-
Astra uydusunu bulma?
Arkadaslar bana tam olarak bu astra uydusnu tarif edebilir mi ben asraya uyduyu cervircem ama bugun bi turlu bulamadım yer sakarya.Bu astra tam olarak hangi uydu yani bi suru astra var ben 19 sekilde ayarlamaya calişiyorum ama bi sinyal alamadım birde tam adı nedir bu uydunun .. Bana guclu bi kac sinyal verip yon bulma konusnda yardımcı olursanız sevinirim.Sakaryadan 90lık canakla kac kanal bulmam mumkun..:49857458:
-
Uydunun adı
Astra 1KR/1L/1M/1N @ 19.2° East
12051 V 27500
12110 H 27500
Bu frekanslar kapsama alanına göre güçlü sinyal alınmakta.
Sakaryadan tahminim 1000 kanalın uzerinde olur ben Hatay icin konusuyorum 150 nin altında kanal çıkmaktadır. Hotbird uydusunun cok az soluna çanağı cevirirsen sinyal alirsin. Yada hotbird uydusunu sağına aparatla bir Lnb yerlestirirsen çanağı cevirmeden sinyal alabilirsin.
-
iyi aksamlar Astra 1KR/1L/1M/1N bu uydu Sakarya dan çok rahatlıkla alırsın bölge itibariyle bu uyduyu frekanstan ariyabilirsin 12148 v 22000 5/6 dvb-s QPSK ayrıca diyer (ASTARA 3B 23 E bu uydudan sinyal alabılırsın ) ve (ASTARA 2E.F.G.28.2 E bu uydudan 90cm antenle sinyal alman çok zor ) kısaca astar 19 uydusundan rahatlıkla sinyal alırsın
-
eyvallah arkadaslar yarın bir daha deneyeim insallah