Masa üstü bilgisayarımda maus donması yaşıyorum.

Merhaba saygı değer arkadaşlar, öncelikle toplamış olduğum  bilgisayar donanımını yazmak istiyorum. İşlemci intel R core TM i5 -  6400cpu 2.70 ghz işlemci. 8 gb ram. harici ekran kartı AMD Radeon R7 200  series ekran kartı. Ana kart Asus H110M-D. Power suply Platoon model no  Pl-9263. windows 10 yüklü olan hd 500GB sata. kasaya 1 terabayt hd, ve  160 gb hd daha eklemişim depo olarak. klavye ps/2 maus usb. bilgisayarı  topladığıma pişmanım, çok hızlı değil, eski bilgisayarımda biraz daha  iyi keşke eskisini bıraksaydım diye düşünüyorum. şimdi asıl soruna  gelelim maus sanki rahat hareket etmiyor anlık donmalar hakim şöyle 1.  2. 3 saniye gibi. aygıtlarda maus kaldır yeniden son sürücüyü yükle  dedim yükledi yine öyle. bu anlık donmalar bazen bilgisayarın tamamen  donmasına ve hiç bir görev yapmamasına neden oluyor. donduğu zaman maus  ile kalvye fişlerini bilgisayardan çekiyorum yine normale dönmüyor. ya  reset atıyorum yada kapatma tuşuna sürekli basılı kalarak bilgisayarı  kapatıyorum. sonra yeniden başlatırum. bilgisayarı aldığım günden şu ana  kadar maus rahat hareket etmedi. arkadaşlar bu anakartta sadece bir  PS/2 çıkışı var yarısı yeşil yarısıda mavi PS/2 çıkışa maus koyduğum  zaman malesef maus çalışmıyor. ama klavye koyduğum zaman sorunsuz  çalışıyor. bu sorundan kurtulabilirmiyim? yoksa PS/2 hem maus hemde  klavye çıkışlı anakartla anakartımı değişmek istiyorum. acaba anakartı  değişsem sorun gitmezmi. ne tavsiye edersiniz bana. son olarak bu  bilgisayrı 2300tl'ye toplamıştım yazık oldu. keşke toplamasaydım. çünkü  memnun olmadım.