Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah, Dünya Kupası'nda İspanya'nın FC Barcelona ve İngiltere'nin Arsenal takımlarından teklif aldığını, ama sarı-lacivertli kulübü tercih ettiğini söyledi.
Lig TV'ye röportaj veren Ganalı futbolcu, Dünya Kupası süresince birçok takımın kendisini transfer etmek istediğini belirterek, "Barcelona ve Arsenal'den resmi teklif geldi. Dünya Kupası'ndan sonra hiçbir şey duymadım" dedi.
Dünya Kupası'ndan sonra tatile çıktığını ve tatilde Fenerbahçe Futbol Takımı Menajeri Volkan Ballı'nın arayarak, "Appiah, B36 Torshavn takımıyla Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı oynayacağız. Sana ihtiyacımız var" dediğini anlatan Ganalı futbolcu, şöyle devam etti:
"Eğer gitmeye niyetim olsaydı, o zaman gelmezdim. Çünkü Barcelona ve Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlar. Sonuçta bu maçta oynayınca bir daha Şampiyonlar Ligi'nde forma giyemeyecektim ve beni almaktan vazgeçeceklerdi. Sonra geldim ve oynadım. İnsanlar bu konuda konuşmaya devam ettiler, ama ben zaten gidecek olsam o maçta oynamazdım."
Appiah, 8 sene İtalya'da oynadığını, şimdi Türkiye'de futbol hayatına devam ettiğini, sonrası için şimdiden bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.
Appiah, "Bir gün gitmeye karar verirsen hangi ülkeyi tercih edersin?" sorusu üzerine, "8 sene İtalya'da oynadım. Şimdi Türkiye'deyim. Sonrasını bilemiyorum. Zamanı geldiğinde, ne karar vereceğimi şimdiden söyleyemem, ama herkes Premier Lig'e gitmek ister"
Ganalı Yıldız, bu sezon takıma 4 yeni yabancı oyuncu alındığını belirterek, "Oyuncular geç geldi. Birbirimizin nasıl oynadığını bilmiyorduk, zorluk çektik, ama şimdi herkes üzerine düşeni yapıyor" dedi.
Takımdaki tüm oyuncularla iyi ilişkileri bulunduğunu, ama kaleci Volkan ve Kemal ile biraz daha yakın olduğunu anlatan Ganalı futbolcu, takım arkadaşlarının kendisine "Tornado" (Kasırga) dediklerini kaydetti.
Appiah, Fenerbahçe'nin son zamanlardaki iyi futbolunu sürdürmesi durumunda UEFA Kupası'nı kazanabileceğini söyledi. Ganalı futbolcu, şöyle konuştu:
"Son zamanlardaki iyi futbolumuzu sürdürürsek, UEFA Kupası'nı kazanabiliriz. İnsanlar bazı takımları önemsemiyor. Örneğin Dünya Kupası'nda dünya futbolunda üst sıralardaki Çek Cumhuriyeti'ni 2-0, ABD'yi 2-1 yendik. Sürprize hazır olmak lazım. Önemli olan potansiyelimizi ortaya çıkarabilmektir. Kimi zaman bir bebek gibi olmamız lazım. Yere düştüğümüz zaman kalkmayı bilmeli ve istediğimiz bir şeyde sürekli ısrarcı olmalıyız."
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin gerçek bir dünya derbisi olduğunu vurgulayan Appiah, "Gerçek bir dünya derbisi. Müthiş bir rekabet. Tabi ki kazanırsanız çok daha güzel" dedi.