Printable View
2020 yılı felaket yılı geçmiş olsun İzmir'e
Tum izmirlilere gecmis olsun deprem Allah yardım etsin :emoji27:
inşallah ölüm, ve çok önemli her hangi bir şey olmamıştır. çok üzüldüm. çok geçmiş olsun. inşallah zayiatta yoktur.
ALLAH tekrarını yaşatmasın İnşallah Yaralıları ALLAHTAN şifalar diler hayatını kaybedenlerede ALLAH rahmet eylesin yakınlarında sabır versin
vah vahhh, allah hiç kimseye zeval vermesin yarabbi. evet şimdi gördüm. umarım çok ölü ve yaralı yoktur. allah sabırlar versin. ve allah yardımcıları olsun.
Her Cuma günü çektiğimiz besmele,bugün bir "Hıçkırık" oldu ve geri döndü:
"-Hayırlı Cuma' lar.."
"-Cumanız mübarek olsun!.".
Bir deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini asla unutmamak gerekiyor.Kentleşme altyapısı bu gerçeğe göre dizayn edilmeli,tüm binalar olası deprem şiddeti dikkate alınarak yapılmalıdır..
Bu bir fantazi değil,deprem kuşağındaki ülkelerin yıllardır yaptığı bir uygulamadır.Onlarda deprem en az can kaybıyla sonuçlanırken, biz burada sandviç olmuş binalardan can kurtarmaya çalışıyoruz..
Milletin geleceğini ipotek altına koyacak yapılara deprem için toplanan paralar aktarılırken bugün ellerimizi oğuşturup yardım toplamaya çalışıyoruz..Okulları "İmamHatipleştirme"çabasından,temel eğitimi kısaltma girişiminden vaz geçip,eğitim proğramlarını çağın gereklerine uygun olarak yeniden düzenlemeden biz bu deprem belasıyla daha çok yüzleşeceğiz demektir..
Allah aklını kullanan kullarından eylesin!..Bu depremde yaşanan tüm acılar için rabbim dayanma gücü versin.Yakınlarını kaybedenlere dayanma gücü,ölenlere gani gani rahmet dilerim...
Yine memleketten uzucu bir felaket haberi, rabbim olen vatandaslarimiza rahmet eylesin, yaralilara sifalar dilerim, peki ya geride oksuz kalan yavrularimiza ne diyecegiz onu hakikaten bilemiyorum. Sabirlar diliyorum, Kocaeliliyim depremi yasamadim ama yasayanlarin izdiraplarini biliyorum. Rabbim kimseye boyle acilar yasatmasin.