak dedi durum vahim.
istanbulda 36. tane pilot okul seçmişler egitim veriliyormuş 2015 yılında ise istanbulda bulunan tüm okullarda deprem egitimi verilecekmiş ve çocuklarımızın deprem anında ailesi veya izin verilmiş yakını gelen kadar çocuklar okullardan evlere gönderimi olmayacak dedi.
Çocuklar için afet durumlarına karşı bilgi kartı olacak bir kopyası ilgili okuldu bir kopyası çucugun çantasında bir kopyası ise aile bireyin güvendigi birinci derece yakınına olacakmış anna veya babası afet sonrası çocugunu almaya gelemezse izin verilmiş yakını elindeki kagıtla gelip çocugu teslim alıyor. ilgili belgenin kopyalarını bizlerede verdiler öyle dandik bir kagıt degil resim tc no ve açık adres bilgileri mevcut.
yakında okullar bu belgeleri ögrencilere verecekler onlarda artık bizlere ulaştırınca gerekenleri yapınız van depreminde yüzlerce çocugun cesedlerini çöplüklerden toplamışlar organlarını alıp atmışlar çöplüklere ona göre dikkat edelim.saygılarımla.